|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
17.10.2010 1:52:52   
majabar
pajac, zmenjeno, te bom ubogala. Ce te bo ubogal tudi Lucian Mai, bomo pa se videli;). Lahko noc!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 151
17.10.2010 9:03:24   
caroline1
Dobro jutro.

Jaz pa zdaj res več ne vem kaj to je. Popadki na 8-12 min. Bolelo me je zmerno. Ni bolel vsak. Od stiskanja trebuha me še zdaj boli pod žličko user posted image Več kot polnoči sem bila pokonci. Zjutraj ob 4ih se je pa nehalo! In gremo na ctg! user posted image no, toliko o mojih dogodivščinah! trenutno ni nekih dogajanj!

POjem zajtrk, da zbudim tamalo. POtem pa akcija! Sprehod po dežju do P.

Srečno vsem, ki ste ponoči pobegnile pa tudi tistim, ki boste čez dan user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 152
17.10.2010 10:43:20   
2ursae
mi2 sva danes zjutraju uspela user posted image (ampak ne z namenom sprožitve) in zdaj je moj čist bogi, je potem računal, kdaj naj bi se začelo in šel zdaj malo počivat - je delal pozno v noč oz. bolj rečeno do jutra - če bo popoldne že kaj user posted image . Ampak itak ne še ne bo.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 153
17.10.2010 11:04:45   
jana84
Ob 8.30 sem dobila sporočilo od mamamajča:

Samo javljam - 10 ur sem že v porodni, popadki nori, odpiram se pa ne. Zdaj čakam zdravnika, ki naj bi me poslal domov?! Se javim. Bodite dobro, mamamajča

Upam, da je že kaj napredka in da bo kmalu sporočila, da pestva zdravega dojenčka!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 154
17.10.2010 11:20:23   
luna_25
Mamamajča upam da ji bo uspelo in da bo danes rodila, če se že matra tok časauser posted image .
Caroline1 držim pesti tudi zateuser posted image .
Kje ste pa kaj druge tudi danes je zatišje. Meni se zdi da mi danes dete tako nekam dol pritiska o popadkih pa ne duha ne sluhauser posted image . No saj danes do večera itak nimam časa it v P, k dobim taščo pa stare starše na obiskuser posted image  in bom jabolčno pito spekla.
No uživajte v današnjem deževnem dnevu, kokr se da.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 155
17.10.2010 11:20:51   
katis
Lep deževen dan vsem. Tiste, ki ste v akciji, držim pesti za čimhitrejšo in čim manj bolečo pot! Tiste pa, ki še čakamo, pa čim manj stresno čakanje na naše mladičke.

punce, hvala za dobre želje glede teže našega malčka.user posted image Sej sama teža niti ne bi bila tak problem, če bi napredoval. Največji problem je praktično ponovna stagnacija. A upam, da se čimprej rodimo, pol pa priklop na dodatno polnjenje - ziza al pa flašauser posted image , mi je čisto vseeno, samo da bo šlo gor!

majabar - zelo lepo od njegovih staršev, da te bojo malo pocartali! Kar pusti se, da boš spočita, ko pride  tvoj dragi nazaj in da bosta potem skupaj dočakala vajinega malčka/malčico.

kolumbo - ti počivaj in se pozdravi. Zdej pa naj res drugi poskrbijo zate in za tvojega Jureta.

alica84 - čestitke za Julijo!user posted image

pajac-user posted image user posted image pozdravite se!

caroline1 - srečno na CTG! Držim pesti, mogoče se pa že še kaj pokaže!user posted image

mamamajča, Nejkec - držim pesti, če bo (al pa je bila) user posted image !

No moj user posted image je končno premaknil pisalno mizico, računalnik in vse kable v dnevni. In danes zjutraj mi je sestavil posteljico za malega.user posted image Bor je malo pri dedku in babici, da lahko jaz malo počivam. Pa uspelo mi je spravit nekaj cotk v pranje! Jupi. Še en stroj, pa bo menda vse preprano. Jutri upam, da mi uspe še malo prelikat, samo za prvič. Kasneje bom itak samo iz sušilca zlagala. Zdej je pa dragi skočil še po par malenkosti v Baumax, da mi dokonča še previjalno mizico. Pol bo pa v glavnem končno vse prirpavljeno za dobrodošlico.

Meni sestra prerokuje, da bom rodila v torek, 19.10. user posted image Ampak jaz bi raje, da dobimo škorpijona. Glede imena sem obupala - kar koli predlagam novega, pravi moj, da tako je bilo ime sošolcu, al pa sosedu, al pa bratrancu al pa itd. Pa sem mu rekla OK, za prvega sem ime izbrala jaz, za drugega daj pa ti. Evo, kar bo dal, to bo sine imel. Fertik. Pika. Ne bom se več obremenjevala. In mojim doma, ki so me skozi buzerirali, kako bomo dali ime, sem danes tudi povedala, da bo izbral mož. In itak pol nihče ne bo niti pisnil, če mu kaj ne bi pasalo glede imena. Če pa bi izbrala jaz, bi blo pa joj, pa a ne bi bil raje to al pa to al pa... Evo, zdej pa imajo! Sej možu čist zaupam glede imena. Po moje bo kaj od tistih prvih imen, ki so bila v igri. Ker mi je rekel, da eno al dve imeni sta se mu tako usedli oz. se je nanju navadil, da skor ne bi mogel dati drugače. Bomo videli. Pa če so se navadli na Bora, se bojo na ta novega tudi!

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 156
17.10.2010 11:22:41   
katis
mamamajča, drži se! user posted image user posted image user posted image  Upam, da bojo tolk pametni, da te ne pošljejo domov. Vsaj na oddelek te naj dajo, da spremljajo. Saj vem da je gužva, pa vseeno no. Al pa še kak gel... joj, držim pesti.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 157
17.10.2010 11:23:45   
caroline1
ojoj reva! sej sploh ni za komentirat! upam, da kot si napisala jana, da bo kmalu kaka druga novička!

moje poročilo- posteljica dozoreva, pretok še ok, plodovnice dovolj, premiki v redu, ctg tudi, bo doma za počakat. ni nujno, da bo kaj, čez dva dni kontrola! user posted image pa cela šokirana, zakaj da mi je G rok prestavil user posted image ja kej pa jaz vem, ker je veliko detece! dddd...pokliči ga, pa ga vprašaj!

zdaj pa počivat!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 158
17.10.2010 11:25:10   
jana84
hja, imam zaseden vikend, zato me ni nič tukaj...Zdej sem malo preletela, kaj ste pisale...

Nejkec je sporočila že nekaj časa nazaj...sem tud objavla...Tako da...

zdej pa šibam kosilo skuhat - piščanček in krompir v pečici...Prej pa že prežganka...Še zadnji dan raja brez mojih staršev, pol pa spet vse po starem - kuhanje in živciranje user posted image  

popoldne pa šibamo na krst od nečaka, tako da me ne bo...Če bo kakšna novička, vam sporočim ob prvi priliki, ok?

Pa kar je mamamajča vprašala - če mene prehiti kdo bo sporočal novičke - bomo vidli, kaj ne? Neki sva se z anju menili, da naj kar njej sporočim...Sej meni nič ne dogaja tako da ni panike, punce!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 159
17.10.2010 11:31:48   
katis
Jap, Nejkec je že!

Za Najki sem hotela napisat, da držim pesti user posted image . V glavnem Najki, dejmouser posted image

p.s. Jaz sem tud čedalje bolj zmešana. Še ko govorim, včasih take klobasam, da me že moj pisano gleda. Pa sploh ne porajtam, da sem kaj čudnega bleknila. user posted image user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 160
17.10.2010 11:36:01   
M&A
Ojla punce, da se končno javim (čeprav sem doma že od četrtka)!

Mal me je presenetlo, da sem že rodila, čeprav sem imela že cel mesec občutek, da tokrat ne bom zdržala do roka. V torek 12.10. me je cel dan navijalo, sam kakih rednih popadkov pa ni bilo, bolečin pa tudi ne (res pa imam za popadke na srečo visok prag). Sem cel dan dirkala okoli, kot da bi slutila, da se pripravlja: zjutraj malega na sistematski, pol po špežo v Mercator (sama vse zvlekla v mansardo), pospravljala omare, pripravila lupinico in oblačilca za domov... Popoldne sem bila z malima okrog, šla hrčkarit še v eno štacuno, zvečer pa sva šla z dragim še mal praznovat v kitajsko restavracijo (hvala vsem za čestitke ob najini obletnici!).

Ponoči ni bilo nič posebnega, razen krčev. Zjutraj ob 5.30 me je klical mali, pa še lulat me je tiščalo. Ko sem vstala, sem začutila nekaj mokrega. Najprej sem mislila, da sem se polulala, ma en deci pa mi ne bi moglo uiti. Takoj pokličem mojega, ki je bil v trenutku buden (sicer zjutraj kar rabi nekaj časa, da se zbrihta). Vlegla sem se nazaj v posteljo, še mal sva se cartala (in dokončno izbrala ime). K nama sta prišla še mulčka, razložila sem jima, da bo prišel dojenček, potem pa ju je mož pripravil za v vrtec, sama pa sem morala pripravit še za sebe.

Okrog 8h sva štartala proti Kranju. Po poti so se začeli bolj redni popadki (4-5 min), nič bolj boleči kot krči prejšnji dan. Ob sprejemu je babica ugotovila, da sem odprta 4 cm,mehur še stoji, očitno je počil le zunanji del. Povedala sem, da ne želim pospeševanja, tudi za klistir se nisem odločila (v 24 urah sem bila pribl. 6x na WCju).

Po eni uri sprehajanja na 10 kvadratnih metrih se ni nič premaknilo, v porodni pa je bila panika (meni so šparali zadnjo posteljo, zunaj pa sta bili še dve porodnici), tako da sem vseeno privolila v popolno predrtje mehurja, umetnih popadkov pa nisem sprejela, saj sem se ob svojih odprla že na 7 cm. No, po 10 počepih so začeli sekat tapravi popadki. Babica mi je pustila, da sem pokonci in mi je zelo pašalo, da sem ob popadkih hodila. CTGja nisem imela, občasno je preverjala pulz z Doplerjem. Z možem naju je pustila sama, imela sva se super, ves čas sva se hecala. Čez pol ure sem bila praktično popolnoma odprta, babica je ponudila, če začnem potiskat, ampak nisem še imela občutka, da je pravi čas. Še mal sem hodila, potem pa se je dete začelo spuščat, zadnjih par popadkov, ki so si sledili na 1 min, se predihala na postelji na vseh 4, dragi pa mi je masiral križ. Začutila sem, da je čas za rodit, vsedla sem se na posteljo s stopali na ležišču, podložena pod tazadno, da je bil presredek dostopen babici (povedala sem ji, da želim biti med iztisom pokonci, postelja s pručko pa je bila žal zasedena, tako da je improvizirala). Z naslednjim popadkom je bila glavica zunaj, sledil je najtežji del poroda, ko se dete suka in ne smeš potiskat, pol pa se je oglasila Lea z drobnim glaskom. Sem še sama skor zajokala.

Čez eno uro so me že spokal iz porodne, ker so rabili posteljo (vmes je še ena rodila na hodniku, komaj so jo spravili iz avta v porodnišnico). Prosila sem za enoposteljno sobo, na srečo se je ravno izpraznila, tako da sva uživali v miru. Vseeno me je vleklo domov, počutila sem se odlično, tudi pediatrinja je dala zeleno luč za malo, tako da smo naslednje popoldne cela družinica skupaj šli.

Za konec - ta porod je bil tak, kot sem si ga želela (no, po sili razmer sem privolila v amniotomijo, tudi prve popadke bi raje preživela doma kot pa na hodniku porodnišnice, ma po razpoku mehurja si nisem upala tvegat). Poslušala sem svoje telo, babica me ni v nič silila, le predlagala mi je, potem pa sem se lahko sama odločila. Šlo je brez rezanja, šivanja, protibolečinskih zdravil. Na koncu, ko sem stisnila Leo, sem se počutila kot zmagovalka - ker sem pustila naravi, da je opravila svoje.     

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 161
17.10.2010 11:43:49   
katis
M&A super! To si pa imela lep porod! Čestitke user posted image user posted image user posted image . Uživajte doma in se čim več cartajte z malo user posted image  Leo!!!

Jaz tudi upam, da bom lahko čimdlje pokonci, ker ležanje me ubija in me vse še bolj boli. A ker ima tudi ta naš mali ovito popkovino okol vratu ne vem, če bodo ravno dovolili. Prvič sem bila tudi zardi tega skoz priklopljena na ctg, da so lahko čimbolj spremljali utrip. A vmes so naju z možem vseeno morali pustiti sama, ker so še 3 druge ravno rojevale (pa samo en G in 2 babci, ker so bili poletni dopusti)...

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 162
17.10.2010 12:10:30   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: M&A

Ojla punce, da se končno javim (čeprav sem doma že od četrtka)!

Mal me je presenetlo, da sem že rodila, čeprav sem imela že cel mesec občutek, da tokrat ne bom zdržala do roka. V torek 12.10. me je cel dan navijalo, sam kakih rednih popadkov pa ni bilo, bolečin pa tudi ne (res pa imam za popadke na srečo visok prag). Sem cel dan dirkala okoli, kot da bi slutila, da se pripravlja: zjutraj malega na sistematski, pol po špežo v Mercator (sama vse zvlekla v mansardo), pospravljala omare, pripravila lupinico in oblačilca za domov... Popoldne sem bila z malima okrog, šla hrčkarit še v eno štacuno, zvečer pa sva šla z dragim še mal praznovat v kitajsko restavracijo (hvala vsem za čestitke ob najini obletnici!).

Ponoči ni bilo nič posebnega, razen krčev. Zjutraj ob 5.30 me je klical mali, pa še lulat me je tiščalo. Ko sem vstala, sem začutila nekaj mokrega. Najprej sem mislila, da sem se polulala, ma en deci pa mi ne bi moglo uiti. Takoj pokličem mojega, ki je bil v trenutku buden (sicer zjutraj kar rabi nekaj časa, da se zbrihta). Vlegla sem se nazaj v posteljo, še mal sva se cartala (in dokončno izbrala ime). K nama sta prišla še mulčka, razložila sem jima, da bo prišel dojenček, potem pa ju je mož pripravil za v vrtec, sama pa sem morala pripravit še za sebe.

Okrog 8h sva štartala proti Kranju. Po poti so se začeli bolj redni popadki (4-5 min), nič bolj boleči kot krči prejšnji dan. Ob sprejemu je babica ugotovila, da sem odprta 4 cm,mehur še stoji, očitno je počil le zunanji del. Povedala sem, da ne želim pospeševanja, tudi za klistir se nisem odločila (v 24 urah sem bila pribl. 6x na WCju).

Po eni uri sprehajanja na 10 kvadratnih metrih se ni nič premaknilo, v porodni pa je bila panika (meni so šparali zadnjo posteljo, zunaj pa sta bili še dve porodnici), tako da sem vseeno privolila v popolno predrtje mehurja, umetnih popadkov pa nisem sprejela, saj sem se ob svojih odprla že na 7 cm. No, po 10 počepih so začeli sekat tapravi popadki. Babica mi je pustila, da sem pokonci in mi je zelo pašalo, da sem ob popadkih hodila. CTGja nisem imela, občasno je preverjala pulz z Doplerjem. Z možem naju je pustila sama, imela sva se super, ves čas sva se hecala. Čez pol ure sem bila praktično popolnoma odprta, babica je ponudila, če začnem potiskat, ampak nisem še imela občutka, da je pravi čas. Še mal sem hodila, potem pa se je dete začelo spuščat, zadnjih par popadkov, ki so si sledili na 1 min, se predihala na postelji na vseh 4, dragi pa mi je masiral križ. Začutila sem, da je čas za rodit, vsedla sem se na posteljo s stopali na ležišču, podložena pod tazadno, da je bil presredek dostopen babici (povedala sem ji, da želim biti med iztisom pokonci, postelja s pručko pa je bila žal zasedena, tako da je improvizirala). Z naslednjim popadkom je bila glavica zunaj, sledil je najtežji del poroda, ko se dete suka in ne smeš potiskat, pol pa se je oglasila Lea z drobnim glaskom. Sem še sama skor zajokala.

Čez eno uro so me že spokal iz porodne, ker so rabili posteljo (vmes je še ena rodila na hodniku, komaj so jo spravili iz avta v porodnišnico). Prosila sem za enoposteljno sobo, na srečo se je ravno izpraznila, tako da sva uživali v miru. Vseeno me je vleklo domov, počutila sem se odlično, tudi pediatrinja je dala zeleno luč za malo, tako da smo naslednje popoldne cela družinica skupaj šli.

Za konec - ta porod je bil tak, kot sem si ga želela (no, po sili razmer sem privolila v amniotomijo, tudi prve popadke bi raje preživela doma kot pa na hodniku porodnišnice, ma po razpoku mehurja si nisem upala tvegat). Poslušala sem svoje telo, babica me ni v nič silila, le predlagala mi je, potem pa sem se lahko sama odločila. Šlo je brez rezanja, šivanja, protibolečinskih zdravil. Na koncu, ko sem stisnila Leo, sem se počutila kot zmagovalka - ker sem pustila naravi, da je opravila svoje.     

sem iz foruma novemberk, ampak vas je tako zanimivo spremljat in brat o zacetku poroda user posted image

cestitke za sanjski porod user posted image user posted image user posted image in zelim vam obilo cartanja user posted image

M&A, a si imela napisan porodni nacrt ali sta se z mozem sproti dogovarjala? Jaz imam tudi konkretni nacrt kar se poroda tice, pa se malo bojim kako bodo babice vse to sprejele. Porodno okolje zelo vpliva na potek poroda in se mi zdi, da to v P premalo upostevajo.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 163
17.10.2010 12:38:48   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1
Jaz pa zdaj res več ne vem kaj to je. Popadki na 8-12 min. Bolelo me je zmerno. Ni bolel vsak. Od stiskanja trebuha me še zdaj boli pod žličko user posted image Več kot polnoči sem bila pokonci. Zjutraj ob 4ih se je pa nehalo! In gremo na ctg! user posted image no, toliko o mojih dogodivščinah! trenutno ni nekih dogajanj!

Drzim pesti, da bo slo naprej. Dejta no malo user posted image za pomoc. V petek je polna luna, tako da bo najbrz marsikatero se navijalo, verjetno je tudi mene to vceraj. Noc je bila mirna ce odstejem najino akcijo koncno user posted image . Moj dragi je zdej cist prestrasen, da ji je kaj polomil, pa ce se miga pa ne vem se kaj user posted image user posted image user posted image .

mamamajca drzimo pesti, da bos danes pestvala user posted image

M&A lep porod user posted image

Jaz sploh nimam idej za porodni nacrt, rada bi jo samo cimprej zunaj, pa ne bi bila rezana ali prelezala popadke, se rezervnega protibolecinskega nacrta nimam, mi je kar malo odvec o tem razmisljat. Bom babice vprasala, kaj predlagajo, ce bo kriza.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 164
17.10.2010 13:41:50   
orhideja80
user posted image user posted image user posted image Čestitke novim mamicam!!! user posted image user posted image user posted image

Če bi user posted image kaj pomagalo, bi jaz že zdavnaj šla rodit user posted image . Očitno res ni nekega recepta, upam samo, da bo do roka al pa vsaj na rok in da ne bo preveč bolelo!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 165
17.10.2010 15:21:49   
anju
Alica84 čestitke za julijo!

M&A user posted image imela si čudoviti porodno izkušnjo.

tule je naša:

Zvečer dan prej sem začutila rahlo, skoraj nedolžno dogajanje na dnu trebuha, verjetno se tam začenja maternični vrat. Trajalo je celo noč, bolj ali manj redno. Spala nisem dobro zaradi vznemirjenja. Niso bili to boleči krči niti krči ne. Brez težav bi vse prespala, ampak sem vedela… Naslednji dan se je bolj neopazno nadaljevalo. Bila sem pač običajno aktivna in niti ne vem zares kdaj je začelo malo boleti. V glavi sem imela da se moram nujno še skopat in glavo umit. Med kopanjem sem opazila, da nekoliko zaboli. Ker je imel oče pot mimo Postojne, sem mojemu po telefonu rekla, da bi lahko šla na CTG. Mi je predlagal naj gledam uro in ga pokličem čez dvajset minut, če je kaj rednega. Potem sem imela drug telefon in pozabila na najin dogovor. Moj se nariše doma. Bolečina se je stopnjevala, začela sem globoko dihat. Njemu se je mudilo, meni ne. Vseeno sva šla. Po poti je gledal on na uro. Še vedno neredno. Med čakanjem na CTG neredno. CTG je v dvajsetih minutah pokazal dva šibka popadka, čeprav sem drugega konkretno čutila. Babica je malo negotovo poklicala ginekologa, da me pregleda. Povem mu, da se verjetno šele mehčam, da dan prej nisem bila odprta še nič. Potipa in se začudi, da bi šla kar v porodno, da sem odprta dobre štiri cm, če želim, pa naj se sprehajam. Saj je še klistir in tuširanje, pravim. In smo začeli. Popadki so se po klistirju zelo zgostili in postajali intenzivnejši. Zanimivo, da sem bolečino vseskozi čutila na dnu trebuha, trebuh ni postal izrazito trd. Kmalu po prihodu v porodno sobo (okrog 14h) sem dihala samo še po pasje. Kratek čas na žogi, potem na pol čepe objemala posteljo. Vse je že tiščalo dol, ni mi ustrezala hoja med popadki, imela sem občutek, da skupaj tiščim, če sem pokonci. Babica je predlagala predrtje mehurja in pritiskanje. Uh, ja, če vi mislite tako. Popadki so si sledili, bolelo je. Med popadki sem se komaj oddahnila, skoraj odlašala z začetkom dihanja za naslednjega, ne še, samo še malo… Prav, predrite, pustila sem se vodit. Kar sem zmogla sama je bilo le obvladovanje bolečine. Pravzaprav ogromno, glede na to kaj sem si upala pričakovati od sebe pred porodom. Moj mi je ves čas intenzivno masiral križ. Upiralo se je bolečini iz notranje strani. Moram ga pohvaliti! Pritiskanje mi ni šlo. Nekajkrat sem poskusila. Dvakrat med popadkom še nekako, tretjič sem samo zarenčala. Potem sem šla še malo na bok, pa na drugi, nekaj popadkov brez pritiskanja. Mi je kar samo sililo dol v tem položaju. Spet sem renčala. Ponovno pritiskanje na pol sede je končno uspelo spraviti glavico v položaj za iztis. Tu je treba počakat na navodila babice, to je najtežje. Gledala sem jo kot žival in se jo trudila ubogat. Končno sem lahko porodila glavico, uh! Bolelo je. Telo je bilo šokirano. Še rame, kot da ne bi hotela več… Druga babica, ki je med porodom sodelovala samo s pisanjem papirjev, je rekla 14:50, ginekolog pa »fantka imate«. Dobila sem ga v naročje. Takoj je zajokal in jokal. Smejala sem se in hotela jokat. Nisem mogla. Nisem se mogla sprostit. Tresla sem se. Nisem dovolila babici da poskuša potegniti ven posteljico. Nisem bila pripravljena še enkrat pritisniti. Samo še malo, da se sprostim. To, da sem jim pozabila povedat, da bom darovala popkovnično kri in je moj letel po set za odvzem zadnje trenutke, tu niti ni več toliko pomembno. Mudilo se je, niti nisva vedela kdaj so prerezali popkovino. Šivana nisem bila. Kar nekaj časa sem rabila, da sem prišla k sebi. Pomenljivo, kmalu po porodu si nisem rekla dovolj otrok, kot sem si rekla v prvo, ko sem imela EA. Res bi še rodila. Ne zdaj, jasno. Očitno telo samo sprosti drugačno kemijo, če mu pustiš, da dela samo.

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 166
17.10.2010 15:48:03   
orhideja80
Anju - zelo lepo napisano.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 167
17.10.2010 16:09:25   
majabar
anju, lepo si napisala. Cestitke se enkrat!!user posted image
M&A, me veseli, da si imela lep porod!!user posted image

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 168
17.10.2010 16:22:37   
zinchy
mamamajca držim pestiuser posted image
anju in M8A user posted image za porodni zgodbi. jest se zbiram čs.
A mi lahko kšna pomaga,jest sm bla čivana in me boli k user posted image pa sem nek na forumu zasledila,da obstaja en sprej k ful pomagauser posted image A mogoce katera ve?

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 169
17.10.2010 16:26:28   
Tiamo
zinchy za sprej ne vem, čeprav menim, da misliš sprej za omrtvičenje, ki ga dobiš samo pri šivanju.

Meni je ful pomagala Tea tree krema od justa, in obkladki iz kamilic. Samo Tea tree je zakon!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   [Brisano sporočilo]
17.10.2010 16:41:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zinchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   [Brisano sporočilo]
17.10.2010 16:43:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
17.10.2010 16:43:41   
Tiamo
no super, hvala Kolumbo, nisem vedela da obstaja...

Neposredna povezava do sporočila: 173
   [Brisano sporočilo]
17.10.2010 16:50:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 174
   [Brisano sporočilo]
17.10.2010 17:15:21   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?