ronja
|
Čestitaš ob poroki, naraščaju,... voščiš ob novem letu, božiču, itd... Ker to, da smo doživeli še eno novo leto ni glih nek tak uspeh, da bi nam zato morali čestitat 1.) lahko napišeš družina Novak. Sicer pa najprej žensko, ja. 2.) moja mami (ki je precej podkovana v teh slavističnih zadevah) napiše družina Novak Bregar. Sicer v glavnem naslavlja stvari na njega, ne name . 3.) Naslovi Njeno ime Njen priimerk, ime otrok in Njegov priimerk. Malo nesramno je, ja, ampak saj to te verjetno ne moti preveč . Ali pa tako:Nasloviš nanjo in notri napišeš tebi in tvojim otrokom želim bla bla bla.... 4.) če imaš oboje rada, bi jaz poslala obe, že zato, ker bi bili dizajni različni za različne generacije (but that's just me;). Če imajo ločene vhode in ločene nabiralnike, je pa to sploh pametno. Napišeš zraven imena, pa je zadeva rešena. Če se ti ne da vseh pisat, napišeš mamo in očeta & co., za babico in dedka, pa verjetno ni problem napisat Polde in Marjetka, a ne? 5.) jaz voščim samo za novo leto, razen ljudem, za katere vem, da jim božič veliko pomeni, tem pa oboje naenkrat. Svojim ateističnim prijateljem pa res samo novo leto, pa domačim tudi, ker se mi zdi neumno sprenevedat - nikoli nismo praznovali božiča in ga tudi zdaj ne mislim. Naredila bom karamelna jabolka - to pa zato, ker se je 25.12. rodil Newton in mu je jabolko padlo na glavo, ko je dobil tisto super idejo (kao - po moje je lih toliko res, kot vse ostalo, kar naj bi se ravno takrat zgodilo;) Mendar nisi pričakovala, da kupujem voščilnice ? Jasno, naredim jih sama, letos bosta mogoče mali kaj pomagali. Včasih delam iz tega preveliko znanost in me novo leto prehiti, včasih sem zato kar Unicefove poslala. Sem pa že pošiljala (domače) novoletne voščilnice februarja. Se mi zdi, da so jih bili celo bolj veseli kot decembra . Poslala jih bom pa: babicam in dedkom in njihovim partnerjem (ker ne živijo skup, je samo še več dela - cena tega, da imaš ločene starše - da moraš pošiljat 4 voščilnice, namesto samo 1 ), pa tetam in stricem (tu ne bo tako hudo, so še skupaj - zame so krvne in "priženjene" tete/strici isto, ne delam razlik), pa nekaj dobrim prijateljem, to je vse, je že tega čisto dovolj . Mogoče jo bom še prvemu fantu z družino, ker so nam jo oni tudi. ankica, pojma nimam, kdaj je prezgodaj/prepozno. Včeraj sem bila v Bauhausu in oni že imajo vse v zlatu in srebru na oddelku za vrtnarstvo . Sem komaj stauhala lojne pogače med vsem tistim lesketom . jaz bi verjetno tudi dala kasneje, ne vem pa, če bi bilo to ekonomsko najbolj pametno, ker sem kar se teh stvari tiče, bučman.