bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt IZVIRNO SPOROČILO: Raho Mi si svoj denar krvavo prislužimo sami, zato se mi ob nekaterih komentarjih ala Colt kar želodec obrne. Kdo si ga krvavo zasluži? Paraziti v JU ki imajo samo 3 kavice v delavnem času namesto 5? Paraziti ki prelagajo papirje iz enega konca pisarne v drugi konec? Pijavke ki bi za svoje plače in ugodnosti izžele enega delavca do kosti in še naprej? Koga farbaš? Lenuhi ki imajo tri svetovalce, dva podšefa in na koncu enega terenskega operaterja ki dejansko dela? Ma daj no, sfaljeno in pesek v oči zdravemu razumu! Enkrat se vprašaj kdo to vse financira. In bodi vesela da še nekaj časa ne bo prišlo obdobje, ko bo delavski raji/plebejcem/črncem ki se morajo **** z minimalcem, enostavno prekipelo. G Glede zgornjega imaš do neke mere prav. Samo ti, ki jih navajaš, so zaposleni v JU, ki so v manjšini (žal pa res poberejo precej denarja iz naslova svojih plač). In tako pade luč na vse, ki so zaposleni v javnem sektorju. Pozabljate pa na učiteljice vaših otrok (doma en foter in ena mati jedva jedva sfolgajo problematičnega otroka, učiteljica ima takih...koliko....5, 10? 15?20?), vzgojiteljice in pomočnice, ki sprejmejo naše 11-mesečnike v jasli in dve ali tri v igralnici ujčkajo in pestvarjo prvega pol leta, ko se derejo kot jesiharji? Pa brišejo riti, pa jih kasneje spravijo ven s plenic, ker smo mi doma nedosledni? Da ne začnemo kako je nam težko skrbet za ostarelega bolnega človeka, pa imamo doma enega ali dva, strpamo jih v dom in tam drugi skrbijo zanje (uh, kakšno olajšanje za nas, ko pa je treba pripisat zasluge za skrb tega človeka pa vidimo, da javni sektor pije 3 do 5 kavic. a resno? medtem ko jih kopajo? brišejo rit?), vzdrževalci v javnem sektorju delajo isto kot tisi v zasebnem, nič več kavic ne spijejo kot oni drugi in konec koncev - kdo si ti, da lahko oceniš kaj je to delo? A res mora bit "delo" nekaj kar se prime v roko? Mora bit težko vsaj 10 kil, da mu lahko rečemo "delo"? Za žensko, ki gre na tržnico kupit ribe, je "delo" ribič, ki je celo noč ribaril, v nevihti, mrazu, neprespan je vlekel na barkačo mreže in mreže rib. Za turista, ki pride v državo in ga zanima kultura, je "delo" urejen muzej, zbrane slike, zbrane knjige, primerne gledališke predstave (z odličnimi dramskimi igralci npr), ta turist bo šel tudi v lokale in bo tam jedel in pil, pustil svoj denar... Za enega gradbenika, ki vam postavlja hišo in dvomi v statični izračun, ki ga piše za temelje vaše hiše, ki se bo porušila, je "delo" zbrana strokovna literatura kjer bo poiskal pravilno enačbo, da mu ne rabi izumljat novih izračunov, da se vam bajta ne poruši Namenoma sem izpustila slovence v zgornjem turističnem primeru, kajti več kot očitno je, da za slovenca nekdo, ki ne dela z rokami in po opravljenem delu ne more pomahat z gotovino, pač ni vreden priznanja, da je kaj "naredil". In če ne teče kri iz rok, ni vredno nič. Žal imate izkrivljene predstave nad veliko večino javnega sektorja. Precej zgrešene in tudi nepravične. Da ne govorimo kako vehementno mahate s podatki (brala sem na drugem forumu), da imajo v JS po 6 eur nadomestila za prehrano dnevno, da imajo po 45 dni dopusta, plačane nadure, plačane izhode z dela ipd. Ne vem od kod vam ti podatki. Ne drži. Nadomestilo za prehrano je 3,76 eur, dopusta za 15 let delovne dobe, 2 šoloobvezna otroka je 29 dni, dodatek na magisterij 0, dodatek na izmensko delo 0 (da ne boste kokodajsali kako vsi iz JS pišemo iz službe - nekateri delamo v izmenah, ponoči, ob sobotah, praznikih, nedeljah in tako naprej*), dodatek za delo v neugodnem delovnem času 0, razlika do plače 190 eur bruto (e tega že x let ne prejemam) *opomba: kljub vsemu je nekaj JS na forumu med službenim časom, vendar tudi ogromno ogromno ogrooooooomno takih iz ZS, ki kričite kako krvavo delate in služite. ma nemoj? ful krvavo škljocate po tipkovnici! ful učinkovitost. Vi kar pridite nad javni sektor, ni problema, zanima me koliko vas je takih, ki boste po službi odhiteli negovat vaše ostarele, kdo bo v vrtcu poslušal in skrbel za 24 otrok v skupini, ko je en lačen, enemu se kaka, drugemu lula, tretji pleza (uf, da pade!?! uf kako bi skakali nad upravo vrtca, kakšne tožbe bi padale....). Ahhh....ne grem se več Vi vidite tistih nekaj žensk na okencih, za katere ste prepričani, da pač ne delajo in tako je in pika!
|