|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
18.10.2010 10:48:58   
Patty81
Živjo!
EPIDURALNA - no, da napišem kako je bilo pri meni. Meni je zvečer odtekla voda in sem noč 'prespala' kr v bolnici. Zjutraj so me ob 7. prišli naštimat - najprej klistir nato pa v porodno, da so mi vstavili kateter. Metuljček so mi vstavili že zvečer, da je bilo naštimano za naslednji dan. Za epi sta prišli 2 tetki. Morala sem se zvit v kot v en klobčič. Ena me je držala za glavo in noge, verjetno za vsak slučaj da se ne bi premikala. Vmes so mi vzadaj dali najprej injekcijo, ki ni bolela. Seveda sem jo čutila ampak mene 100x bolj boli tisti metuljček, ki so mi ga naštimali v roko :). Po injekciji mi je vstavila kateter, ki sem ga malo čutila, da ga vstavlja, ni pa bilo boleče. Ker še nisem imela močnih popadkov mi niso dali še nič proti bolečinam, tam sem pač ležala in čakala. Vsakih par minut me je prišla pogledat babica. Sem nato vprašala kdaj lahko pride moj dragi in je rekla da zarad nje lahko še zdaj. Je bil kr dolgčas tam ležat. Popadke sem imela na 7-8minut. Amapk tako nekako je bilo že ves teden doma.
Ob pol devetih so se mi pa kr naenkrat začeli na 2minuti. Babica mi je kasneje dodala še umetne - je rekla, da se ne bom ves dan matrala. No in takrat je vprašala za koliko boli od 1-10 in sm rekla 4. Kolikor sem razumela traja kakšne 15minut da prime, potem pa pol ure ne sme dodajat nič. No, ni mi kaj preveč prijelo. Lahko da sem rekla prenizko številko, zdato se je bolečina stopnjevala, prišla do 7. Takrat dala močnejšo dozo...Mislim da je to bilo tretjič (je pa samo en tak gumbek za stisnit, enkrat je rekla kr mojmu naj stisne, ko me je ona na drugi strani štimala). Tako da moram rečt da sem do ene 10.urečutila popadke kr fajn pol je pa prijela. Vmes me je pol hodla spraševat če kaj doda, pa ni bilo treba, ker sem rekla da popadek glih tolk da čutim in ne bi mogla rečt da je bolečina za 1, zato smo kr pustili in je držalo do konca.
Moje posledice epi:
Ko je anesteziologinja vstavila kateter me je parkrat vpr. če čutim kaj mravljince v nogah in jih nisem. Ko je odšla sem čez čas čutila rahlo bolečino v križu, sem se že vstrašila, da je kaj narobe ampak me je moj pomiril in je čez čas nisem več čutila. Mravljinčasto sem imela levo nogo potem ves čas poroda. Nisem je mogla dvignit, ko so mi pokrčili noge, je kar sama zdrsnila nazaj dol, sploh je nisem mogla kontrolirat. Tako da vstajat nisem smela - še preden je noga postala takšna je sestra rekla da zaradi epi ne morem hodit okrog, da ne bi bilo kar narobe. KO sem mogla lulat mi je prinesla kahlico. Ta presneta kahlica je potem, by the way, povzročila da je bebici padel pulz nato pa čisto izginil. Ker je bila pod rito, jaz sem pa ležala, mu očitno ta poza ni ustrezala. Jakobu se je zavila popkovina okrog vratu in so ga morali ekspresno spravit ven z vakuumom.  Ni bilo časa čakat, da bi se do konca odprla in potiskala. Vse je bilo potem fertik 1, 2, 3.
EPI mi je držala po moje kr do večera (noga še vedno bolj topa), ker sem komaj takrat začela čutit šive. Ko sem šla zvečer prvič na wc, sem morala poklicat sestre, da so me peljale do wc-ja. Na wc-ju sem zgubila zavest, sem se zbudila na tleh in komaj priklicala sestre, pol pa cela panika okrog mene. Pa da še mal povem kaj mi je rekla sestra in to z nič prijaznosti ali nasmeška na ustih: da zakaj sem skp padla, kako smo današnje mamice razvajene, da včasih so ženske na njivah rojevale pa je blo vse ok!!!!! Halo!?
Skratka celo noč in potem še dan so potem hodile z mano na wc, nisem se smela tisti večer stuširat. Naslednji dan sem bla še ful boga, se mi je kr vrtelo in so mi dali infuzijo. En zdravnik me je spraševal, če sem zgubila veliko krvi. Kaj pa jaz vem koliko je veliko za porod?! user posted image  In v glavnem zgleda da sem bila dehidrirana, tako so vsaj rekli.
No, veliko napisanega...jaz ne znam bit kratka user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
18.10.2010 13:45:26   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Patty81

Pa da še mal povem kaj mi je rekla sestra in to z nič prijaznosti ali nasmeška na ustih: da zakaj sem skp padla, kako smo današnje mamice razvajene, da včasih so ženske na njivah rojevale pa je blo vse ok!!!!! Halo!?

Majhna, črni kodrasti lasje? user posted image

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
18.10.2010 14:30:29   
Patty81
Ne, ravni blond in visoka user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
18.10.2010 14:48:43   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Patty81

Ne, ravni blond in visoka user posted image

Ah, sem šla prav gledat, kje si rodila, pa vidim, da na Jesenicah. No, saj v KR bi imela pa tako izkušnjo s tako, kot sem opisala. user posted image Povsod se najde vsaj ena. user posted image

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
18.10.2010 16:49:55   
nov2010
Hej user posted image !

Kako smo kaj! No vikend je minil en dva tri in je blo prav luštno v Prekmurju. Sva ga res izkoristila in se predvsem razvajala.

Zinchy - iskrene čestitke in upam da je vse Ok in da se že prav lepo navajate eden na drugega in se čim več cartate user posted image user posted image user posted image

Flik - tudi mene je v soboto nekaj ščipalo tam spodaj ampak je bilo samo v soboto tako da mislim da so to samo kakšne male predpriprave.

Sem pa opazila da je pri Novemberkak ena že kar rodila, rok pa naj bi imela 13.11. Me je kar malo zvilo ker to je samo en teden pred mano. No upam da mi ne bomo tako zgodnji in da saj počakamo še tam nekje do po 1.11.

Ker ta teden imam malo plan začet cunjice prat in to. Kupljeno je zaenkrat vse. Sem danes na brzaka šibnila v lekarno. Nakupla fiziološko, alkohol, Bepanten, ribodermin, Hladilno mazilo, Sudokrem, Mandljevo olje in Multi mam. In upam da je to kar se nujne in potrebne kozmetike tiče vse. Jutri pa skočim še v Sanolabor po vložke in mrežaste hlačke.

Flik ali ti mogoče že kaj malinov čaj piješ?

No tolk zarenkrat z moje strani, se pišemo še kasneje

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 18.10.2010 16:52:46 >

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
18.10.2010 18:03:53   
zinchy
patty nic kaj dobra izkusnjauser posted image
porodna zgodba:
V torek me je ze popoldne nekaj zacelo zvijati nekoliko drugace,no sm kr nekej čutila da gre zdej pa zares.No ampak nism mela se nobene hude bolečine,tako da smo sli se z mami na kosilo ob 15h in potem sva sla še z mojim na obisk do njehove sestre.Vendar me je skos nekaj spikalo,začela sem gledat na uro in sem imela popadke na 5-7 min. torej mešano bolečina je bila v krizu in spodnjem delu trebuha.Ob 23h sem poklicala v porodnišnico in povedala kakšno je stanja in mi je sestra prijazno svetovala,da se to vrjetno nekaj pripravlja in naj grem spat,da bom spočita če bo treba rodit.Tako sem sla spat čisto mirno sploh nisem razmišljala o porodu.Ob 4h zjutrej me je zbudila bolj močna bolečina,potem sem sla se parkrat na wc malo gledala na uro in ob pol 6h rekla možu,da me pelje v porodnišnico.Tam so me sprejeli,me priklopili na ctg in pogledali koliko sem bila odprta bilo je 3cm izpolnili smo še vse papirje nato pa je sledil klistir.okoli 8h so me prestavili v porodno.Ker se nisem mogla takoj odločit kaj bom vzela ultivo ali epiuralno,smo mogli počakati da se odprem na 6cm..Morm rečt da pr 6 cm brez vsega me je bolel že k user posted image in sem s potem prov hitro odločila za epiduralno.Nekje med 10-11 so mi dali epiduralno in potem so bolečine izginile bil je pravi luksuz.Imela sem občutek kdaj pritiskati,bolečin pa ne.Odpirala sem se tudi zelo hitro tako,da mi je sestra okoli 12h že rekla da vidi laske,No potem smo v 1 uri rodili.Sploh ne morm opisat kakšni občutki so me preplavili,ko sem dobil majhno kepico na trebušček..pritekle so mi solze sreče!Moj dragi je kar zaploskal,ko je videl nasega malga ko je prikukal na svet on seveda prisotne so bile tudi solze.Tako,da sedaj vsakmu priporoča da gre zraven ker to je neki neverjetega.No morem pa rečt,da je bilo tisti dan 10 porodov in smo rojevale kot po tekočem traku.Babice so kar skakale iz sobe v sobo.jest sem kar sama vmes pritiskala.Babica je samo uletela v sobo in rekla otrok hoče vn,me prerezala in akcija.No nato smo cakali od 1h-6h zvečer v porodni sobi,ker so bile vse sobe v porodnem oddelku zasedene.
Sem pa zelo zadovoljna z osebjem in v porodni in pol na oddelku.Zelo lepo so skrbeli zame in za malega.Vendar so me po hitrem poropku izpustili iz porodničnice ker je bila gužva.Tako,da sem bila v petek popoldne ze doma.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
18.10.2010 23:52:48   
Nina33

user posted image

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj, naslednji pregled

OKTOBER 2010

- lija30, 29 let, PDP: 11.10.2010, 1user posted image , 0user posted image user posted image , okolica Kranja
- pikica1111, 24 let, PDP: 12.10.2010, 1user posted image , 0user posted image user posted image , Kranj

NOVEMBER 2010
-      flik, 29 let, PDP: 12.11.2010, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image , okolica Šenčurja, NP: 20.10. CTG in P
-      nov2010, 29 let, PDP: 20.11.2010, 1user posted image , 0user posted image user posted image , Kranj, NP: 27.10.

DECEMBER 2010
- BabyKitty, 21let, PDP: 5.12.2010, 1user posted image , 0user posted image ,  user posted image , Kranj, NP: 2.11.
- DeVilla, 36 let, PDP: 22.12.2010, 3user posted image , 2 user posted image , user posted image , Škofja Loka
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Tržič

JANUAR 2011
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2user posted image , 0user posted image , user posted image , Kranj
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2 , 1user posted image , , Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3user posted image , 2user posted image , user posted image , Gorenjska

FEBRUAR 2011
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Sr. Bela
-iluzija, 27 let, PDP: 12.2.2011, 2 , 1user posted image , , Kranj
- Nina33, 33 let, PDP: 13.2.2011, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , okolica Kranja, NP: 28.10.
- tršica, 33 let, PDP: 14.2.2011, 2 user posted image ,1 user posted image , user posted image in user posted image , Kranj, NP: 20.10.
- Mišyka, 29 let, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image , Škofja Loka, NP: 8.11.
MAREC 2011
- naja17, 29 let, PDP: 11.3.2010, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Jesenice

APRIL 2011
- Tira, 28 let, PDP: 1.4.2011, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , Kranj
- Erin, 29 let, PDP: 10.4.2011, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , Radovljica
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2 , 1user posted image , , Kranj

MAJ 2011

JUNIJ2011
- Sandry_ca, 24 let, PDP:13.6.2011, ? user posted image , ? user posted image , user posted image , Kranj

user posted image  nas je: 20
dvojne user posted image : 1 user posted image

pričakujemo:
4user posted image
4user posted image
13 user posted image

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
18.10.2010 23:55:31   
Nina33
Čer!
Sem mičkeno seznam popravila, čeprav bolj za to, de ga ne bomo iskale poj nekje daleč zadej, zdej kt je tale forum kar mal oživel user posted image .
Patty
, samo da je vse OK user posted image . Nekateri ljudje pa pač ne znajo izbrat poklica, kot je že Tršica napisala - zmeri lohk na koga takega naletiš (al pa na več takih, če imaš "srečo"). Pa HB za vakum, moj mali je imel tudi popkovnico zavito okoli vratu (celo 2x) in pa za povrh še vozel na njej, samo ni bilo težav s tem, HB. Je imel pa hematom na glavi, ki se ga švoh mesec (mogoče še dalj) ni znebil user posted image . No, porajtali so ga bolj drugi (beri: moja starša), jaz sem ga odmislila že v P, itak izgine. Ima Jakob zaradi vakuma tut kakšen hematom? Kako si pa ti kaj? Se rana že kaj lepše celi? Pa noga - je zdaj OK?user posted image user posted image user posted image
Zinchy, lepa porodna zgodba, naj se tudi nadaljuje tako lepo user posted image user posted image user posted image . Pa glede partnerja ob porodu: ne poznam nobenega, ki bi mu bilo žal, de je bil zraven. Poznam pa ene dva z obratno izkušnjo - jima je žal, de nista mogla bit/bila zraven. Ni tolk "krvavo" in "grozno" kot se "straši" user posted image .
Nov2010, kar počakajta (vsaj) do novembra user posted image . Pa fajn za lepo preživet vikend user posted image . Glede potrebne kozmetike: imaš že zdej več kot jo je pr nas doma user posted image . Jaz sem kupila le fiziološko (po alkoholne robčke je user posted image poj skočil, ker popek dolgo ni odpadel) in pa hladilno mazilo od Gorenjskih lekarn. Lanolin in Bioclinove gel obkladke za bradavice je tudi moj potem dokupil. Sukoderm smo dobili v P in še en kup ostale robe (spomnim se Hipp olja in Niveinega gela za umivanje - ostalega zgleda nisem čisto nič rabila user posted image ). Bephanten imamo pa šele kako leto doma, odkar hodimo in imamo praske user posted image . Pa Fenistil odkar čebele in ostali žužki pikajo user posted image .
Pikica bi morala danes imeti AS, če še ni rodila - jaz upam, de že carta svojo punčko user posted image . user posted image user posted image user posted image .
Za Lijo sem pa zihr, de je že skor doma iz P, upam, da se nam kaj kmalu vsaj malo javi user posted image user posted image user posted image .
Aja, Zinchy in Patty - kakšne slikce še mogoče? user posted image Sej Jakoba smo 1x videli, pa Maija tut čist malo slikico, al bi še user posted image .
Kje ste pa ostale gorenjske mamice - Archie, Katalenca, Teodora? Upam, de se fino rihtate user posted image , še k nam mal pokukajte in kaj lepega napišite/pokažite user posted image .
Eko, pa sem se še jaz mal "naklepetala".
Lepo mirno noč vsem in lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
19.10.2010 8:54:37   
Pia*
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

,smo mogli počakati da se odprem na 6cm..Morm rečt da pr 6 cm brez vsega me je bolel že k user posted image

Tako dolgo so čakali z EP? Ali jo lahko kaj prej dobiš,če si vstrajen ali na vsak način čakajo magičnih 6cm.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
19.10.2010 11:24:27   
lija30
evo punce pa ste me dočakale,da se vamkaj javim!:))))))Tud jaz sem rojevala isti dan kot Zinchy:))))), 13.10:)))))-je blo res noro v porodnih sobah in na hodniku:)))
Imam pa fanta VALA, 51, cm 3930 guser posted image

Moja porodna zgodba je bila zanimiva:
ta dan sem imela amioskopijo, in tam ugotovijo,da je voda že zelena.Itak takoj rodit.Ker je bila v porodnih sobah ful gužva sem čakala.Sprejeli so me ob 9,ctg, klistir, nato pa sem do 11 čakala na prosto sobo za rodit.
Mož je šel vmes še domov, saj so sestre rekle naj gre, da imajo 1 uro tko dela z mano!
No ob 11 so me končno dali v sobo.Odprta sem bila samo 2 cm, nč popadkov.Dali so mi umetne, bolel so ful.Ob13 sem rekla,da hočem EP.Ker je bil urgentni carski rez anastezista ni bilo na voljo.Čakala sem do 14 kokončno dobim epiduralno, tko da pol je blo pa super:)))))), ep-je zakon!!!!Pol smo pa čakal da se odprem 10 cm.Vmes so ze vse k so bile v porodnih sobah rodile, sam še jaz sem ostala.Ena je rodila kr na hodniku, k je bla taka nuja!

Ob 18 pa nov šok, otročiček se je zagozdil in glavca se ni spustila dol.Imela sam pa na srečo najboljšo babico Marjeto.In ker niso upal zarad moje visoke dioptrije tvegat-že prej je bilo rečeno,da bom rodila z dihanjem in ne potiskanjem, je to v tem primeru odpadlo.Ob 19 so se odločili za carsli rez!!Povečal so mi samo odmerek epiduralne!Mož je bil lahko z mano pri carskem rezu, je stal primoji glavi.On 20.13 je bilo mučenja konec-meni so sinčka samo na hitro pokazali, možek pa je odšel z njim na pregled:)))))))))

Tko,da sem bila potem 2 dni na intenzivnem oddelku, včeraj sva pa prišla domovuser posted image

Mali imam rahli zlatenco,ampak baje da je to v mejah normale!

Zinchy-a veš da sem vedla da si 13 v porodni.A je tvoj tud bolj slabo prenaša inekcije, pa take stvari.K sem se zunaj z enimpogovarjala, pa mislim,da je biltvoj!K mi je še mobitel posodil da sem svojega klicala,kje že hodi,k so mi moje stvari že vse pobrali!
In kako se rihtate?Dojenje gre?

Drugače sem imela pa obupo cimro,že od intenzivne naprej, pa šena oddelku, skoz je smrčala, grozaa, mešalo se mi je.Tako da sem v soboto ponoči ko sem bila že na oddelku doživela napad joka, sem šla rečt, da ne morem več poslušat tega, da nej neki naredijo.Si bili fulprijazni in so me ob polnoči preselil v drugo sobo:))))user posted image

Osebje je bilo ful prijazno, razen redkih izjem!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
19.10.2010 12:39:31   
Patty81
Živjo!
Nina33- noga je vredu, ja. Je bila že naslednji dan ok. Kar se tiče rane, je tisti moje košček divjega mesa ali karkoli že tisto je, bolje. Ni več rdeče in tud peče me več ne. Končno lahko sedim, po več kot 2 tednih. Ni še pa isto kot je bilo prej, seveda, malo še vseeno moram pazit, ker še čutim.
Tudi Jakob ima hematom zaradi vakuuma, so mi povedali v bolnišnici da bo izginil tako da niti ne razmišljam kaj preveč o tem. Itak ima pa revček kar celo buško ven, kjer so ga vlekli z vakuumom. :(
EPI - meni je niso začeli dozirat glede na odprtost ampak ko sem sama rekla,da zdaj bi jo pa imela. Res pa je, da se ne spomnim kolk sem bla odprta takrat...
LIJA - Iskrene čestitke za sinčka Vala! Zelo lepo ime sta mu izbrala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
19.10.2010 13:24:32   
zinchy
lija čestitam za Vala! user posted image ja moj bi bil rd skos prkloplen na joško,me boli k user posted image in potem so se tezave s kupčkiuser posted image Ja moj je mel tezave ja k so mi epiduralno dal je su sam bled vnuser posted image ne prenaša inekcij jauser posted image
Ojoj si bla pa boga ja.no sam da se je vse srecno končalouser posted image Jest sm mela tut babco Marjeto in res je ZAKON!
Pia epiduralno lahko dobis ze prej,sam pr men so čakal ker se nismo mogla odločt kaj bom vsela EP al ultivo..za ultivo morjo čakat,da si odprt najmn 6cm.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
19.10.2010 14:09:34   
flik
Lija iskrene čestitke ob rojstvu malega Valauser posted image user posted image user posted image !!! Lepo ime sta izbrala za sinčka!

Nov2010 - malinovega čaja še ne pijem, bom počakala na pregled jutri, da gin. preveri, kaj dogaja, če res kej. Sicer se je tole moje špikanje danes malo umirilo, je pa res, da bolj počivamuser posted image . Hja, se bo treba mal umirit.

Pripravljeno mam načeloma vse, torba za v por. končno napolnjena, cunjice za bebico tudi, še lupinico moram pripravit - prevleko sem oprala, predn smo jo pospravli, tko da ni panike. Pa pol košaro za voziček bo tut treba najt :), ostalo pa že čaka. No, par drobnarij mam še za kupt - npr. hladilno mazilo, ostalo kr se kozmetike tiče, bomo kupil pol, če bo treba (tko al tko, kot ježe ena omenila, dobiš paket v porodnišnci in se pol sam valja doma, če je vsega preveč). Aja, pa dons sm se spomnla, a morm še črpalko preverit, pa prekuhat, prvič mi je kr prav prišla. To je pa to, kr se tiče pripravuser posted image .

A si (je) kera masirala presredek pred porodom? Jest se kr ne morm spravtuser posted image .

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
19.10.2010 14:12:16   
trsica
lija30, čestitke user posted image

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
19.10.2010 15:21:31   
DeVilla
Mislim, da imamo med decembrkam 2010 že štiri novorojenčke. Zato se ne čudit, če bo kakšna novembrka rodila že oktobra... Saj mislim, da od 35 tednov naprej niso več nedonošenčki... Pa važn je samo, da so naši mačlčki ok, ne glede na to, kolk pohitijo na svet... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
19.10.2010 18:58:20   
BabyKitty
Lija čestitke user posted image

DeVilla a niso samo 2 decemberke rodile? Ne me strašit user posted image No moj piki upam, da pride nekje sredi novembra... nekaj malega pred rokom user posted image preveč hitr pa ne sme bit user posted image

Punce, ki ste rodile v Kranju... kdaj ste šle se zmenit za epiduralno? V 36. tednu? Se moraš kaj najaviti?

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
19.10.2010 19:19:51   
archie
iskrene cestitke vsem novim mamicam!!user posted image user posted image user posted image

mi smo ok, rastemo. na zacetku so bili problemi, ker Teja ni dovolj pridobivala na tezi, pa smo to resili s flasko.

Patty, kako ti je bilo drugace v P? Si bila zadovoljna? Koliko imas st. na zapestnici? Midve s Tejo sva dobile 501 (en mesec nazaj).

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
19.10.2010 19:22:45   
iskrca
lija čestitke za Valauser posted image user posted image user posted image user posted image  Lepo se crkljajte zdaj doma!

Vas samo lepo pozdravim, nimam energije... že dve noči nič ne spimouser posted image user posted image  Sem že pravi zombiuser posted image  Več o razlogu jutri... user posted image mi je zaspala že ob pol šestih, zdej grem pa še jst spat, če nam bo danes kaj več usojeno.

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
19.10.2010 19:42:11   
nov2010
Hej!

No da vas malo pozdravim in predebatiram.

Seveda najprej je na vrsti Lija30 - iskrene čestitke za sinčka Vala. Upam da vam bo vse dobro steklo.

Flik - kar malo še počakaj v enem kosu. Se pa baje pri novembrkah kar dogaja, sta že dve rodile. Če ti pa slučajno kaj časa ostaja pa se lahko za kakšno kavo zmeniva.

Archie - super da ste se sedaj ujeli in da lepo pridobivate na teži in tako vaša Tea pridno rasteuser posted image

BabayKitty - jaz se grem ta teden zmenit za EA. Sem pa danes klicala v P v KR in mi je vratar rekel, da naj kar pridem katerikoli dan od pon-pet med 8-10 ure in bom potlej že dobila anesteziologa kateri bo opravil posvet.

Iskrca - čim bolj se naspi

No pa danes sem opravila tudi nakup v Sanolaborju tako da sedaj imamo pa res skoraj vse.

No si grem jaz sedaj neki sladkega naštimat ker danes se mi pa nenormalno lušta po tem.

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 19.10.2010 19:44:38 >

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
19.10.2010 21:25:31   
Nina33

user posted image  user posted image

GORENČKI 2010

datum                                          ime
        rojstva        nick        PDP          otroka          teža      dolžina

user posted image   16.9.2010 CR  Archie         23.9.2010   Teja        3330g     49cm

user posted image    22.9. 2010   Katalenca                        David       3450g    51cm

user posted image    23.9. 2010   teodora75     30.9.2010  Svit Valentin  3500g  53cm

user posted image     1.10.2010    Patty81         24.9.2010    Jakob      3700g   54cm

user posted image     13.10.2010   Zinchy         12.10.2010   Mai Peter   3600g   54cm

user posted image
     13.10.2010 CR   Lija30     11.10.2010   Val        3930g   51cm

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
19.10.2010 21:26:26   
Nina33

user posted image

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj, naslednji pregled

OKTOBER 2010

- pikica1111, 24 let, PDP: 12.10.2010, 1user posted image , 0user posted image user posted image , Kranj

NOVEMBER 2010
-      flik, 29 let, PDP: 12.11.2010, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image , okolica Šenčurja, NP: 20.10. CTG in P
-      nov2010, 29 let, PDP: 20.11.2010, 1user posted image , 0user posted image user posted image , Kranj, NP: 27.10.

DECEMBER 2010
- BabyKitty, 21let, PDP: 5.12.2010, 1user posted image , 0user posted image ,  user posted image , Kranj, NP: 2.11.
- DeVilla, 36 let, PDP: 22.12.2010, 3user posted image , 2 user posted image , user posted image , Škofja Loka
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Tržič

JANUAR 2011
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2user posted image , 0user posted image , user posted image , Kranj
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2 , 1user posted image , , Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3user posted image , 2user posted image , user posted image , Gorenjska

FEBRUAR 2011
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Sr. Bela
-iluzija, 27 let, PDP: 12.2.2011, 2 , 1user posted image , , Kranj
- Nina33, 33 let, PDP: 13.2.2011, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , okolica Kranja, NP: 28.10.
- tršica, 33 let, PDP: 14.2.2011, 2 user posted image ,1 user posted image , user posted image in user posted image , Kranj, NP: 20.10.
- Mišyka, 29 let, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image , Škofja Loka, NP: 8.11.
MAREC 2011
- naja17, 29 let, PDP: 11.3.2010, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Jesenice

APRIL 2011
- Tira, 28 let, PDP: 1.4.2011, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , Kranj
- Erin, 29 let, PDP: 10.4.2011, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , Radovljica
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2 , 1user posted image , , Kranj

MAJ 2011

JUNIJ2011
- Sandry_ca, 24 let, PDP:13.6.2011, ? user posted image , ? user posted image , user posted image , Kranj

user posted image  nas je: 19
dvojne user posted image : 1 user posted image

pričakujemo:
4user posted image
4user posted image
12 user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
19.10.2010 21:31:56   
zinchy
pikica1111 a je ze rodila??
No zdej so pa novembrke navrstuser posted image srečno vsemuser posted image
No tko...mi mamo pa z kopčkom tezave.Naš mali ga noče in noče podret??zdej sm čist zmedena,eni pravjo da ne poje tok zraka,da bi ga mogu podretuser posted image Jest ga dam na ramo za kupcka on pa NČ! in to lahko ponavljam vsakič k je.Ampak drugače pa lepo kaka večkrat na dan,dojiva se kar po 1uro skupej.Sam zdej ne vem a nej se sekiram ker ne podre kupčka al bo vse uredu tut če ga neuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
19.10.2010 21:58:49   
Nina33
Čer!
Lija čestitke user posted image user posted image !!! Upam, da bo lepo laufalo še naprej vama oziroma vsem vam trem z Valom user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa fino za EA, sploh pa za CR v "budnem" stanju - zaradi te možnosti bom jaz tudi to pot šla na posvet z anesteziologom (ob odločitvi za urgentni CR je verjetno že kr pozno user posted image ).  Je pa lepo brati, da ste zadovoljne s KR P user posted image , sej ne, da me mika kam drugam it rodit, a vseeno.
Zdej pa še Pikico čakamo, de sporoči lepo novičko user posted image .
Patty, fajn, de je zdej vse OK. Še malo, pa se ne tebi ne Jakobu ne bo več "poznal" porod user posted image .
Zinchy, vem kako boli user posted image , naj ti bo v tolažbo, da se utrdijo user posted image . Pa une blazinice BioClinove z gelom res pomagajo (pa nisem na njihovi paylisti user posted image ). Glede kupčkov pa samo na hitro: ne sekiraj se zaradi njih in pozabi nanje - mojemu user posted image jih nisem podirala, sem bila preveč srečna, de je končno zaspal user posted image (priklopljen kot ponavadi) in mi ni na kraj pameti padlo, de bi ga budila zarad enga kupčka user posted image . Je mal polival nekaj časa, a ne grozno dolgo. Drugače mu pa malo privzdigni posteljico, da bo imel glavico ene 10 cm višje pa bo tut to rešeno.
Flik, jaz sem imela Weledino olje s tem namenom doma - al sam z namenom user posted image . Kej več mi ni ratalo user posted image . Pa "uspešen" pregled in CTG jutri user posted image .
Tršica, tut teb en lep, hiter in "uspešen" pregled!
Joj, DeVilla, ne strašit user posted image user posted image , boš taka kot moja mami k je zanč prjavla:"Sej, če dva mesca prej rodiš, bo pa strelc." user posted image Sem jo vprašala zakaj za Boga milega bi pa hotla dva mesca prej rodit user posted image . Je pa res, de zdej HB to ni več taka panika. Ampak...naj kr lepo počakajo user posted image . Tko, de BabyKitty, DeVilla in Pinkalonca - kr lepo počakat, še Flik in Nov2010 imata kr neki cajta user posted image . Za ostale pa itak sploh ni debate user posted image .
Archie - lepo da si se oglasila in de se lepo rihtata user posted image (in redita predvidevam user posted image , no - ta mlajša user posted image ). Zdej sta verjetno že čisto "ulaufani"? Ooo, sej ni več novorojenčica vidim - čestitke (mal pozne) za prvomesečnico user posted image user posted image .
Iskrca miljontavžent user posted image in user posted image . Zate in tvojo princesko.
Nov2010, za kavico imam pa jaz teoretično ob sredah dopoldne cajt, če sprejmeš eno "nenovembrko" user posted image . Pa naslednji četrtek bom zelo verjetno tut imela cajt za kakšen kufe, čeprav ni moje G pomoje (so me prestavili s ponedeljka) - znajo me clo presenetit in bom hitra user posted image .
Eko, seznamčka sem tut že posodobila, zdej pa spet čakamo user posted image .
Lep večer in noč vsem!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 19.10.2010 22:02:31 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
19.10.2010 22:01:30   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

pikica1111 a je ze rodila??
No zdej so pa novembrke navrstuser posted image srečno vsemuser posted image
No tko...mi mamo pa z kopčkom tezave.Naš mali ga noče in noče podret??zdej sm čist zmedena,eni pravjo da ne poje tok zraka,da bi ga mogu podretuser posted image Jest ga dam na ramo za kupcka on pa NČ! in to lahko ponavljam vsakič k je.Ampak drugače pa lepo kaka večkrat na dan,dojiva se kar po 1uro skupej.Sam zdej ne vem a nej se sekiram ker ne podre kupčka al bo vse uredu tut če ga neuser posted image

Pomoje je že user posted image , sej bo kmal doma, če je taka gužva in nam bo sporočila (no, ko bo imela čas user posted image ).

Zarad kupčkov se res ne sekiraj - eni itak pravijo, de gre zrak poj pač drugje ven user posted image . In krčev tut zihr nima/ne bo imel zaradi nepodiranja kupčkov, če te kaj takega slučajno skrbi. Ti povem s prve roke user posted image .

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 19.10.2010 22:09:33 >

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
20.10.2010 9:09:06   
zinchy
nina hvala za vzpodbudne besede!!! končno mal pozitive.Vsi me strašijo,da to ni dober ker ne podira kupčkauser posted image sej poliva pa tudi ne,občasno ko se res fest naje začne kolcati.Zrk gre pa tko čez ritko vn...saj tako je slišatiuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kr neki
khurde

A se vam zdijo te ankete o izbiri imen butaste?

da (46%)

ne (41%)

ne vem (13%)

Število vseh glasov: 425

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!