felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 z Najo sva se odločile, da v ponedeljek spet štartava z ločevalno dieto. Je kakšna kandidatka, da se pridruži, al ste že vse na želeni teži? Jaz bi bila! Kako pa to zgleda? Kaj je ful kuhanja? ok, če strnem na kratko: ješ po tej logiki - prvi dan beljakovine (meso, jajca, sir...), zraven imaš neomejene količine solate in zelenjave (kuhane). Če imaš juho, jo popiješ na koncu kosila. Pri beljakovinskem dnevu ti pripada tudi kos kruha (polnozrnatega). Drugi dan je škrob (krompir, moka, riž...), tudi na ta dan ti pripada kos kruha. Tretji dan so ogljikovi hidrati (testenine...) in četrti dan je sadni dan. Za zajtrk vsak dan ješ izključno sadje in to eno vrsto sadja. Če ne zdržiš med obroki in si preveč lačna, je dovoljeno sadje. Nujno je, da veliko piješ. Drugače pa ješ 3x na dan, priporočljivo je, da vedno ob istem času. Za zajtrk torej sadje, za kosilo tisto, kar je na dnevnem programu in za večerjo isto, samo da mora biti večerni obrok za polovico manjši od kosila. Naj bi kao jedel za kosilo in večerjo celo isto hrano, ampak jaz tega nisem prakticirala. Npr. na beljakovinski dan sem imela za kosilo meso (popečenega piščančka) in skledo solate, zvečer pa jajce na oko. Važno, da so živila iz iste skupine. Aja, in kaj je najboljši del? Na dan, ko ješ OH, imaš za večerjo KAR HOČEŠ Takrat se lahko pregrešiš s palačinkami, s pizzo, pač, kar ti paše in česar prej ne smeš. Obvezno pa je po večerji na ta dan pojesti vrstico temne čokolade Mogoče se bere, kot da je blazno komplicirano, ampak v bistvu maš štiri dneve, ki se obračajo. Običajno je tako, da v prvih 14 dneh hitro zgubiš 2-3 kg, ker gre iz telesa predvsem voda, ki je zastajala, pa ves balast. Torej telo se očisti. Pol pa ene 14 dni teža ne gre nikamor. In pol spet začne padat in takrat se v bistvu začne špeh topit Pri meni so ljudje po kakšnem mesecu začeli opažati, da vidno izgubljam težo. In sem shujšala na želeno kilažo, samo kaj, ko me je čez poletje pograbila neustavljiva želja po sladkem res sem preveč jedla zadnjih par mesecev in je treba zdaj to popucat. Dieta pa traja 90 dni, vsak 29. dan naj bi bil pa vodni, čeprav tega se pa jaz ne grem. Ga preskočim Načeloma mi je pa fino to, ker ni dieta, pri kateri bi stradal, ampak samo pravilno kombiniraš živila. Lahko ti pošljem brošuro z recepti na mejl.