Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 20:51:06
|
|
|
|
pajac
|
Ojla! Lottyka dobrodošla domov.. lepo se cartajta.. pa ledene obkladke si daj na šive, bo hiter mimo.. Bik vidim, da uživaš v smajlijih Jaz pa grem zdaj likat.. moram zlikat en ogromen kup, ker sem si obljubila, da prej ne smem it rodit.. no saj tudi nič ne kaže na to.. Otrdevanje in tiščanje kot vedno, brez kakih posebnih sprememb, pa še izcedek je tak kot zmeraj... Jutr, če bom pri volji moram očistit omaro v kuhinji.. pa seznam za trgovino naredit... No počasi se spravite proti P....
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 20:53:01
|
|
|
|
birdy
|
Bucka, tvoj prvi porod me spominja na mojega, le da je bil moj krajši in drugače končan (vakum). a pa je bil tvoj prvi otroček dost velik? Moja prva je mela 4060g in je bil porod kot sem že rekla katastrofa. iSTO SE NI HOTLA SPUSTIT V PORODNI KANAL, KO SE PA KONČNO JE, SE JE PA Z RAMAMI ZATAKNILA... Ups črke... In semse glih tko kot ti bala it drugič rodit, je bla pa malčika manjša (3370g) in je šel porod čisto lepo mimo... Mal za pomiritev... Sem pa tud jst poslušala da sploh ni noben problem, da otrok ni velik, da mam velik trebuh ker sem se preveč zredila... Včas bi koga kr fentu tkole...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 20:54:30
|
|
|
|
nadinne
|
Joj kok sem jst zoprna že od popoldneva...sama sebi grem na živce Ne vem kaj naj počnem...mam kup malih zadevc za postorit, pa se mi sploh ne da...še sama se ne razumem. Me že rit boli od kavčanja, po tv nič pametnega, sama sem pa se nimam s kom pogovarjat...vglavnem obupen primer sem danes Samo gledam na uro kdaj moj pride iz službe...res sm kt ena naveličana pubertetnica. Mam eno vprašanje...kakšno pakungo fiziološke se rabi za čiščenje popka? Js mam fiziološko samo v ampulcah, torej za nosek in pa v pršilu. A je to uporabno al je treba v kaki flaški to met da lahko ven zliješ?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:17:10
|
|
|
|
sara pia
|
Hvala punce, čep ja
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:20:29
|
|
|
|
ječi12
|
nadinne sj lahko iz ampulce tut nakapljaš na vatko ali popek in je čis ok.tko da nč ne rabiš dokupovat. drugače pa se ti pridružujem pri bednem kavčanju brez pametnega programa na tv tut js sm čis zdolgočasena. mala itak spi,nardila sm kar je blo v planu,zdj itak ne morm nč delat ker bi ropotala,tko da loh grem al spat al pa čakam da se mi glava spremeni v pravokotnik ker gledam samo leptopa in tv birdy no to je pa dobra popotnica za bucko13 če je šlo drugič normalno. sm misnla da če se prvič ne spusti se tudi drugič ne. sicer je pa tko da je pri vsaki drugače...ti maš pa tele otročke čis natempirane vidm. ful mala razlika...med prvim in tretjim bo 3 leta a prou vidm? no malenkost več...super.boste meli pestro ampak bo potem super ko bojo med sabo tok mal razlike.... pajac srečno z likanjem.js sm 14 dni nazaj likala in sm zlikala čez 20 majc in rekla mojmu nej se znajde da je to za 5 tednov ampak bom najbrž še prjela likalnik predn grem rodit,ker pol pa res ne mislm likat neki časa....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:35:51
|
|
|
|
birdy
|
Ječi, jah tele moje nosečnosti Ta druga se je prvi mesec prijela, tale je pa še bolj poseben primer A veš ko se drugim zgodi da jim enkrat kondom poči pa so že noseče? No, ne zgodi se sam drugim Sem glih nazadnje študirala da bo od prvega pregleda v prvi nosečnosti in do poporodnega pregleda te nosečnosti minilo ravno štiri leta, če pri tem študiraš koliko časa traja nosečnost... Ma smeh no
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:50:08
|
|
|
|
novemberska
|
Bela01, Nejka000 in Zori82 čestitke za vaše deklice...vsem želim velik crkljanja Nadinne glede fiziološke...niti ni pomembno kok kupiš, če boš mela viška boš pa nosek pucala z njo. Je pa dobra ta v ampulah tko da druge ne rabiš. Sicer pa je men patronažna sestra rekla, da oni še vedno z alkoholom pucajo popek. Baje se porodnišnica in pediatrična ne morejo zment kaj je bolše. Porodnišnica zagovarja fiziološko, pediatrična pa trdi da moraš z alkoholom pucat popek, ker če ne lahko pride do vnetja. V pediatrični pravijo da porodnišnica nikoli ne vidi vnetih popkov, ker vsi pridejo na pediatrijo in so kao zato pametni da se popek čisti z fiziološko. Hmm pol pa vedi s čim pucat, če se še oni med sabo ne morejo zment. Men je patronažna rekla da naj se sama odločim. Preden je ona prišla sem popek čistila z fiziološko, pol sem pa z alkoholom in v dveh dneh je bil popek suh. Ne morem pa rečt če zaradi alkohola al je pač bil že tok spucan. No jaz sem sam napisala kar je blo men povedano, nimam pa nobenega pretiranega mnenja kar se tega tiče Lep večer punce pa srečno če se katera odloči da gre po svoj zakladek.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:50:42
|
|
|
|
bucka13
|
saj moj prvi ni bil velik - 3090 g in obseg glavice 34 (sem šla posebej nazaj pogledati v materinsko), pa vseeno ni hotel ven. Sem se pa zadnjič menila z babico, ki je bila prvič z mano (zdaj je že v penziji), pa pravi, da ne verjame, da bi mi v drugo uspelo normalno roditi. Pa saj sem pripravljena poskusiti, me pa skrbi, ker mi že 3 tedne niso delali UZ in meritev, nazadnje pa so namerili, da ima glavico za tri tedne večjo kot je PDP. Saj bomo videli kako bo. Prva runda pucanja za mano, mi je celo tašča pomagala ko mali ni prišel pravi čas iz postelje. Zdaj je končno zaspal, pa upam na mirno noč..... Čestitke vsem novo pečenim in ponovnim mamicam!!! Vašim štručkam pa seveda veliko zdravja!!!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:53:00
|
|
|
|
bucka13
|
jaz sem prvič popek čistila z alkoholom, pa se je hitro posušil in odpadel, tako da je princa prvič moral ati kopati, ker ga zaradi šivov še nisem smela dvigniti sama.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 21:58:02
|
|
|
|
birdy
|
bucka, a da maš pa ti zelo ozko medenico pa ni možno? pa ne vem sicer, kott sem te jst razumela si bolj močna, ampak to ne pomenda si tud široka... Men je babca pri drugem porodu rekla, da tok velizga otroka kot je bla prva ne morem jst sama iz sebe spravt ker mam preozko medenico... Pri tem pa upoštevi da je tud mene kar precej skupaj... Zakaj to sprašujem... Sem enkrat brala kakšni so lahko razlogi za dogovorjen CR... No, med drugim tud ozka medenica je med njimi... Ker jst gledam tko... Če se tvoj mali pač ni hotel spuščat potem zdej ni nobenega razloga za CR ker se pa ta lahko bo spuščal. Če pa se ni spuščal ker je bil "problem v tvojem telesu" potem se pa najverjetneje tud ta ne bo...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 22:00:47
|
|
|
|
simonmojca
|
mem je moja sestrica, ki dela v ZD rekla, da bom pucala z alkoholom in naj si ga kupim, ker imajo oni iste primere. V porodnišnici jim rečejo da morajo z fizi. pucat potem pa pridejo po enem tednu v ZD z vnetimi popki. One jih pa spucajo z alko. in se takoj uredi in pozdravi (posuši) tako da jaz sem kupila alko. imam tudi fizi. v ampulah. Je pa tudi babca v materinski rekla da naj si kupimo alko. za popek,
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 22:39:18
|
|
|
|
Eruvande
|
Pa sej fiziološko lahko same skuhate...na liter vode gre 9gramov soli. To je res še najmanjši problem
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 23:16:41
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: novemberska Bela01, Nejka000 in Zori82 čestitke za vaše deklice...vsem želim velik crkljanja Nadinne glede fiziološke...niti ni pomembno kok kupiš, če boš mela viška boš pa nosek pucala z njo. Je pa dobra ta v ampulah tko da druge ne rabiš. Sicer pa je men patronažna sestra rekla, da oni še vedno z alkoholom pucajo popek. Baje se porodnišnica in pediatrična ne morejo zment kaj je bolše. Porodnišnica zagovarja fiziološko, pediatrična pa trdi da moraš z alkoholom pucat popek, ker če ne lahko pride do vnetja. V pediatrični pravijo da porodnišnica nikoli ne vidi vnetih popkov, ker vsi pridejo na pediatrijo in so kao zato pametni da se popek čisti z fiziološko. Hmm pol pa vedi s čim pucat, če se še oni med sabo ne morejo zment. Men je patronažna rekla da naj se sama odločim. Preden je ona prišla sem popek čistila z fiziološko, pol sem pa z alkoholom in v dveh dneh je bil popek suh. Ne morem pa rečt če zaradi alkohola al je pač bil že tok spucan. No jaz sem sam napisala kar je blo men povedano, nimam pa nobenega pretiranega mnenja kar se tega tiče Lep večer punce pa srečno če se katera odloči da gre po svoj zakladek. s tem stavkom bi se jaz znala strinjat.. no kakorkoli Petrov popek smo pucali z alkoholom, pa bomo tudi pri tem čmrlju.. Mi je še ista flaška ostala, se ne pokvari No likanja je konec še posteljnina, ki je čakala mojega že celo večnost... tako da zdaj likam res vse sproti, ni več veliko drugega dela.. še nekaj malenkosti za pospravit, pobarvat, pa omaro v kuhinji za pospravit.. no pol pa lahko grem rodit. .no s tem svojim tempom bom gotova glih tam nekje pri PDP
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 3.11.2010 23:17:35
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Eruvande Pa sej fiziološko lahko same skuhate...na liter vode gre 9gramov soli. To je res še najmanjši problem to jaz delam že dolgo, ker nos izpiramo v potokih, če ne rekah fiziološke...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 7:51:20
|
|
|
|
Nenya
|
Dobro jutro. Jaz sem še kar kinder surprise, tehnike za sprožitev (še) ne delujejo , jaz UZ nisem mela že od oktobra. Res je 'fino' ko z dveh koncev dobiš različne informacije.Pri najini taprvi popek sto let ni odpadel, pri tadrugi pa dokaj hitro, mislim da sem obema čistila z alkoholom. V povezavi s tem kaj svetuje P in pediatrična tiste, ki boste mele v P ponavadi rečejo da nič čistiti med sramnimi ustnicami, da pusti čim bolj pri miru. Ko semn šla v ped LJ pa mi je sestra povedala in pokazala zakaj je trebato tudi nežno a temeljito očistiti - moja uboga dvomesečnica je mela noter celo 'zalogo' kreme, lulanja in kakca, kjub kopanju tko da ne pozabite tega očistiti - ne pa vleči narazen malih in velikih sramnih ustnic, ponavadi so zlepljene in bi jo lahko poškodovale. Jaz sem obe čistila z vatko in vodo, vlažne robčke sem mela samo ko nisem mogla do vode.
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:05:09
|
|
|
|
simonmojca
|
Jutro punce no jaz pijem kavico in se pripravljam za kontrolo. Zgleda ste danes bolje spale samo midve z nenyo sva tukaj pa ponoči ste tudi kmalu nehale no eno kavico za lepše jutro
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:07:09
|
|
|
|
simonmojca
|
04.11.2010 - simonmojca NP+CTG - november2010 - bejo2010 CTG - renesme** CTG - soncchhek - malajka84 05.11.2010 - severnica77 - bik NP+CTG - nadinne CTG 08.11.2010 - naša beba NP+CTG - severnica CTG - nenya AMINO. 09.11.2010 - bucka13 CTG - pajac NP+CTG - ječi12 NP+CTG 10.11.2010 - nov2010 NP+CTG - škorpijonček NP - sara pia - valentina85 CTG
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:17:19
|
|
|
|
pajac
|
jutro! Kaj ste vse šle rodit, pa sem sama ostala tukaj gor??? No ok, če je to vzrok, potem vam je oproščeno, samo sporočite, da ima kaj pisat tukaj gor razen mojih monologov Grema pa jaz spit, vam pa pošiljam tudi eno s posladkom za tiste, ki ste pa na drugih virih energije pa ali
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:18:20
|
|
|
|
pajac
|
očitno mi traja tkao dolgo da skuham tole kavico in ostalo, da ste se že začele zbujat.., Jutro!
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:20:00
|
|
|
|
Majchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya V povezavi s tem kaj svetuje P in pediatrična tiste, ki boste mele v P ponavadi rečejo da nič čistiti med sramnimi ustnicami, da pusti čim bolj pri miru. Ko semn šla v ped LJ pa mi je sestra povedala in pokazala zakaj je trebato tudi nežno a temeljito očistiti - moja uboga dvomesečnica je mela noter celo 'zalogo' kreme, lulanja in kakca, kjub kopanju tko da ne pozabite tega očistiti - ne pa vleči narazen malih in velikih sramnih ustnic, ponavadi so zlepljene in bi jo lahko poškodovale. Ok, tole že obvladam . Kako pa je treba s fantki? Slišim dvoje, in sicer da ne vlečt kožice čez lulčka, potem pa slišim, da je malo treba dol dajat, da se ne zaraste in je potem treba lulčka celo obrezat. Mamice, ki že imate fantke, v čem je fora? Razsvetlite me, prosim .
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:21:03
|
|
|
|
pajac
|
uhhhh.. če bomo mi imeli punčko, bo to spet projekt.. pri fantu sem čiščenja vajena, tako da nekih posebnih presenečenj ne bi smelo bit... Kako pa spucaš, če ne razmakneš?? Ali si bolj mislila da ne vlečeš ful narazen?
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:21:33
|
|
|
|
Majchi
|
Aja, pa dobro jutro! Sem tok kulturna, da kar takoj z lulčki začnem .
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:21:37
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: Nenya V povezavi s tem kaj svetuje P in pediatrična tiste, ki boste mele v P ponavadi rečejo da nič čistiti med sramnimi ustnicami, da pusti čim bolj pri miru. Ko semn šla v ped LJ pa mi je sestra povedala in pokazala zakaj je trebato tudi nežno a temeljito očistiti - moja uboga dvomesečnica je mela noter celo 'zalogo' kreme, lulanja in kakca, kjub kopanju tko da ne pozabite tega očistiti - ne pa vleči narazen malih in velikih sramnih ustnic, ponavadi so zlepljene in bi jo lahko poškodovale. Ok, tole že obvladam . Kako pa je treba s fantki? Slišim dvoje, in sicer da ne vlečt kožice čez lulčka, potem pa slišim, da je malo treba dol dajat, da se ne zaraste in je potem treba lulčka celo obrezat. Mamice, ki že imate fantke, v čem je fora? Razsvetlite me, prosim .
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:37:42
|
|
|
|
Nenya
|
Pajac mišljeno je d pač razpreš veliki sramni ustnici in noter nežno obrišeš, mali sramni ustnici ki sta pri odraslih ločeni od tavelikih sta pri dojenčicah ponavadi kar nekako nalepljeni na notranjo stran tavelikih, tega pa ne smeš vleči narazen. sej pol ko ene parkrat poskusiš ti je kmal jasno. Evo,jaz sem po zajtrku - choccochino in toast, že razmišljam o kosilu, včeraj sva jedla taščin segedin. Noč je bila čas pogostih obiskov wc-ja, bo treba eno siesto preden pride horda nazaj domov iz vrtca Sem se že 'veselila' včeraj ko sem imela 3x na 20 minut nekaj popadkom podobnega pa se je potem vse umirilo . tiste ki imate 3+ letnike dve vprašanji mate za ponoči še plenico in ali ste mele kakšne težave z nočnimi morami? Najina tadruga se ta teden večkrat ponoči začne kar jokati in nič ne pomaga če jo dvignemo k sebi, tolažimo, božamo, zbudimo, kar joks in nekaj blodi, brca okrog sebe, nobene razlike ni ali sva zraven nje ali ne, pol se pa kar umiri - mogoče vseen čuti da se bo nekaj spremenilo. Danes je ponoči kar primaširala k nama v posteljo, pol je pa mirno spala do jutra res pa je da ne vem koliko je bila ura ko je prišla, še napol v spanju sem jidala blazino, da me ni zrivali z moje in smo vsi spali naprej Nestpno čakam novice o novih Dajmo novemberke
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 4.11.2010 8:38:26
|
|
|
|
pajac
|
Pač jaz sem vsakič ko sem ga umila kožico potegnila nazaj koliko je šla in nič na silo, pa očistila.. To je vse, pa nikoli ni prišlo do vnetja. Zdaj pa kožica še ni čisto dol, ampak je na dobri poti.. posebej, ker smo v fazi spoznavanja llčka in to počne kar sam... Sploh ne moreš verjet kako je ta reč raztegljiva
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?