Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:34:03
|
|
|
|
*mashai*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ampak pripravit' se do učenja - uf, to so pa Kristusove muke. Takrat najdem pa milijon drugih "obveznosti", ki jih moram narediti in to vse na način "saj do pomladi '11 je še dolga". Samo začeti je treba...jaz imam vedno "zglancano" stanovanje u nulo, vsak dan neke nove ideje za kosilo, preizkušam peko peciv, u glavnem ni da ni preden odprem knjigo...sam da ni treba začet
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:35:24
|
|
|
|
ronja
|
S katerim predmetom je torej nabolje začeti - z osvežitvami, s piflarijo ali z učenjem? Vsekakor z matematiko. Če ti tisti računček na prejšnji strani dela probleme, potem boš rabila kar nekaj časa - ker to so res osnooooove... Sicer še vedno malo upam,d a si se samo hecala, da ne veš, kje bi se tega lotila . Pa knjigi za slovenščino tudi začni že zdaj brat, ker jih je fajn večkrat prebrat. Slovenščina namreč ni samo pisanje, ampak je tudi književnost . Svojih urnikov učenja ti ne bom pisala, ker sem kampanjic in nisem tako organizirana kot druge tu: nikakor ni bil urnik vsak dan enak, nikoli odmora za kosilo in nikoli nisem začela ob 8h, razen če je bil izpit tisti dan - ampak takra tnisem začela ob 8h, ampak sem še študirala ob 8h (od včeraj zvečer;). Jaz sem se učila pred izpiti - ampak takrat pa non stop, edino za seks sem si vzela odmor. Jedla sem med učenjem, med tuširanjem sem ponavljala snov, razmišljala, po telefonu ali v živo sem se jezila nad snovjo (navadno so me morali poslušat fantje;), kako kaj ni logično (nobenega izpita nisem dobro znala brez te faze jezenja) ... pa spala nisem nič par dni pred izpiti. Ampak to sem jaz - večini ta sistem ne sede (beri: padejo in /ali zaspijo;). Pa meni je bilo fajn se učit za več izpitov hkrati - ko sem mela enega poln kufer, sem prešaltala na drugega. Včasih so se pa še kje prekrivali, pa sem se lahko jezila, kako eno stvar različno učijo - pa potem prišla do nekega globljega razumevanja, kar mi je bilo sploh super. Samo kot pravim, baje nisem ravno tipična . tako da ne mene posnemat. Sploh če ti res oni računček probleme dela, potem me vsaj pri matematiki ne posnemaj.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:36:48
|
|
|
|
*mashai*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* vendar če vem da bi v tem času ko se bom sama doma sekirala kako to gre, lahko nekje uživala, tudi bi. Ta stavek si jaz razlagam nekako po svoje. Po dosedajšnjih izkušnjah sem šla raje na kavo, kakor pa, da bi kaj konkretnega naredila. Zdaj pa, če hočem to resno izpeljat', se bom pa uživanciji morala naučiti reči ne in pogoltniti vse skupaj. Mamma mia. Odrekanja so, lajf se ti pa ne ustavi. Jaz sedaj lahko že ponosno rečem , da ko je treba "zagrabit" za knjige to tudi naredim, pa grem lahko potem tudi ven..ker prvi letnik uhh sm bla pridna...zaprta noter, skoz učila, pa nardila bol nič od nič... Itak sama veš, rabiš "zic leder"
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:36:56
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* jaz imam vedno "zglancano" stanovanje u nulo, vsak dan neke nove ideje za kosilo, preizkušam peko peciv, u glavnem ni da ni preden odprem knjigo...sam da ni treba začet No, vidiš, saj se razumeva . Ta vikend npr. nisem nič konkretnega naredila (ajde, sem - za začetek napisala seznam profesorjev, njihove kontkatne podatke, termine govorilnih ur in pa seznam obvezne in priporočene literature - ampak to sem naredila za PF, ne za maturo ), ker sem morala nujno prebrati "Izgubljeni simbol" od Dana Browna. In ko sem prebrala, na Internetu seveda nisem iskala pol z odgovori in vprašanje iz predmetov za maturo, temveč sem prebrala vse o prostozidarstvu v Sloveniji. Ku*c... bom. Obljubim. Danes si bom sprintala nekaj snovi, brala jo bom pa (za začetek) jutri v čakalnici pri dohtarju.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:38:34
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Tako... neobremenjeno, nenatempirano, nepomembno za okolico (družba, služba). Čisto in samo zame. Pa četudi diplomo potem samo uokvirim in gledam. To, da lahko preživim brez diplome, mi je že dolgo jasno. točno tako
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:38:35
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja S katerim predmetom je torej nabolje začeti - z osvežitvami, s piflarijo ali z učenjem? Vsekakor z matematiko. Če ti tisti računček na prejšnji strani dela probleme, potem boš rabila kar nekaj časa - ker to so res osnooooove... Sicer še vedno malo upam,d a si se samo hecala, da ne veš, kje bi se tega lotila . Nisem se hecala. Res nimam pojma. Pa knjigi za slovenščino tudi začni že zdaj brat, ker jih je fajn večkrat prebrat. Slovenščina namreč ni samo pisanje, ampak je tudi književnost Kateri knjigi?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:39:39
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Saraya ja v smislu da na nauči u nulo Ja pa a si sploh kaj zapomniš, če ga pa nič ne poslušaš, temveč samo gledaš? ma saj ni bil lep seksi...ma pri takih se itak nič ne naučiš...izbereš bolj priletnega...neseksi...
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 16:41:47
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: ronja S katerim predmetom je torej nabolje začeti - z osvežitvami, s piflarijo ali z učenjem? Vsekakor z matematiko. Če ti tisti računček na prejšnji strani dela probleme, potem boš rabila kar nekaj časa - ker to so res osnooooove... Sicer še vedno malo upam,d a si se samo hecala, da ne veš, kje bi se tega lotila . Nisem se hecala. Res nimam pojma. Pa knjigi za slovenščino tudi začni že zdaj brat, ker jih je fajn večkrat prebrat. Slovenščina namreč ni samo pisanje, ampak je tudi književnost Kateri knjigi? sm ti že jest napisala - Ločil bom peno od valov in gospa bovary - o tem se letos piše esej...(pa napisala sm tut da že 2 mesca zamujaš s prvim branjem )
< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.10.2010 16:42:39 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:42:52
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita Ločil bom peno od valov in gospa bovary - o tem se letos piše esej... Letos ali spomladi '11 (je to mišljeno pod "letos")?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 16:43:35
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Felicita Ločil bom peno od valov in gospa bovary - o tem se letos piše esej... Letos ali spomladi ''11 (je to mišljeno pod "letos")? spomlad ''11 http://www.ric.si/mma_bin.php/$fileI/2010020211440821/$fileN/Tematski%20sklop%202011_SLO.pdf
< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.10.2010 16:44:52 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:44:28
|
|
|
|
Kerensa*
|
Aha. A ju ima katera od vas doma, da si jo fotokopiram al' naj se ju kar spravim kupit'?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:45:42
|
|
|
|
Felicita
|
najboljš da ju kupiš, najboljš maturitetni komplet (MK), ker si boš zraven pisala zadeve itd.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:47:18
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita najboljš da ju kupiš, najboljš maturitetni komplet (MK), ker si boš zraven pisala zadeve itd. Prvič slišim za maturitetni komplet. Kje pa se to kupi - v knjigarni? In a imajo to samo za slovenščino al' tudi za ostale predmete?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 16:53:04
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Aha. A ju ima katera od vas doma, da si jo fotokopiram al' naj se ju kar spravim kupit'? Joj srce me zaboli, ko kdo rece, da bi klasicno literaturo kopiral...Madame Bovary je ful fajn knjiga, lepo branje in ja, kupi si maturitetni komplet. Pol si pa v knjiznici sposodi se Knjizevnost na maturi, kjer mas razclembo besedil. Tko bo slo lazje. http://www.ico.si/matura/knjizevnost_na_maturi-2011.php (ceprav tole knjigo bi morala dobit v roke, da vidim, ce vse stima. Dve leti nazaj je blo tolko napak, da sem deklici, ki sem jo instruirala, odsvetovala vzet to v roke, ker je blo res noro velik napak). Pa Branja za vsa 4 leta vzami v roke, pol pa si v knjiznici sposodi se obe knjigici, ki bosta razclenili obe esejski besedili. http://www.mladinska.com/sola/matura_2011
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 4.10.2010 16:53:37
|
|
|
|
Felicita
|
maturitetni komplet kupiš v knjigarnah mladinske in sta knjigi, ki sta za prebrat v celoti, sta pa pakirani skupaj pa paperback; vsaj odkar sm jest mela maturo je blo tko (nam so zapakiral skupi vojno in mir + visoško kroniko, skupi je blo pa cca 30€). vpraši v knjigarni, mogli bi met... pa še tko, da te ne bo trešlo po glavi, kaj vse še rabiš: slovenščina: obe knjigi + na pragu besedila (oz. čez prag besedila) za neumetnostna besedila. seznam tem (dobiš na RIC-u) in Branja za ustno spraševanje (cca 50 literarnih del, njihovih avtorjev, obdobij - vidm da je že link tam); po želji še kresnice (aka cliff''''s notes), Esej na maturi 2011 itd aja, pa vadi glasno branje, je tudi na maturi matematika: učbeniki, vaje za maturo + seznam vprašanj in odgovorov na ustna vprašanja angleščina: vaje + The curious incident of a dog in a nightime + The catcher in the rye (isto oboje celo za predelat) + seznam leposlovja za ustno (ni velik) zgodovine: 10 tem + učbeniki sociologija oz. psihologija: tema/mentor za seminarsko oz vaje (20% ocene), učbenik mogoč sm še kej pozabla, ampak v grobem je to to.
< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.10.2010 16:55:59 >
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 16:57:47
|
|
|
|
*mashai*
|
Iz teh besedil, dobiš potem vprašanja na ustnih...naj me katera popravi, saj ni tako daleč od moje mature samo mam polno glavo...samo znanja očitno ne
< Sporočilo je popravil *mashai* -- 4.10.2010 16:58:16 >
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 16:58:43
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* Iz teh besedil, dobiš potem vprašanja na ustnih... Ja kako bom pa odgovorila na ta vprašanja, če vsega tega ne bom prebrala?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 4.10.2010 17:00:46
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita skrči in razstavi: a (a-4)^2 - ( a-3)^3- a (43 – 26a) = kaj pomeni --> ^ <-- ?
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:00:55
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* Iz teh besedil, dobiš potem vprašanja na ustnih... Ja kako bom pa odgovorila na ta vprašanja, če vsega tega ne bom prebrala? rabiš vedt grobo vsebino, glavni lik, predvsem pa avtorja in v katero obdobje paše. večino s tega seznama se dejansko ne obdela v celoti v gimnaziji....
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 4.10.2010 17:02:02
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* Iz teh besedil, dobiš potem vprašanja na ustnih... Ja kako bom pa odgovorila na ta vprašanja, če vsega tega ne bom prebrala? tko, da bos prebrala tisto, kar mas v moje zgornjem postu. In ker menis, da je vse skup piflarija in ne rabis kaj velik razumet, potem ti tud ted 50 del ne bo delalo nobenih tezav. Simbolika Cankarja, Homersko vprasanje in podobno...vse pise v teh knjigah. Brecht je lepo rekel " Knjiga je orozje, vzemi jo v roke."
|
|
|
|
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* Iz teh besedil, dobiš potem vprašanja na ustnih... Ja kako bom pa odgovorila na ta vprašanja, če vsega tega ne bom prebrala? rabiš vedt grobo vsebino, glavni lik, predvsem pa avtorja in v katero obdobje paše. Za vseh 55 knjig?!?!?!
|
|
|
|
|
|
|
|
*mashai*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: *mashai* Iz teh besedil, dobiš potem vprašanja na ustnih... Ja kako bom pa odgovorila na ta vprašanja, če vsega tega ne bom prebrala? Zato pa punce govorijo tudi o -->Branje 1,2,3,4 pa na Pragu besedila al kako že
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?