Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1 Gina - enako goreče zagovarjam nekaj, kot enako goreče zagovarjaš ti nekaj drugega - katera je zdaj bolj slaba, jaz ali ti? Razlika je le, da jaz ne opravičujem fizičnega nasilja, za kar sem verjela, da sem v večini. Opažam, da temu ni tako. Osnovno vodilo zaščititi sebe in nič krive otroke pred nasilnim staršem, katerega podpirajo in za katerega delajo humanitarne organizacije in SOS telefoni, materinski domovi in CSD, poteptate na anonimnem forumu - kar meni da lepo sliko današnje družbe. Glede na to kako si skočila v luft (da ne omenim tvojih sledilk ki bodo slepo kimale) se imam zahvaliti najinim preteklim debatam in navzrkižnim mnenjem, če bi zgoraj napisane moje besede spisala kakšna druga, najbrž ne bi tako brezglavo pisala o MOJEM nasilju. Ne PeggyBundy (ki je mahnila in o tem odkrito piše v več temah), pač pa o mojem nasilju, ki ga ni bil še nihče deležen. Samo zato, ker se ne pustim teptati in ker imam svojo hrbtenico in nisem nujno odvisna od enega tiča v hlačah, ki bi me pretepal, še ne pomeni, da sem kakor koli verbalno nasilna. Se pač ne pustim, tudi za ceno razpada zakona. JOj, bombonček, nehaj no. Kdo je govoril, da si slaba? Jaz? Nikjer nisem tega napisala. Ti imaš v svoji glavi miselnost, da je nasilje lahko samo zanič in kdor je nasilen slab. O tem sem govorila. In ja, razumem goreče zagovarjanje nečesa, vsekakor. Se pa pač ne strinjam s tvojim mišljenjem in to pač na glas povem. IN ne, to ne pomeni, da zagovarjam fizično nasilje, ker ga ne na noben način. Ni treba obračat mojih besed. Tudi jaz bi odšla, če bi me nekdo udaril - to mi je logična stvar. IN ne spomnim se, da bi se s tabo kdaj kaj hudo kregala,- na forumu je ena sama oseba, ki je zelo nevljudna do mene in še ena, ki je občasno in v te statistike nikdar nisem štela tebe - dostikrat razmišljam celo zelo podobno na marsikaterem področju kot ti in ti to veš. Pa še do tistih, kateri me ne marajo, nimam nekih pretenzij se z njimi kregat...tako da tukaj si falila na celi črti. Če bi me pa malo bolj poznala, bi pa vedela, da ljudi ne sodim po tem, na katerem bregu so. Lahko jih blazno cenim, četudi se absolutno z njimi skoraj nikoli ne strinjam - ker so karakterji in stojijo sami za sabo. POleg tega nisem niti malo majčkeno zamerljiv človek - čim me nekdo neha napadat, pozabim vse in ga še naprej gledam kot spoštovanja vrednega človeka - taka sem. IN da bi se jaz nekaj maščevala, ha ha, to je pa čisto zadnje, kar bi kdaj delala, ne vidim užitkov v tem da bi kdo takole upravljal z mano na daljavo, ne razmišljam sploh o njem. Vse kar sem ti hotela povedat v prejšnjem postu, pa nisi želela slišat je bilo to, da smo vsi nasilni, tako ti kot jaz, mi vsi pač. Ne moreš se temu izognit dokler živiš na zemlji. In kakor jaz recimo ne sprejemam egoista v sebi, ti ne sprejemaš nasilneža v sebi. In dokler tega ne bova predelali, naju bodo - mene egoisti, tebe pa nasilneži spravljali v obup. To pomeni, da sva v skrajnostih, ki niso smiselne. Vidiš, midve imava probleme. Zakaj tako pride ne vem. Vem pa,d a to zanesljivo izvira iz tega - mislim iz skrajnosti. Tudi nasilje je lahko pozitivno (pa ne mlatenje en drugega, seveda ne - lahko pa tudi, če te en fizično napade, da se braniš nazaj) in tudi ego je lahko zdrav. Tako pač je. Samo videt je treba s ta pravimi očmi.
|