|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
4.10.2010 15:05:20   
maurica
teyla; v Ikeji je več al manj vse na netu, mogoče niso kakšne malenkosti. Npr. jaz nisem vidla na netu pa sem potem kupla v trgovini eno ful dobro banjico. Je bela, noter in pa na dnu ima pa z modro barvo narejeno tako, da ne drsi (če razumeš kaj hočem povedat user posted image ). Drugače pa sva se ustavla še v eni otroški trgovini in v Ruterju (bila sva v Celovcu), ki so na poti v Ikejo in sva vidla kar veliko vozičkov. Tistega, ki gledava midva, niso imeli, so pa imeli veliko njihovih, avstrijskih.

honeybeemaja; super, sem res vesela zate user posted image

patrisha, čestitke tudi tebi za uspešno opravljeno M user posted image

vipercat; gotovo je vse v redu user posted image

hel32; ful dobro, da razmišljata že o 4. user posted image . Tudi jaz si jih želim prav toliko, no, bomo pa še vidli, kaj bo prineslo življenje user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3801
4.10.2010 15:15:06   
maurica
biljana; ne vem točno, kako gre v tvojem primeru. Za porodniško vedno gledajo povprečeje zadnjih 12ih plač (neprekinjenih) in ne vem kako je s tem, če si vmes brez službe pol pa se spet zaposliš (če ti kaj pomaga). Jaz ti predlagam, da pokličeš na center za socialno delo in se pozanimaš, da ti ne bomo kakšnih napačnih info dale user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
4.10.2010 15:20:44   
vipercat
trsica čestitke za parček.. haha za možev komentar user posted image
živalice ki jih imate doma, vas znajo presenetiti. jaz imam že 14 let psičko, ki je bila do pred otročkom kot majino detece. bila je vedno v postelji, po vseh kavčin, jedla samo kar je ona hotela in  vedno navajena pozornosti. zelo me je skrbelo kako bo ko bom prinesla tevža domol. prvo kar sva naredila, sva dala tevža na dekici na tla, da ga je lahko pregledala in prevohala. sama se je umaknila (no iz kavča in postelj sva jo midva) in dala prostor tevžu. sedaj je zunaj, razen ko nas pride malo pozdravit noter. dajte živalicam možnost da spoznajo otročka in jim lepo razlagajte kdo je in da ostaja v družini. mogoče ga bodo same sprejele brez problemov

honeybeemaja - čestitke za parček user posted image

annai - dobrodošla med nami

zdej grem pa počasi kuhat. lepo se imejte

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
4.10.2010 15:35:52   
lil_
ok hvala za pojasnilo za starsevski dodatek. a glede na to da bomo imeli dvojcke, ta dodatek dobivam 15 al samo 12 mesecev?
kako pa je pol z otroskim dodatkom?
fant je sicer zaposlen, prjavlena pa sva vsak na svojem naslovu in tako bo tudi ostalo, user posted image user posted image bosta prijavlena na mojem naslovu, kako pa je potem s kaksno socjalno ali cim podobnim?

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3804
4.10.2010 15:51:26   
Tisia

takole zgleda izračun mojega nadomestila zaposlena 13 mes v 3 letih:

(0,55 + 0,02 × 13) × 734,15 € =  594 € (81 % od minimalne bruto plače) 
594 € - (594 € × 0,221) = 462 € NETO(odštetih 22,1 % prispevkov)

izračun porodniške če se zaposlim v zadnjem mesecu:

povprečje 12 zadnjih plač 623 bruto,tako da bi bil NETO 485   
no upam da je tako prav napisano in bo še kateri v pomoč pri računanjuuser posted image
v bistvu ni veliko razlikeuser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
4.10.2010 15:58:11   
tamy82
lil_ kolikor vem lahko v tem primeru kot mati samohranilka dobiš še neke dodatke ... sicer ne vem kej več o tem, ker midva itak živiva skupaj in to zame ne pride v poštev. Mogoče katera druga kej več ve?
Sicer sem bolj bosa na tem področju ... ne vem, meni se zdi vse neki zakomplicirano user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
4.10.2010 15:59:45   
tamy82
vipercat upam, da bo tudi pri nas psička tako fajn sprejela novega člana user posted image itak ju bomo "spoznali" že takoj na začetku in ji poskušali dopovedati, da nas bo zdej več user posted image sej je pameten pes, tako da upam, da bo razumela user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
4.10.2010 16:05:21   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka
Tiste, ki mate že kšnga user posted image  doma in ste pri njem uporabljale ležalnik oz. gugalnik... me zanima, al je najboljš kupit običnega, al takega da se prav guga na baterije z muziko... al so to čist odvečni dodatki?

Naš je mel možnost da se naredi v gugalnik amapak smo to 1x uporabli, drugače pa ne. mel pa je muziko ki je špilala cca cel dan. kolegica je imela takega ki vibrira pa je bla tud zadovoljna z njim, jaz ga nisem hotela met ravno zaradi vibriranja da se ne bi navadil pa bi ga blo treba non stop, ampak bojda ni panike.

Plenice - od začetka smo imeli pamperske, nismo meli nič proti njim razen proti ceni, zato smo preklopili na Hoferjeve in nam odgovarjajo.
Kar se tiče pampersk iz mullerja, pa se ne spomnim več če je katera napisala ampak je poanta v njih da so delane za avstrijsko, nemški trg, ne za naš, zato so tudi boljše, kot tud pralni praški in mehčalci niso enaki kot drugje pri nas, ne glede da je ista znamka ;)

Honeybee Maja vi tudi user posted image čestitam zauser posted image in user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

vipercat  po moje je vse ok. Če znaki nosečnosti niso izginili, je ziher ok. Po moje ga ne čutiš, ker si ne daš možnosti počitka. Probaj zvečer pred spanjem se umiriti pa prebrati kako revijo, boš prav gotovo čutila. Po moje te skoz brca, ampak je tvoja pozornost usmerjena drugam (pa s tem ne mislim nič slabega).

pa čokolado si zraven vzami, pa bo mogoče kaj - ni pa nujno, moj tud ne trza vedno na cuker ;)

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha
Nina33 tnx za obrazlozitev! Itaq soping pade v rumeni in zeleni barvi! Ker ce bo tudi zares puncara nebo rozika!

aha, to sem jaz tudi rekla, pa je zadnje čase vedno bolj roza ker vse kar smo dobili in si izposodili je večinoma v roza vijoličnem odtenku

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
4.10.2010 17:48:34   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

teyla glede starševskega nadomestila sem upravičena samo ne vem kako izračunam 55%+ (npr.bila sem zaposlena 13 mesecev v 3 letih) 13x2...je to 81% nadomestila ali 57%user posted image  
sedaj pa ne vem ali se mi  splača zadnji mesec zaposlit, če bo potem kaj večja porodniška glede na to da sem bila zaposlena 9 mesecev  v zadnjih 12 mesecih????

Takole je kolikor jaz razumem. če si bila v zadnjih 12ih mesecih zaposlena ti pripada porodniška in sicer se jo izračuna takole: vzameš povprečje vseh plač (za mesece ko si delala), in 55% minimalne plače za mesece, ko nisi bila zaposlena. Torej v tvojem primeru imaš 9x po npr 700€ + 3x 55% min.plače (min.plača za mesec avgust je 734€, ampak mislim da se za porodniško šteje še starejša min.plača tako da je znesek nekaj manjši). znesek potem deliš z 12 in dobiš koliko znaša tvoja porodniška. Če pa ne bi bila zaposlena nikoli oz bi bila brezposelna brez prejšnje službe v 12ih mesecih, bi ti pa pripadal starševski dodatek, ki pa znaša točno 195,56€. Torej zate bi bila smiselna zaposlitev smao v primeru, če ne bi bila prej zaposlena niti en mesec (recimo, da bi ravnokar diplomirala ali podobno). Torej se ti po mojem ne splača zaposliti, ker v parih mesecih ne boš tako močno dvignila povprečja, da bi se porodniška občutno zvišala. Razen, če bi imela plačo po novem 3000€. Seveda pa je tudi vprašanje, če bi si prispevke plačevala sama in tako. user posted image

Drugače pa poglej pod "finančne dileme starševstva" tam je dosti vprašanj na to temo, pa mislim da uporabnica zmajaz predvsem obvlada to temo.

maurica hvala za idejo, bova še za banjico pogledala v ikei.

EDIT: biljana vidim, da si nekaj že računala, ne vem pa če je pravilno. šteje se smao zadnjih 12 plač pred nastopom porodniške. user posted image
lil_ za ensotarševsko družino dobiš dodatek. vendar pa moraš vedeti, da s tem prineseš s sabo dosti odgovornosti. med drugim morata s partnerjem iti na CSD in se zmeniti glede preživnine. Tam vaju itak na veliko prepričujejo, da bi mogla ostati skupaj in podobno. Mislim, da se nek dogovor podpiše tudi na sodišču. V glavnem veliko težav za malenkost več denarja na mesec-okoli 70€. Sama se za to nisem odločila, ker se mi zdi preveč težav in nimam vesti za kej takega delat. Bom pač končala na starševskem dodatku, bolje nekaj kot nič. user posted image
Aja, pa baje z naslednjim letom tako ali tako ukinjajo enostarševske družine (se ne spomenm, kje sem to prebrala; mogoče na RRuser posted image ), tako da se bo za enostarševsko družino štela samo familija, kjer bo partner preminul oz ga ne bo mogoče kontaktirat, se pravi bo izgubljen. To so pa menda uvedli ravno zaradi tega, ker je tako veliko teh "nepravih" prijav. Namesto, da bi se potrudili, da bi bilo družinsko živ. boljše in bi se pari poročali in ostajali skupaj, delajo obratno. Pa razumi naše politike, če lahko

Zdej je pa čas da zaključim.
Čestitke, če se ja katera prebila čez to solato. user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 4.10.2010 17:56:14 >

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
4.10.2010 18:47:47   
d3lfink4
Nina33, ful hvala za obrazložitev glede barve učk, zdej mal bolš razumen user posted image Se pravi, da imamo lahko tud eno bejbo z zelenimi in eno z rjavimi okami, všeč mi je user posted image

Še tole za tiste, ki ste še študentke - porodniško lahko namesto vas vzame tudi vaš partner (ki je zaposlen). Ve drugače dobite porodniško nadomestilo (dobrih 193EUR), če vzame porodniško partner pa dobi osnovno plačo + je doma, vendar krajši čas kot ženska (od 1-3 mesecev manj.).
Vendar potem morata bit pač oba prijavljena na istem naslovu oz. ne morete uveljavljati ugodnosti kot mama samohranilka. To vam sicer odvzame cca. 200EUR, vendar si vseeno preračunajte kaj je boljše.

Pa tudi glede teh prijav kot mati samohranilka se malo pozanimajte, kako je s kontrolami v vaši občini ... jaz imam dve kolegici, ki sta kontrolo že "fasali", pri eni ni blo partnerja doma, pri drugi pa je bil in je imela potem še neko zbrko s tem, mogla je pisat obrazložitve in ne vem kaj vse. Pa bojda bodo še malo poostrili te kontrole. user posted image

Pri nama je tako, da sem sama abs, in mi pripada porodniško nadomestilo, ki ga ne bom vzela - ga bo partner in dobi cca.760EUR, doma pa bo min. 1 leto, mogoče še malo več, kar nama bo pri dveh še kako prišlo prav. Otroški dodatek v višini cca.100EUR za enega.
Potem dobim še štipendijo, sicer "samo" za eno leto, ampak bo pa res visoka, tko da super - tam okol dobrih 400EUR.
Občina da še nekakšno enkratno "nagrado" za novega občana, v Celju je okrog 150EUR na enega (to pa res nisem ziher) ...

Vem da lahko zaprosim še za enkratno socialno pomoč, ki ti pripada 2x na leto, ampak je treba met nekakšna dokazila, da se težko živi ... recimo stare račune od otroške opreme, kakšne neplačane položnice itd.

To je to user posted image upam, da sem mal pomagala ...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3810
4.10.2010 19:23:47   
cukica
Najprej čestitke vsem za opravljeno morfologijo in za parčke in punčko,...
Pri nas pa kaže vse na nosečniško sladkorno,tko,da se ubadam kaj bo,...mam 18 pregled takoj po cuker testu,tamali je v redu,sam bo morala bit tudi mami,...Mal me skrbi ampak bom že sam,da pridem do tega otroka,ker je res zaželjen in nebi prenesla,da bi blo kaj narobe,...
Pritisk pa je v redu,...
Mejte se,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
4.10.2010 19:27:42   
šebela
Hoj babe!
Čestitke vsem za preglede in vesele novičkeuser posted image user posted image ..... jaz komaj čakam petek, od same nervoze  (upam) me je danes dopoldan začelo ščipat v spodnjem desnem delu trebuha, hvala bogu je bolečina popustila ko sem odležala eno urico. Pa še virozico sem uspela staknit in prav fino kašljam. Samo da se tamala premetava po trebuhu pa sem kr ok. user posted image
Biljana in ostale mogoče ti vam bo kaj pomaga  http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp  , http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp  , pa porodniška ti začne tečt 28 dni pred predvidenim rokom, vlogo moraš dat pa še en mesec prej, to se pravi da me oddamo vlogo decembra in se nam štejejo dohodki od novembra za 12 mesecev nazaj. Tako, da če se zaposliš šele decembra ali kasneje ti pomoje pri porodniški nič ne koristi, samo delovna doba ti teče, kar pa mogoče tudi ni zanemarljivo... morda boš kdaj lahko šla eno leto prej v penzijo user posted image
Glede živalc, jaz imam doma dve mački in niti pod razno jih ne mislim nikamor prestavljat. Sta pa kr lepo socjalizirani, tako da mislim da ne bo problema. Resnično pa upam, da mala ne bo imela alergije na dlako.... sicer je malo verjetno, ker je nima nobeden v familiji, smo vsi živaloljubci in vseh kolen.
Teyla a ti hodiš na pilates v Tanergijo, se motim. Me veseli, da ti je ok. Se ti mogoče pridružim, imam v planu že od prejšnjega tedna, pa zmeraj kaj vmes pride. Če me ne bo spet kaj čudno po trebuhu špikalo pridem mogoče jutri. Katere dneve pa hodiš? Sicer sem v začetku kupla knjigo Pilates and pregnancy in ene parkrat sem se celo lotila malo potelovadit sama doma, ampak nisem ravno vstrajna. Tako da rabim malo skupinske podpore!user posted image

Lep večer punce!!!!

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
4.10.2010 19:29:41   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja

Pravkar sem z morfologije,vse je ok user posted image ,pa parček mamo user posted image user posted image !!!!! user posted image Ostale podatke vpišem kasneje,zdaj se mi meša od sreče! user posted image

wiiiiiiuser posted image user posted image user posted image
midve ne bova kvarili povprečja user posted image

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
4.10.2010 19:31:13   
tamy82
d3lfink4 midva iamva tudi podobno situacijo, ekr sem sama absolventka, moj pa zapposlen. Ampak sva potem izračunala, da se nama bolj splača, da jaz vzamem porodniško in prejem pač tisti minimalni znesek in štipendijo, on pa pač plačo, ker je ta višja kot znesek, ki bi ga dobil, če bi bil doma. Ker če je na porodnišni ne dobi vseh dodatkov, ki mu pri plači pripadajo.
Ta denarna pomoč občin ob rojstvu je pa pri vas ful visoka! user posted image Pri nas tudi dajo nekaj, ne sicer točno koliko, ampak toliko gotovo ne user posted image Ta socialna pomoč pa pojma nimam ...

Kar pa se enostarševskih družin tiče: meni se tudi ne zdi fer, da ene mamice uveljavljajo status samohranilke in vseeno vsi živijo skupaj, čeprav so pač prijavljeni na različnih naslovih. Ker majo potem enako pogoje kot tisti, ki so prijavljeni na istem naslovu, imajo pa večje finančne ugodnosti user posted image O spremembah na tem področju sicer nič ne vem, je pa veliko zlorab tega ... eni so pač brez vesti, ko je treba narediti nekaj, kar se jim splača user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 3814
4.10.2010 19:35:52   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Še tole za tiste, ki ste še študentke - porodniško lahko namesto vas vzame tudi vaš partner (ki je zaposlen). Ve drugače dobite porodniško nadomestilo (dobrih 193EUR), če vzame porodniško partner pa dobi osnovno plačo + je doma, vendar krajši čas kot ženska (od 1-3 mesecev manj.).

Hja. Ampak imeti eno celo plačo (moževo/fantovo) in porodniško nadomestilo (tvoje), ali pa imeti moževo/fantovo porodniško (ki ne vsebuje ne prevoza, ne malice, ne dodatkov) in nič tvojega nadomestila.user posted image

Glede lažnega samohranilstva je pa sedaj zelo zelo poostreno. Tudi dogovor gre zdaj preko sodišča, CSD napiše le mnenje. user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 3815
4.10.2010 19:45:01   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Kar pa se enostarševskih družin tiče: meni se tudi ne zdi fer, da ene mamice uveljavljajo status samohranilke in vseeno vsi živijo skupaj, čeprav so pač prijavljeni na različnih naslovih. Ker majo potem enako pogoje kot tisti, ki so prijavljeni na istem naslovu, imajo pa večje finančne ugodnosti user posted image O spremembah na tem področju sicer nič ne vem, je pa veliko zlorab tega ... eni so pač brez vesti, ko je treba narediti nekaj, kar se jim splača user posted image

Jaz bom priznala, da sva se midva šla tole. Predvsem, ker bi jaz poleg vsega izgubila še štipendijo, katero sem dobila za SVOJ študij. No, že takrat sva sklenila, da ko dobim redno službo, da prekineva. To sva lani tudi storila in se nato tudi poročila. user posted image
Ne bom rekla, da sva kaj veliko pridobila. Sva pa lahko normalno živela. V šestih letih sva pridobila toliko, da sva lahko zamenjala 13 let star avto za 4 leta star avto. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
4.10.2010 20:17:26   
Patrisha
cukica no jaz sem tudi dobila napotnico za cuker test, tako da, boma ocitno v podobni kasi. Sicer hvala bogu ne rabim hodit na poli kliniko ker mamo pr nas v Domzlah vse tu, tako, da mi je vsaj nekaj olajsano! drzi se, in upam na vse najbolse!!! user posted image user posted image user posted image

sicer sem tudi jaz studentka, sicer izredna in sem rekla, da bom samo tisti zahtevek za nadomestilo prosla in nic druga. Sicer je moj zaposlen in ima dobro placo, tako, da na sreco je to ok. Upam, da ostale tudi fajn zrihtate! sicer pa se kaka informacija mi nebo skodla, tako da hvala da se trudite!

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
4.10.2010 20:21:12   
hayabusa
joj, vse te samohranilske enostarševske "potegavščine" so tako komplicirane zadnje čase, da se midva za to nisva odločila. Še posebej ker so zaostrili kontrole, bomo že tudi tako.

Naj se potožim, da smo danes fasali prvo, pravo in to konkretno buškouser posted image groza! zdaj bo pa cela maurica in to na čelu! ji je bil štok vnapoto. Je plazla za očetom in fasala buško v velikosti plastičnega zamaška (no malo večjo), da o barvi ki takoj nastopi ne govorimo. Sem to sicer vajena iz službe, ampak ko se ti to zgodi pri lastnem otroku je še huje. Še huje pa je to da se je fotru skoraj zmešalo, sta oba tulila, oni ker ni našel vrečke z gelom, ki je drugače za obkladke( ki jo mamo itak non stop v skrinji ampak tam ni pogledal), med tem časom sem jaz že držala grahec na čelu ko je on celi živčn tulil kje mamo kaj, ona pa zato ker ji je pol glave manjkalo user posted image pol se je pa še bolj drla ker se je foter drl, katastrofa! še toliko bolj ga je iztirilo ker se je to zgodilo njemu oz. zraven njega. je prav zanimivo kako reagirava, zdaj vsajvemo kdo bo krizne situacije reševal.user posted image

me je pa malo iztirilo to, pa je šele začetekuser posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
4.10.2010 20:49:22   
Patrisha
zdaj pa se mam jaz eno strokovno vprasanje :) kaj res potrebujes stalno prebivalisce v kraju v katerem hoces dat otroka v vrtec? sicer mi2 sma kupla flet, ampak se vedno sma prijavljena doma doma. Sicer jaz se bom itaq mogla vrjetno tu prijavit ze zaradi otroka... ampak ne vem. Ker sma se misla drugo leto zenit se mi ne da nekak zdaj komplicirat in menjavat dokumentov in vsega sranja... ima katera kake izkusnje? tnx v naprej :)

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
4.10.2010 20:55:25   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

zdaj pa se mam jaz eno strokovno vprasanje :) kaj res potrebujes stalno prebivalisce v kraju v katerem hoces dat otroka v vrtec? sicer mi2 sma kupla flet, ampak se vedno sma prijavljena doma doma. Sicer jaz se bom itaq mogla vrjetno tu prijavit ze zaradi otroka... ampak ne vem. Ker sma se misla drugo leto zenit se mi ne da nekak zdaj komplicirat in menjavat dokumentov in vsega sranja... ima katera kake izkusnje? tnx v naprej :)

v osnovi ne, vendar ima vsak vrtec svojo politiko, saj drugo leto otrok še itak ne bo šel v vrtec tako da ne vidim problema.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3820
4.10.2010 20:59:31   
Patrisha
tnx... ti tele vrtci tu so noro polni in mores nvem kok casa prej vpisat! najbolse da tja poklicem in malo povprasam kako pa kaj je na stvari.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
4.10.2010 21:06:52   
hayabusa
ja to je najbolje, se pa pozanimaj kako in kdaj imajo vpise in kako je z vpisi med letom glede na to da bo dete februarsko itd.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3822
4.10.2010 21:16:02   
hayabusa
ups nekaj me zeza rač...

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 4.10.2010 21:17:08 >

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3823
4.10.2010 21:21:44   
Jo@n
Uf, ste se razpisale...
Morfologija je za nami, najprej je meni vse premerila in razložila, nato pa noter poklicala še mojega in razložila ponovno obemauser posted image . Vse je v redu, naš-auser posted image prehiteva za 2 dni, ocenjena teža pri 20t2d je 400 g, spola se ni videlo, še dobro, da nam je znan od prej user posted image . Naslednji pregled 26.10., ko me obdari še z napotnico za cukrtest.

Ful sem želela komentirat, pa mi je N ementaler vse pojedeluser posted image . Aja, novorojenček & domače živali... mislim da je najbolj pomembno, da user posted image ni prikrajšan za pozornost in odrivan v kot, pa malce več pazljivosti in nadzora in bi moralo biti vse v redu. Pri prvem smo bili še pesjanarska družina, moj je že iz porodnišnice prinesel par stvari, ki so dišale po dojenčku in našo malo štručko sva dala nekajkrat za prevohat od blizu (tudi s polno plenico) in naša prinašalka ga je povsem sprejela za svojega. Ni bila nič ljubosumna, le brez nadzora je nisva puščala v bližini user posted image . Žal pa smo se morali pri sinovi starosti 3M od nje zaradi odpovedi srca posloviti... Danes smo še vedno pasjeljubci, a brez štirinožnega prijatelja, hišne mačkone opazujemo tudi od blizu, a za razliko od stanovanja staršev v naše ne smejo... Se mi je pa že zgodilo, da se je med zračenjem spalnice domača mačka pretihotapila v otroško posteljico in tam poskusila odspati kitico... K sreči malega ni bilo notri, mački pa podvigi skozi odprto okno od takrat niso več padli na pamet.

Glede samohranilstva naj vsak-a naredi po lastni vesti, midva sva koruznika z urejenimi dokumenti, skupnim prebivališčem in gospodinjstvom, tudi zaradi tega prikrajšana pri otroških in vrtcu, a države, ki mi daje kruh pač ne mislim prinašati naokrog. Sicer pa, kot sem rekla, vsak po svoje...

Denarna pomoč, nekatere občine so radodarne, naša žal prav nič. Pardon, pri prvem otroku dobiš v dar knjigo o negi... Je bila pred časom na RR ena razpredelnica občin, pa lahko pobrskate, kaj, če in koliko katera da...

Hayabusa, upam da buškica čimprej shlapi. Preverjeno pomaga namesto obkladka tudi margarina/mastna krema. Poskusi, kadar boste prihodnjič iskali gel za obkladke...

Patrisha, v veliko občinah se zahteva stalno prebivališče otroka+enega od staršev in nekatere gledajo obdobje veliko pred oddajo vloge za vrtec, mislim da je v Lj kar striktno, ker so se na ta način rešili navala "enodnevnih Ljubljančanov". Tako da se ti splača na spletnih straneh vaše občine poiskati pravilnik o sprejemu otrok v vrtec in ugotoviti, kaj in koliko se točkuje. Da ne boste potem v 2012 prikrajšani...

Mirno nočko vam želim!

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3824
4.10.2010 21:33:25   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n
Hayabusa, upam da buškica čimprej shlapi. Preverjeno pomaga namesto obkladka tudi margarina/mastna krema. Poskusi, kadar boste prihodnjič iskali gel za obkladke...

brez skrbi, namazano z margarino, čez čas pa še z medom, samo še kos kruha je manjkal pa ...user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?