Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa No eno vprašanje, dilema bolj. Pa ne želim prepira, samo preprosto ne vem več kaj naj, pa mi bo mnenje pomagalo. Skratka, dva meseca vrtca, statistika pa taka: že 6 bolezen v tem času pri mojem 2,5 letnem sinu. Vrtec je začel obiskovat letos. Očitno je, da je bolj občutljiv, ampak dejstva so pa naslednja: ne hodimo po centrih in ga ne izpostavljamo nikjer, torej te bolezni dobi v vtrcu... Pa me zanima, ali starši dejansko vozite bolne otroke v vrtec oziroma kaj vam sploh pomeni bolno? Ker sem videla otroke v našem vtrcu, ki jim je ulivalo iz nosa, kašelj pa jetičen in preprosto (pa pardon mame) meni tak otrok ni zdrav. Jaz razumem, da nekaterim otrokom dosti teče iz noska pa da se kašelj vleče (saj se tudi pri nas), ampak je očitno, da tak otrok preboleva neko virozo in da bo okužil še druge otroke... (govorim o tistih zelenih smrkljih in grdem kašlju) Pa me zanima, ali res samo vročina, driska itd, pomeni, da vzamete otroka iz vrtca ali tudi zelen smrkelj skozi cel dan, pa kašelj da te pobere, pomeni, da otrok rabi par dni odklopa, kak čajček in malo počitka? Ker ko je naš grdo kašljal, sem ga vzela ven, ko ima vročino ga vzamem ven, samo zdaj se mi pa vedno bolj trapasto zdi, da kri pljuvamo, ko se gre za bolniške, drugi pa vozijo očitno bolne otroke v vrtec... Samo mnenje torej, ali katera upa priznat, da otroka ne vzame iz vrtca, če res ni hudo, je pa očitno, da je boln? Lp in hvala Sama imam taksno sreco, da si sama dolocam delovni cas in sem lahko otroka vedno imela doma, ce je zbolel (tudi ce se nam je slo na lepse). Verjamem pa, da so taksni starsi, ki enostavno nimajo nacina, da bi bili vedno doma, ko je otrok bolan. Marsikdo ima na izbiro bolnisko ali sluzbo - na zalost. Tvoj otrocek pa verjetno in bolan samo zaradi drugih bolanih. Vsak otrok je na zacetku, dokler se mu imunski sistem ne navadi vrtcu bolan. Ko je sine krenil v vrtec nas je pedijatrinja na to opozorila in svetovala redno, vsakodnevno izpiranje noska z fiziolosko raztopino. Ko smo dejansko zaceli to delati, se je obolevnost povsem umirila in v naslednjih skoraj treh letih, sin ni vec zbolel. Potem so prisle norice, ampak njih se ne da preprecit z fiziolosko Morda bi se pogovorila z vzgojiteljicami. One imajo pravico zavrnit sprejem bolnega otroka v skupino. Tega IMO ne pocnejo, ker se zavedajo, da za starsa to lahko pomeni izguba sluzbe. Na zalost.