|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
25.10.2010 21:27:39   
medicinka28
Aluap, vidim, da si še tu, čeprav se bliža tvoj dan d. No jaz sem prejšni teden spet imela tisti kavni izcedek in sem šla na pregled, pa so me kr zadržali. Zdaj sem že 1teden tukaj v po. in me čuvajo. So mi rekli, da mogoče bom lahko šla konec tedna domov, če ne bo nobenih sprememb in da je zaenkrat vse o.k. Imam pa v sobi tudi cimro, ki je prav tako z dvojčki in ima dva dni za mano rok, tak da nama ni dolgi čas. Sicer so pa tukaj v postojni vsi zelo prijazni, kljub temu, da je ta lunca prinesla veliko gužvo v porodne sobe ( mislim, da se jih je v tednu dni rodilo36). Lep pozdrav vsem user posted image in uživajte 3v 1

SARA:31.05.2003
TJAŠA:30.08.2004
NASTJA:3.12.2010
ŽANA:3.12.2010

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 701
26.10.2010 9:23:13   
anchika
Pozdravljene
Po dolgem času se vam javljem. Medtem sem bila na pregledu in nanj povem da smo vsi trije  zelo vredu po UZ sodeč. Drugače me je pa G dala na bolovanje do naslednjega pregleda, se pravi 14 dni zaradi prevelike utrujenosti in še vedno slabosti. Moram reč da mi zelo paše in se bolje počutim. Saj v službi sedim 8 ur in na koncu delovnika me  v trebuhu vse boli. Zdaj pa več migam ker imam doma veliko dela ker odkar sem noseča nisem doma nič pospravljala ,saj preden sem prišla iz službe je bila 4 ali 5 ura in sem nardila večerjo in pol sem že kaput.
No važno da so moji otorčički vredu.

(odgovor članu medicinka28)
Neposredna povezava do sporočila: 702
26.10.2010 9:37:31   
aluap
Ja še sem z vami :) Včeraj sem imela spet pregled in smo naredili CTG - prou fino je bilo poslušat srčka od obeh, pa še srečo smo mel, da smo ju tako hitro našli :) Sicer pa moja srbečica po trebuhu malo popušča. Sem dobila neko mazilo in upam, da bo kmalu bolje. Je blo pa za znoret. No, tudi včeraj sem imela en napad srbenja - wau kok je to grozn. Drugač OK. Kile so tut spet mal švignle gor, pa kaj čš... Sam da sta bebici OK :) Bomo na postavo pol misll :)

Upam, da ste ostale OK. Medicinka28 držim pesti, da boste čim dalj 3v1 in da boš res šla kmalu domov. Ja, tudi mene je skrbela polna luna. No, mogoče pa naslednjo dočakam ;)

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 703
26.10.2010 14:26:57   
anchika
Pozdravljena
Veliko vas je že skoraj na koncu, jaz nisem niti na polovici.
Zanima me koli ko ste se zredile, koliko je sploh priporočljivo ( no saj vemo da je to blabla) a vseeno . Jaz sem bila že dvakrat noseča  vendar sem vedno pričakovala 1 otroka. Zdaj pa pričakujem 2 in me zanima kolk lohk zdaj pričakujem več.

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 704
26.10.2010 15:00:53   
lina10
Mi smo iz morfologije pridno rastemo,vse je o.k. za enega je potrjeno da je user posted image ,za drugega pa se je ene 10 min. matrala pa ni morala nič določit kaj bi bilo
tako da izvemo čez 4 tedne,težka sta pa eden 405gramov in drugi 402 grama,PDP ostaja nespremenjen  11.03.. Sploh ne dojemam še da nosim dva sončka v sebi.
Ampak sem ful vesela.....user posted image user posted image user posted image .
lp

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 705
26.10.2010 17:01:52   
KKarmen
aluap hvala za odgovor mi jr pomagal... naslednji teden imam pregled še pri moji G pol pa naprej. Do sedaj mi še ni delala CTG-ja in srček smo poslušali le 1x user posted image
materničnega vratu tudi ni merila, je pa res da na vsakem pregledu narediva UZ. Upam da je vse ok in zdržim čimdlje.

Ostalim pa tudi želim vse naj naj in čimdalje 3v1. Jaz bom verjetno dočakala še eno lunco, za 2 pa lahko samo upam. Kako hitro tale čas beži, sej sem kr mal na trnih. Za sladkorno sem se kr navadila. Vsak dan gledati na hrano ni več problem, ti pride v kri, smotano je edin tole merjenje...

lepo se imejteuser posted image , pa kaj se še javite

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 706
27.10.2010 13:23:05   
aluap
kile kile - no jaz sem v zdaj v 36 tednu in sem že na +18 user posted image , pokam po šivih. NE vem, če je kje lestvica "normalnega". Vsaka po svoje... Važno, da se OK počutimo, ne?
Moja srbečica še ostaja - zdaj je trebuh na predelih strij precej rdeč in me malo skrbi. Če ne bo bolje grem jutri nazaj h G. Na PDC imam pa pregled naslednji teden (še ne vem kateri dan točno) in verjetno tudi pripravo na CR.
Utrujeni pozdravi

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 707
28.10.2010 12:46:31   
petrap
aluap - jaz sem v 26 tednu, pa mam že +10kg...tko da ne vem kaj se ti sekiraš :) , važno da je vse okej s tabo in otročki,...joj mene je tud začel trebuh srbet, zaenkrat še ni prehudo, upam da tako tudi ostane...

komaj čakam pregled drug teden, da spet vidim ta naša dva čmrla :D morm vprašat za spol, da bomo pol počasi kaj kupili...

lep dan...

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 708
28.10.2010 13:03:20   
KKarmen
ojla,

ja tele kile so vprašanje-mislim da je od vsakega posameznika in zgradbe odvisno....pravijo da je za dvojčke od 16-20kg...no jaz sem v začetku 32 tedna in jih imam +11kg. Baje da so najbolj kritični zadnji tedni ko se otroci tako redijo, takoj jih lahko nabereš, z vsakim tednom posebej.

Lep sončen pozdravček iz Gorenjske

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 709
28.10.2010 13:51:38   
missD
jaz sem bila na koncu na +14kg
predčasno sta se rodila(36T4D) ker nista več pridobivala na teži.
od vsake posameznice je odvisno. res prekomerno ni dobro verjetno...

(odgovor članu KKarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 710
28.10.2010 14:16:19   
medicinka28
Aluap, vso srečo, vidim , da si na koncu,...
jaz jutri začnem 33t in sem čist ok, upam da me jutri spustijo iz bolnice, kjer sem bila par dni na opazovanju, vendar so malčki in jaz ok.
jutri še en uz in pol bomo videli, kako in kaj. Do zdaj sem se zredila 14kg, pa pravijo sestre, da to sploh ni tolk važno, važno, da imajo otročki dovolj teže,,
Tudi mene zadnje dni grozno srbi trebuh, hvala bogu sem do zdaj dobila le 3 strije okoli popka, ostalo še čakam v strahu, morda pa ne bo nič več....
Aja pa zanima me , zakaj čakaš na cr?
Meni zaenkrat kaže naravni porod, vendar moraš za postojno imeti polnih 34t, tako da upam da zdržimo še teh 14 dni 3v1. Lep pozdrav vsemuser posted image , aluap tebi pa vso srečo in poročaj, kako bo šlo

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 711
29.10.2010 9:10:26   
aluap
Hvala medicinka28 za dobre želje :) Držim pesti, da zdržite skupaj čim dlje. Pri meni bo CR zaradi medenične vstave obeh. Čeprav sumim, da se je fantek spet obrnil, pa je punčka vodilna in lepo čiča na izhodu, tako, da bo CR. Pripave na CR imam v torek, ko bom dopolnila 36. teden. Bom seveda poročala.
Glede srbenja pa ni nič boljše, se celo slabša... user posted image Grem danes popoldne k osebnemu zdravniku. Ne vem, mogoče je kakšna alergija ali kaj. Zdaj sem imela en dan izpuščaje še po zgornjem delu trebuha, pa zadnjica in zadaj stegna me srbijo (z izpuščaji). Sem se celo noč zbujala in me je srbelo... Spim vse slabše in ni prav nič prijetno bedet ponoč in se prepičevat da se ne smem praskat.
Jah kile - res vsaka po svoje. Se strinjam da je najbolj važn, da sta otročka dovolj težka. Strije pa, kaj čmo. Je zelo dobro kazalo do 33. tedna. Zdej pa rišemo zemljevid spodaj po trebuhu in po levi strani trebuha - se je tam bolj raztegnil.
Evo takšno user posted image je moje trenutno razpoloženje, pokam po šivih in se mal sama sebi smilim... Vsem ostalim pa želim čim več uživanja v božanju bušijev!

Neposredna povezava do sporočila: 712
29.10.2010 13:38:51   
medicinka28
Ahoj vsem. Danes smo ravno opravili uz in smo težki 1500g- ravno prav za to starost, čeprav moramo pridobiti še kak kg :).
plodovnice je dovolj in že malo dozoreva(kako to vejo, me ne vprašat) in HURAAAAA, oba sta pripravljena z glavico navzdol, oz bolje rečeno obe, ker se mi čedalje bolj zdi, da bomo imeli še dve punci. :) uživajte še naprej 3 v 1

Aja, pa jutri gremo domov še za nekaj časa in upam, da se vrnem šele okrog miklavža in odidem domov z štručkami :)

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 713
29.10.2010 21:52:21   
vitachi
Pozdravljene,

po tednu bolnišnice se vam spet mal oglašam. Sedaj sem ok in me zanima, ali morda katera pozna katero, ki bi mi prodala rabljen voziček za dva otroka.
Najrajši bi voziček, ki ima možnost da otroka sedita eden poleg drugega, varianto eden za drugim, nasproti drugega in če se le da z globoko košaro, lupinico in športnim delom.

Lp vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 714
31.10.2010 18:12:51   
ljupka
Lep pozdrav nosečke dvojčkov,no tudi jaz sem bila na vašem mestu,sedaj sta pa moja sončka stara že 7 mesecev!

Tako da sedaj imam za odat dve lupinici,dve podlogi z igralnim lokom,aventov grelnik mleka in aventovo ročno črpalko medeninaste barve.Vse je lepo ohranjeno in ugodno!
Če bi katera potrebovala kaj od tega naj me kontaktira zs.
Držite se... vse mine,jaz sem že pozabila vse težave in uživam z svojimi sončki,to je tako lepo!

(odgovor članu vitachi)
Neposredna povezava do sporočila: 715
3.11.2010 7:55:53   
aluap
Ojla punce - kje ste kaj? Nobene nikjer. Se že pošteno sprašujem kaj je s hojliho - javi se!
No včeraj sem bila spet v porodnišnici na pregledu in zaradi slabši jetrnih testov smo določl naš dan d, ki bo naslednji torek, ko bomo dopolnili 37. teden  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . ČE nas prej ne prehiti, sevede. Drugač vse OK, Ocenjeni teži sta 2950 in 2470, tako, da oba lepo in pridno rasteta. Tudi počutje je OK, samo, da se še to srbenje konča in bo vse OK.
Upam, da smo pripravljeni...
Vesela in mal nervozna!
Lepo se mejte

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 716
3.11.2010 9:31:29   
medicinka28
aluap držim pesti, da boš zdržala še teh par dni. Mi imamo jutri kontrolo in bom videla kaj bodo povedali. Smo pa kr vredu, le vsak dan je težji,.... Pa skor da si že želim, da bo to kmalu mimo,...
Vseeno upam da zdržimo še ta mesec, da tudi mi prilezemo tja do enega36-37t.
Si bila pa zelo pridna, imata krasno težo, no mi moramo še nekaj pridobiti :)
uživaj še teh zadnjih nekaj dni 3v1

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 717
3.11.2010 10:46:16   
lil_
vecina vas docaka kar zavidljive tedne. a je bla vasa nosecnost normalna, al so vm kej grozil s prezgodnjim porodom?
pa se tole k se doloc dan D in carski rez. a dolocjo carski rez, ker sta otrocka tko postavljena, al pac ne gre drugac? k jst sm misnla da ce sta obrnjena na glavo, da ti na dan D lahko dajo umetne popadke. ok mogoce sem mal zakomplicirala, upam, da je vseeno razumljivo, ce pa ne, bom pa probala bolj razlozit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 718
3.11.2010 10:55:12   
missD
nosečnost je bila normalna, tudi moj G ni nič omenjal da bi se kaj prezgodaj sprozilo, sem krvavela nekaj tedno v 2. trimesečju ampak smo uspešno prebrodili. Carski rez so mi določili ker malčka nista bila v pravilni legi (punčka, ki je bila nižje je bila v medenični vstavi in tako zapirala pot fantku, ki je bil v glavični) pred rokom pa so mi CR naredili zato ker se v roku 2 oz 3 tednov nista nič poredila in je prim. Cerar svetoval da nosečnost zaključimo ker se jima bo boljše godilo zunaj. In res, smo stari že 5tednov in kar konkretno pridobili tako na teži kot velikosti.user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 719
4.11.2010 9:12:41   
aluap
pri meni je prav tako kot je bilo pri missD - nosečnost načeloma brez problemov in brez nekih resnih indikacij za prezgodnji porod. Razlog za CR je medenična vstava punčke, ki blokira izhod fantku, ki pa je zdaj v glavični vstavi prej je bil pa v medenični... Ampak, ker je punčka vodilna in si še ni premislila, da bi se obrnila, bo kar CR. Načeloma pa bi morala počakati še kakšna dva tedna za CR, ampak bomo malo prej zaključili zaradi slabših jetrnih testov. To je to.
V pričakovnaju torka...
Lep dan vsem

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 720
4.11.2010 10:43:56   
lil_
zaenkrat sem dobila odgovor samo od srecnic, k ste mele normalno nosecnost. no sej je tut moja normalna, sam grozi mi prezgodnji porod.
na zadnjem pregledu je biv tisti, ki je pri meni vodilni obrnen na glavo, drugi pa precno. so mi rekli, ce ostaneta tako, oz ce prvi ostane obrnjen na glavo lahko rodim brez carskega reza. sam zdej nerazumem, ce se oni odlocjo za dan D, a je pol porod lahko naraven, al cim postavjo datum pol to tut pomen carski rez? al bi biv naravni porod samo v primeru ce se rodita ko sama to hocta in ne, da jima drugi to dolocjo user posted image

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 721
4.11.2010 13:02:16   
taja2008
OJLA....

Kako ste? Jaz razen tega, da skoraj cel dan buljim v tv, računalnik in da se vlačim po kavču, ne delam nič pametnega. Mene zaenkrat zanima samo koliko se lahko gibam, pa mi nihče ne zna prav povedati. Večinoma sem v ležečem polaožaju ampak bi včasih prav rada kam šla, pa se nekako ne upam. Tko, da izkušnje tistih, ki ste na koncu nosečnosti ali pa tiste, ki ste že konec, kakšna navodila prosim......user posted image Kaj naj sploh počnem?user posted image

Lil: Naravno oz. vaginalno lahko rodiš v vsakem primeru, če je prvi oz. vodilni dvojček v glavični vstavi in ni pomembno kakšeno vstavo ima drugi dvojček. Ker, ko se prvi dvojček porodi ima drugi prostor, da se obrne. Če pa je vodilni dvojček v medenični ali prečni legi, takrat ne moreš rodit vaginalno ampak se odločijo za CR, ker bi se drugače dvojčka med sabo zagozdila in ne bi mogla ven. Upam, da sem ti s tem kaj pomagala. Sem kar nekaj časa delala na porodniškem oddelku, tako da nekaj vem, vsega pa ne.user posted image Kar se tiče prezgodnjega poroda je pa pri dvojčkih, da grozi prezgodnji porod- ker sta pač dva in maternica ni za večplodne nosečnosti-več ležanja, bolj se pazit..... Jst imam oba dva v glavični vstavi ampak če je MU- maternično ustje zaprto in, če je bil MV-maternični vrat dovolj dolg, potem še ne rodiš. Ginekologi vedo kdaj se začne vse skupaj.
Upam,da sem ti kaj pomagala. Ni pa nič narobe, če se bojiš. Se tudi jaz in tle vidim punce, da so kar dolgo pregurale. Mene tudi zanima kako jim je uspelo.....
Jst sem v 24 tednu, zdržat moram še vsaj 1 mesec......

Lepo se imejte, pa pojdite malo ven, je lep sonček...... Jst se tako ne upam......

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 722
4.11.2010 13:08:48   
taja2008
Aja, lil, še to..... Če določijo CR potem imaš določen dan in skoraj uro. Če ti prej odteče voda, ti odteče pač prej ampak je vse pripravljeno za CR. Če pa boš rodila vaginalno potem pač tega ne veš, sej si ti ne moreš izbrat, kdaj bodo šli otročki venuser posted image

Ne obremenjuj se s porodom, imaš še čas..... Zaupaj svojemu ginekologu, ti bo že povedal. Porod je taka stvar katerega težko načrtuješ in sam določaš. Otroci že tukaj kažejo svojo trmico.....user posted image No malce heca ampak nekako tako gre..... Upam, da ti je kaj bolj jasno..... Ko bo šlo zares boš vedela. Kako boš pa rodila pa je odvisno od narave? Mogoče kdo ve....

user posted image

Držite se......

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 723
4.11.2010 13:28:04   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

zaenkrat sem dobila odgovor samo od srecnic, k ste mele normalno nosecnost. no sej je tut moja normalna, sam grozi mi prezgodnji porod.
na zadnjem pregledu je biv tisti, ki je pri meni vodilni obrnen na glavo, drugi pa precno. so mi rekli, ce ostaneta tako, oz ce prvi ostane obrnjen na glavo lahko rodim brez carskega reza. sam zdej nerazumem, ce se oni odlocjo za dan D, a je pol porod lahko naraven, al cim postavjo datum pol to tut pomen carski rez? al bi biv naravni porod samo v primeru ce se rodita ko sama to hocta in ne, da jima drugi to dolocjo user posted image

Imam podobna vprašanja. In vidim, da je taja2008 že lepo odgovorila. Hvala. user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 724
4.11.2010 18:28:03   
lil_
Aja, lil, še to..... Če določijo CR potem imaš določen dan in skoraj uro. Če ti prej odteče voda, ti odteče pač prej ampak je vse pripravljeno za CR. Če pa boš rodila vaginalno potem pač tega ne veš, sej si ti ne moreš izbrat, kdaj bodo šli otročki ven

sam se vedno nerazumem...npr.:
rekli so mi, da v najslabsem primeru bi mogla rodila v 29 tednu...ce bi bila med dvojckoma velika odstopanja in ce bi bil eden vecji kot drugi. je treba rodit, ker resujejo zivlenje sibkejsega. tko da pol ze dolocjo datum. ampak glede na to da sta obrnjena tako, da bi lahko rodila vaginalno...a pol ti na ta datum dajo umetne popadke in rodis vaginalno? al ti pac nardijo carski rez?

se opravicujem, ce kompliciram, ampak nerazumem user posted image

ja men grozi prezgodnji porod ze zarad tezav s scitnico, pol k mamo pa dvojcke pa sploh.

trsica smo pr podobnih tednih in se sprasujemo podobne reci. tut taja2008 nama pridno sledi, vidm da je skor cist za manouser posted image

(odgovor članu taja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

Kdo določi najvišjo vsoto za nakup igrače?

oče (10%)

mati (16%)

skupaj (38%)

omejeni dohodki (22%)

ne gledamo na znesek (8%)

drugo (6%)

Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!