betricija
|
dan smo ponoči slabo spali, pa sem še malo poležavala. pa spet je neki oblačno zunaj...hočem sončekkkkkkkkk jona- govorile smo o vseh mogočih pomočih. mislim, da gre pri nas tako, da ko prideš otroka prijavit na občino, kjer urejaš osebno ali potni list, dobiš par dni kasnej domov po pošti čestitko od občine in dopis ki ga moraš izpoljnenega z TR poslati nazaj, potem pa dobiš denar nakazan v roku enega meseca. vsaj tako je pri nas v kamniku, zadnje leto in pol. za ostale pomoči pa urejaš na CSD. nani solidarnostno pomoč prejme vsak, ki naj bi bil vsaj tri mesece na bolniškem. vendar mora biti to v kolektivni pogodbi jasno napisano. pri nas je tako, da tega nimamo, ker jih je pred reorganizacijo podjetja in združitvijo oddelkov delalo samo 40 ljudi, sedaj jih je 200, pa bodo kol.pogodbo urejal šele naslednjo leto. čeprav smo že od aprila povečana družba. v starem podjetju pa je to urejeno še sedaj in to v vseh ostalih podjetjih.pri meni je bil problem, da kljub prenosu vseh pravic za 2 leti, smo morali aprila, po enem letu že podpisati, da se strinjamo, da izgubimo stare pravico in prebekslamo na nove. sicer bi bila konec letošnjega leta brez službe...itak pa nisem vedela, da bom zanosila, in mi ni prav nič žal.še vedno, ko poslušam druge nosečke, bom imela precej solidno porodniško. je pa res, vsaka pomoč pride prav. me zanima a bo še katera začela v ponedeljek MŠ v porodnišnici?kljub temu, da nas je toliko veliko decembrskih nosečk, se ne javi nobena, potem pa prideš na predavanja, je pa polna predavalnica... no lepo tipkajte, pa še kakšno slikco dajte gor. jaz obljubim, da takoj ko bo sobica nared, vržem slike gor.
|