Angel_Tian
|
Čer punce, malo se oglasim, ker sem danes varuška. Poleg svojih dveh banditov pazim še bratrančevo hčerko. Glavo mi bo itak odneslo v nebo danes kati - ne, Lina ni bila cepljena proti rota. Mi je pa zdravnica na pediatriji rekla, da je zdaj že obdobje, ko malčkom začne slabeti imunski sistem. Varovalo od rojstva ne deluje več tako močno in zato postanejo bolj občutljivi in lahko se jih hitreje loti kak virus. No, Lina se je morala kar sama pozdravit, ker jo ta kruta mati ni do zdravnice spravila Glede kapljic ne verjamem, da se lahko telo tako "odvisno" navadi na njih. Daješ Gašperju kaj vode? In če ja, je prekuhana? Meni se zdi, da je Lina bolj driskala, ker je tudi precej več popila. Moj delavnik bo od 8 - 16, tako da bosta otroka v vrtcu še pol ure prej in pol ure kasneje. Žal. Edino, če se bom s šefom lahko kaj dogovorila glede delovnega časa. Srečna sem lahko, da delam samo dopoldansko smeno, se mi bolj mame izmenke smilijo. Drugače pa sva midva z bratom tudi tako zrasla - ati in mami sta delala od 7-15, tako da sva tudi midva bila celih 9 ur v vrtcu. Pa nama nič ne manjka ozzi - zize so vedno najbolj komot in midve z Lino zdajle že nekaj časa nimava niti približno urejenega urnika prehranjevanja. Ziza tudi na pol ure. Jaz se ne mislim sekirat, naj je kakor ji paše. Samo da je poln trebušček in da lepo raste meemee - v Nemčiji so mamice res lahko doma z otrokom do 3 leta, ampak saj tudi ne dobijo nič plačano. Oni celo nimajo tako dolgo porodniške kot jo imamo mi (ne spomnim se pa, koliko mesecev dobijo neko nadomestilo). Tako da kolker jaz vem, so na slabšem. Če pogledaš pri nas, smo tudi me lahko doma do otrokovega 3. leta starosti in ta čas imaš plačane prispevke, zaslužiš pač nič ne. Delovna doba ti teče. Pač z delodajalcem se je treba dogovoriti, da te delo počaka. IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i rizolino, korencek, zobke, aparat za pripravo hrane (a cem nastevat dalje?!) - z eno besedo divans1 pa ne mors bit tak vsekan noooooooooooooooo drugace je pa punca majcica, se mi zdi...mam jo nekak v glavi, da je ze v casu nosecnosti bla polna nekih zakajev in kakojev, pa sva se mogoce nasli kaka jaz in A_T (pa se ktera za povrh) in je usla od nas Zdaj si mi pa radovednost zbudila. Prosim za link od te teme, ker sem preveč lena za iskanje. Prosim. Hvala. kanarka - krut sistem za otroke, kar ne gre mi v glavo, da je kaj takega mogoče gromska - evo, zdaj končno vem, kaj pomeni ta smeško Joj, morm it večerjo narest. Tale post se itak že ob 7-ih začela pisat