gigi1
|
Torej..Listen to me very carefully...I shall say this only once Plan K Moja prva misel je bila...kaj pa če sem res že prestara in imam previsok FSH? Pred prvim postopkom so mi ga merili in je bil 12,7 torej že nekje na meji. Potem sem prebirala razne članke o tem in prišla do zaključka da: na kvaliteto celic (in s tem na FSH) zelo ugodno upliva (da vas ne gnjavim z vsemi vitamini, minerali, takimi in onakimi kislinami vam bom samo končne produkte napisala): 7 keto dhea (50 mg dnevno) Maca (1500 mg dnevno) Cell defence (2-3 kapsule dnevno) Evitol (100 IU E vitamina, ker ga je toliko tudi v Cell defence lahko še 1-2 tableti) Fidivit B (vsi B vitamini in folna kislina) (PONOVNO POUDARJAM IN NAMENOMA KRIČIM! NOBENIH DRUGI ARCNIJ ZRAVEN, KER LAHKO DOSEŽEMO KONTRA UČINEK, ČE SE PREDOZIRAMO) Torej to sem pred vsakim postopkom jemala cca 3 mesece in ko sem po cca 1 letu šla do Reša in naredila test FSH sem ga imela le 5,8. Zdaj pa naprej... Sedaj je že 1 leto od zadnjega postopka in nisem jemala NIČ. Nekaj dni nazaj sem naredila test in je le 8,15 . (samo v vednost tistim, ki ne veste - ta test se dela 3-4 dan ciklusa in v Adrialabu košta 8 €) To pomeni, da vsi te preparati tudi trajno izboljšajo celice in ne le za tisti čas, dokler jih jemlješ. Prvi naslednji korak je, da grem do mojega G in ga preprosim, da mi napiše beli recept za Profertil za moške in mojega začnem filati s Profertilom (dobi se v avstriji in vsebuje vse vitamine, minerale in aminokisline, ki ugodno uplivajo na seme) in Maco. Kaj naprej? Na začetku (prve 2 -3 mesece dokler arcnije ne naredijo svojega) bom čekirala le FSH in ugotavljala ali in kakšne so oscijacije. Ob predpostavki, da so nekateri meseci bolj ugodni, pa čekirala naprej FSH in v folikularnem obdobju (9 dan še LH - da ugotovim koliko in če sploh foliklov je aktivnih) in z ovul testi lovila O in takrat, ko bo ugoden čas mojemu prepovedala službeno pot (k zanalašč je ponavadi ta v času ko imam O) iiiin...Hop Marinka . No ob tem pa mogoče uporabila še Pre-seed No...tole je najbolj light varianta plana K. Torej brez dodatnih hormonov. Malo razmišljam tudi o Klomifenu v tej kombinaciji, vendar se mi tukaj pojavljata 2 problema: 1. Kako loviti pravi mesec, ne da bi se zastrupljala s klomifenom? Ni druge možnosti kot jemati klomifen vsak mesec 2. Klomifen tanjša sluznico - torej je treba ob tem piti čaj krvomočnice in malinovih listov. Mogoče bi tukaj dodala le še Bownovo terapijo. Zdej pa malo manj light variacije na temo: Malo sem razmišljala tudi o insemenaciji (in počasi prehajam na plan K1) Plan K1 je nekako namenjen naši Gretki . Če prav mislim, je pri tebi problem tudi PCO zato bi ti morala že v štartu testirati LH (torej tako FSH, kot LH 3. dan ciklusa in 9. dan ciklusa) in res iz prehrane črtati vse slabe OH. Torej vse zgoraj navedeno + to kar sledi: OK...vem, da je v naših letih bolj malo možnosti za uspešen IUI vendar: Prepričana sem, da imamo tudi me dobre mesece (zato čekiranje FSH in LH vsak mesec) in ni hudiča, da se ne bi dalo kaj scoprat, če poskušaš vsak mesec (to sicer lahko počnemo tudi doma, vendar je pri IUI..kako se že reče...šus močnejši ). IUI je pri nas v neki sivi coni in ga baje delajo celo po predpisani starostni omejitvi. Kakorkoli že.. če moji podatki še držijo jih delajio v Grazu (Zarči prosim za link), tako kot tudi IVF do 47. leta. IUI je relativno poceni in če se človek odloči, bi ga verjetno res lahko delal nekaj mesecev zapovrstjo. Sem malo šnofala po italijanskih straneh in je za mejo kar nekaj ustanov, kjer delajo IUI. Vse cene je treba še preveriti. Tukaj je link s seznamom ustanov v Italiji. Tisti, ki imajo zraven št. I delajo samo insemenacije, tisti, ki imajo II ali III pa tudi IVF, ICSI..) pa verjetno bo treba iskati zasebne klinike, ker so v javnih verjetno daljše čakalne dobe ali ne delajo s tujci V Italiji samoplačniško ni omejitve glede let, so pa omejitve glede FSH. Če sem prav ugotovila, je ta omejitev odvisna od klinike. Pri nekaterih je meja 15, pri drugih pa 12,5. Zadnjič sem na TV ujela, da je v Samoboru ena dobra klinika LINK nisem pa še preverila kako je pri njih, če jemljejo tujce in kakšne so cene. Predvidevam, da so za IUI precej nizke. In prehajam na plan K2 - Fidi Fidi kot vem imaš neprehodne jajcevode. Nisem si čisto na jasnem...če so čisto neprehodni . V tem primeru nam ostanejo le še postopki. Torej vse zgoraj navedene arcnije za oba in čekiranje FSH..potem pa: Varianta Reš in MB. Graz. Prešnofala sem tudi italijansko zakonodajo in ugotovila, da imajo podoben zakon kot na Hrvaškem (če nisem brala kakšnih starih strani ali kaj pomutila z mojim pomanjkljivim znanjem italijanščine). Torej, da ne oplodijo več kot 3 celice (kar v našem primeru niti ni nevemkako hudo, ker jih imamo bolj malo). Če sem prav zastopila je po zakonu dovoljeno, da naredijo ET tudi 3eh zarodkov. Če se vse celice oplodijo tudi zamrznejo zarodek ali 2, če želiš le enega. Zamrznejo pa ženske in moške celice, ki se kasneje lahko uporabijo. Kot sem že prej napisala samoplačniško ni omejitve glede let, omejitev je le FSH. Na forumih sem zasledila da govorijo o cifrah za IVF cca 2000 €. Mislim, da je to precej bolj ugodno kot v Grazu. TUKAJ je link precej dobre klinike v Udinah. Malo je za vprašati tudi v Samoboru, če sprejemajo tujce in kakšne so cene. Tole bi bil ta plan K malo razširjen in prilagojen različnim potrebam. Pod tekstom se skriva veliko linkov na druge strani...od tega kje se arcnije narocajo...do linkov od klinik. Verjetno bi bilo marsikaj uporabno tudi za ostale konzervice, ki boste šle v postopek čez kakšne 3 mesece. Mausi mislim, da bi ti kot pripravo za postopek lahko uporabila marsikaj iz 1. variante.