Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 18:59:35
|
|
|
|
3x mami
|
ja, ponoci naceloma previjem samo, ce je plenica cisto polna al pa ce zavoham kakanje. v drugo sem imela sreco in kakanja ponoci skoraj ni bilo. je pa drugace, ce otrok dobi kako vnetje al kak izpuscaj, potem moras kar pogosto previjat, tudi ponoci. kupcek pa obvezno podrem, ce le gre. saj ce je koma, itak noce podret. ne tresem, ampak samo dam 'cez ramo' in se guncam naprej in nazaj. vcasih cisto fajn podre in potem zaspi kot top, vcasih pa ne gre in se potem cez kako urco zbudi, ker ga to muci.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:03:24
|
|
|
|
majabar
|
zinchy, lepa zgodba, lepa izkusnja:)! BRinME, jaz sploh ne razmisljam o tem, oz. nimam strahu. Se mi zdi taka naravna stvar. Res bi bilo malo hecno, ce bi se zgodilo ravno v trgovini:). Ampak ne, pri meni bo idealno, moj se bo vrnil, bova se enkrat , potem se bodo zaceli popadki ali bo pa odtekla voda, lahko doma ali pri njemu v sluzbi. Itak bom po njegovi vrnitvi neprestano z njim. In potem greva s taxijem v porodnisnico. Je treba sanjati, drugace nima smisla ziveti .
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:05:10
|
|
|
|
filisa
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju filisa moj se pokaka tudi 3x med hranjenjem. a tvoja kaka 3x na dan? glede krčkov - podira kupčke? Pri moji so skoraj zmeraj pokakane pleničke, ko se previjamo, tud ponoči. Ja, pred 2 dnevoma je še kakala v povprečju 3-4X na dan, zdaj pa v glavnem po vsakem hranjenju. Kupčke pa ne podira najlepše, velikokrat po obroku malo bruhne - imate kakšen nasvet punce S* - čestitke orhideja 80 - tud jaz sem imela povišan pritisk in so mi med drugim tud zaradi tega sprožli porod. Ampak ti ne dajo takoj umetne popadke. <najprej dobiš lahko do 3 tablete za zorenje materničnega vratu in velikokrat to sproži lastne popadke. Glede umetnih popadkov pa se jih ne rabiš tako bat, sploh, če imaš EA. Meni so bili lastni popadki brez EA veliko hujši, kot umetni z EA, čeprav so bili na koncu že na vsako minuto...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:13:17
|
|
|
|
filisa
|
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami v drugo sem imela sreco in kakanja ponoci skoraj ni bilo. moja pa vsako noč kaka, ko se podojiva in (poskušava) podirati kupčke.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:32:55
|
|
|
|
filisa
|
še glede teže... punce ne se preveč sekirat...jaz sem se v zredila dobrih 17 kg. Med 7 in 8 sem jih izgubila pri porodu. Danes, teden dni po porodu pa imam še samo 8 kg dol za spravit in vse jem, ter se ničemer ne odrekam. Dojenje in skrb za malo žabo naredita svoje
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:32:59
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami dojencek na zacetku rabi samo dojko in svezo plenico. starejsi pa rabi veliko vec. dojencek naj bo mimogrede (pa ceprav v resnici ni), da je cimmanjsi sok za prvega... s tem se popolnoma strinjam! ......in drugim dopovedujem. vsi ga sprašujejo o bratcu... ma verjamem da nam bo uspelo. tudi jaz moram previjat ponoči. se tudi pokaka skoraj pri vsakem dojenju. samo zdaj nepredvideno previjam ponoči v jedilnici, ker vmes tako kriči, da bi mulčka zbudil, kopalnica je pri mulčkovi sobi, ki ima vedno odprta vrata, tako bi tudi luč s hodnika zmotila. bom prižgala tisto po kuhinjskimi omaricami, hvala za nasvet:) pravzaprav sem vse bolj spretna in bo steklo tudi z manj svetlobe s kupčki smo pa tudi mi bolj tako tako. zinchy lepo si to napisala, prav začutila sem tisto srečo ko pride jaz sem imela tokrat zelo drugačne občutke kot prvič, ampak mogoče drugič o tem. majabar meni se je zgodilo točno tako kot sem si želela. seveda malo manj romantično;) da me prime narahlo, da bom vedela kaj to je, se reši v enem dnevu, od hudih bolečin dalje rodim hitro (rodila sem v 1 uri) in nisem šivana. v glavi ni bilo drugih opcij. hudo bi bila razočarana, če ne bi blo tako. želela sem si še brez protibolečinskih sredstev, vendar nisem vedela če bom med bolečino tako trdna, ampak mi je uspelo, brez večjih težav:)
< Sporočilo je popravil anju -- 18.10.2010 19:35:40 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:34:33
|
|
|
|
anju
|
meni je danes vaga pokazala 54,4. sem kar zadovoljna. oblika pa, ja no, saj je jesen in smo oblečeni:)
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:37:14
|
|
|
|
MalaNeli
|
anju sva čast. koliko pa si se zredila?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:39:05
|
|
|
|
anju
|
pozabila sem se vagati preden sem šla. tam med 61 in 62 je blo pomojem. štartala pa s 48-49. sam mam pa joške večje kot rit zdej, HA!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:41:45
|
|
|
|
MalaNeli
|
sva čast
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:50:53
|
|
|
|
majabar
|
anju, vidis, sem vedela, da se da, ce se hoce:). Koliko kg si imela pa prej in koliko si jih izgubila takoj po porodu? Ravnokar sem primerjala svojo sliko izpred 4 mesecev, se mi zdim pravi bajsek .
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:51:32
|
|
|
|
anju
|
ma ja no, sami sebe vidimo drugače, sj veš... mislim da še dolgo ne bom poskušala obleči starih kavbojk... pa še razširjena sem v bokih verjetno.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 19:57:59
|
|
|
|
majabar
|
Moj pravi, da sem kvadratna, ne okrogla, ker v pasu nisem vec ozka, ampak ravna, ce me gleda od spredaj:).
< Sporočilo je popravil majabar -- 18.10.2010 19:58:36 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 20:03:50
|
|
|
|
caroline1
|
pridne ste s kilcami! jaz se kljub +15 ne sekiram dost, noben G mi ne teži. zadnjič mi je rekla, da lahko zdaj jem več, ker mi otrok veliko vzame! zato sem tudi verjetno zgubila 1 kilco. in da po porodu lahko jem za dva če bom dojila! ma kaj pa vem...eni G so smotani. meni je zadnjič v P ena taka čudna G rekla: vidim, da ste bla zdrava celo nosečnost! pa jaz: ja sej, sam 3x hospitalizirana, v materinski knjižici imam zadnji zvid UZ ledvic, kjer ji jasno piše, da imam kamne v obeh ledvicah, da imam razširjen votli sistem v desni ledvici...res znajo biti čudni tile G oz se ti ful posvetijo! pa celo nosečnost sem doma! eh... grem si pripravit vročo kopel
< Sporočilo je popravil caroline1 -- 18.10.2010 20:12:55 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 18.10.2010 23:19:26
|
|
|
|
anju
|
majabar si mislila moje kile v prvi ? +17, s porodom šlo dol samo 5, domov sem prišla s 60 čist razočarana. zgubljala sem jih celo leto in bila na koncu (spet) presuha. js sm zdaj zares kvadratna. boki so taki kot so bili moderni v kakih 60´s, samo bistveno ohlapni, trebuh nekoliko vrečast, ampak koža se mi zdi ok, da bo šla skupi. joške pa zakvadratijo kvadrat. glede na to, da sem majhna, recimo da sem kot malo večja nočna omarica caroline ko bo, bo pravo. ti tako dolgo vlečeš da se dovolj zmehčaš da gladko spraviš ven svojo pupiko, narava že ve
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 2:20:40
|
|
|
|
majabar
|
anju, super povezava, kot malo vecja nocna omarica . Ne vemrjamem, da si manjsa kot jaz (158), ampak saj smo majhni srckani, a ne? No, ko koza pride na svoje mesto pa boki, prsi... caroline, a cakas na 20.10.? Meni se zdi super datum. Zame pac ne, ker dragega ni doma, za ostale se mi zdi pa najlepsi, kar se da. Kako se pocutis?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 9:05:09
|
|
|
|
caroline1
|
Dobro jutro! Mislim, da bom najmanj 20.10. še počakala... šibam na ctg. potem pa ne vem . nekaj opravkov. pa počitek. anju- ne vem a čem te klicat nočna omarica mi je ful simpatičen izraz! to da narava najbrž ve kaj dela z mano pa tudi jaz srčno upam!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 9:07:45
|
|
|
|
Tiamo
|
jutro, danes kaj dogaja? Spala sem super, čeprav spet prešvicana Pa rit me boli, to pa verjetno zato, ker sem včeraj pri ritmični gimnastiki sedela po turško eno uro. Zdajle se moram začet pripravljat za sestanek za jutri, potem pa stuširat, potem pa kuhat....
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 9:19:45
|
|
|
|
MalaNeli
|
dobro jutro punce. jaz bi tut 20.10.rodila če lahko izbiram. včeraj je moj prišel domov in smo končno sem tako zaspala kot top. zjutraj pa me zbujajo veliki fleki okrog naših dostavljavcev hrane - ziz. kako to toči. bom mogla začet v modercu spat. zaenkrat še nisem, sem samo v majci :) sm pač vsak dan v drugi. hehe, mejte lep deževen dan.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 9:23:25
|
|
|
|
anju
|
jutro nočna omarica, malo večja caroline! majabar tam 160 cm dosegam, ampak že dooolgo se nisem merila. ne, vem da nisem zrasla punce hvala za svetlobni nasvet. danes sva se 2x previla v komaj svetlobi in je lepo zaspal nazaj. samo dojiva se kar dolgo, tudi jaz zadremam vmes... ma saj je lepo caroline zdrži do jutri! pr nas je burja buuuuu skoz žvižga in nad Vitanovo posteljco zvezdnato nebo, mi je tako všeč da je nebo nad njim:))
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 9:40:50
|
|
|
|
jana84
|
CAROLINE1 ctg PIXIEM ctg ORHIDEJA80 P
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 9:46:32
|
|
|
|
jana84
|
dobro jutro, dober dan... Kako smo? Vidim da pridne klepetaste...Hja, jaz sem danes potegnila skor do 9h, pol lepo počasi evrokrem popapcala, zdej pa sem tuki...Sam prav na hitro, ker pol me čaka generalno čiščenje tekstilnih stvari v stanovanju (kavč, klop pri mizi in stoli, tepih na hodniku, tepih v Jakobovi sobi, naš jogi...). Sem si od svakinje sposodla tisti h20 MOP upam, da bo šlo fajn ven...Mi je rekla, da bi blo z vodnim sesalcem premokro in bi se ful časa sušilo...Tako da - poskusim s tem, če ne bo šlo ukrepamo naprej. Zinchy zelo lepa porodna zgodba... Z mano in mojim otročkom je vse po starem...No, tud to da imam že ene tri dni fullll izcedka...Pa kaj hočemo, se pač vse skupaj pripravlja, da v teh 10dneh kolikor jih imam še do roka, rodimo! Ker za čez rok se ne pogajamo! Kaj katera kaj ve kaj se dogaja z LIJO30? se ni nič javla po tisti amnioskopiji ki jo je imela No, upam da lepo pestva svojo štručko in da sam časa nima sporočit... tako, jst zdej res grem v vsesplošno čistilno akcijo...
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 10:28:55
|
|
|
|
M&A
|
Čestitke vsem novim mamam in njihovim dojenčkom! Sem sama z otroki, dragi je moral za par ur v službo, tako da sem le preletela, če vas je še kaj rodilo. Lepo se cartajte z , v naročju ali v trebuščku, pa čimlepše porode!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 10:38:37
|
|
|
|
katis
|
jutro punce! Uživam v luksuzu biti sama doma, saj je Bor v vrtecu , pijem kavico, pozajtrkovala sem že. Pa sladico sem snedla - je mami včeraj fantastičen jabolčni štrudl spekla...mmmmm...sem že pred spanjem en kos še vročega. Sej mi je bilo potem žal, ker zgaga ni dala mira, ampak vseeno... Za kosilo si je pa moj dragi danes zaželel domačo ! Sej jo rada doma pečem, sploh ker za testo kar v kruhomat zmečem, pol pa sam razvaljam in obložim in 'voila'! Vidim, da je jana84 že spet v akciji! Pridna! Jaz sem tudi včeraj skoraj vse cotke že oprala in me zdajle čaka likanje. Čeprav nerada likam, se tega prav veselim Itak, gnezdenje efekt. Pa vsako smetko in flekec trenutno vidim Komaj čakam, da zrihtam vse za ta novega, pol se pa verjetno vržem še načiščenje, kolikor bo uspelo. Za četrtek sem se že tudi z mami zmenila, da bo imela Bora, ker imava midva obletnico poroke in me moj dragi pelje ven . Upam, da bom še v enem kosu. Pol v petek, po pregledu, imam pa plan hodit po stopnicah tud cel dan, da bi le za vikend rodila . Me zanima, če bo delovalo....
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 19.10.2010 10:42:02
|
|
|
|
katis
|
joj anju, sem se neki spomnila, ko praviš, da si kot nočna omarica. Pri nas včasih rečemo nočni omarici 'nahkasl' ... že dolg nisem slišala te besede... aja, sicer je pa moja mami 156 velika. In ona pravi, da je strup v majhnih flaškah
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?