|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
25.10.2010 20:32:18   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

kmpk tvoja sta si pa ful podobna kot bi bila isto dete. sta pa oba mojemu ful podobna, ko je bil mali, samo lask ni imel user posted image .

ja res u nulo sta si podobna. moj pravi, da ko jo carta se ji zdi da ma malega v rokah user posted image  moj ju na nekaterih slikah ne loči, ko gledamo slike za nazaj.... he he moški... drgač sta pa res si v nulo podobna ko je bil mali še mali user posted image
a podobna sta tvojmu user posted image  he he samo lepi otročki

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 701
25.10.2010 21:04:22   
Pokora
Nejkec  ne vem točno kako majo tam z naročanjem.  Jaz sem bila tam samo parkrat na napotnico, bi lahko prišla h njim, pa se nisem odločila. So mi razložili da za nosečnice majo dopoldne da jim ni treba plačevati, ostalo pa v glavnem popoldne naročajo in je treba plačati.

Anju, jaz tudi ne maram ročnega stiskanja mleka. Samo pr tako zadevi ko je treba do konca ven spraviti ni druge. Me pa skrbi, ker zamašenega še kar nisem uspela odmašiti - me jezi da ne najdem vozlauser posted image
Lepo jo drnjoha Vitan!

Najki, res glej da te jutri ne bomo s5 braleuser posted image user posted image  Drži se in naj bo hitro!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 702
25.10.2010 21:48:24   
anju
pravkar sem opazila rdeče fleke na dojkiuser posted image sem si dala termofor gor in pričakujem Vitana na pomoč čez par ur. a ve si to sčrpate do zadnje kapljice. dobre ste!

Najki
ja ta večji je bruhal celo noč in dopoldne, potem se je umirilo, prej je prvič jedel, nekaj žlic juhe. upam da pri tem in pri njem ostane. v življenju ni bil še tako miren...

čaj za dojenje je pa tak bolj s pomirjevalnimi sestavinami kot za količino.

aja Najki danes sem se nad krčke spravila z dudo. malo je pomagalo, samo sem mogla asistirat:)

veste kaj sem pomislila glede na to da je za prave krčke še zgodaj - da ni slučajno občutljiv na mlekouser posted image kako se to pokaže? mama pravi da bi mogla naredit 1 tedenski poskus brez in potem spet 3 dni z.

user posted image a to drži, da medtem ko je mama na porodniški, oče ne more za prvega otroka vzet nege??

Najki le glej da te jutri res ni semuser posted image aja burje se pazi, pravijo da bo do 140user posted image

nejkec v profilu imaš lušno deteuser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 25.10.2010 21:51:57 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 703
25.10.2010 22:21:03   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: anju

user posted image a to drži, da medtem ko je mama na porodniški, oče ne more za prvega otroka vzet nege??

hmmm pojma nimam, bi bilo pa logično, saj če smo na porodniški, smo zato da skrbimo za dojenčka....

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 704
25.10.2010 22:29:19   
Pokora
Anju ne grej predno mali ni pripravljen. Pred podojem fino pogrej dojko (da bo mleko toplouser posted image ), jo fino zmasiraj - poišči kje je vozliček, potem naj jo pa mali čim bolj sprazni. Če je ne bo, jo daj na roke - jaz sem se ravno trudila s tem, ma vozla še kar ne najdemuser posted image  Po podoju daj gor mokro hladno pleničko, ampak samo toliko da se segreje.  Upam da se ogneš vročini in vsemu ostalemuuser posted image user posted image user posted image

Nisem ziher, ampak mislim da tvoj ne more dobit nege, ker si ti na porodniški. Neumno sto na uro!!!!!

user posted image Kako kakajo vaši mladički? Naša je prej imela ful sluzi v blatu. A je to uredu?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 705
25.10.2010 22:31:27   
Pokora
kpmk s čim ste mazali rokice za odtis ki ga imaš v avatarju?

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 706
25.10.2010 23:24:08   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

hmmm pojma nimam, bi bilo pa logično, saj če smo na porodniški, smo zato da skrbimo za dojenčka....

ne za dojenčka, za ta večjegauser posted image
torej je to res Pokora?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 707
25.10.2010 23:32:42   
pajac

bolniške za nego otroka žal ne more imeti  user posted image razen, ne vem kako je, če je otrok mlajši od 3 let in je, ko se je 1. rodil pri očetovskem dopustu obkrožil, da bo koristil neplačani dopust po dnevih do 3 leta starosti... Ali... če gre do svojega zdravnika in reče da bruha in driska..., pa mu da dopust za njega...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 708
26.10.2010 8:36:06   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

bolniške za nego otroka žal ne more imeti  user posted image razen, ne vem kako je, če je otrok mlajši od 3 let in je, ko se je 1. rodil pri očetovskem dopustu obkrožil, da bo koristil neplačani dopust po dnevih do 3 leta starosti... Ali... če gre do svojega zdravnika in reče da bruha in driska..., pa mu da dopust za njega...

kriza!!!! 

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 709
26.10.2010 8:36:43   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

kpmk s čim ste mazali rokice za odtis ki ga imaš v avatarju?

prvič z onimi odtisi - darilo po pošti, sedaj pa s prstnimi barvami ses

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 710
26.10.2010 9:12:05   
anju
jutro

pajac samo če nego lahko partner dobi pri določenih "boleznih" potem mora to biti nekje zapisano. nekako mi ne potegne da bi moglo biti odvisno samo od dobre volje pediatrauser posted image

Pokora naš kakec je zelo tekoč z zrnci vmes. dokler ni bilo krčkov so bila ta zrnca rumena, zdaj so malo bolj zelenkasta.
a veš ko sem zvečer prebrala tvoj post se mali zbudi direkt za razgret joškuser posted image je dooosti boljš, prav pa še ne. upam da spraviva to v red!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 711
26.10.2010 9:29:42   
Roberta69
No, mene pa danes že od ene 5-ih, ko sem vstala, malo špiklja user posted image , najbrž imam u izi popadke, pa ni glih ta prav dan user posted image . Moj user posted image je nekje na Bovškem in če se podre svet, ne bo mogel priti nazaj do poznega popoldneva, tako da če me zagrabi, bom rojevala kar sama, pa še moja babca je danes frej, tako da bom res sama - mi čisto nič ne diši, ampak če bo treba, bo pač treba, ne user posted image . Drugače pa tele dni kar po malem puščam user posted image , pa povoham in nima nič vonja po urinu (čeprav spijem kar veliko tekočine in potem tudi urin nima vonja ne barve), tako da sem predvčerajšnjim klicala svakinjo, ki ji je v prvo odtekla voda, in spraševala, kako je to user posted image , ampak njej je tako lilo, da ne bi mogla sfaliti.

Včeraj zvečer smo postavili zibko, bom kasneje prilimala kakšno fotko in najin mali škrat se je prov zabaval v njej, ampak me je strah, da jo bo polomil, še preden pride user posted image user posted image . Ko sva jo odpeljala v shrambo, je začel pa kar jokat in iskat bratca user posted image , ja, mu najbrž ni čisto jasno, kaj se gremo, ko mu pravimo, da je tu, pa ga v bistvu ni, pa kar nekaj prištimavamo zanj... me prav zanima, kako bo vse to doživel...

Ful so luštne fotke, vse po vrsti, kar še jih limajte, tako lepo popestrijo tele strani in grde, deževne dni. Ju3 in pojutrišnjem nas pa baje čaka sonček user posted image .

Uživajte, jaz grem pa še malo porihtavat vse sorte zadeve...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 712
26.10.2010 10:11:10   
Renesme**

jutro

pajac samo če nego lahko partner dobi pri določenih "boleznih" potem mora to biti nekje zapisano. nekako mi ne potegne da bi moglo biti odvisno samo od dobre volje pediatrauser posted image

Mislim, da je pajac govorila, da gre oče do svojega osebnega zdravnika in mu ta odpre bolniško za njega, ne za otroka...dva pač ne moreta biti za nego doma.

Pokora naš kakec je zelo tekoč z zrnci vmes. dokler ni bilo krčkov so bila ta zrnca rumena, zdaj so malo bolj zelenkasta.
a veš ko sem zvečer prebrala tvoj post se mali zbudi direkt za razgret joškuser posted image je dooosti boljš, prav pa še ne. upam da spraviva to v red!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 713
26.10.2010 10:32:14   
2ursae
anju, glede nege za starejšega otroka si preberi tule:

http://www.ringaraja.net/forum/O%C4%8Di_na_bolni%C5%A1ki/m_5385363/tm.htm

ČE BI RABILA DOPIS, O KATEREM JE Govora, mi javi svoj e-mail, da ti lahko pošljem ... je pa v načelu v praksi tako, da oči dobi nego, če je starejši tako bolan, da ne sme bit v bližini dojenčka, da ga ne bi nalezel.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 714
26.10.2010 10:41:56   
3x mami
kasne luuuusne slikice dajate gor user posted image

glede nege - mi je prejsnji teden razlozila sestra pri pediatru. poleti so spremenili okoli bolniske. prej je lahko partner oz kdorkoli nesel k pediatru obe zdravstveni in postimal stvari. zdaj pa mora oce (ce ze govorimo o takem primeru) osebno it k pediatru v roku 3 dni od zadrzanosti in odpret bolnisko. tam dobi v podpis obrazec, na katerem pise, da partner-zena-moz zaradi sluzbenih obveznosti ne more vzeti bolniske za otroka (torej lahko samo on). in v tem je problem. ker smo na porodniski, nismo sluzbeno zadrzane in smo ze doma. kar pomeni, da lahko gre on v sluzbo, me pa imamo itak dovolj casa in zmoremo pedenat se enega bolanega otroka, poleg dojencka. kako potem speljes nego dojencka, nego bolanega otroka, razvoz ostalih v vrtec-solo, zraven pa se kuhas in kaj postimas, je pa vprasanje, s katerim se niso ukvarjali. rezultat vsega je, da oce ne more na bolnisko za otroka, ce smo me na porodniski. user posted image meni je to cisti idiotizem, ampak tako pac je. in bog ne daj, da zbolimo me, ker potem pa je res problem.
prejsnji teden, ko sem sla z janom na sistematski in je bil moj z malo, ki je bila smrkavo boga, je potem moral vzeti dan dopusta.... sestra je rekla, da ce bi bila kaka hujsa bolezen (recimo kaka otroska nalezljiva, pljucnica al kaj v tem stilu), da bi oni vseeno dali papirje naprej in pac 'pozabili', da sem na porodniski. upam, da te variante ne bomo sli nikoli poskusat. je pa potem stvar zzzs-ja, ce ti bolnisko odobrijo al ne, ce sem dobro razumela.

mastitis - zatrdline. ko pride do tega, dejte si toliko spraznit dojko, da popusti zatrdlina in napetost noter. ne vec, sploh pa ne 'do konca' (btw, tega nikoli ne mores, ker vedno se kaj pritece), ker to sam pomeni, da se bo spet isto napolnila nazaj. drugace pa je treba masirat od korena dojke proti bradavici. vcasih je treba kar mocno in je zelo bolece - neprijetno. ko sem bila jaz na tem, mi je moz pomagal, ko me je dobesedno molzel in porival ven tele vozle. jaz pa zraven stiskala zobe (ker me je fajn bolelo). ampak smo resili. brez njega bi pristala na antibiotikih.
aja, tudi ko se resis, imas se nekaj casa bolece noter. vsaj jaz sem imela. tako da anju, mogoce si ze cisto v redu, pa sam se cutis za nazaj.

pregled po porodu. ni treba doplacat, v celoti ga krije obvezno zdravstveno, niti dodatnega ne rabis za to. tako da mi ni jasno, kaj in na podlagi cesa bi sploh komu zaracunali.

user posted image ko ima mali otrok zabasan nos globoko noter, kako ve cistite to? spricnete noter fiziolosko al vlecete ven s kako pumpico? jaz sem poskusila oboje. saj nekaj pomaga, sam sem upala, da bi vec. je moj kupil eno tako malo chicco pumpico v lekarni, sam ne vem, koliko noter lahko porines tisti nastavek. eh, prva dv sta bila do dobrega leta zdrava, tako da ne vem, kako se to dela...

pa se eno user posted image mi lahko poveste, katere so tiste trgovine v ameriki, ko se splaca kupovat obleke pri njih? za otroke in za odrasle? je moja sestra zdaj tam sluzbeno, za pol leta, pa mi lahko nabavlja take stvari, pa knjige (uh, tle imam se prevec idej)... zakaj ne bi izkoristila user posted image

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 715
26.10.2010 10:45:00   
3x mami
2ursae, nekaj so spreminjali tele bolniske letos, tako da bi bilo treba preverit, koliko tvoj opis se velja. sestra je rekla, da je novost od julija 2010 naprej...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 716
26.10.2010 11:21:57   
kpmk
2ursae - jst bi rabla ta dopis!!! hvalaaa

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 717
26.10.2010 11:22:38   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

2ursae, nekaj so spreminjali tele bolniske letos, tako da bi bilo treba preverit, koliko tvoj opis se velja. sestra je rekla, da je novost od julija 2010 naprej...

se bom pozanimala na zzzs, samo da mi mala zaspi

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 718
26.10.2010 11:26:16   
3x mami
se priporocam, ce kaj zves!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 719
26.10.2010 11:26:40   
lili82
Pozdravljene!

Se opravičujem, ker takole vdiram na vašo temo, ampak cilj opravičuje sredstva, ne?

Prosim vas, da glasujete za sobico moje prijateljice, ki trenutno vodi v Alplesovi nagradni igri! Tudi za glasovalce so obljubljene nagrade (celo Alplesovo pohištvo!)

http://www.ringaraja.net/planet/glasovanje?imageID=68#imageG

Hvala vam - in čimlažji porod tistim, ki še niste rodile, vsem pa velikoooo veselja z vašimi malimi zakladi vam želim!

Lep dan!

Lidija

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 720
26.10.2010 11:43:35   
filisa
oktobrke pa imamo res prave lepotce in lepotičke! 2ursae - joj kakšni lepi črni laski.

tiamo - čestitke za Egona!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 721
26.10.2010 11:50:20   
mamamajča
Hej....

Dajte še kako slikico vaših sončkov!

Glede mleka in zatrdlin- jaz mam ful mleka, pumpico pa pri sestriuser posted image Saj mi jo v čet prinese. Najbolj pa pomaga vroč tuš z masažo vred- čim se polijem z zelo toplo vodo, mleko kar samo v curkih teče ven. Potem še malo pomasiram in zatrdline minejo.
To sem delala že pri prvem, pa je vedno ok.

Našega je pa danes prvič zvijalo- ni in ni šlo kakat, je bil že čist rdeč. Spati bi moral že zdavnaj pa je mel že tako utrujenega obrazeka, da mi je kar hudo. Ta prvi ni mel nikoli krčev, zdaj nas pa že tako zgodaj hecajo. Upam, da ne za dolgo...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 722
26.10.2010 12:15:36   
kpmk
3*mami - takoj ko dobim odgovor javim.
Imam pa izkušnjo in sicer en teden pred porodom je moj user posted image  dobil nego za malega brez problema, kljub temu, da sem jaz bila doma. Je pa res da je to bilo en teden pred porodom in je dr vedela da sem noseča, ji je tudi povedal da sem tik pred rokom.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 723
26.10.2010 12:18:27   
kpmk
evo še naše poročilo: danes se je princeska prvič kopala in je full uživala in je je že hotela zaplavat kot žabicauser posted image , se je z nogicam odrivala, ... prav luštna je bila.... čez 2dni bo stara 1m in je sedaj težka že 3385g user posted image  

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 724
26.10.2010 12:31:28   
Pokora
Dan!

Anju, ni nič novičk, al kaj? Sem mislila da bojo vsaj 3 nova sporočilca, ni pa nobeneguser posted image

Mi2 z Bino sva pa včeraj zvečer imeli probleme z mlekom. Mala bi še kar jedla in jedla,  mleka pa ni bilo več. Je potem nekako zaspala in spala 4,5 ure v kosu, pojedla in spala 3 urce. user posted image Mislite da bi spala toliko, če bi bila lačna?
Anju super da gre na bolje. Jaz se še kar matram, ampak ni user posted image  da nam zrihtala teh zatrdlin! Danes mi dragi prinese pumpico oc sestre, pa bom še s tem probala.

Kpmk še eno vprašanje. Kako ste pa malo "prepričali" da je imela odprto dlan?
O a kopali ste se že? Nam pa popek še "solzi" tako da moramo še počakati. Pa že komaj čakamo da jo namočimo.
Koliko je pridobila mala v enem mesecu?

3x mami jaz sem Niku čistila nosek tako da sem s ta malo injekcijo špricnila fiziološko v nosek. Če je bilo potrebno sem pa še s to malo pumpico ven potegnila. Sem jo pa dala not po občutku, ampak prav globoko itak ni šla.

Roberta če bo šlo zares, se drži! user posted image  Sam usen raj vsaj tvojega počakajtauser posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?