ronja
|
ma, ne vem če jih je ravno treba zatožit. lahko jim tudi malo nasikaš - tistemu, ki to počne npr. kaka pijavka da je. hehe, kaj ti resno misliš, da jaz jezika šparam? POtem ne bi vedela, kako so pametni, da je tako edino fer do njih... Ker nekateri so res tako prepričani - kao, saj plačujem tudi davke od zaslužka, potem je edino prav, da nazaj dobim (pa čeprav zato lažejo - seveda zanje to ni laž...) Tako da beseda je, samo ni pa glih akcija. Zato pa pravim, da smo tudi mi krivi, ker ne reagiramo. se pac drzim tega, da delam dobre stvari dokler sem tuki. In nobenmu ne storim nic slabega.. Veš, baguska, stvari niso vedno tako digitalne. Na svetu ni samo dobro in slabo, ampak smo prepleteni: zato, kar je dobro za enega, je slabo za drugega. Imaš vrečo z določeno količino jabolk in če jih razdeliš med 10 otrok, bo vsak dobil malo, kar lačnih ne bo nasitilo, siti bojo pa meli za zraven. Če ga razdeliš med 5 res lačnih otrok, bojo vsaj pol ure siti... Štekaš? Če rečeš, ne bom nekomu naredila nič slabega, lahko ravno to narediš. Največkrat naš greh ni akcija ampak nereakcija. pa kot pravim, tudi sama nisem še nikogar ovadila iz svojih razlogov (ker jim nočem nič slabega). Vrednote naših dedkov in babic se izgubljajo in škoda je, da sodobna družina tega ne vidi in poneumlja in degenerira svoje potomce kaj pa vem: če pogledam naše babice, sem dostikrat kar vesela, da imamo drugačne vrednote, pa predvsem, da si upamo po njih živet... Ker tudi naše babice so se hudičevo dostikrat naredijo, da ne vidijo stvari, pri katerih je treba reagirat. Tako da jaz te svetniškosti prejšnje generacije ne kupim. meni se zdi, da je problem v tem, da ljudje ne pomislijo na to, da s svojim + nekoga oškodujejo. Oni mislijo, da sicer bi šlo pa za druge bedarije. Mogoče kaj res, vendar če bi bili vsi fer, potem na koncu koncev ne bi šlo za bedarije... Kot kerensa misli, da se tista solnica ali brisača, ki dobita noge in zlezeta v njeno potovalko, nikomur ne pozna - ampak nekdo jo na koncu vseeno plača. Niso to slabi ljudje, samo razmišljajo čisto drugače, za moje pojme seveda narobe, za njihove pa prav.
|