|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
13.10.2010 21:03:51   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Pri nas je pa pestro že cel dopoldan...oćitno našemu otroku bolj paše, če se potepava. Danes sem porabila 1 uro za tuš....in ne nisme bila pod tušem eno uro, ampak sem naga skakala okorg in jo poskuila pomiritiuser posted image .

uf pestro. Ja jaz pa izkoriščam 5 min med krčki, da si grem glavo umit. Ampak si glavo zdaj kr posebej umivam na hitro se sklonim nad banjo, umijem in tik tak sem fertik. Tuš pa potem ob naslednjih 5 minutah, ki jih imam. user posted image

d3...sem pozabila dodat, da sem nefhtala namesto ad3, da mi je dala d3 kapljice. Jutri začneva in upam, da ne bo še večjih krčev.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 13.10.2010 21:14:18 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 801
13.10.2010 21:37:49   
tannya
Dober večer,

Živa je po celem dnevu joka končno zaspala. Se mi je že skoraj zmešalo. Še sreča, da ima sleepy wrap, ker v njem vsaj malo zadrema.

Almera: upam, da se tvoje ta veliko dete čim prej pozdravi in da boš ti te dni kar se da mirno preživela. Bom spila v petek še kaj user posted image kaj zate, če se Živa ne bo preveč razburjala.

Zdravila: tako kot je napisala Tinka. Načeloma pa velja, da naj bi te čisto majhne peljali k zdravniku, če je kar narobe....no zaradi prehlada ravno ne.

Tinka: tega z adaptiranim mlekom sploh ne štekamuser posted image . A ni oboje adaptirano? Sicer pa super za dojenje, sem vesela zate. Pa super za tuš kabinouser posted image user posted image . Glede polivanja pa jaz tudi našo sumim na kaj takega. Ven sicer ne pride kaj dosti, ampak se mi zdi, da ji gre gor, ko kupčke podira...Dojim jo že tako v višjem položaju, pa bom tudi jaz malo dvignila zibelko.

Mala: Kakšne smernice pa so glede lupinice? Daj nas malo razsvetli, ker meni niso nič novega povedali. Menda že vse znamuser posted image .

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 802
13.10.2010 21:46:36   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Tinka: tega z adaptiranim mlekom sploh ne štekamuser posted image . A ni oboje adaptirano?

ja sem šla prav brat doma, kaj piše na škatli in seveda priše, da je adaptirano, oz. po slovensko prilagojeno user posted image pa berem forumu in tud ene kritike ni čez Babylove mleko. Ne vem no, jaz več nisem pametna. Kot rečeno bom dajal še par dni Babylove mleko, da ga porabim, če s krčki ne bo nič bolje, bo pač šel nazaj na Aptamil. Pa da vidmo, če je mleko krivo.

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 803
13.10.2010 22:03:26   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

Punce eno vprašanje ali še katera čaka na odločbo o dokladih ( midva sma obrazec oddala že 16.9, pa še vedno ni nobenega odgovora) tako da v soboto bo že en mesec in če do petka ne bo nič bom šla osebno vprašat na socialno, ker sedaj bi se pa že lahko zmigali.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Res me zanima kaj imajo tako dolgo za mučkat oz čarat, pa če bi jaz tako počasi delala v službi pa verjemte da me že zdavnaj ne bi več gledali, potem pa naj še kdo reče da imajo premale plače, figo majo.Ma sem razkurjenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

poklic na csd pa vprasi - na mojem so leni in jih mors kr malo pobezljat da posljejouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

vrtec... lahko daš v drugo občino, sam pol nimaš onih dodatnih točk k jih dobiš kot občan občine.

kakšne točke? lahko pove katera kaj več ? :)
jaz in moj nisva prijavljena na istem naslovu..

tockovalni sistem je - naceloma majo vsi vrtci enake pogoje se pa tudi kje malo razlikujejo...
najvec tock ti prinese stalno prebivalisce v svoji obcini - v vrtcu ki je v tvoji obcini
potem imas se tocke ce si zaposlen,student,pa mesto zaposlitve, pa dodatne tocke ce si ze oddal pa si zavrnjen bil...pa pojdi na internet na stran vrtca ki je v tvoji obcini pa se v sosednjih - najbrz kam dalec tko ne bos vozila pa si poglej kako majo tockovanje pa bos vidla - sej nima veze ce nista na istem naslovu - a sta naslova v isti obcini...pol je isto to
npr. moj svak in svakinja nista porocena,prijavljena na razlicnih naslovih a sta 5km narazen - v isti obcini,v istem okraju...isti smorn ce bi bla na enem naslovu...razen seveda ce se ne vodi kot enostarsevska druzina...

kavica
- z mojim sem se zmenila,bom mela avto v petek tko da me tri pupe pridemo...

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 804
13.10.2010 22:13:28   
NiNiBo
Za tiste, ki imate krcke sem nekaj nasla..

Za pomiritev neutolažljivega joka pa dr. Karp (en model, ki je napisal knjigo The happiest child on the block) ponuja rešitev, ki jo je razvil v njegovi dolgoletni praksi in naj bi posnemala dogajanje v maternici. Prepričan je, da jo lahko izvajajo vsi starši, nekaterim uspe že v prvo, drugi pa potrebujejo malo več vaje, vendar naj bi vsaj pri petem poizkusu zadevo obvladali že vsi. In sicer je zadeva sledeča:
  • 1. korak je povijanje otroka oziroma Swaddling, to naj bi dalo dojenčku občutek utesnjenosti, ki ga je bil navajen iz                       maternice.
  • 2. korak je držanje otroka v naročju v bočnem ali trebušnem položaju. S tem se prepreči izzivanje moro refleksa, ki otroku           daje občutek padanja.
  • 3. korak je pomiritev otroka z glasnim ššššššššššššššššššššššššš, kar preusmeri njegovo pozornost iz joka na                      trenutno dogajanje in je nekako podobno hrupu, ki ga je doživljal v maternici.
  • 4. korak je zibanje dojenčka v pomirjujočem ritmu, kar naj bi zopet  posnemalo zibanje v maternici.
  • 5. korak pa naj bi dokončno sprožil pomiritveni refleks, in to je sesanje. Lahko sesanje dudice, prsi, … kar koli.

..mogoce bo pa kaj pomagalo.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 805
14.10.2010 7:52:28   
mala
Tannya - tko je glede prevažanja otroka v lupinici...z zvito tetra plenico moraš otroku podložiti hrbet in to tako, da ima med bradico in prsnim košem za en prst prostora-da dobiva dovolj kisika. Ker če ima otrok glavico na prsnem košu ne dobiva dovolj kisika in po 15min lahko postane omotičen zaradi pomanjkanja kisika. Raziskavo so delali pa tako, da so merili kisik pri otrocih v avtosedežih in so prišli do te ugotovitve. V ameriki morajo baje prinesti svoje avtosedeže v porodnišnico, ko pridejo po dojenčka in mu tam potem par ur merijo kisik, da vidijo če ima primeren sedež...

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 806
14.10.2010 7:56:18   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

IZVIRNO SPOROČILO: archie

jaz sem oddala vlogo 6.10, pa sem dobila odločbo v ponedeljek user posted image

torej na našem csc nekaj štrajkajo, pa saj bom šla v petek na socialo pol si bom pa dala duškauser posted image user posted image user posted image user posted image o kako bo pasalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hej... nadka kar pokliči, ker jaz sem osebno dala vlogo za porodniško,.... pa na koncu so mi jo založili in sem zadnji čas urejala .... tako da kr pokliči...

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 807
14.10.2010 8:24:56   
tinkatonka
Hej punce!

kako ste kaj preživele noč? Jakob je jedel ob 18h in ko sem čakala, da se bo zbudil ob 21h, da ga nahranim je on potegnil kar do 23:30. No potem se je zbudil še ob 4h in nato že ob 6h. Ampak zdele pa spet spi. Krčki ga malenkost manj matrajo, največ takrat ko se približuje ura hranjenja, kot da bi ga prazen želodček zvijal, al kaj user posted image . Ponoči je spal na dvignjenem vzglavju in kr leze dol. Ampak očitno mu paše, da se mu manj dviguje, oz. manj poliva. Res je, da plenička pod glavo ni bila mokra od včeraj, kar je super, saj je bila prej konstantno mokra od tega njegovega bruhcanja.

Drugače bom pa danes čakajoč mojstre mal pospravljala, pa prala.

Kakšna ideja kaj kuhat?

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 808
14.10.2010 8:27:05   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

Za tiste, ki imate krcke sem nekaj nasla..

Za pomiritev neutolažljivega joka pa dr. Karp (en model, ki je napisal knjigo The happiest child on the block) ponuja rešitev, ki jo je razvil v njegovi dolgoletni praksi in naj bi posnemala dogajanje v maternici. Prepričan je, da jo lahko izvajajo vsi starši, nekaterim uspe že v prvo, drugi pa potrebujejo malo več vaje, vendar naj bi vsaj pri petem poizkusu zadevo obvladali že vsi. In sicer je zadeva sledeča:
  • 1. korak je povijanje otroka oziroma Swaddling, to naj bi dalo dojenčku občutek utesnjenosti, ki ga je bil navajen iz                       maternice.
  • 2. korak je držanje otroka v naročju v bočnem ali trebušnem položaju. S tem se prepreči izzivanje moro refleksa, ki otroku           daje občutek padanja.
  • 3. korak je pomiritev otroka z glasnim ššššššššššššššššššššššššš, kar preusmeri njegovo pozornost iz joka na                      trenutno dogajanje in je nekako podobno hrupu, ki ga je doživljal v maternici.
  • 4. korak je zibanje dojenčka v pomirjujočem ritmu, kar naj bi zopet  posnemalo zibanje v maternici.
  • 5. korak pa naj bi dokončno sprožil pomiritveni refleks, in to je sesanje. Lahko sesanje dudice, prsi, … kar koli.

..mogoce bo pa kaj pomagalo.

izvajam vse, razen prvega, ampak ga pa zavijem v dekco in s handlingom "pokrčim", da mu je bolj prijetno, ko je tako skrčnen kot v maternici. Se tollažim, da krčki minejo tm nekje do 3.meseca.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 809
14.10.2010 9:15:25   
katrinka
tudi jaz moji nogice pokrcim - ji pomaga...

mala - se strinjam se teboj...znanka je melacez dan malega v lupinci in je skoz spal - a resuser posted image

eno vprasanje - desna dojka me nenormalno boli...pa ni mastitis,nic bulic ni,poje do konca in normalno,vizualno ji nic ni za videt a boli k hudic - sploh k je...groza,a se keri sanja kaj je touser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 810
14.10.2010 9:26:41   
Izabelina
eno uprašanje: a v sleepiju otročki niso preveč skrčeni? glede na to, da so nam v materinski "prepovedal" da bi user posted image spal v lupinci, kjer so tut bolj pokrčeni, nekej zarad predihanosti (al ne vem česa že)? Eva ravn zdejle spi pr men, pa mi gre skoz to vprašanje po glavi...user posted image

Tinka, Tannya in ostale kuporabljate slepija... še enkrat sprašujem...

jutro!!  user posted image user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 811
14.10.2010 9:48:14   
brezcopatka
katrinka: jaz pri mastitisu nisem imela nic bulic, samo zateceno dojko na eni strani, pa vroco, naslednji dan je pa se pordela. Mene tudi bolijo, pa mislim, da od nosenja ta malega, ker se mi gor naslanja, pa bezgavke me bolijo zraven. Upam, da ti bolecina kmalu spusti:)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 812
   [Brisano sporočilo]
14.10.2010 9:51:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 813
14.10.2010 10:00:08   
benika
Hej,

mi smo bili danes pri P. Manja ima 4180g in 55cm. Je že kr konkretna punca. P je tudi pregnala moje skrvi o pretirani zategnjenosti, saj pravi, da je Manja šolski primer OK dojenčkauser posted image user posted image user posted image OK, če ona tako pravi, bo že držalo. Dobili sva recept za D3, tako da počasi šibam v lekarno.

Polivanje...kakšnih hudih težav s tem Manja nima, se pa občasno zgodi, da ji mleko priteče nazaj ven ampak res v minimalni količini.

Kava...vsekakor pridem.

Lupinica...se strinjam z Almero. Meni se zdi, da Manja notri lepo leži, prav nič stisnjeno ali prepognjeno.Je v naročju večkrat bolj prepognjenauser posted image

Sleepy...glede na to, da ga priporočajo FT, potem slab ne more biti, niti ne škoduje dojenčku.

Oči...mi bomo imeli še eno modrookico in očitno tudi blondinko. Rodila se je kot črnolaska, sedaj je rjavolaska (Jakob je bil isti).

Tiste, ki imate 3 otroke...a ste vlogo za dodatek za veliko družino oddale posebej in ali ste dobile kakšno odločbo? Meni je namreč na CSD rekla, da mi posebej vloge ni potrebno oddajat, ker se pri izdajanju odločbe za OD vidi, da so sedaj trije otroci in da ti potem dodatek pripade avtomatično. Muči me le, da ni bilo nobene odločbe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 814
14.10.2010 10:11:45   
katrinka
brezcopatka - hvala...upam da kmalu mine k boli k sam user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 815
14.10.2010 10:17:13   
kajča
tudi midve najbrž prideva jutri na kavico

Benika, tudi jaz še nisem dobila odločbe za dodatek na veliko družino, upam da bo sedaj ko so prekinili s stavko.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 816
14.10.2010 10:48:35   
tinkatonka
Benika.....super za dobre novičke iz pregleda! Koliko kapljic d3 boš dajala? Dve po dvakrat na dan, a ne?

sleepy....če je pravilno nameščen notri ni nobenega problema glede položaja. sicer ga pa v sleepyu nimaš cel dan, tako da brez skrbi ga uporabljaj.

almera...se priporočam sicer za granule, ampak a te ni nič strah, da jih boš pa konec koncev kaj rabila za Ronjo, čeprav srčno upam, da ne! Upam, da se Bor hitro pozdravi. Tudi Anej ima danes že bolj zabasan nos, upam, da ne bo šlo kaj naprej. user posted image

Danes so imeli zimske čevlje za otroke v Hoferju in jih je šla prilajateljica iskat in še za nas vzelauser posted image . Ampak je rekla, da je to prava borba, itak moraš pa baje že pred vrati Hoferja dežurat, pa malodane tečt do tja, ker je tako povpraševanje. Imajo pa res dobre čevlje za tak denar.

Alarm...

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 817
14.10.2010 11:20:14   
archie
Tinka: nam je napisala za kapljice 1x po 2 kapljici na dan. Je pa dobila D3 od Plivita.

Almera: Kaksen vlozek za v lupinico? A obstaja kje kaksna slika? imam obcutek, da mi tega nimamo...

IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka

katrinka: jaz pri mastitisu nisem imela nic bulic, samo zateceno dojko na eni strani, pa vroco, naslednji dan je pa se pordela. Mene tudi bolijo, pa mislim, da od nosenja ta malega, ker se mi gor naslanja, pa bezgavke me bolijo zraven. Upam, da ti bolecina kmalu spusti:)

jaz sem imela nekaj podobnega. Vroco na enem mestu in pordelo. In seveda na otip boleco. Ampak ocitno ni slo za mastitis, ker je masaza pod vrocim tusem pomagala. In to, da 2 dni nisem nosila modrcka.

Joj, jaz imam pa pravo pozeruhinjo doma... Patronazna mi je 14 dni nazaj rekla, da user posted image pri 1 mesecu pojejo 100 ml na obrok. Meni pa ze cel teden je vec kot 100 ml na obrok. Zvecer je spila 140 mojega mleka, pa je bila cez 4h spet lacna. Vceraj zvecer je v 2h spila 240 ml... res ne vem, kam vse to spravi user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

Neposredna povezava do sporočila: 818
14.10.2010 11:32:14   
JEJ
Benika ... jaz nisem rabila noebene posebne vloge dat za velike družine, kot je ena napisala, je razvidno iz vloge za otroške.

Naša punca je danes tudi potegnila. Jedla ob včeraj ob 19.30, danes zjutraj ob 00.30 in ob 5.30. Jaz, ko bi pa lahko spala, pa so me joške za umret bolele, ker so bile tako polne ... imava pa poln nosek, pa še eno okico malo zapackano ...

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 819
14.10.2010 12:26:48   
sanje2
hay!

mi bomo pa danes ponoči stari 3 tedne, uf je hitro minilo. lepo se dojimo in gramčke tudi lepo pridobivamo. danes ga je petronažna zvagala in je v šestih dneh pridobiv 190 gramov, torej 30 gramov na dan in to je baje več kot dovolj.
je pa dobil mozoljčke po obrazeku in nič kaj lepo ne zgledajo, pa baje nič ne moreš ker se to koža čisti,...anej pa zgleda kot en velik pobrtetnik.

vidim da se pogovarjate o zaščiti. no kakšno zaščito pa lahko uporabljaš če dojiš???????????prej sem jedla tabletke, zaj pa jih verjetno ne bom smela in otrok tudi ne mislima več imet, tako da bi lahk imela kakšno trajnešo zaščito, kaj pa je to pa nimam pojma user posted image user posted image user posted image dol zavezat pa fertikuser posted image .

kako dolgo pa pri je vas trajala čišča oz. še traja,... men je to mal smešno,..kaki dan ni nič, drugi dan pa se spet ulije,..kaj tampone uporabljate ali samo vložke?????upam da nisem preveč osebna.

kaj pa najboljše: user posted image user posted image user posted image je že katera no verjetno ste že, po kolikem času pa ???pravijo da morš 6 tednov čakat- sam to je pa tako dolgo, in lušti veliki.

Neposredna povezava do sporočila: 820
14.10.2010 12:31:18   
JEJ
Čišča je odvisna od vsake posameznice in njenega dneva. Na to vplivajo tako fizični kot psihični dejavniki in zato včasih je, včasih pa je ni.

Ob dojenju lahko imaš mireno, obstaja pa tudi injekcija na 3 mesece in nekatere tabletke.

Seks ... če se dobro počutiš, lahko, zakaj ne, če si oba želita. Sicer pravijo, da dokler je čišča, naj ne bi, ker je možnost okužb in prenosa bakterij ... imejta pač kondom, bi jaz rekla user posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 821
14.10.2010 12:34:09   
mala
Katrinka - tudi jest sem imela par dni nazaj ta problem z dojko...leva me je bolela kouser posted image  ampak nisem imela nobene bule...sem potem pod toplim tušem zmasirala in je bilo bolje...sem zgleda ponoči čudno spala na njejuser posted image

Lupinice - ja imajo večinoma neke podstavke za notri ampak mi smo ga dali ven, ker ga nikakor nisem mogla spravit v vseh oblekah notri, je pa res da sem ga dodatno kupila-za maxi cosi lupinico in tam notri je imel pa sploh glavo čisto naprej. V bistvu je samo to pomembno, da nima glave naslonjene na prsi in je nekaj prostora vmes...user posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu JEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 822
   [Brisano sporočilo]
14.10.2010 12:35:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 823
14.10.2010 12:44:49   
archie
Sanje2: ko je prvic prisla patronazna k meni, se je Teja zredila za 20 gr vsak dan (to pomeni 40 gr od odpusta iz P). Pa je naredila fuuuul paniko, da kolk je to premalo in oh in sploh... ocitno ima vsak svojo predstavo o tem, koliko je min. za pridobivanje na dan.

Cisca: jaz jo imam se fuuuul fuuuul malo. Ravno toliko, da se moram imet vlozek user posted image

hvala Almera za slikico. Imava lupinico Maxi Cosi in ima notri oporo za glavo. Nisem pa vedela, da je to tudi za hrbet.

Aja, pa ko jo dam jaz v lupinico, ima vedno glavo postrani. Nikoli naravnost. A je to OK?

In se eno vprasanje: kdaj se lahko daje otroka spat na hrbet?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 824
14.10.2010 12:48:05   
archie
aja, se glede mozoljckov na obrazu:
midva svo jo vsakic, ko sva jo previjala, s cisto vodo in gazico umila obraz. Mozoljcki so ful hitro izginili oz. niso bili vec tako vidni.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......