3x mami
|
Pokora, po pravici povedano se sama ne vem, kaj se zdaj steje za ''pravilni handling''. malim sem razlozila, da je glavica zdaj nezna in da jo je treba cuvat. se da na kavc, mu ga polozim v narocje, in potem se crkljajo. saj ni da nisem zraven zivcna, ker nista lih zelo nezna, ampak se imajo fino, jan se v narocju bratca cisto pomiri. jaz samo opozarjam za glavo. ostalo pa, ceprav se cudno slisi, verjemi, ''otrok ni tako krhek, kot se zdi'' (to mi je pred leti ena rekla, pa sele zdaj vidim, da to res drzi). je starejsi zelo ponosen, da cuva mlajsega. pozornost in dretje na starejsega. vsi rabimo cas, da se navadimo. vazno je, da sam vidis, da si po navadi ti utrujen-izcrpan-lacen, pa je takrat vse slabse. starejse probajte motivirat ''okoli ovinka'', direktno je pogosto samo spopad. al pa kot igro, namesto da se zaderete se magari nasmejte in ga tako presenetite. (ok, da ne boste mislile, da meni nikoli ne poci film...). vam pa toplo svetujem eno knjigo: Elisabeth Pantley - Z otrokom lahko sodelujete. sem jo prebrala, ko sem rodila drugic, in mi je marsikateri nasvet tam noter pomagal in olajsal dneve s starejsim. taki mali triki, ki delujejo. al pa vsaj vidis, kaj delas narobe. res toplo priporocam! kanalcek pri porodu. meni je babica razlozila, da ga morajo dati vsaki noter, tudi ce ga ne rabijo. tudi jaz sem ga imela in me je zelo motil med porodom, ker me je bolelo in tiste roke nisem mogla rabit. sam to je od januarja naprej, so baje zdravniki zahtevali tako. missD, bravo za napredke! glede joka in tega pa... drzi to, da ne smes prevec tragicno reagirat na vse. uh, ves koliko busk in se cesa se pride. otroka ja potolazis, ko se mu kaj zgodi, ni pa treba cirkusa okoli tega. tako sam vidi, da pri tebi dobi tolazbo, ampak da hujsega pa ni. ce pa takoj teces tja, pa bogibogi, potem vidi, aha, res se mi je zgodilo nekaj groznega. in potem vsakic zahteva vsaj toliko pozornosti ce ne vec. tako da, cisto razumem tvojo mamo. nejkec, ko se dojita, ji drzi glavo vedno nad visino rite. tudi ko dojis leze. glavico naslonis na svoj komolec, roko pa stegnes naprej proti ritki. predstavljaj si sebe, ki pijes z glavo navzdol... ko pa otroka pestvas, podiras kupcek cez ramo, z drugo roko pridrzi glavico oz jo imej za njo, da se ne more predalec odrinit in da potem ne omahne v prazno. anju, kako je z zobkom? mi smo imeli letos par hudih prigod okoli njih. starejsi si je zbil ven eno enko (sva bila z mojim lep cas v soku, mali pa niti ne; zdaj cakamo, ce si ni poskodoval zasnove stalnega...), kmalu zatem pa si je mala enega zamajala. malo je zacel crnit, ampak potem se je spet posvetlil, spet se je utrdil, tako da je zdaj cvrst. dokler ne pride do infekcije noter pa se ga lepo pusti na miru, so nam razlozili. kako si pa ti danes? se je dojka umirila? mene boli noter, ce ga prevec nosim cez ramo - takrat v bistvu pritiska na dojko, pa ceprav mehko. sasadejan, sprosti se, veliko pij, nekoc so pravili, da polenta pomaga... predvsem pa se ne sekiraj. pristavljaj in se sprosti. so nihanja, sploh na zacetku, enkrat veliko mleka, drugic manj. sam pogumno! BLOOM1, cestitke
< Sporočilo je popravil 3x mami -- 25.10.2010 12:36:30 >
|