Bakfark
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Liliana, podpis! In še enkrat dodajam, tretjino javnih uslužbencev zmetat na cesto. In s tem boš realni sektor sicer navidezno razbremenil za plače tej tretjini, vendar ga istočasno dodatno obremenil za denarna nadomestila iz naslova brezposelnosti, zdravstvenega zavarovanja, socialne transferje, ki jih bova zopet morala plačati jaz, ti, mi vsi - skratka, na 100.000 trenutno brezposelnih, dodatnih 50.000. Socialna bomba stari moj! Naj te spomnim, da realni oz. privatni sektor v trenutni gospodarski situaciji ni pripravljen sprejeti večje ponudbe na trgu delu, enostavno se v obdobju, ko podjetja nižajo stroške na račun delovne sile (odpuščanje, nižje plače itd.) oz. mahoma propadajo nobeden ne bo ravno pretegnil, da bi še koga dodatno zaposlil. Brezposelnost kot vidiš raste in ne obratno, nimamo ravno pozitivne rasti, da bi lahko tako naivno zahtevali dodatna odpuščanja. Zgoraj sem se že podpisal, kritika ni pravilno usmerjena, še najmanj so zaposleni odgovorni za trenutno situacijo in najmanj kar potrebujemo je, da se delimo še po delodajalski liniji, da renčimo drug na drugega ker nekoga zaposluje država, nekoga pa privatnik. Če smatrate, da je nesmiselno odvajati od plače za stoirtve in usluge javnih uslužbencev, izvol`te sistem ZDA. Se bomo delili, na eni strani ograjene elitne soseske in četrti s privatnimi, sicer visokokakovostnimi vendar u pizdu materinu dragimi ustanovami, na drugi pa geto, ulični kriminal, brezdomstvo, osebni bankroti, javne nekakovostne vendar u pizdu materinu poceni ustanove. European dream, kjer ima vsak iste možnosti.
|