|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
18.10.2010 14:58:49   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

pospeševanje poroda - jaz sem včeraj oprala in obesila zavese, umila okna, posesala in pomila tla - nič ni niti prestavilo našega user posted image . Bomo videli kako bo v nadaljne. Vroče tuširanje je bilo rečeno?! Ampak pri caroline1 ne pomaga...

topla kopel :) Drugace pa se imas ostale alternative, dolg sprehod, zacinjena hrana, user posted image in partnerjeva sperma user posted image , ljubkovanje prsi, tens aparat na kriz, jedilno zlico ricinusovega olja s sadnim sokom (po prespani noci in zajtrku) ... iz knjige Ine May Gaskin: Modrost rojevanja user posted image

Kar se tice tople kopeli ali kopanja v termah, pa ne deluje isto na vse, ker pri meni voda na 38C ni nic pospesila...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 251
18.10.2010 15:00:02   
jana84
pa dej, kako lahko govorijo o nekih mejah pri pridobivanju teže v nosečnosti? to mi gre tolk na živce...Jst sicer res nisem pridobila veliko sam sem bla že prej zadost pr sebi, da mi zdej ni blo treba kaj preveč pridobivat...Najprej sem šla 4kg dol, pol pa 6kg gor, tako da smo zdej kar na olidni teži za it rodit...Hudiča od nekje pa moramo tud energijo za rodit pobrat, iz kosti je ne bomo stisnile! user posted image

ok, grem! user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 252
18.10.2010 15:03:33   
MalaNeli
jaz bom probala vse. sam da grem rodit. ko še enga pregleda ne vem če prenesem. psihično ne če že fizično. kakšen je pa otrok pa ne vem. ne prb. po velikosti ne po teži. ker sta v zavarovanju plačana samo 2 uz mi jih je tolk tut naredu.
ah, pa še njegova izjava: NE HODIT POL H MENI HODIT JOKAT DA JE OTROK DEFORMIRAN, keer ste se tolk zredili in ker se ne držite dijete.

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 253
18.10.2010 15:10:44   
majabar
Dobro jutro!
Danes sem vstala ob 6:30, se nima smisla premetavati v postelji.
S*user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 254
18.10.2010 15:25:46   
MalaNeli
maa2010 kakšna se ti je zdela ta knjiga?

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 255
18.10.2010 16:05:12   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: BRinME

A v Postojni je ctg tut v porodnem bloku al je dol v pritličju?

CTG je zgoraj ma mene niso nic prikljucili do pravih popadkov... Imela sem samo 2 pregleda pri G spodaj, nic drugega. Se pritiska mi niso merili kolkor se spomnim. Tudi nic UZja. Pa rodila sem 8 dni cez rok.

Tiamo jaz sem imela v izi popadke do porodnisnice, pred vrati so me pa tako nabutali, da sem morala pocepnit med popadki, dokler so sploh vrata odklenili. In dokler sem opravila CTG mi je bilo jasno, da 5 ali vec ur tega ne bom zdrzala in sem rekla ok EA. Pred tem si sploh nisem predstavljala, da bi me lahko tako navili user posted image . Ker pa EA ni prijela, sem sla skozi cca 8 ur teh popadkov in prezivela.

MalaNeli za 15kg ti pa res nima kaj tezit user posted image . Frendica se je ze v prvem trimesecju zredila za 20kg, pa je imela neke probleme s scitnico se mi zdi, pa nehala kadit zaradi user posted image in jo je res napihnilo. Do poroda mislim da je tudi imela cez 30kg plusa, ma je imelo dete 4300g in 55cm. 15kg je pa cist povprecna pridobitev za nosecnico... Sploh si pa ze pri koncu in dosti vec ne bos pridobila, tako da bi bila res neumnost z dieto strasit. Diete v nosecnosti so zaradi sladkorne, kar je lahko povezano s preveliko tezo mame ali otrocka, ma pol bi bla ti ze od zadnjega testa na dieti. Jaaaoooo kera izjava!! Dej mu vrz v fris, ce misli, da je kej narobe z otrokom, je dolzen to pogledat na UZ kot nujni UZ in ma to zavarovalnica za krit user posted image . Ne pa da neki pametuje. K njemu hodis 9m zato, da bo z vama vse v redu, ne pa da se drzi kvote in pametuje na pamet, da je otrok unicen halo?!?

Jaz sem zabusila dan na netu, sem izbirala pomivalni stroj. Ga iz Nemcije mimogrede dobis za 100 EUR ceneje s postnino vred, pa se plato moram tam narocit. Moja kuhna se itak nikamor ne premika, tako da grem v miru se po stacunah pogledat v zivo. Zdejle pride pa kmalu mala ceblja iz vrtca, tista v trebuscku ima pa svojo telovadbo, tako da grem na hitro tisto malo pospravit user posted image .

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 256
18.10.2010 16:12:33   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

anju- kako to, da se je tvoj odločil, da bo zraven? s čim si ga le prepričala? ali so se stvari uredile?

vedno je hotu in mislu bit zraven, ni ga blo treba prepričevat. mu je blo samoumevno bit zraven. jaz sem bila jezna in rekla da ga nočem zraven. na koncu je ugotovil kaj hočem in pomagal. zelo pomagaluser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

Veste kaj sem naredila včeraj?! Zdaj ko se dan D vedno bolj približuje, sem mojemu naročila naj dvigne jogi. In sem ga slekla iz tistega ovoja, da ga je bila še samo pena. Pa sem to lepo oprala in posušila.

to sem tudi jaz naredila malo pred porodomuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: anju

jutri jih pokličem, če je sploh možno dobit info kako je šlo s celicami.

Naj bi ti sami javili kako je slo z njimi in kaj so naredili. Najbrz rabijo par dni za to.

pozablauser posted image sami še niso poklicali. kri prevzeli 13.

A v Postojni je ctg tut v porodnem bloku al je dol v pritličju?

ja, tam ga običajno delajo. če je fejst gužva pošljejo nekaj nosečk še na tistega ki ga imajo spodaj na ginekološkem oddelku. no, jaz sem bila tokrat 2x spodaj, v prvi nosečnosti pa vsakič zgoraj. če imaš popadke, te ne pošiljajo dol. samo ne se bat, nisem bila malokrat tam, ma nisem slišala še nobene kričat, ali pa sem samo "srečo" imela. mogoče je katera mogla poslušat meneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 257
18.10.2010 16:16:05   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

maa2010 kakšna se ti je zdela ta knjiga?

taksna, da bi jo dala v obvezno branje vsem babicam in porodnicarjem user posted image

ni prva stvar, ki jo berem na temo naravnega poroda :) in jaz bi najraje doma rodila, ker se mi ni za ubadati z bolnico in postopki in vsem tem...

< Sporočilo je popravil maa2010 -- 18.10.2010 16:21:25 >

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 258
18.10.2010 16:21:25   
MalaNeli
:) jaz sem jo prebrala že v 1mesecu nosečnosti. in sem 3x že sanjala da sem rodila doma :D

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 259
18.10.2010 16:23:39   
maa2010
jaz jo pa sedaj berem, ker se mi zdi, da ene stvari pozabis :)

Drugace pa sma z mojim bila na njenem predavanju in je v zivo res prepricljiva zenska user posted image Takoj bi jo imela za svojo babico user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 260
18.10.2010 16:25:19   
MalaNeli
kje sta bila na predavanju. saj jo bom tut jaz še malo vzela v roke. določene "spodbude" sem si pa že izpisala

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 261
18.10.2010 16:30:05   
maa2010
V Grazu je bila ta mesec, oredavala je na izobrazevanju za babice in drustvo EKIZ je priredilo se workshop na temo "naravni porod"; sej Avstrija ima kar lep standard, med drugim nosecnicam ze povsod dovolijo jesti in piti med porodom oz. hrana po zelji user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 262
18.10.2010 16:32:07   
MalaNeli
če razumeš nem.je super.
sem že razmipljala o avstriji, ampak je € problem...

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 263
18.10.2010 16:35:27   
pixieM
MalaNeli - ja sem korošica (SG). Pa h katerem G potem hodiš, da takšne bedarije kvasi?! Jaz sem ful vesela, da mi je vsakokrat po UZ rekel, da naj se ne sekiram če se ne redim dovolj (sem se zredila vsega skup 4 kg), glavno, da se otrok vredu razvija in je z njim vse uredu. Pa tudi trebušček imam manjši, pa ni nobene panike delal. Pač, vsaka ima drugačno nosečnost. Ta tvoj G pa naj drugič raje malo poštudira kaj govori, mislim, obremenjevat nosečnico zaradi ene ali dveh kg?!Dobra si, jaz bi znorela in ga nalajala user posted image .

Meni je pa G ''prepovedal'', oz. bolj odsvetoval kopeli in odnose. Ker sem imela tisti izcedek sem dobila Canesten. Zdaj sem tako ali tako že konec s to kurativo, tako da... Dobro, saj mečkat se itak nisem imela namena, ker se mi zdi, da je vseskupaj tako stiščano in zaoteklo... Pa še mojega je strah, da bi otroka butnil v glavo user posted image , ker ima glavico že zelo nizko. Tako, da najdema druge alternative user posted image ... Zakaj pa mi je odsvetoval kopeli...to pa nimam pojma. Ker se zelo rada kopam in to v zelo vroči vodi user posted image .

Tako, da jutri po CTG še malo počivam (če ne bo kaj pokazal), potem proti večeru pa akcija. Pospravljanje očitno nima učinka, tako da se grem vozit po luknjah user posted image , če pa ne bo pomagalo boma pač user posted image . Ricinusovega olja pa res ne bi rada poizkušala user posted image .

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 264
18.10.2010 16:46:46   
anju
vidim kaj naredim narobe ponoči - prižgem luč. hm, nisem prišla do ikee, sem imela med drugim v planu tudi luč, ki gre "na glas in na potiho". bom poskusla previt v poltemi, da vidim če je to krivo. drugače je med nami čez dan. mogoče mu je to všeč in zato tako spi. ja tudi danes.

3x mami marsikaj se mi zdi (in je) precej drugače kot v prvo. bomo videli, mogoče bo drugače tudi po 14 dneh...
je pa mulčka začelo nakaj dajat danes, vse je ne...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 265
18.10.2010 16:56:02   
orhideja80
Najprej S* ČESTITKE!!!!

Danes imela pregled. CTG ni pokazal nič dogajanja, imam pa zopet proteine v urinu,  povišan pritisk (140/95) - pomoje še ni panike, samo G in sestre mislijo drugače, zato sem dobila napotnico za P (da me pregledajo in ocenijo, če mi bodo sprožili)...skratka, G mi je kar malo prestrašila, potem je začela še nekaj čez Lj P šimfat in da mogoče bi bilo bolje, če bi šla v Kranj user posted image , da tam imajo tudi epiduralno itd. Potem sem bila itak čisto zmedena...no skratka, šla takoj zatem v P, nakar me tam lepo odslovijo češ, da moram na neko tel. št. poklicat in da so itak pregledi zjutraj na teščeuser posted image . Grem iz P, pokličem in mi rečejo, da je pa najbolje, da se kar oglasim direktno v P. Ja, halo, sem bila ravno tam, rečem pa so me poslali domov...no sestra se začudi, nakar me vpraša, kakšne izvide imam. Ji povem, ona se posvetuje in potem me naročijo za jutri zjutraj. Tako da se moram ob 7:30 javit v P - na tešče, rekla je, da bo trajalo do 14h. Sedaj mi ni čisto jasno, kaj naj bi to pomenilo. Pa saj me ja ne bodo pregledovali toliko časa??? No, mogoče sem pa kaj narobe razumela, kdo bi vedel. Me je pa sedaj kar malo strah, saj sem imela pri G tudi pregled "spodaj" in pravi, da je vse še tako kot 1 teden nazaj. Torej dete še ni pripravljeno user posted image . Mene je pa strah, da bom dobila umetne popadke, saj vsi strašijo, da bolijo ko user posted image . Ampak vseeno mislim,da me bodo poslali domov. Če že moram rodit, naj bo vsaj 20. in ne 19. user posted image  

Držte pesti, da bo vse OK.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 266
18.10.2010 17:00:20   
katis
čestitke S* za Kajo!user posted image user posted image

pa čestitke za dobro opravljene pregledeuser posted image , vsem, ki ste jih imele danes.

tybysy - ja Rupurut brez problema lahko ješ. Preverjeno. Jaz ga moram že drugo nosečnost.

Ja naši dragi in dopust. Mi je moj včeraj prijavil, da najboljš, da za rodit na petek počakam, ker mora tist malo dopusta, kar ga še ima prišparat za novo leto, ko gre cela firma na dopustuser posted image . A jaz naj grem pa sama rodit al kaj, če bo prej?

Joj, jogi. Moj ga hoče na vsak način oblečt s tisto prevleko, ki jo imamo še od Bora zaradi lulanja. Ker če meni slučajno v postelji voda odteče, kako bo on to spucal pa posušil? Jaz se na to še spomnila nisem...sem mu pa rekla, da nočem imet zdaj cele bajte v plastiki. Pa če hoče dat gor, pa naj. Samo še kako dekco čez,ker tiste plastike nočem pod rjuho čutit. Pa itak ni nujno, da mi voda spet doma oddteče. V prvo sem bila uvidevna, pa mi je na WCju odtekla user posted image

jan84 - ti pa ful nekaj gnezdiš danes!user posted image

MalaNeli.super za dober srček od tvojegauser posted image user posted image . Je takoj malo lepše, kajne! Pa ne se pustit Gju. Moja soseda se je zredila cca 30 kil ampak samo vode, pa ni na hudo slano jedla. V 10 dneh po porodu so šle vse kile dol. Je pa bila tako zatečena, da je zgledala, kot da bi balon napihnil od podplatov do ušes. Ni vse črno belo. Meni pa je moja G na začetku obeh nosečnosti rekla, da se ne smem nič zredit, al pa celo rahlo dol it s težo. V prvo sem pridobila cca 11-12kil (v 10 dneh po porodu samo še +cca 1-2kg), pa ni enkrat rekla, da je kaj preveč. Zdaj v drugo sem šla pa dol 15 kil, v zadnjih 2 mesecih pa 3-4 kile gor. Pa me skoz hvali, kako super, da sem uspela takole kile kontrolirat in da ima to samo pozitiven efekt na bebico. Imam namreč še vedno 10 kil več kot pred 1. porodom. Mi je pa rekla celo, da bi lahko bilo z malim, ki ne pridobiva tako kot bi moral, lahko veliko slabše, če bi težo pridobivala jaz... torej...včasih se mi vse skupaj zdi kot narobe svet!
O madona MalaNEli, še z UZ ti teži? Matr moja G je privatnica, pa mi je delala brezplačen UZ čisto vsakič, pa e sigurno sem imela 2x več pregledov naročenih, kot prvič!. No res, da imam tokrat stalno kake težave, pa vseeno. Sam tale tvoj G pa res ni normalen no. Točno to Najki - če je izrazil sum, da bi bilo z otrokom lahko kaj narobe je dolžan to pogledat, če ne ni vreden naziva zdravnik niti ni mislil resno s Hipokratovo prisego. Madonca me jezi tak folk. Sej se res v vsakem poklicu najde kdo, ki nima nobenga filinga za ljudi, sam tole je pa višek user posted image  Bi mu človek dal kar eno na user posted image  gofljačko!

jana84 - 9x - 9 otrok??? Wow. Svaka čast!

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 267
18.10.2010 17:02:18   
anju
orhideja 80 meri si malo pritisk sama, če bo uredu jim jutri povej kako je blo doma. če je visok pa sprožijo zaradi otročka. user posted image pestke da bo vse prav in da te samo prime.

S* čestitke!!

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 268
18.10.2010 17:05:26   
anju
katis jaz sem se podložila s pralno podlogo. pralna na 95 in taka fina bombažna z obeh strani, nimam plastičnega občutka. so različnih dimenzij... še po porodu pride prav saj dojim v postelji, pa tudi čišča lahko uide.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 269
18.10.2010 17:09:45   
majabar
Danes sem sanjala, da sem imela raven trebuscek. Sem se zbudila in na hitro preverila, ce je vse na mestu:). Me pocasi zivcki dajejo, pocakali smo 6 dni, se dobri stirje manjkajo, pa se ja ne bo rodil v zadnjem hipu!!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 270
18.10.2010 17:23:34   
3x mami
anju, jaz tudi nimam posebne luci. ponoci previjem v kopalnici v temi, prej pa si prizgem luc na hodniku - da nekaj pride noter. dojim pa samo v temi.
a mislis, da vecjega nekaj daje? sam en nasvet:

dojencek na zacetku rabi samo dojko in svezo plenico. starejsi pa rabi veliko vec. dojencek naj bo mimogrede (pa ceprav v resnici ni), da je cimmanjsi sok za prvega...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 271
18.10.2010 17:43:02   
Tiamo
3xmami, jaz nisem nikoli previjala ponoči, edino če sem zavohala kakca?! Meni je bilo tako naročeno v porodnišnici in potem je patronažna rekla, ampak menim, da je od vsake posameznice odvisne kak ritem bo imela, jaz tudi nisem moji princeski podirala kupčka ponoči.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 272
18.10.2010 18:04:38   
zinchy

porodna zgodba:
V torek me je ze popoldne nekaj zacelo zvijati nekoliko drugace,no sm kr nekej čutila da gre zdej pa zares.No ampak nism mela se nobene hude bolečine,tako da smo sli se z mami na kosilo ob 15h in potem sva sla še z mojim na obisk do njehove sestre.Vendar me je skos nekaj spikalo,začela sem gledat na uro in sem imela popadke na 5-7 min. torej mešano bolečina je bila v krizu in spodnjem delu trebuha.Ob 23h sem poklicala v porodnišnico in povedala kakšno je stanja in mi je sestra prijazno svetovala,da se to vrjetno nekaj pripravlja in naj grem spat,da bom spočita če bo treba rodit.Tako sem sla spat čisto mirno sploh nisem razmišljala o porodu.Ob 4h zjutrej me je zbudila bolj močna bolečina,potem sem sla se parkrat na wc malo gledala na uro in ob pol 6h rekla možu,da me pelje v porodnišnico.Tam so me sprejeli,me priklopili na ctg in pogledali koliko sem bila odprta bilo je 3cm izpolnili smo še vse papirje nato pa je sledil klistir.okoli 8h so me prestavili v porodno.Ker se nisem mogla takoj odločit kaj bom vzela ultivo ali epiuralno,smo mogli počakati da se odprem na 6cm..Morm rečt da pr 6 cm brez vsega me je bolel že k user posted image in sem s potem prov hitro odločila za epiduralno.Nekje med 10-11 so mi dali epiduralno in potem so bolečine izginile bil je pravi luksuz.Imela sem občutek kdaj pritiskati,bolečin pa ne.Odpirala sem se tudi zelo hitro tako,da mi je sestra okoli 12h že rekla da vidi laske,No potem smo v 1 uri rodili.Sploh ne morm opisat kakšni občutki so me preplavili,ko sem dobil majhno kepico na trebušček..pritekle so mi solze sreče!Moj dragi je kar zaploskal,ko je videl nasega malga ko je prikukal na svet on seveda prisotne so bile tudi solze.Tako,da sedaj vsakmu priporoča da gre zraven ker to je neki neverjetega.No morem pa rečt,da je bilo tisti dan 10 porodov in smo rojevale kot po tekočem traku.Babice so kar skakale iz sobe v sobo.jest sem kar sama vmes pritiskala.Babica je samo uletela v sobo in rekla otrok hoče vn,me prerezala in akcija.No nato smo cakali od 1h-6h zvečer v porodni sobi,ker so bile vse sobe v porodnem oddelku zasedene.
Sem pa zelo zadovoljna z osebjem in v porodni in pol na oddelku.Zelo lepo so skrbeli zame in za malega.Vendar so me po hitrem poropku izpustili iz porodničnice ker je bila gužva.Tako,da sem bila v petek popoldne ze doma.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 273
18.10.2010 18:30:38   
BRinME
Tudi jaz imam že kak mesec v postelji na jogiju nepremočljivo podlogo...sem kupila kar tisto za enkratno uporabo v sanolaborju (stane 0,30€) Sem kupila kar 3 za vsak slučaj.
Itak imava na jogiju še bombažno pralno prevleko in jo večkrat na leto operem.

A ima še katera strah pred tem, kje ji bo (če) odtekla voda? Se prav izogibam kavču...pa se mi vsi smejejo, da s kakšnimi rečmi se ukvarjam...user posted image
Mater sem čudna...user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 274
18.10.2010 18:37:00   
caroline1

A ima še katera strah pred tem, kje ji bo (če) odtekla voda? Se prav izogibam kavču...pa se mi vsi smejejo, da s kakšnimi rečmi se ukvarjam...user posted image
Mater sem čudna...user posted image

meni je tudi že nekaj dni neprijetno iti sami v trgovino user posted image za doma se ne skrbim!naj odteče čimprej! user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?