|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: POBRAL SVOJE IN ŠEL...?????
26.9.2010 12:05:40   
alpog
Iščeš stanovanje? Zase, za otroke in tistega, ki te tepe? Svašta!

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.9.2010 13:22:19   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Sem velik nasprotnik vsakršnega nasilja, vendar v tem primeru na nek način "razumem" tvojega moža, ki se mu je verjetno od vsega pritiska scufalo in je ravnal skrajno neracionalno. Tudi to, da so zaradi ene zaušnice poklicali policijo, se mi zdi veliko vmešavanje v vajin odnos. Če kdo, bi morala to storiti ti sama. Pa še enkrat poudarim, da ne maram nasilja.

Tebe vidim kot razvajeno mamino mazo, ki nima jajčnikov, da pretrga popkovino in se osamosvoji.

Vse ostalo pa je že Gina čudovito predstavila.

Ni problem samo v starših, je tudi v njem. Če je tako strašno trpel, je imel osem let časa, da nekaj stori - pride do lastnega stanovanja, ne pa da štepa otroke. Če je 'dec' in 'glava družine', naj se tako tudi obnaša. Ne pa da sprejema dobrine, ki jih sam ni sposoben ustvariti, hkrati pa se frustrira, ker ni on absoluten gospodar in se znaša nad otrokom in ženo. Ta klofuta ni 'samo' klofuta, ampak je precej več. Človek sicer ni za odpisati, vendar MORA poiskati strokovno pomoč in se spraviti k sebi.

Ja, dosti bolje bi bilo, če bi policijo poklicala ona sama, ne pa starši brez njene vednosti. Dosti bolje bi bilo, da bi starši pregovorili njo, naj to stori. Pa vendar, ona se je zatekla k staršem in s tem je problem postal tudi njihov. Zatekla se je k njim po varnost in pomoč in oni so jo po najboljši moči nudili.

Če bo on vztrajal, da z njim ni nič narobe, da so njegovega nasilja krivi samo njeni starši in meni, da je pravica moškega, da sprošča svoje frustracije nad otrokom in ženo, da je treba najti samo drugo stanovanje, kjer bo to lahko neovirano počel, potem ona ne sme z njim nazaj. Kajti taki ljudje zlahka najdejo nov vir frustracij. On se mora zdraviti.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.9.2010 13:41:22   
alpog
Vijoličarka, v bistvu se zelo strinjam s tabo. Če vidiš, da ne gre, spokaš prej kot v osmih letih, seveda pa je finančna plat takšnega bivanja druga stvar.
Pravzaprav mi niti ne moremo pravično razsojati, ker poznamo le eno stran, kašna pa je situacija v resnici, pa nikoli ne bomo vedeli.

< Sporočilo je popravil alpog -- 26.9.2010 13:42:06 >

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.9.2010 14:23:06   
PeggyBundy
Bombonček1: po tvoji teoriji potem 1 zaušnica (ne bom pisala zakaj, ker ni pomembno) v deset_ih letih zveze pomeni, da sem nasilna?
A ti v življenju še nisi nikogar udarila?

Moji posti ne nameravajo zagovarjati moža, še zdaleč ne, ampak kot ste že same ugotovile, je potrebno, tudi pri zaušnici, ki jo je pokasirala avtorica začetnega posta, vseeno pogledati obe strani. Žal tiste druge verjetno ne bomo nikoli videle.

Tudi moški doživljajo nasilje žensk nad sabo, mogoče ne fizično, pač pa psihično (verjemite, ene so prave mojstrice v tem) ampak žal se o tem ne govori ravno pogosto, ker to enostavno ni "moško".

Jaz sem imela v vidu tole zaušnico kot konec poti, ko ne vidiš več izhoda, ko se je enostavno nakopičilo preveč vsega negativnega in daš to ven. Eni kričijo, eni mečejo posodo, ta moški je položil roko na svojo ženo. Nič od tega ni pravi način za reševanje takšne situacije, ampak mogoče nekateri enostavno ne vedo, kako zadeve postaviti na svoje mesto.

Ker če pogledamo cel post, avtorica piše, da mož zgledno finančno skrbi zanjo in za otroka, obiskuje otroka, se ukvarja z njima.

Verjemite, da bi marsikateri moški, ko se mu strga, odšel in bi ga ne bilo več mimo, niti ne bi skrbel za partnerko. Pri tem pa vseeno mislim, da ni izgubljen primer. Išče jim stanovanje in s tem kaže željo, da se stvari postavijo na svoje mesto.

Se strinjam s tem, da bi bilo primerno si poiskati strokovno pomoč, pa vendar ne vidim pri njima stvari tako zelo črnih.
Po mojem skromnem menju je rešitev že v tem, da kot družina zaživijo mirno na nevtralnem teritoriju.

Če bo le uspela avtorica začetnega posta prerezati svojo popkovino.

In še to sem želela napisati, ker je ravno nekdo omenil, da njen mož ni vlagal nič v obstoječi objekt.

Roko na srce, koliko vas bi? Če ni nič vaše, če se ne razumete z ostalimi sostanovalci, če nimate namena ostati v tem stanovanju?

Ker v nasprotnem primeru, če bi avtorica jokala, da se bosta zdaj, ko sta toliko vložila v stanovanje, mogla odseliti brez vsega, bi pa verjetno postavile zelo znano vprašanje: kaj pa sta vlagala v nekaj, kar ni bilo vajino?

Za konec povem še, da sama res nisem agresivna, ne fizično ne verbalno. Mogoče me kdaj kakšna luna zanese, ampak sem naslednji trenutek prava mica maca.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.9.2010 14:27:38   
bomboncek1

Bombonček1: po tvoji teoriji potem 1 zaušnica (ne bom pisala zakaj, ker ni pomembno) v deset_ih letih zveze pomeni, da sem nasilna?
A ti v življenju še nisi nikogar udari
la?

Moji posti ne nameravajo zagovarjati moža, še zdaleč ne, ampak kot ste že same ugotovile, je potrebno, tudi pri zaušnici, ki jo je pokasirala avtorica začetnega posta, vseeno pogledati obe strani. Žal tiste druge verjetno ne bomo nikoli videle.

Tudi moški doživljajo nasilje žensk nad sabo, mogoče ne fizično, pač pa psihično (verjemite, ene so prave mojstrice v tem) ampak žal se o tem ne govori ravno pogosto, ker to enostavno ni "moško".

Jaz sem imela v vidu tole zaušnico kot konec poti, ko ne vidiš več izhoda, ko se je enostavno nakopičilo preveč vsega negativnega in daš to ven. Eni kričijo, eni mečejo posodo, ta moški je položil roko na svojo ženo. Nič od tega ni pravi način za reševanje takšne situacije, ampak mogoče nekateri enostavno ne vedo, kako zadeve postaviti na svoje mesto.

Ker če pogledamo cel post, avtorica piše, da mož zgledno finančno skrbi zanjo in za otroka, obiskuje otroka, se ukvarja z njima.

Verjemite, da bi marsikateri moški, ko se mu strga, odšel in bi ga ne bilo več mimo, niti ne bi skrbel za partnerko. Pri tem pa vseeno mislim, da ni izgubljen primer. Išče jim stanovanje in s tem kaže željo, da se stvari postavijo na svoje mesto.

Se strinjam s tem, da bi bilo primerno si poiskati strokovno pomoč, pa vendar ne vidim pri njima stvari tako zelo črnih.
Po mojem skromnem menju je rešitev že v tem, da kot družina zaživijo mirno na nevtralnem teritoriju.

In še to sem želela napisati, ker je ravno nekdo omenil, da njen mož ni vlagal nič v obstoječi objekt.

Roko na srce, koliko vas bi? Če ni nič vaše, če se ne razumete z ostalimi sostanovalci, če nimate namena ostati v tem stanovanju?

Ker v nasprotnem primeru, če bi avtorica jokala, da se bosta zdaj, ko sta toliko vložila v stanovanje, mogla odseliti brez vsega, bi pa verjetno postavile zelo znano vprašanje: kaj pa sta vlagala v nekaj, kar ni bilo vajino?

Za konec povem še, da sama res nisem agresivna, ne fizično ne verbalno. Mogoče me kdaj kakšna luna zanese, ampak sem naslednji trenutek prava mica maca.

NE NISEM UDARILA, NE BOM, NE NAMERAVAM. TEPSTI DRUGE POMENI BITI NASILEN. in deset let zakona ni opravičilo in niti garancija, da ga ne boš mahnila čez 2 leti.
Mislim, kakšne ti bluziš?! Da če nisem še nikogar udarila?! Kot da bi morala?! Halo? Stvari se rešuje na spoštljiv človeški način ne pa s tepežem. Bogi tvoj mož! Mica maca, ja...najbrž dokler ti je copata, ko pa neha služit, pa batine...

Neposredna povezava do sporočila: 30
26.9.2010 14:30:04   
PeggyBundy
Bombonček1 v življenju ni nikoli dobro igrati vedno na prvo žogico.

In še eno vprašanje imam zate: kakšne garancije pa imaš ti v svojem življenju?

Jaz jih ne dajem, niti jih ne sprejmam. Dokler sem krvava pod kožo.

< Sporočilo je popravil PeggyBundy -- 26.9.2010 14:31:14 >

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.9.2010 14:33:32   
bomboncek1

A ti v življenju še nisi nikogar udarila?

Roko na srce, koliko vas bi? Če ni nič vaše, če se ne razumete z ostalimi sostanovalci, če nimate namena ostati v tem stano
van
ju?

V osmih letih se
a) zakreditiraš za nekaj drugega
b) šparaš
c) se zmeniš s taščo in tastom oz ona z očetom in mamo naj ji prepišejo stanovanje

in sigurno ne
d) iščeš garsonjero za najem za 300 eur na mesec v LPP....

8 let je dovolj dolgo obdobje, da človek, ki trpi v nekem stanovanju, išče, najde, poskrbi na nek način za svojo družino. imaš prav, jaz v to ne bi vlagala pač pa bi bila za opcijo a+b+c. Ta tip je dobil zastonj bivališče in v 8 letih ni bil sposoben dvignit rit za nobeno stvar - niti za pomagat tam kjer je bival, niti za poiskat kaj boljšega. je pa bil pripravljen se kregat in se spravljat na ženo in taste. Res, hvaležen do daske, pa tudi delaven in pameten...zato pa je pristal na opciji d in na žalost njegova žena in dva nebogljena in nič kriva otroka.

Mica maca, ja...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 32
26.9.2010 14:39:50   
PeggyBundy
Bombonček1 ne vem, od kje ti te trditve? Jaz nisem nikjer zasledila, kaj se je pri njih dogajalo v prejšnjih osmih letih. Mogoče pa se niso bili sposobni zakreditirati, sploh, ker berem, da je avtorica posta brez službe.
Ne vemo.
Da pa prepričaš taščo in tasta, da nekaj prepišeta nate kot na snaho ali zeta, pa verjamem, da je pri večini ljudi misija nemogoče.

In nekateri so sposobni določeno situacijo trpeti 2 meseca, eni 3 leta, eni pa do smrti. Enim se scufa prej, enim nikoli.

O garsonjeri pa sem verjetno kaj zamudila? Ampak ko jo že omenjaš: kaj pa je narobe z garsonjero? Vsaj začasno.

< Sporočilo je popravil PeggyBundy -- 26.9.2010 14:41:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 33
26.9.2010 14:41:36   
bomboncek1

Bombonček1 v življenju ni nikoli dobro igrati vedno na prvo žogico.

In še eno vprašanje imam zate: kakšne garancije pa imaš ti v svojem življenju?

Jaz jih ne dajem, niti jih ne sprejmam. Dokler sem krvava pod kožo.

Kakšne garancije imam? Od drugih nobenih, za sebe lahko garantiram, da ne nameravam nobenega klofutat, ne nameravam nobenega ubit, ne nameravam krast, ne nameravam goljufat.
Če bi svojo besedo požrla in bi kaj od tega storila, pa dam prav, da utrpim posledice svojih dejanj. Ti pa ne - ti se opravičuješ, celo tako daleč greš, da se ti zdi normalno, da smo vsi v življenju že koga oklofutali, pretepli? Moj bog!

Garancije gor ali dol - neke zakone in pravila v življenju je potrebno spoštovati, napisana in nenapisana pravila. Ti si si vzela pravico, da mahneš svojega moškega. Meni je to groteskno in ni dejanja, ki bi upravičilo klofuto. To je nasilje in za to bi morala odgovarjat. Samo te mož ni prijavil. In potem še govoriš o nasilju nad moškimi, kot da se to tebe in tvojega parnterja ne dotakne. OMFG!?!?

Neposredna povezava do sporočila: 34
26.9.2010 14:43:23   
PeggyBundy
Bombonček1, ti vidiš samo skrajnosti in zagovarjaš enako goreče svoj pogled kot najbolj zaverovani častilci Alaha.
To ni dobro. Tudi ni dobro, da tako garantiraš zase. Življenje ubira čudna pota in upaj, da jih tvoje ne bo.

Neposredna povezava do sporočila: 35
26.9.2010 14:47:11   
bomboncek1
user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 36
26.9.2010 14:49:10   
PeggyBundy
Lepo, da si dobre volje. To zopet pripomore k temu, da tvoj idealni svet ne bo zašel z točno začrtanih smeri.

Jaz pa grem domov, dežurstvo končano, da se stisnem k svojemu mačkonu. Mogoče ga bom prav agresivno popraskala.

Lepo mirno nedeljo želim vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 37
26.9.2010 14:49:46   
bomboncek1
Smejem se, ker te citiram iz druge teme:

Maktub, v dobro tvojega otroka, upam, da ga bo čimprej prebutal in pregrizel en sovrtičkar. Ker bi ga to edino ustavilo. In upam, da takrat ne bo imel naročja za zjokat se.

Ko sem bila otrok, smo imeli na dvorišču enega takega fantka, najmanjšega, ki so se ga vsi bali, ker je teroriziral vse okrog sebe. Ko mi je enkrat res prekipelo, sem ga prebutala ko osla in od takrat je bil mir.
[/quo
te]

< Sporočilo je popravil bomboncek1 -- 26.9.2010 14:53:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 38
26.9.2010 14:51:38   
Pia*

Nihče te nima pravice udariti, nihče!!!

Zdaj je pa na tebi koliko ceniš sebe in ali privoščiš nasilnega očeta svojim otrokom.

Neposredna povezava do sporočila: 39
26.9.2010 14:52:54   
bomboncek1
in citiram še iz druge teme:

Dve čez rit, pa si bo hitro premislila.
[/quo
te]

< Sporočilo je popravil bomboncek1 -- 26.9.2010 14:53:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 40
26.9.2010 14:57:23   
bomboncek1

Čimveč. Moške je potrebno ožeti kot limono.

Ne oziraj se na vse te osladne odgovore. To so zgodbice za sosede.

Jaz priznam, moža imam najraje vsakega petnajstega!
[/quo
te]

Takrat so dobri, ostalo pa - batine.

Neposredna povezava do sporočila: 41
26.9.2010 15:18:41   
Arwenko
Hmmm, jaz pa imam eno opažanje tukaj...vsi ste se zdaj vpiknili v tale en udarec, ok, to vsekakor ni bilo prav, ne glede na to karkoli je bil povod. Ampak če zdaj za minutko pozabimo to, pa pogledamo situacijo mičkeno bolj od daleč, pa imamo tukaj tipično situacijo, ki jo vsak teden beremo na RR, samo vloge so obrneje. Tipično beremo naslednje: "ona živi pri njegovih, po nekem času, se ji vtrga od vsega vmešavanja njegove familije, spoka in gre", zdaj pa imamo samo obratno "on živi pri njenih, po nekem času se mu je vmešalo od vmešavanja njenih in je spokal in šel".

Potem pa poglejmo reakcije na RR. V prvem primeru: "ženski se ploska, da je končno imela jajca, on je najhujši in najslabši in najbolj grd, naj ji plačuje za otroke in rešeno". Zdaj v drugem primeru pa "on je spet ta grd, ta najhujši, ta najslabši, naredil je eno napako in zdaj je križ in groza", po drugi strani se pa spregleda, da "on prispeva za familijo, išče stanovanje najem za vse in ne samo zase, pride skoraj vsak dan pogledat otroke in jih popoldne porihtat" - a samo jaz tu vidim dvojno moralo user posted image

Kaj se je med njima resnično dogajalo, ve itak avtorica sama, in če ona presodi, da se splača posksuit na svojem, če je bil vzrok prepirov predvsem dogajanje pri njenih doma, potem zakaj pa ne. nobody' s perfect.

Neposredna povezava do sporočila: 42
26.9.2010 15:37:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Presenečena, da ne rečem šokirana, sem nad tem kako nekatere zagovarjate (oz. dopuščate) nasilno obnašanje tega moškega. zagovarjate, dopuščate in celo opravičujete nekatere - češ ni čudno, da je bogi revež ponorel, ker ima za sosede taščo in tasta?!?! Halo??? Pa kaj ste šli vi čisto v kukuruz?!?! Kaj vam je?! A to da je udaril njo, je v redu, ker je neprišteven zaradi tašče in tasta? Se vi zavedate, da ta človek je nasilen tudi že do otroka (trda vzgoja, trdi prijemi za roko in udarci čez rit)?

Kje si pa ti to prebrala, da nekatere zagovarjajo nasilje, oz. da je opravičljivo, da je on znorel, ker živi s tastom in taščo? A si slučajno to prevedla moj "spis" v svoji glavi na ta način, ker tega jaz nisem napisala niti mislila? Še enkrat počasi preberi, če nisi doumela.

Drugače se pa strinjam s peggi bundy - piše zelo mirno in trezno, medtem ko si bombonček spet ven padla in v resnici izžarevaš strašno nasilje. Meni osebno ni neke strašne razlike med tvojim nasiljem in verbalnim nasiljem enega pijanega deca ali pa recimo med nasiljem v obliki ignorance. Vse je nasilje. Bolj kot ga obsojaš, več ga imaš v sebi. Ko ga boš sprejela v sebi, boš šla lahko mimo njega, ne da bi te raztrgalo znotraj od hudega. Vsi smo nasilni, rodili smo se taki, če priznaš ali ne - razum nam kaj malo pomaga pri tem, razen morda, da ene od vrst nasilja ne uporabljamo, ker se še vedno poslužujemo drugih kvazi dovoljenih oblik- le da je način nasilništva odvisen od našega gledanja na svet. V življenju sem srečala eno samo osebo, ki se mi ni zdela na noben način nasilna do nikogar od zunaj - ampak ta oseba se mi je zdela nasilna do sebe, ker je bila do vseh predobra. Vidiš, pa smo spet na istem. Nasilni smo, pa kakorkoli obrneš. Res pa je fino, če smo lahko nasilni na enakomernih poljih - dovoljeno je besnenje na deca, ker on to lahko dela nazaj. Ni dovoljeno fizično obračunavanje, ker ženska ni enakovreden partner v fizični moči. Se strinjam. In seveda absolutno ni prav, da se kdo pusti pretepat. Ampak v končni fazi - kdo pa si ti, da boš sodila, kakšne so njegove vrednote - morda pa on, ona, vidi eno klofuto kot manj hudo obliko nasilja, oz. ga tako doživlja, kot nasilje v obliki ignorance (ko se odseli in se ne briga več zanj)? In še vedno menim, da imamo pravico biti različni in različno doživljat svet in si ga tudi krojiti po svoje. Ne glede na mnenje nekaterih, da je ta in ta oblika nasilja hujša in prepovedana, druga pa ok (tista, ki jo sam, sama izvaja), ima vsak pravico izbirat kaj bo toleriral in česa ne.

IN seveda - vijoličarka - spet zelo lepo napisano!

Neposredna povezava do sporočila: 43
26.9.2010 15:49:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Hmmm, jaz pa imam eno opažanje tukaj...vsi ste se zdaj vpiknili v tale en udarec, ok, to vsekakor ni bilo prav, ne glede na to karkoli je bil povod. Ampak če zdaj za minutko pozabimo to, pa pogledamo situacijo mičkeno bolj od daleč, pa imamo tukaj tipično situacijo, ki jo vsak teden beremo na RR, samo vloge so obrneje. Tipično beremo naslednje: "ona živi pri njegovih, po nekem času, se ji vtrga od vsega vmešavanja njegove familije, spoka in gre", zdaj pa imamo samo obratno "on živi pri njenih, po nekem času se mu je vmešalo od vmešavanja njenih in je spokal in šel".

Potem pa poglejmo reakcije na RR. V prvem primeru: "ženski se ploska, da je končno imela jajca, on je najhujši in najslabši in najbolj grd, naj ji plačuje za otroke in rešeno". Zdaj v drugem primeru pa "on je spet ta grd, ta najhujši, ta najslabši, naredil je eno napako in zdaj je križ in groza", po drugi strani se pa spregleda, da "on prispeva za familijo, išče stanovanje najem za vse in ne samo zase, pride skoraj vsak dan pogledat otroke in jih popoldne porihtat" - a samo jaz tu vidim dvojno moralo user posted image

Kaj se je med njima resnično dogajalo, ve itak avtorica sama, in če ona presodi, da se splača posksuit na svojem, če je bil vzrok prepirov predvsem dogajanje pri njenih doma, potem zakaj pa ne. nobody' s perfect.

NO, natančno tole sem jaz hotela s prvim postom povedat, pa si ti še malo bolj simpl to razložila, arwenko. user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pobral svoje in šel
26.9.2010 15:50:21   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: jeny
Ker sam je mnenja da je glava družine mož in ne žena in če ne bo tako kot bo onrekel in če žena ni istega mnenja pri vsem kar on reče nasprotuje in tako ni ok,po njegovo in dokler bo tako ne moreva funkcjonirat kot bi morala po njegovo.

No zdej, če je to res njegovo mnenje in pri njem tudi ob misli, da bi vas zato lahko izgubil, ostaja, ti pa se s tem ne strinjaš, potem res nimata skupaj kaj počet.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 26.9.2010 15:51:03 >

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.9.2010 15:57:57   
bomboncek1
Gina - enako goreče zagovarjam nekaj, kot enako goreče zagovarjaš ti nekaj drugega - katera je zdaj bolj slaba, jaz ali ti? Razlika je le, da jaz ne opravičujem fizičnega nasilja, za kar sem verjela, da sem v večini. Opažam, da temu ni tako. Osnovno vodilo zaščititi sebe in nič krive otroke pred nasilnim staršem, katerega podpirajo in za katerega delajo humanitarne organizacije in SOS telefoni, materinski domovi in CSD, poteptate na anonimnem forumu - kar meni da lepo sliko današnje družbe.

Glede na to kako si skočila v luft (da ne omenim tvojih sledilk ki bodo slepo kimale) se imam zahvaliti najinim preteklim debatam in navzrkižnim mnenjem, če bi zgoraj napisane moje besede spisala kakšna druga, najbrž ne bi tako brezglavo pisala o MOJEM nasilju. Ne PeggyBundy (ki je mahnila in o tem odkrito piše v več temah), pač pa o mojem nasilju, ki ga ni bil še nihče deležen. Samo zato, ker se ne pustim teptati in ker imam svojo hrbtenico in nisem nujno odvisna od enega tiča v hlačah, ki bi me pretepal, še ne pomeni, da sem kakor koli verbalno nasilna. Se pač ne pustim, tudi za ceno razpada zakona.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 46
26.9.2010 16:10:03   
botrca
Če hočeš dobro sebi in otokoma, potem mislim da ni potrebno razlagat kaj naj narediš. 

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Neposredna povezava do sporočila: 47
26.9.2010 16:10:28   
Anonimen

Tudi to, da so zaradi ene zaušnice poklicali policijo, se mi zdi veliko vmešavanje v vajin odnos. Če kdo, bi morala to storiti ti sama. Pa še enkrat poudarim, da ne maram nasilja.

Zgoj retorično vprašanje. Kako pogosto in kako močno bi jo moral udariti (tepsti?), da bi bilo vmešavanje upravičeno? Hvala bogu, da je vsaj staršem mar za njihovo hčerko in vnuka, če že avtorici posta ni.

Neposredna povezava do sporočila: 48
26.9.2010 17:35:40   
PeggyBundy
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Smejem se, ker te citiram iz druge teme:

Maktub, v dobro tvojega otroka, upam, da ga bo čimprej prebutal in pregrizel en sovrtičkar. Ker bi ga to edino ustavilo. In upam, da takrat ne bo imel naročja za zjokat se.

Ko sem bila otrok, smo imeli na dvorišču enega takega fantka, najmanjšega, ki so se ga vsi bali, ker je teroriziral vse okrog sebe. Ko mi je enkrat res prekipelo, sem ga prebutala ko osla in od takrat je bil mir.
[/quo
te]

Danes me je po dolgem času pritegnilo dogajanje na tej temi in sem se enostavno še morala enkrat vrniti. Z veseljem.

Torej, da malce pokomentiram tvoja citiranja draga Bombonček1:

kot sem že napisala, je slika bolj jasna in razumevanje določenih re-akcij boljše, če pogledamo zadeve kot celote.
V konkretni zadevi s tem fantkom: ko nas je začel nadlegovati, smo to najprej zatožili svojim staršem, ki so ga ošteli pa ni bilo učinka. Potem smo ga zatožili njegovim staršem in zopet nobenega učinka. Potem so šli naši starši do njegovih starše in zopet nič. Edina logična posledica je bila, po tistem, ko me je konkretno tresnil s palico, da jih dobi nazaj. Končno učinek. Nasilje je bilo v tem primeru prekiniti edino z vračilom milo za drago.l

V preteklosti je bilo pač tako, da je bilo neko nasilje hočeš nočeš del našega življenja. Nihče ni skakal do plafona, ko je kakšen poredneš fasal od učitelja v šoli. Nihče ni skakal, če smo se otroci na dvorišču zravsali in si bili potem zopet prijatelji. Enostavno iz tega niso delali prav posebne fame in mogoče zato naše generacije ne vidijo konca sveta v tem, če dobi otrok kakšno čez rit. Ker smo bili tako vzgojeni.
Edino, kar me pri vsej tej današnji pacifistični vzgoji zanima, je to, kakšni bodo naši otroci čez 10 ali 15 let. Za prejšnje generacije vseeno menim, da kljub kakšni klofuti v mladosti imajo še nekaj vrednot, medtem ko si tega za prihajajoče generacije ne upram trditi. Močno upram, da se bo vmes vseeno kaj spremenilo, pa ne da bi se zdaj začeli pretepati, ampak drugače in bodo naši otroci znova dobili zaupanje v sočloveka in splošne vrednote.

Primer številka 2 o pogriženih otrocih: bi navezala kar na tega prvega. Normalna komunikacija ne prinaša željenih učinkov, zato se je z japoncem potrebno pogovarjati v japonščini in ne pričakovati, da nas bo razumel, če mu bomo tupili 4 ure v slovenščini.

Za vse ostale primere pa predlagam, da se malce umiriš, se nasmeješ in jih vzameš tako, kot so bili mišljeni. Kot sarkastični humor.

Življenje je lahko lepo. Če odmislimo, da smo središče vesolja, da je pomembno samo to, kar čutimo sami. Če tudi sami poskušamo čutiti, kar čutijo drugi.

Gina, očitno nas je nekaj, ki imamo nekaj več življenskih izkušenj. Pa zdaj ne mislim tistih, ki jih je  v neki svoji nadvse uspešni knjigi opisal nek američan.

Neposredna povezava do sporočila: 49
26.9.2010 17:43:45   
Anonimen

V preteklosti je bilo pač tako, da je bilo neko nasilje hočeš nočeš del našega življenja. Nihče ni skakal do plafona, ko je kakšen poredneš fasal od učitelja v šoli. Nihče ni skakal, če smo se otroci na dvorišču zravsali in si bili potem zopet prijatelji. Enostavno iz tega niso delali prav posebne fame in mogoče zato naše generacije ne vidijo konca sveta v tem, če dobi otrok kakšno čez rit. Ker smo bili tako vzgojeni.

Za prejšnje generacije vseeno menim, da kljub kakšni klofuti v mladosti imajo še nekaj vrednot, medtem ko si tega za prihajajoče generacije ne upram trditi.

Meni je to sestavni del vzgoje - da se otrok nauči udariti nazaj in da se zna postaviti nazaj.

Če se štejem v "prejšnjo" generacijo - ja, jaz sem nabutala nazaj vsakega fanta, če je bilo treba - tudi če je bila borba žestoka in sem jih fasala. Ampak potem so nehali zaj**, ker so videli, da pač ni češenj za zobati. In to je bilo brez vmešavanja učiteljic in staršev - pač, otroški posli. Razen da je malo bolelo, itak ni bilo posledic.

Viš, pa v odrasli (in malo manj odrasli) dobi niti pod razno nisem privlačila nasilnih moških, ker imam verjetno nekje vgrajeno, da ne daj bože, da me diraš - ker te bom prebutala.

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Lubenička

Tristan ali Arian?

Tristan (64%)

Arian (36%)

Število vseh glasov: 397

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!