naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa IZVIRNO SPOROČILO: naja17 IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa Drugače bom pa danes kuhala prebranac in pečene klobasice. Tudi tale sitni čevap se dobro sliši. Bom šla pa danes v spar mal mehiške hrane nabavit, da bom čez vikend probala nares torilije, pa da vidim, kako mi bo uspelo. No, to bi moj jedel vsak 2 dan Mi pa res dobre ratajo, tko da če te kej zanima .... Ja naja17 dej plis napiši kako jih narediš, pa da probam to čudo Tortilje kupim in jih pred filanjem malo v mikrovalovni pogrejem, da se zmehčajo. Koščke piščanca že prej začinim, da se mal nažofta: sol, poper, čili, vageta, mal sojine omakce pokapam... To popečem na olju, na koncu dodam fižol in koruzo, prepražim, prelijem z malo rdeče omakce. Isto tako naredim s tunino filo, sam da nič ne žoftam, ampak kar popečem, začinim in na koncu naredim isto kot pri piščancu. Tortilje nafilam, potresem z naribanim sirom, prepognem tko, da nič ven ne leze (ne vem kak bi ti napisala, pač posredini nafilaš in z vseh štirih zapreš) in obrneš navzdol, da je hrbtišče obrnjeno gor. Tortilje premažeš s sirovo omako + še malo naribanega sira in zapečeš v pečici. Rdeča omaka - v pelate dodaše manjšo sesekljano čebulu, česen, poper, sol in veliko čilija ter vse skupaj spasiraš, da se čebule ne čuti... Sirova omaka - kupiš eno, vendar v njo dodaš kislo smetano Bela omaka - v kislo smetano vmešaš česen, sol in poper in spasiraš Z rdečo in belo omako prelivaš tortilje. Lahko delaš še guacamole, pri nas ne laufajo tko... Dobr tek !
|