Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:02:16
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* IZVIRNO SPOROČILO: Felicita skrči in razstavi: a (a-4)^2 - ( a-3)^3- a (43 – 26a) = kaj pomeni --> ^ <-- ? na aka potenca a^2 = a na kvadrat
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:03:05
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* IZVIRNO SPOROČILO: Felicita skrči in razstavi: a (a-4)^2 - ( a-3)^3- a (43 – 26a) = kaj pomeni --> ^ <-- ? resno, no! proooosim...me zanima, ce se kaj znam od matematike izpred 15 ih let.
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:03:08
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 Brecht je lepo rekel " Knjiga je orozje, vzemi jo v roke." Sicer ne vem, kdo je (bil) Brecht, ampak zna bit', da bom res koga likvidirala s katero od teh knjig.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:03:49
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* IZVIRNO SPOROČILO: Felicita skrči in razstavi: a (a-4)^2 - ( a-3)^3- a (43 – 26a) = kaj pomeni --> ^ <-- ? na aka potenca a^2 = a na kvadrat hvala!
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:04:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita a^2 = a na kvadrat Aaa, to je pa celo meni vsaj za prebrat' bolj logično. Čakaj malo... grem prepisat enačbo, pa da vidim, kaj bom spackala iz nje.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:06:11
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
kako ze gre? a na kvadrat + 2ab + b na kvadrat ? a je prou? mi je se kaj ostalo v tej blond buči?
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:06:15
|
|
|
|
Kerensa*
|
A potem bi bilo tole (za začetek)... a x (a-4)2 - (a-3)3 - a x (42-26a) = ???
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:06:58
|
|
|
|
Felicita
|
pa da ti še 1x ponovim mojo ponudbo: na posodo imam: vsa Branja, vse 'na pragu besedila', tempus (mat za 4. letnik), Kosovo književnost (šenkam); ostalo sm na žalost že pošenkala/prodala.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:07:55
|
|
|
|
Kerensa*
|
Še čas za kofe najdeva, Felicita, pa se bova vse zmenili.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:09:01
|
|
|
|
Kerensa*
|
Hmmm... a x a = a2, a ne? A x -4 = -4a? A x 42 = 42a? A x -62a = ???
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:09:16
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* kako ze gre? a na kvadrat + 2ab + b na kvadrat ? a je prou? mi je se kaj ostalo v tej blond buči? a na kubik tut (še) znaš? pa vietovo pravilo? in preden se komu začne iz glave kadit, rešitev je 27*(a-1)^2
< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.10.2010 17:12:08 >
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:10:42
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* kako ze gre? a na kvadrat + 2ab + b na kvadrat ? a je prou? mi je se kaj ostalo v tej blond buči? a na kubik tut (še) znaš? pa vietovo pravilo? kubik je bl zajeban.....cak.....mal postudiram....
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:14:08
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
(a + b)* = a* + 3a#b + 3ab# + b* legenda: na kubik = * na kvadrat = # ?
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:15:48
|
|
|
|
Kerensa*
|
a2 - a3 + 17a?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:15:48
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* kako ze gre? a na kvadrat + 2ab + b na kvadrat ? a je prou? mi je se kaj ostalo v tej blond buči? a na kubik tut (še) znaš? pa vietovo pravilo? in preden se komu začne iz glave kadit, rešitev je 27*(a-1)^2 kaj je pa ze to? ce je naki na neki, pol pomeni da je neki na neki neki.... ane?
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:16:14
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* (a + b)* = a* + 3a#b + 3ab# + b* legenda: na kubik = * na kvadrat = # ? res je... haklc naprej, kaj gre najprej in kaj gre skupi vietovo pravilo: vidiš ena, dva, tri člene in si rečeš - vieeeeeetovo pravilo približno tkole: x^2 + 4x - 21 = (x-3)(x+7)
< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.10.2010 17:20:32 >
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:18:23
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
kaj kaj gre naprej? pazis, da ne zmesas jaboljk pa hrusk, pa da je deljenje/ mnozenje pred + in -....
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:23:43
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* kaj kaj gre naprej? pazis, da ne zmesas jaboljk pa hrusk, pa da je deljenje/ mnozenje pred + in -.... točno to, paziš na vrstni red operacij, predznake, kvadrate in kube, na koncu bi mogla dobit ax^3 + bx^2 + cx + d - če se seveda kej ne pokrajša (in tukej se), potem ko dobiš tako obliko pa krajšaša itd.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:24:24
|
|
|
|
Kerensa*
|
No, a je to prav al' ni? IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* a2 - a3 + 17a?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:24:45
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
ijoj, kok sem mela jst rada te enacbe v srednji soli.....so se mi zdele ko krizanke!
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:26:53
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
x^2 + 4x - 21 = (x-3)(x+7) šit, sej res ja... to je bla pa una piflarija, ko mi je sla na zivce! btw kerensa, men se zdi, da ni pravilno. tko, od oka
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:28:51
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* btw kerensa, men se zdi, da ni pravilno. tko, od oka Obožujem strokovno ocenjevanje.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:32:50
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* No, a je to prav al' ni? IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* a2 - a3 + 17a? nope, rezultat je 27(a-1)^2 evo, ker se mi glih da, jest bi, na moj počasen način po korakih šla tkole: a(a-4)^2 - (a-3)^3 - a(43-26a) = a (a^2 - 8a + 16) - (a^3 - 9a + 27a - 27) - 43a + 26a^2 (znebila sm se kvadratnih in kubičnih členov, zadnji člen pomnožila) a^3 - 8a^2 + 16a - a^2 + 9a - 27a + 27 - 43 a + 26a^2 (pomnožila 1. člen in se znebila minusov) zdej pa seštejem jabolka, hruške, grozdje itd in dobim: 27a^2 - 54a + 27 izpostavim 27: 27* (a^2 - 2a + 1) zadnji člen vidim da je kvadrat, okrajšam do konca: 27* (a-1)^2
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:34:02
|
|
|
|
ronja
|
Za vseh 55 knjig?!?!? Saj to pa res ni toliko: 55 zgodb si boš pa ja zapomnila: zgodba, liki, avtor, kdaj je bilo napisano pa itak po stilu precej spoznaš, pa eni so itak tako znani, da že zdaj veš... ma, 55 knjig tudi ni tak problem prebrat do spomladi - 1 na teden, če bi imela čisto celo leto na voljo. Ne vem, kako je, če se to kampanijsko učiš, mi smo to jemali pač celo srednjo šolo. Pa sem na koncu vedela zakaj se je šlo tudi za tiste iz 1. letnika - saj to si zapomniš, to so knjige, to ni ena piflarija . Face ste s to matematiko . Ste mi kar lušte nardile .
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:34:03
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita a(a-4)^2 - (a-3)^3 - a(43-26a) = a (a^2 - 8a + 16) - (a^3 - 9a + 27a - 27) - 43a + 26a^2 (znebila sm se kvadratnih in kubičnih členov, zadnji člen pomnožila) a^3 - 8a^2 + 16a - a^2 + 9a - 27a + 27 - 43 a + 26a^2 (pomnožila 1. člen in se znebila minusov) zdej pa seštejem jabolka, hruške, grozdje itd in dobim: 27a^2 - 54a + 27 izpostavim 27: 27* (a^2 - 2a + 1) zadnji člen vidim da je kvadrat, okrajšam do konca: 27* (a-1)^2 In to je osnova?!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?