betricija
|
jutro jaz iz laboratorija. sem dala kri za RH-. pa me je v sprejemni že ob 7h razkurila ženščina, ki je želela, da že danes dam vodo in kri, za pregled ki ga imam šele čez 17dni. bolj ko ji jaz trobezlam, da nisem dala napotnice za vodo in kri, bolj ona, da je v računalniku vneseno in da ima nalepke že sprintane...in da ne ve kaj sedaj narediti...sem ji rekla, da naj sama popravi, če se je zmotila, pol mi je dala nalepke pa rekla, da naj pridem en dan pred pregledom...joj kokoška...a je kakšna luna v bližini?ne ne ponedeljek je, pa mogoče gospa stavka.. primavera, naj te potolažim, da nisi edina s problemi. čeprav sta bila moja tast in tašča bolj razumevajoča. tast je hotel v najinem štuku eno sobo, kjer bo on pri svojih 82 letih, ko je že 20let v penziji, naredil železnico in ne vem kuga še vse...se nisva strinjala, potem je rekel, da bi on naredil v strehi (kao mansarda, ker so 4m visoki stropovi) eno sobo, pa sem mu jaz načrt narisala, da bi mu ostalo 70cm za sprehajat se po teh prostorih, pol je še malo kompliciral, pa sem jaz rekla, da greva stran delat bajto, je tašča na njega pritisnila, se je potem umiril (sedaj bi rada zaradi nonstop obiskov tašče spokala spet stran), no in potem je rekel, v redu, kar naredta, vama jaz dam 20% dnarja zraven, ker vem da nisem v zgornje nadstropje nič vložil..in je hotel dati 200.000sit. ko sva mu povedala, da bo toliko stalo samo največje okno brez rolete, se je pa zamislil, kolk bo to stalo. pol je bil pa mir. in je mir še sedaj. za njega je vse ok. še prva okna so notri, centralna se bo menjala, za njega je dobro....jah to so starejši ljudje, ki jih je težko v nekaj novejšega prepričat. so moji starši isto...samo pri naših opazam, da si prej ne upata, potem dobita lepo pojasnilo, se mal pogovorita, pa kar naredita tako kot jim rečemo...sicer pa, vprašanje kakšni bomo mi ko bomo v njihovih letih...zato sem malenkost bolj razumevajoča do starejših...poslušam, povem svoje in naredim po svoje...
|