Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Enak problem vsako leto 7.11.2010 9:47:36
|
|
|
|
Kerensa*
|
Že lani sem nekaj podobnega spraševala, vendar ne najdem več teme (niti se ne spomnim naslova), zato si bom drznila ponoviti vprašanje. Začela sem namreč sestavljati letošnji seznam prejemnikov božično - novoletnih voščilnic (kakor se pravzaprav pravilno reče - voščilnice ali čestitke? ). 1.) Kadar pošiljam voščilnico paru - najprej napišem žensko in potem moškega - ali kako drugače (po abecedi )? Vem, da pač npr. "par Novak" ne morem napisati. Če imata pa različna priimka, pa najbrž napišem prej žensko? 2.) Če ima družina dva priimka - katerega najprej? Ločiti se najbrž ne sme, npr. družina Marije Novak in Lojzeta Bregarja? 3.) Imam primer ženske, moškega in njunih otrok. Moškega izrecno in upravičeno ne maram, zato želim poslati voščilnico samo njej in otrokom (otroci imajo pa njegov priimek). Kako nasloviti in kako zelo nesramno je to? 4.) V eni hiši živita dve družini (spodaj babica in dedek, zgoraj sin z družino). Se pošlje eno voščilnico ali dve? 5.) Kakšno je pravzaprav pravilo - božična in novoletna voščilnica posebej (za vsak praznik ena) ali za oba praznika skupaj? Pa še čisto iz firbca - komu vse vi pošljete dobre, stare, papirnate voščilnice? Delate voščilnice sami ali jih kupujete?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 9:55:46
|
|
|
|
sanasan
|
1) jaz vedno najprej žensko 2) oba priimka npr. A - B 3) posebej ženski in posebej otrokom; jah verjetno ni ravno po bontonu, je pa iskreno 4) dve 5) bi skupaj, ampak jaz voščim ponavadi le za nl, ker božiča ne praznujem....čestitam pa za božič kakšnim starejšim za katere vem, da jim ogromno pomeni tako bi jaz naredila, če se spa spodobi oz. je prav, pa ne vem
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 9:57:03
|
|
|
|
sanasan
|
kupim ali delava s tamalo po navdihu, kakor naju pač 'prime' in komur se nama pač zdi takrat primerno
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:00:41
|
|
|
|
poli*
|
Čestitaš nekomu za opravljeno diplomsko nalogo al pa maturo, za rojstvo. Voščimo pa srečno novo leto, vesele praznike ipd. Torej boš ti delala voščilnice.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:00:55
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan 2) oba priimka npr. A - B Torej po abecedi, npr. družina Bregar - Novak ali tudi tukaj najprej priimek ženske in potem moškega, npr. družina Novak - Bregar?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:02:50
|
|
|
|
naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* 1.) Kadar pošiljam voščilnico paru - najprej napišem žensko in potem moškega - ali kako drugače (po abecedi )? Vem, da pač npr. "par Novak" ne morem napisati. Če imata pa različna priimka, pa najbrž napišem prej žensko? Ko sva imela še različna priimka sva dobivala voščilnice naslovljene na npr.: zgoraj Novak/Berger in spodaj Lojzka in Poldek 2.) Če ima družina dva priimka - katerega najprej? Ločiti se najbrž ne sme, npr. družina Marije Novak in Lojzeta Bregarja? Družina Novak / Bregar 3.) Imam primer ženske, moškega in njunih otrok. Moškega izrecno in upravičeno ne maram, zato želim poslati voščilnico samo njej in otrokom (otroci imajo pa njegov priimek). Kako nasloviti in kako zelo nesramno je to? Nasloviš nanjo in notri napišeš tebi in tvojim otrokom želim bla bla bla.... 4.) V eni hiši živita dve družini (spodaj babica in dedek, zgoraj sin z družino). Se pošlje eno voščilnico ali dve? Dve voščilnici! Babi in dedek sigurno bolj cenita kot zgornja družina... 5.) Kakšno je pravzaprav pravilo - božična in novoletna voščilnica posebej (za vsak praznik ena) ali za oba praznika skupaj? Jaz pošljem za oba skupej, tistim, ki praznujejo Božič, ostalim samo NL. Nekaterim pa Božič več pomeni, pa NL nič. Pač presodim, saj tako pošiljam takim, ki vem, da jim to pomeni... Pa še čisto iz firbca - komu vse vi pošljete dobre, stare, papirnate voščilnice? Delate voščilnice sami ali jih kupujete? Voščilnice kupim, unicefove ponavadi... Pošiljam tistim, ki vem, da jim pomeni in ki pošljejo tudi meni in to mi je tudi ful lepše kot te novodobne e-mail voščilnice, čeprav tud take pošljem...
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:04:03
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* Torej boš ti delala voščilnice. Ne - jaz jih bom kupila.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:05:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 3.) Nasloviš nanjo in notri napišeš tebi in tvojim otrokom želim bla bla bla.... Elegantno diplomatsko - hvala.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:06:05
|
|
|
|
poli*
|
Dve družini v isti hiši- pošlješ vsakemu svojo voščilnico, ker sta to dve ločeni družini, da se ne bodo potem trgali in kregali še za tvoj karton . Ena voščilnica za oba praznika skupaj... brezveze dve pošiljat oz. se te bodo že "naveličal", če bodo 2x v parih dneh dobili tvojo pošiljko. Zadnja leta spet delamo sami doma voščilnice, ker se mi zdi bolj osebno, kot pa tiste kupljene. No, verjetno kakor za koga, ane.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:10:08
|
|
|
|
Kerensa*
|
Pa še en "zanimiv primer"... Imam ime in dekliški priimek ženske, za katero pa vem, da se je v tem času preselila, poročila (in da ima dva otroka) in ne vem, ali je spremenila priimek, obdržala svojega ali dodala svojemu moževega, niti ne vem, kdo je njen mož. No, pa od naslova imam samo ulico in kraj (hišne številke ne vem, ampak jo bom že ugotovila, čeprav telefonski imenik nič ne pove). Kako nasloviti v tem primeru? Al' bi bilo najboljše (da čim manj kiksnem) poslati voščilnico kar na njen dekliški priimek in na naslov njene mame (torej njen bivši naslov)?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:10:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Kerensa, naslov napišeš kot ti ljub, vrstni red pri osebnih voščilnicah nima veze. Ko pišem, zelo pogosto napišem moja najljubša punčka Ime Priimek babi in dedi Ime1 Ime2 Priimek banda Ta in ta Dobro si me spomnila, jih bom letos dokumentirala, če jih bom pisala. Delam jih sama, pišem pa takrat, ko to želim, ne vsako leto.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:11:16
|
|
|
|
Kerensa*
|
O, Milijonarka - s tvojim krajem imam tudi problem. A so na Partizanski ulici bloki ali hiše?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:16:51
|
|
|
|
Anonimen
|
A mi boš pisala ? Drugače si me pa našla - ravno čestitke delam .
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:18:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
Če želiš, lahko voščilnico pošljem tudi tebi, seveda , ampak v osnovi me je pa zanimalo za Pubertetnikovega strica, ki živi tam s svojo družino.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:19:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Iščeš točen naslov? Piši na mail...
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:20:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
Imam naslov - na 14-ki so. Samo zanima me, a je to blok ali hiša?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:26:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Na pamet mislim, da je blok, ziher pa nisem. A je to pomembno? Saj kaslci so povsod .
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:28:19
|
|
|
|
Kerensa*
|
Za pošiljanje voščilnice sicer ni pomembno - pa vendar... rada bi vedela. No, bom že ugotovila.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:30:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Kerensa*, ljudi, ki jim pišeš, menda lahko osebno o tem vprašaš, a ne ?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:33:57
|
|
|
|
Kerensa*
|
Z družino tegale v tvojem kraju smo izgubili kontakte po moji ločitvi in z voščilnico bi jih rada poskusila spet vzpostaviti. Kako "nekulturno" pa je v kuverte priložiti vizitke?
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:40:58
|
|
|
|
Anonimen
|
A, tako, potem pa le piši. Vizitko - zelo nekulturno. Če želiš posredovati podatke z vizitke - naslov, telefon, mail,...- jih pripiši na koncu. REcimo v stilu, vesela bi bila kontakta z vaše strani, najdete me tu in tu. Nekaj v tem smislu, s tvojo osebno noto.
< Sporočilo je popravil milijonarka -- 7.11.2010 10:41:29 >
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:43:30
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: naja17 3.) Nasloviš nanjo in notri napišeš tebi in tvojim otrokom želim bla bla bla.... Elegantno diplomatsko - hvala. Samo v razmislek - a si morda pomislila, da boš v tem primeru, če boš njega zelo očitno in namerno izključila, morda prizadela predvsem njo? On se verjetno itak ne bo s tem sploh obremenjeval, verjetno pa se bo bolj ona, ker s tem izražaš tudi neodobravanje NJE - njene izbire partnerja, njene odločitve, njenega življenja ... Samo razmišljam ...
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:45:21
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Vizitko - zelo nekulturno. Če želiš posredovati podatke z vizitke - naslov, telefon, mail,...- jih pripiši na koncu. REcimo v stilu, vesela bi bila kontakta z vaše strani, najdete me tu in tu. Nekaj v tem smislu, s tvojo osebno noto. Pripišem naj jih na voščilnico? IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Samo v razmislek - a si morda pomislila, da boš v tem primeru, če boš njega zelo očitno in namerno izključila, morda prizadela predvsem njo? Ona ve, da ga jaz ne prenesem (in zakaj ga ne prenesem) in se je s tem sprijaznila. Vsaj tako trdi.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:51:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Pripišem naj jih na voščilnico? ) Ja - ali pa na zadnji strani kuverte - Pošiljatelj: in napišeš svoj naslov.
|
|
|
|
RE: Enak problem vsako leto 7.11.2010 10:52:48
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka na zadnji strani kuverte - Pošiljatelj: in napišeš svoj naslov. Sebe, kot pošiljateljico, vedno pripišem v zgornji levi vogal kuverte - za vsak primer, če prejemnika ne bi bilo tam, kjer naj bi bil in bi morala Pošta kuverto vrniti. Ampak časi gredo dalje in naslov je vedno bolj nepomembna reč - ljudje bolj prakticirajo GSM številke in e-maile. Tega pa ne bi dala na kuverto.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?