3x mami
|
kasne luuuusne slikice dajate gor glede nege - mi je prejsnji teden razlozila sestra pri pediatru. poleti so spremenili okoli bolniske. prej je lahko partner oz kdorkoli nesel k pediatru obe zdravstveni in postimal stvari. zdaj pa mora oce (ce ze govorimo o takem primeru) osebno it k pediatru v roku 3 dni od zadrzanosti in odpret bolnisko. tam dobi v podpis obrazec, na katerem pise, da partner-zena-moz zaradi sluzbenih obveznosti ne more vzeti bolniske za otroka (torej lahko samo on). in v tem je problem. ker smo na porodniski, nismo sluzbeno zadrzane in smo ze doma. kar pomeni, da lahko gre on v sluzbo, me pa imamo itak dovolj casa in zmoremo pedenat se enega bolanega otroka, poleg dojencka. kako potem speljes nego dojencka, nego bolanega otroka, razvoz ostalih v vrtec-solo, zraven pa se kuhas in kaj postimas, je pa vprasanje, s katerim se niso ukvarjali. rezultat vsega je, da oce ne more na bolnisko za otroka, ce smo me na porodniski. meni je to cisti idiotizem, ampak tako pac je. in bog ne daj, da zbolimo me, ker potem pa je res problem. prejsnji teden, ko sem sla z janom na sistematski in je bil moj z malo, ki je bila smrkavo boga, je potem moral vzeti dan dopusta.... sestra je rekla, da ce bi bila kaka hujsa bolezen (recimo kaka otroska nalezljiva, pljucnica al kaj v tem stilu), da bi oni vseeno dali papirje naprej in pac 'pozabili', da sem na porodniski. upam, da te variante ne bomo sli nikoli poskusat. je pa potem stvar zzzs-ja, ce ti bolnisko odobrijo al ne, ce sem dobro razumela. mastitis - zatrdline. ko pride do tega, dejte si toliko spraznit dojko, da popusti zatrdlina in napetost noter. ne vec, sploh pa ne 'do konca' (btw, tega nikoli ne mores, ker vedno se kaj pritece), ker to sam pomeni, da se bo spet isto napolnila nazaj. drugace pa je treba masirat od korena dojke proti bradavici. vcasih je treba kar mocno in je zelo bolece - neprijetno. ko sem bila jaz na tem, mi je moz pomagal, ko me je dobesedno molzel in porival ven tele vozle. jaz pa zraven stiskala zobe (ker me je fajn bolelo). ampak smo resili. brez njega bi pristala na antibiotikih. aja, tudi ko se resis, imas se nekaj casa bolece noter. vsaj jaz sem imela. tako da anju, mogoce si ze cisto v redu, pa sam se cutis za nazaj. pregled po porodu. ni treba doplacat, v celoti ga krije obvezno zdravstveno, niti dodatnega ne rabis za to. tako da mi ni jasno, kaj in na podlagi cesa bi sploh komu zaracunali. ko ima mali otrok zabasan nos globoko noter, kako ve cistite to? spricnete noter fiziolosko al vlecete ven s kako pumpico? jaz sem poskusila oboje. saj nekaj pomaga, sam sem upala, da bi vec. je moj kupil eno tako malo chicco pumpico v lekarni, sam ne vem, koliko noter lahko porines tisti nastavek. eh, prva dv sta bila do dobrega leta zdrava, tako da ne vem, kako se to dela... pa se eno mi lahko poveste, katere so tiste trgovine v ameriki, ko se splaca kupovat obleke pri njih? za otroke in za odrasle? je moja sestra zdaj tam sluzbeno, za pol leta, pa mi lahko nabavlja take stvari, pa knjige (uh, tle imam se prevec idej)... zakaj ne bi izkoristila
|