pika74 -> problem s kožo (5.8.2005 12:48:19)
|
Odkar sva prišla iz Afrike imava neke probleme s kožo. No, mogoče ni kriva Afrika, sam ne vem... Na koži se nama pojavljajo neke manjše pikice v velikosti premera 2-3mm. Izgledajo kot napihnjen trd mehurček in srbijo. Jaz ne upam stiskat. Srbi kot hudič. (Na začetku sva mislila, da je od komarjev, vendar je drugače.) Moj si je nekaj stiskal in je postajalo že huje (rdeče). To se pojavlja na rokah, nogah, obrazu ... skratka po vsem telesu. No, saj ni tako nevzdržno. Tud na daleč se ne vidi. Samo, npr. zdajle me srbi na roki malo pa na nogi malo...:)-. Jaz sem mogoče bolj skulirana in ne praskam, pa je bolje. On je šel celo k zdravniku in povedal vse, kje sva bila. Dal je kri in nato mu je zdravnik prespisal neke tablete proti alergiji (vsak večer poje po eno tableto). Baje je to zaradi prevelike količine konzervansov. Je pa res, da sva v Afriki in v času potovanja jedla bolj malo sveže zelenjave in sadja. Pogostokrat je bila na jedilniku juha iz vrečke (mogoče velikokrat tudi premočna, ker sva slabo ocenila mero 1L). Skratka, pri dohtarju so mu rekli, da naj je več sadja in zelenjave in da bo potem bolje. A ste ve tudi imele kdaj takšen primer? Ali se vam je že kdaj dogajalo kaj takega? Srbeči mehurčki:zmeden2:. Midva alergije nikoli nisva imela. Sedaj pa to. P.S. Sem imela malo pomislekov, ali naj to sploh napišem ali ne, ker boste potem mislile, da sva garjava :)-. Ampak vem, da imate mnoge veliko izkušenj in da ste kot enciklopedija - polne koristnih nasvetov. :rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|