rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: rina22 kak ste kaj? mene glava boli za pop********* vsaka 2. ženska žrtev nasilja - ne upam si trdit v pravilnost ali nepravilnost podatka, ker je na žalost tega vse več Če pa ni ravno fizično, pa je veliiiiiko psihičnega nasilja. Vedno več. In mislim, da je tale kriza vse to še bolj vzpodbuudila. Odkar se mi je ena prijateljica zaupala, sem veliko bolj občutljiva na to temo in se veliikokrat sprašujem, katera ženska še trpi, pa sploh mogoče ne vem za to. Velikokrat je tak, da si niti ne bi mislil, da se kaj takega dogaja vašim prijateljicam, sorodnicam, znankam... Najhuje pa je to, da se ponavadi ravno taki kažejo kot najpopolnejši pari Mora pa biti res grozno težko Jaz sem cel teden samo o tem premišljevala, še more sem mela od tega Žal mi je za vse tiste ženske, ki so res žrtve nasilja in ne upajo spregovoriti, doma pa preživljajo pravi pekel Če bi imela to moč, bi pomagala vsem, te gnusobe (pardon izrazu, ampak drugo niso), ki jih trpinčijo, pa dala ne vem kam.. Najhuje pa je, ko so zraven še otorčki rina najprej za tebe -naj glavobol hitro mine. Zelo mi je žal za tvojo prijateljico,da to doživlja... vendar kakorkoli obrneš,je ta statistika dvorezen meč-se mi zdi,da že bolj grobe besede mečejo v ta okvir psihičnega nasilja,pa dobro vemo vse,da se tega nabere pri vsakem prepiru kar nekaj. Drugače se pa strinjam,taki najbolj popolni imajo največ "dreka" za domačimi vrati hvala za ne vem, glede statistike ne bom nič rekla, ampak se mi zdi tudi mogoče malce pretirana. samo moje mnenje je tako, da se niti ne zavedamo, koliko je tega nasilja. saj pod to nasilje verjetno niso šteli samo fizičnega nasilja,ne? ok, dovolj o tem, ker če bom še kaj rekla, bom še koga užalila, tega pa ne želim. odkar vem, kaj ženska doživlja, ko je trpinčena, sem zelo občutljiva na to temo
|