mojčca
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Ne me zezat. Prvo kot prvo metat vse javne uslužbence v isti koš je neumnost brez primere in to je Virantovo maslo. Pod drugo pa...a je to stavka, al je to j ljudi, ki te plačujejo v glavo. Naj rečejo, upravne enote ne delajo, stavkamo, ne pa da človek stoji tri ure v vrsti, pol se mu pa uslužbenka na šalterju zareži...gospod, danes stavkamo veste, tega ne delamo...da ponoriš. Da o DURSu ne govorim. Kalbo, tudi jaz delam na Upravni enot in sicer v sprejemni pisarni. Bi se oglasila prej, pa ne boš verjel, sem delala in sicer od 7.30 pa do 18 (čeprav so uradne ure do 17.30, ko pa sem zaključila delo s strankami pa je bilo treba zaključiti še blagajno in ostale zadeve). Kljub temu, da je kao "stavka"v sprejemni pisarni stranke sprejemamo in jim ne razlagamo, da je stavka. No, priznam pa, da sem si upala privoščiti 40 minut malice, kolikor mi jo pripada. Razni kofetki med delovnim časom pa odpadejo, kavico pijem zjutraj v bližnjem kafiču in sicer od 6.30 do 6.55, potem pa v pisarno in od 7 ure naprej sprejem strank in to do 15. To pomeni, da ob 15.oo uri ne zaključimo, ampak takrat vzamemo ven listke za vrstni red in ljudje, ki čakajo pred pisarno pridejo na vrsto, kljub temu, da je velikokrat ura 15.00 in še več. Uradne ure pa imamo vsak dan (vsaj naša pisarna), tko da "zabušavanja in kofetkanja" pri nas ni, saj bi čudno izgledalo, da je pisarna prazna, jaz pa na kavici. Ja, kavica pade po službi, doma, tko je to.