Jo@n
|
Uf, ste se razpisale... Morfologija je za nami, najprej je meni vse premerila in razložila, nato pa noter poklicala še mojega in razložila ponovno obema . Vse je v redu, naš-a prehiteva za 2 dni, ocenjena teža pri 20t2d je 400 g, spola se ni videlo, še dobro, da nam je znan od prej . Naslednji pregled 26.10., ko me obdari še z napotnico za cukrtest. Ful sem želela komentirat, pa mi je N ementaler vse pojedel . Aja, novorojenček & domače živali... mislim da je najbolj pomembno, da ni prikrajšan za pozornost in odrivan v kot, pa malce več pazljivosti in nadzora in bi moralo biti vse v redu. Pri prvem smo bili še pesjanarska družina, moj je že iz porodnišnice prinesel par stvari, ki so dišale po dojenčku in našo malo štručko sva dala nekajkrat za prevohat od blizu (tudi s polno plenico) in naša prinašalka ga je povsem sprejela za svojega. Ni bila nič ljubosumna, le brez nadzora je nisva puščala v bližini . Žal pa smo se morali pri sinovi starosti 3M od nje zaradi odpovedi srca posloviti... Danes smo še vedno pasjeljubci, a brez štirinožnega prijatelja, hišne mačkone opazujemo tudi od blizu, a za razliko od stanovanja staršev v naše ne smejo... Se mi je pa že zgodilo, da se je med zračenjem spalnice domača mačka pretihotapila v otroško posteljico in tam poskusila odspati kitico... K sreči malega ni bilo notri, mački pa podvigi skozi odprto okno od takrat niso več padli na pamet. Glede samohranilstva naj vsak-a naredi po lastni vesti, midva sva koruznika z urejenimi dokumenti, skupnim prebivališčem in gospodinjstvom, tudi zaradi tega prikrajšana pri otroških in vrtcu, a države, ki mi daje kruh pač ne mislim prinašati naokrog. Sicer pa, kot sem rekla, vsak po svoje... Denarna pomoč, nekatere občine so radodarne, naša žal prav nič. Pardon, pri prvem otroku dobiš v dar knjigo o negi... Je bila pred časom na RR ena razpredelnica občin, pa lahko pobrskate, kaj, če in koliko katera da... Hayabusa, upam da buškica čimprej shlapi. Preverjeno pomaga namesto obkladka tudi margarina/mastna krema. Poskusi, kadar boste prihodnjič iskali gel za obkladke... Patrisha, v veliko občinah se zahteva stalno prebivališče otroka+enega od staršev in nekatere gledajo obdobje veliko pred oddajo vloge za vrtec, mislim da je v Lj kar striktno, ker so se na ta način rešili navala "enodnevnih Ljubljančanov". Tako da se ti splača na spletnih straneh vaše občine poiskati pravilnik o sprejemu otrok v vrtec in ugotoviti, kaj in koliko se točkuje. Da ne boste potem v 2012 prikrajšani... Mirno nočko vam želim!
|