|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:23:10   
tinaaleks
smarnca-moram sploh ugotovit kakšna bo sedaj procedura, ko bo čez rok. Kaj na PDP v P da me pogledajo, pa pošljejo nazaj in spet čez 2 dni v P? In tako naprej? Ja, hvala lepa. Bom na koncu rekla, naj mi kar sporžijo, ker na 2 dni se pa ne bom vozila gor pa dol.
Kdo ima pa cajt da me pelje? Samo moj dedek....
To bo še veselo. Moram počakat kaj bo rekel G v četrtek.....

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:28:11   
smarnca
tk nekak ja. na pdp v p na ctg. pol pa ponovi vajo dokler ga ne bo volja pridit na svet user posted image .

tut men je tuje vse to, v prvo sem šla v p 7 dni pred rokom, zdej pa nč ne kaže še to.

ka pa misliš, da lahk rečeš, da ti sprožjo?

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:35:29   
tinaaleks
najbrž ne, se pa lahko tolažim s temuser posted image

Jaz sem šla prvič 14 dni pred rokom ,upala sem da bo tudi zdaj tako, zdaj pa mislim da bo kar oktoberček. Mogoče bi se morali že prej preseliti k Septembrkam, tako pa otroci čakajo na oktober!
Pa moj trebuh je iz dneva v dan večji. Če to ne bo 4kg otrok tudi nič ne rečem!

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:36:21   
tinaaleks
zdaj pa grem, ker taksi služba spet posluje. Najprej v vrtec, potem po moža v službo. Katera je še tako ustrežljiva 2 dni pred rokorm?user posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:36:33   
caroline1
tinaaleks, smarnca- vidve kar sanjajta! user posted image ko sem bla jaz v P, sem imela cimro, ki je bla skoraj dva tedna čez rok...so jo držali noter, in vsak dan zavlačevali s sprožitvijo poroda...kljub temu, da je že želela rodit, da je imela doma še ne 3 leta starega otročka...dokler CTG in ostale stvari kažejo, da se otročku v bušiju dobro godi, ga ne vzamejo na silo ven...konec koncev je PDP posplošen izračun! in ja hodiš tja na 2-3 dni...če si od daleč, te pa kar zadržijo tam...grozno a ne? sej bodo naši mali pokukali ven pred rokom a ne da??? user posted image  meni se bo zmešalo od čakanja!

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:40:21   
zinchy

IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

sej bodo naši mali pokukali ven pred rokom a ne da??? user posted image  meni se bo zmešalo od čakanja!


se ti pridružujem..skos se neki dogiaja tam spodej ampak nč resnega..

_____________________________

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:42:27   
smarnca
user posted image
tut jst sm upala, da bo tko kot prvič....no ja je pa dobra stran tega, da bo bajta ornk spucana, k prvič ni bla čist nč....mam zdej cajt vsak dan kej nardit, pa tut če se mi resnično ne da.....sam se prisilim.user posted image
ne govor o velikost trebuha, ker moj je tut veeellllik. upam, da bo mali res normalnih dimenzij pa da bo porod kokr tok ok.
mam pa trebuh res polovico dneva čist trd, tk, da vem, da neki se prpravla, sam bolečin pa špikanja noče bit.
kk je tvoja mala, ozdravela?
ka pa tisti sirup si ji zaačela dajat...imunoglukan? jst ne vem, al se ta sirup daje 1 mesec in pol nč več al je treba pol še ponovit kuro. jst mislim, da je ta sirup kar dobr. bomo vidl kako bo.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 14:50:13   
smarnca
caroline1 a misliš, da bo tok cajta hotu bit notr? veš kok bo šele pol velik pa težak, sej ga ne bom mogla rodit!jst ,jst upam, da ga prej kej pikne!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:20:14   
Roberta69
Izgleda sem ena redkih, ki si pa nič ne želim prej roditi user posted image , če ne drugega, nimam časa - imam še ful reči glede firme za zrihtat, itd.... pa tudi drugače sem to nosečnost tko fino u izi, nič neučakana, nič pretirano firbčna, skratka čist komot shajam user posted image ... je že res, da bom vesela, ko trebuha ne bo več in bomo imeli doma še enega sončka, ampak moram reči, da bom z največjo lahkoto zdržala do konca... prištimavat zadeve za dojenčka pa začnem šele, ne vem kdaj user posted image .


Aja, edino včeraj sem bila pa kar ena taka "klasična" nosečnica, čist brez energije, vsa nekaj okoona -  prov grozno user posted image ... saj volje za delo tudi danes nimam ne vem kakšne, a bo že (nimam prov velike izbire, razen če kar rodim, potem je pa v drugo smer spet nimam user posted image ).

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:23:48   
pixieM
Hej, hoj...jaz sem za danes zaključila z delom user posted image . Skuhala sem, naredila tisto kar sem si zadala (vsaj nekaj), zdaj pa čakam, da se zberejo in pridejo jest!

Glede daril ob rojstvu jaz tudi nisem sigurna. Očitno živim na nekem drugem planetu, ker so mi ti običaji čisto tuji user posted image . Vem, da so prijateljicam fantje nosili ogromne šopke v porodnišnico. Meni je bilo to čisto mimo - res da. Kot pravim nisem nek ljubitelj rož, pa še alergijo na cvetni prah imam. Poleg tega mi je pa škoda tistega denarja, ki uvene... Ne vem, pač sem mislila, bom svojemu povedala, da naj ne nosi nekih rož, ker zaradi tega ne bom čisto nič bolj srečna, samo stroški bojo. Naj raje da tisti denar za lumparijo s prijatelji - da mu slučajno ne bo kateri ''gor obiral'' da je škrt user posted image .
No, pa je presenetil z izjavo, da bi mi pa vseeno nekaj rad podaril za spomin in je najbolje če sama izberem, da bom tudi rada nosila. Nekaj si bom pa že izbrala, a ne?! user posted image

Nič, zdaj grem pripravit za kosilo, potem malo počivam in kasneje šibam še na zadnjo materinsko šolo - juhej!

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:26:20   
Roberta69
Drugač pa v P kar nekako neradi sprožajo porode (če je z otročkom vse OK) in v bistvu je tako tudi prav... čeprav meni so v prvo ga, ampak takrat nisem razmišljala tako kot danes, mi je bilo fino, da bo vsega konec oz. da se bo vse začelo... mi je pa G napisala v materinsko predor mehurja in ne vem, potem mogoče "morajo" to narest, je bila pa fora, da sem šla jaz v P tisti dan zvečer, ker je moja babca delala nočno, tako da so bili čist nejevoljni in me sploh vzeli ne bi, če ne bi rekla, da sem "zmenjena" z babco - ponoči je manj osebja in neradi šivajo itd. (čeprav z mano potem tako in tako niso imeli dela user posted image ) in s tako "namero" lahko prideš edino zjutraj. Poznam pa eno, ki ima Pušenjaka za G in se je pri vseh porodih kar z njim zmenila, kdaj bodo sprožili user posted image . Jaz tokrat počakam na klic narave - takrat sem bila kar mal zmedena, eni čist proti, potem babca čist zagreta, itd.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:32:08   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM


No, pa je presenetil z izjavo, da bi mi pa vseeno nekaj rad podaril za spomin in je najbolje če sama izberem, da bom tudi rada nosila. Nekaj si bom pa že izbrala, a ne?! user posted image



Jasno!user posted image

Meni pa moj mali mulček tak malo živčke žre. Jaz srčno upam, da je to samo posledica priprav na dojenčka, ker če ni, ne vem kaj je in mi je hudo. Obnaša se..... joj joj....
Sploh ne vem, kaj naj naredim. Danes sem v vrtcu vprašala, kako se obnaša, pa je vzg. rekla, da nič posebnega. tepejo da se itak vsi.

Je pa doma ful agresiven, cmerav, prav nadležen, res.... Nohte si je začel grizit in to grozno, govori nazaj, stvari ne pospravlja več, ampak se joče, da on to ne more. In kr si drugi v vrtec nosijo bakugane, sem pač tud jaz dovolila, da si jih kdaj nese, pa si je frajerček že dva izgubil.
In....... zadnjič pridem po njega, pa je bil v adidaskah v skupini, ker se je "pozabil" preobutuser posted image

Tu pa kot vzg. jaz osebno totalno odpovem, ker nimam pojma, kaj naredit....

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:47:21   
tinaaleks
smarnca-moja je zdrava, sirupa pa ne dajem, je že tako dovolj odporna. Vsake toliko faše samo kakšen virus, zdravil ni bilo nikoli treba dat, tako da imamo kar srečo kar se tega tiče.

Moj trebuh tudi skoz otrdeva, samo da bi bili pa še kakšni popadki zraven, pa ni govora... Kar se pa sprožanja tiče je pa tako, da 7-10 dni čez rok še počakajo, potem pa kar sporžijo. Je pa res vse odvisno od samega stanja otroka. Samo čle jim malo zatežim, da se ne bom vozila na 2 dni v PO, bodo mogoče kaj popustili. Sanje mi še vedno ostanejo ne?user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:53:21   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

2ursae, a letela sta že mala2? Se mi zdi da jim je to tak dogodek da joj. No sej je bil še meni, ko sem prvič!user posted image



ja sta, a ne z jadralcem, tam not sta imela le prizemljen ogled user posted image . S ta pravim letalom pa že, ja, ravno letos smo bili v Grčiji user posted image .


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 15:58:58   
nika1
No pa smo imeli pregled, mi je celo naredil brezplačni UZ, ga je vsega lepo premeril in ja dejstvo je, da je dete veliko, po vseh dimenzijah / hihi lulčka ni meril .../ načeloma
odstopa od prvotnega določenega PDP za dva tedna, tako da jaz RES UPAM, DA BO ROJEN PRED ROKOMuser posted image ,
glavica je že zdaj skoraj 34 cm, teža pa tam cca 3,40 kg, resda so to okvirne ocene pa vendar kljub temu to dete ne bo imelo pod 4 kg če bo na rok,
upam, da mu bo vsaj pajacek, kompletek za domov št. 56 prav, mogoče najbolje,da raje naštimam kar št. 62
vglavnem zdaj možek razložim,ko pride domov, da bomo še pridno user posted image , pa veliko na sprehode hodili, pa malinov čaj pili potem pa upam, da ga čimprej spravimo ven.....

lp vsem

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 16:10:20   
2ursae
darila ob rojstvu otroka: ohhh, žalost, to je tud pri nas tuje. No, pa itak smo trenutno tudi finančno bolj švoh, tko da če bi mi moj kaj takega predlagal bi ga gladko zavrnila, češ a je na glavo padu user posted image .

Imunoglukan: jaz dajem in sicer kakšen mesec oz. dokler ne izpraznita flaške (to je manj kot mesec), pol začnem dajat pa kaj drugega, npr Mupi (sicer drag k user posted image ) ali kaj podobnega, pa se spet vrnem na Imunoglukan. Ne vem pa, če je to glih pravilni način. Bolna sta tako ali drugače user posted image .

Sem pa čist fertik, sem šla ob enajstih neke stvari zrihtat tu v bližnji večji kraj, opoldne po starejšega mulca, sva šla v LJ po nekih opravkih in prišla ob pol štirih po mlajšega. Zdaj se HB igrata skupaj in me ne rabita, čeprav jima bom morala počas servirat malo sadja in sprat noske s fiziološko (kar ni tako lahko, mali se na vse kriplje bori proti temu). Ah ja.

Ju3 imam CTG, itak še ne pričakujem ničesar, nisem dopolnila niti še 36t.
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
Izgleda sem ena redkih, ki si pa nič ne želim prej roditi  ,


jaz sicer prej bi, ne bi pa še user posted image , imam še kup dela pa rada bi še malo užila "svobodo"


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 16:41:17   
filisa
sasadejan - vse najlepše za user posted image !


Danes sem pa dopoldne imela res pravi maraton user posted image : najprej akupunkturo, nato CTG in na koncu še pregled pri svoji gin.
CTG ni ničesar posebnega pokazal - vse je še mirno.
Gin. tud pravi, da je vse ok. Najina user posted image  sicer ne bo tako velik, kot predvidevano, ampak trenutno za dober teden zaostaja, vendar si ne rabim delat skrbi, saj še pridobiva na teži. Mi je pa rekla, da mi naj v bolnici po CTG-ju naredijo tudi UZ in v primeru, da več ne raste sprožijo porod...
No, naslednji CTG imam ravno na PDP - 4.10. Do takrat ne verjamem, da se bo kaj dogajalo pri meni - sicer sem pa itak rekla, da bom rodila med 4.10. in 10.10. user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 17:31:32   
missD
Pokora - mogoce imas prav...ne bomo zvedle na zalost.

Sem pa bila danes ze 2x pri njima,prvic samo na kratko drugic sva bila pa z dragim pa sem oba pocartala :) tako sta drobcena in lahka.sem probala jakoba prislonit k bradavici,ma sva se oba nekaj matralo pa ni hotel prijet.sem potem prosila sestro za pomoc pa mi rece da ker sta tako mejhna se ne znata in da je boljse da jih po flaski,da vidijo kolk pojesta in kako pridobivata na tezi.crpalko dobim verjetno sele konec tedna,pa bom takrat usaj nekako poskrbela da ga bo kaj. Sem pa sla v nadstandard sobo,so mi jo ponudili ker v navadnih je guzva in bi bilo za moja 2 prenaporno okoli toliko ljudi.bomo pac dal se nekaj denarja za to...pa vec casa bosta lahko pri meni ker sem sama v sobi.

To je to. Tista ki je blizu postojne naj dostavi ta burek ker ga zdej pa ze sanjam.ga bom nekako pretihotapla notri in pojedla hihi

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 17:42:39   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: anju

tofsi? js tud. mam eno super kapo ki potlači, če jo uporabim takoj ko lase posušimuser posted image jo ne dam stran za nič, čeprav ima blizu 10 letuser posted image

a ti vidiš kako js danes peglam?!?


Dobra ideja tole s kapo :-)
Ja vidim da danes pa res pridno peglaš. Stol z rito aneuser posted image

Mamamajča ti se kar opogumi. Letenje ni tako hudo kot nekam gledati iz višine. Sploh pa če imaš sorodnike down under izkoristi priliko in jih obišči! Je pa moram priznati hudo hud strah tole, da te je na tribunah zvilo!!!

Tinaaleksuser posted image  Hvala ti! A regresa ne bo dobila sorazmerni delež glede na dopust?
Mam še eno vprašanje zate. O kateri slaščičarni si mi zadnjič razlagala da je dobra v Domžalah?


Caroline, žal naša firma ni tako naklonjena delavcem kot vaša. Meni je letos ostalo 8 dni starega in 25 dni letošnjega dopusta, pa mi kadrovnica ni dovolila prekinit bolniške da bi ga pokurila. Bi bilo pa carsko, če bi ga lahko prenesla na drugo leto. Sam žal že poznam odgovoruser posted image


Tinaaleks in Smarnca jaz sem mela CTG tudi po roku pri mojem G, samo bolj na gosto. 8 dan čez rok sem šla pa kar v P, sem mela vsega dost. So me poslali domov in naročili za naslednji dan naj pridem rodit...


user posted image  kako in na čem pečete pico? Jaz imam večno probleme da se mi testo ne speče dovolj. Mi je ful zoprno ker moram tako dolgo peči, da je sir že skoraj prepečen, da je testo dovolj pečeno. Danes sem jo pekla na peki papirju (videla da je zadnjič MissD tako naredila), pa je bilo isto. Sej ne da je ne bi pojedli (daleč od tega), samo raje bi imela mehkejši sir na vrhu.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 17:49:39   
Pokora
Joj MissD, a še zmeri nisi dobila nič konkretnega za jest?
Kako lepo da si bila pri malih dvehuser posted image  So pa res tako miceni - se spomnim sestrinih. Ampak to vse nadoknadijo. Sestrin fantek po kilaži že lep čas šiša mojega, pa je dobro leto mlajši...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 17:55:58   
missD
pokora jaz delam na peki papirju, pecico predhodno ogrejem na 250 stopinj, program uporabim tistega ki pece zgoraj in spodaj,resetko dam na sredino. Pecem pa vedno nekje max 8-9min odvisno od debeline testa.
Pride ravno prav pecena.pa peki papir z nicemer ne premazem

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 17:59:52   
missD
Za jest sem pa dobila tako za kosilo kot vecerjo govejo juhco in paketek prepecenca. Mi je pa moj dragi prinesel prej rogljicek pa smoothie. Rogljicek sem zmazala,piskote se mam pa si jih ne upam pojest :)

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 18:13:59   
kpmk
missD - jaz sem imela par dni le pasirano hrano .... u vidim da imaš apetit user posted image

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 18:26:15   
majabar
missD, cestitke se od mene!
Vse, ki imate rok zelo blizu pa zelim lep in hiter porod.
Glede na to, da ne morem vsak dan na internet, bom verjetno vsakic, ko bom pogledala, videla, da je spet kdo privekal na svet. Tudi jaz ze odstevam, a sem se zelo dalec.
Kuhinja koncana, prakticno vse stanovanje koncano, manjkajo samo se police:). Zdaj se lahko lotim pranja cunjic, da me kaj ne prehiti.

Lep dan vsem!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
   RE: Oktobrke 2010 II
28.9.2010 19:08:46   
caroline1
pokora- o naši firmi raje ne bi user posted image  katastrofa drgač!!! to da ti ne pustijo prekinit bolniške mi je jasno, ker so to za njih stroški! mislim pa da bi ti mogli dat možnost na nek način pretopit dopust, bodisi v ure v dobro ali v evre! no sicer pa kot že večkrat, vsak dela po svoje. jaz sem imela prvotno pogodbo za pol leta... so mi jo podaljšali do konc leta, da sem zaposlena šla na bolniško. res lepo od njih, tako imam še mođžnost pokuriti tri mesece zavoda naslednje leto, ko mi poteče porodniška! vendar pa sem pustila ves dopust, regres dobimo konec oktobra drugi del (250 evrov), ki jih bom mogla vrniti...user posted image  s tem, da še me vedno kličejo in prosijo nasvete, čeprav nisem tam že od aprila in ne bom nikoli več! user posted image

nika1- tudi naše dete je veliko, 12 dni nazaj dobre 3kg, in naj bi sedaj nabirala po 300g na teden...če misli čakat PDP bomo tudi na 4ih ali več, upam, da se mala ne spomni, da bi čakala prvotni PDP do 17gauser posted image  pa še kakih 10dni zraven user posted image ojojojoj...sej sem jaz res velika punca, ampak vseeno, bi še mela kakega dojenčka user posted image

missD- jaz bi skoz visela pri dojenčkih in jih gledala

mamamajča- ta mali ziher čuti, da bo nekaj, in se temu primerno vede...najbrž samo išče pozornost

roberta69- si pa res pridna, da se ti da še delat, meni je vse odveč...se kar dva dni psihično prištimujem, da je treba polikat, al pa posesat, al pa karkoli

Tudi mene nekaj net heca danes...ma tako pač je, če se švercaš user posted image  

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?