|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
18.11.2010 15:53:45   
ava_sa
Pozdravljene!
Prosim za nasvet nosečke, ki so imele v prejšnjih nosečnostih težave z glivičnim vnetjem.
Sem v 9. tednu. Vnetje se je po enem tednu uporabe canestena in preventive (prehrana, prekuhano sp. perilo) komaj malo zmanjšalo, še vedno je zelo moteče. Ginekologa glede tega nisem obiskala, govorila pa sem s sestro in mi je svetovala uporabo canestena (čeprav je v lekarni rekla, da v prvem trimesečju ni priporočljiv). Problem je v tem, ker moj ginekolog dela le 1xmesečno in imam naslednji pregled šele 3. decembra. Je to prepozno, ali moram obiskati ginekologa prej, da pove on svoje mnenje.
Hvala za odgovor in lp

(odgovor članu Theia)
Neposredna povezava do sporočila: 701
18.11.2010 20:59:10   
mapesi
ava_sa jaz sem v desetem tednu pa sem dobila antibiotike zaradi slabega izvida urina.
Pa sem zraven kot preventivo kandidi dobila canesten 3, ki mi ga je predpisala ginekologinja.
Ker se mi vedno ob jemanju antibiotikov kandida pojavi.
Tko da če bi blo narobe, bi mi ga verjetno ne predpisala.

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 702
18.11.2010 21:25:51   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ava_sa

Pozdravljene!
Prosim za nasvet nosečke, ki so imele v prejšnjih nosečnostih težave z glivičnim vnetjem.
Sem v 9. tednu. Vnetje se je po enem tednu uporabe canestena in preventive (prehrana, prekuhano sp. perilo) komaj malo zmanjšalo, še vedno je zelo moteče. Ginekologa glede tega nisem obiskala, govorila pa sem s sestro in mi je svetovala uporabo canestena (čeprav je v lekarni rekla, da v prvem trimesečju ni priporočljiv). Problem je v tem, ker moj ginekolog dela le 1xmesečno in imam naslednji pregled šele 3. decembra. Je to prepozno, ali moram obiskati ginekologa prej, da pove on svoje mnenje.
Hvala za odgovor in lp

Jaz sem imela v prvi nosečnosti konstantno vnetja, res, dobesedno celih 9 mesecev!!! Komaj sem si ga pozdravila, dva dni mir, pa spet user posted image Canesten mi sploh ni več pomagal.

So mi pa zelo zelo pomagale in tudi omilile vse težave boraks vaginalete. Jih dobiš v lekarni, na škatlici piše Natrii Tetraboratis. Res, ne moreš verjet, v trenutku pomaga. Moraš jih imeti spravljene v hladilniku in vsak večer eno vstviš v nožnico.

Poleg tega sem si težave lajšala s kremo Alkagin http://www.lekarnar.com/izdelki/alkagin-gel.

Tako sem preživela celih 9 mesecev. Mi je na koncu spet grozilo vnetje, en teden pred porodom, takrat pa mi je ginekolog spral nožnico z neko raztopino in sem imela do poroda mir!

No, in od poroda pred dobrim letom do danes, ko sem v 12. tednu se moram pohvaliti in hitro potrkat na les, da nisem imela še nobenega vnetja user posted image user posted image user posted image Pa upam, da tako ostane do konca!!!

Aja, razkrijem se pa drug teden po NS user posted image

Anonimna user posted image

(odgovor članu ava_sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 703
18.11.2010 21:27:24   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: ava_sa

Pozdravljene!
Hvala za odgovor in lp

Naj bi  pomagal tudi tampon namočen v probiotični jogurt. Sama še nikoli nisem imela takšnih težav. Slišala sem pa, da to tudi pomaga.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 704
18.11.2010 22:15:36   
fluf
o junijke... evo da se javi še jaz... včeraj imeli NS, v 13t... reultat ok, vse je tam kjer mora bit... lušakno je mahal, pa se premetaval... no najprej je spal, pol je mel pa cel zur, ko smo ga malo podrezali... glede na NS predived PDP 31.5., ampak ker je to že 4 PDP (razlika med ZM in NS je 10 dni, 2x na UZju je bil PDP nekje med tem dvema)... tako, da bomo PDP pustili do morfologije. Je rekla, da bomo raje takrat določili, da bo bolj "sigurno"...
Punce jaz sem do 11t lahko nosila normalne hlače... zdej jih ne morm več, tud trebuha ne morm več skrivat, pa sem prvorodka user posted image se mi je pa začelo naslednji teden zbujanje in lulanje ponoči... no ja nimamo kaj, to paše zraven...
Za nakup hlač vam priporočam H&M... jest sm dobila super kavbojke in klasične hlače... sploh še nihče ni opazil, da so nosečniške... user posted image legingski me pa vežejo čez bušija, če pa jih mam pod bušijem me pa moti... zaljubila sem se v nosečniške hlače, predvsem tud zato ker nikamor nikoli nič ne piha user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 705
19.11.2010 7:43:04   
jaz5
Dobro juto

Na hitro vas bi nekaj vprašala. Ko imam oblečene hlače čez trebuh, pa čeprav niso pretesne mi gre na bruhanje. Potem si jih zaviham pod trebuh in je bolje. Tudi ko položim roko gor (ne čist nežno) imam enak občutek. Zakajuser posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 706
   [Brisano sporočilo]
19.11.2010 18:19:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jaz5)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
   [Brisano sporočilo]
19.11.2010 18:21:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jaz5)
  Neposredna povezava do sporočila: 708
19.11.2010 18:36:17   
fluf
a da bo minilo... tole tud mene boli, pa zdej še bolj... nosečniške hlače sm zdej dvoje prav fino raztegnila, pa si jih potegnem čist po modrc :) aia pa pri meni je ful odvisno od polažaja sedenja... ker mi že prsi zarat velikosti ful dol porivajo... najraje sedim na spinalisu (doma) al pa na žogi (v službi)... so bom pa eno žogo še za doma omisnla, ker bo fino za hrbet pretegovat...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 709
19.11.2010 19:27:05   
Udb
Ojla!
Jaz sem danes 10 tednov noseča!!!!! user posted image

Za proslavit sem si kupila nosečniške hlače v C&A - zelo lepe, črne, elegantne!

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 710
19.11.2010 20:19:46   
matcar
Čer!
Da se malo javim,da me ne boste pozable.user posted image Jaz imam tudi vnetje in je to normalno,sploh v prvem tromesečju,tak da ne skrbet.Kar se tiče zdravil-to kar predpišejo zdravniki,verjemite,da ne bo nič narobe,drugače ne bi dobile zdravil.Meni je moja Z rekla pred 2 tednoma,ko sem zbolela za bronhitisom,da je kr širok spekter npr.AB,ki so v enaki skupini kot Lekadol,to pomeni,ne nevarni za plod.Nič se bat!user posted image
Mene še vedno križ boli,tak da joj.Pa komaj čakam torek,ko bom končno dobila datum za prvi pregled.Da bom še lahko jaz poročala,kako in kaj se dogaja!user posted image
Nosečniških hlač še ne nosim,ni potrebe še po tem,so mi še vedno kaubojke prav oz. komot,ene mi še celo lezejo dol,če nimam pasa!user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 711
20.11.2010 15:01:41   
onur
Živjo. Ste se pa načvekale ko me ni bilo, seznama pa ni nobena dopolnila. No saj ga bom jaz, ko najdem malo časa.
Mi smo včeraj prišli iz Čatežkih. Bilo je lepo, tamala je uživala v bazenih, vreme v redu. Pol smo bili včeraj še pri sestri na rojstnem dnevu. Danes pa sem šla v trgovino v nabavo, ker ima jutri čebela 2 leti, pa še po torto sem odšla. Sedaj čakam, da se zbudi, pol bo pa itak akcija.

Nosečniške hlače: jaz jih že nosim, ker me moje tiščijo ko se vsedem.

user posted image user posted image user posted image user posted image za vse uspešno opravljene preglede.

Kam ste šle pa kaj na NS?

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 712
20.11.2010 15:02:22   
onur
Še eno ? Je katera uporabnica FB? Če je mi lahko na ZS napiše ime in priimek, da jo potrdim za prijatelja.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 713
20.11.2010 18:57:08   
mayalottie
jaz 5, mene je tudi bolelo..oz.me slabilo...ne vem, verjetno je to zato, ker telo varuje plod pred zunanjimi vplivi...pritiski, stiskanje pa verjetno ni dobro...Mene je minilo, oz.mi je še vedno občasno slabo, če me hlače preveč tiščijo ali če ležim na trebuhu..

Zbiram predloge za naj mazanje proti strijam...kozmetičarka mi je rekla, da je najboljše si mandlljevo olje namazati na mokro telo, da se dobro vpije...

Rada bi vas vprašala, če katera čuti razliko priuser posted image ?? Jaz lahko rečem, da je še boljše! Vse občutim bolj intenzivno! O tem sem že brala, pa nisem verjela...Supeeeeer je!

Papa

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 714
20.11.2010 19:00:31   
mayalottie
še to, jaz jutri že vstopam v trinajsti teden, danes torej zaključujem najbolj kritično obdobje...hurrrraaaaa!user posted image

PS: a so vam ginekologi odsvetovali delanje vaj v ležečem položaju, pomivanje oken (raztezavanje)?

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 715
20.11.2010 19:28:34   
onur
Rada bi vas vprašala, če katera čuti razliko pri ?? Jaz lahko rečem, da je še boljše! Vse občutim bolj intenzivno! O tem sem že brala, pa nisem verjela...Supeeeeer je!

Mi smo se user posted image zaenkrat odpovedali, ker sem imela v prvi nosečnosti streptokok. Zdaj pa me ni testirala in je rekla, da me na željo le proti koncu nosečnosti in smo raje previdni, da se bakterija, če je, ne bi prenesla. Si pa privoščimo drugačne užitke.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 716
20.11.2010 20:13:49   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: onur

Še eno ? Je katera uporabnica FB? Če je mi lahko na ZS napiše ime in priimek, da jo potrdim za prijatelja.
Jaz sem,ti pošljem na ZS ime in priimek,da me dodaš.Samo mi prosim povej,katera si ti,da bom vedla.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 717
21.11.2010 8:15:20   
sovila
Rada bi vas vprašala, če katera čuti razliko priuser posted image ?? Jaz lahko rečem, da je še boljše! Vse občutim bolj intenzivno! O tem sem že brala, pa nisem verjela...Supeeeeer je!

hehe ja ja vem o čem govoriš, tudi pri nas imamo posebno veselje... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 718
21.11.2010 10:36:38   
kakteja39
Hojla !

Vnetja sem se jaz na srečo znebila, user posted image pa zaenkrat res odpade. Poleg tega imam občasne krče in jemljem buscopan, tako da je to še dodatni minus. Res pa je, da niti najmanj ne pogrešava, kajti  oba sva tako prestrašena in tako srečna da je vse ok s pikico. Seveda se pocartava drugače. user posted image

Nosečniških hlač zaenkrat ne potrebujem, imam tisti podaljšek od Da-DA za navadne hlače, ki zaenkrat več kot zadostuje.

V službi sem povedala user posted image user posted image Kako so veseli, še posebej zaposleni v oddelku, ki ga vodim. Upam da ne zato, ker se me bodo znebili za eno leto user posted image user posted image

Uživajte

(odgovor članu sovila)
Neposredna povezava do sporočila: 719
21.11.2010 13:32:22   
onur
Danes pa že drugič praznujemo rojstvo. Ni kaj, čas beži.

(odgovor članu kakteja39)
Neposredna povezava do sporočila: 720
21.11.2010 18:28:04   
matcar

Čestitke tvoji pikici za 2. svečko!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 721
21.11.2010 22:46:14   
onur

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Čestitke tvoji pikici za 2. svečko!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala. Žurka uspela.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 722
22.11.2010 5:02:24   
jaz5
Dobro jutrouser posted image

Danes sem noseča 11 tednovuser posted image . Se mi zdi, da gre kar hitro. Samo še slabost naj mine pa bo vse super. Sem pred kakšno uro zopet bruhala, se mi je pred tem zdelo da pa danes nebom, ker se odlično počutimuser posted image . Komaj čakam, da pridem domov in da grem spat. Sem že otrokoma naročila, da danes ostaneta v šoli oz. vrtcu do 14.00, da se mal naspim. Mi primankuje spanja.Bi morala iti ta teden na dopustu, ampak je sodelavka ostala na bolniški in sem morala prit delat. Upam da potem naslednji teden ostanem doma.
Čez en teden imam pa nuhalno in komaj čakam. Gre z mano mož in hči(10 let).
Zanima me če katera ima Angel sound?

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 723
22.11.2010 6:19:44   
mayalottie
Bravouser posted image ! Jaz pa 12 tednov in user posted image  dan:)
Skrbi me NS, ker jo bom imela šele v času, ko bom 13 tednov 3 dni...Kaj menite?

Hitro greuser posted image  ja....Angel sounds sem brala, vendar nimam.....
Mora bit pa zanimivo.

Lep dan vsem

(odgovor članu jaz5)
Neposredna povezava do sporočila: 724
22.11.2010 8:27:06   
fluf
mayalottie... NS se dela med 11 in 14t... tako da ni panike... jaz se bila ravno tako nosečka tam nekje, če se ne motim... vrjamem, da je sestra vse preračunala :) 

Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?