Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga IZVIRNO SPOROČILO: Felicita zgodovine je 10 tem, od tega veš da boš dobil eno iz svetovne in eno iz slovenske zgodovine. menda je najlažji predmet na maturi (jest pa sklepam da zato, ker ni vaj, poročil, dodatnega gradiva,...) Zdaj ne vem kako je, ampak jaz sem pisala prvo leto, ko sploh nismo vedeli kaj pričakovat. Ne morem rečt, da je bila težka. Daleč od tega. je pa res, da sem totalno navdušena nad zgodovino in sem že brez učenja vedela in znala več kot večina. Da pa je lahka, pa si ne bi upala trditi. Ker tako količino podatkov predelati (poleg vseh drugih predmetov) in si zapomniti ni lahko. Konec koncev ne dela mature zaradi mature, ampak potrebuje tudi dobre ocene za sprejem na fax. No, vsaj v mojih časih si rabil kar nekaj pik za sprejem na pravo. lp Matura iz zgodovine sama po sebi ni težka, so pa določeni hakeljci... recimo, pri obkroževanju odgovorov, kjer je več opcij, moraš obkrožit vse, kar je pravilno, če ne je 0 točk, pa čeprav obkrožiš 2 od treh pravilnih, recimo... (se pravi, sistem vse ali nič), potem so tudi - točke lahko... moraš imeti kar dobro faktografsko znanje, če ne lahko izgubiš kar veliko točk na neumnostih..... imaš pa potem tudi take fore, ne vem, imaš vprašanje ****, potem imaš pa eno stran naprej eno čist žblj karto in moraš razbrati par reči iz te karte, mimogrede imaš pa gor tudi odgovor na tisto vprašanje ****, samo pogledat moraš... ali pa odlomek iz teksta, pa moraš tekst umestiti v dogajanje, noter pa mimogrede izveš še odgovor na prejšnje vprašanje... ja, je tak malo zafrknjeno zabavno vse skup Men je blo fajn, no, sem imela pa tudi prfoksa, ki nam je od 1 letnika dajal v test take naloge, kot so an maturi, tako da smo vedeli, kaj ans čaka in ni bilo nobenih šokov.