bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy Bombonček1: po tvoji teoriji potem 1 zaušnica (ne bom pisala zakaj, ker ni pomembno) v deset_ih letih zveze pomeni, da sem nasilna? A ti v življenju še nisi nikogar udarila? Moji posti ne nameravajo zagovarjati moža, še zdaleč ne, ampak kot ste že same ugotovile, je potrebno, tudi pri zaušnici, ki jo je pokasirala avtorica začetnega posta, vseeno pogledati obe strani. Žal tiste druge verjetno ne bomo nikoli videle. Tudi moški doživljajo nasilje žensk nad sabo, mogoče ne fizično, pač pa psihično (verjemite, ene so prave mojstrice v tem) ampak žal se o tem ne govori ravno pogosto, ker to enostavno ni "moško". Jaz sem imela v vidu tole zaušnico kot konec poti, ko ne vidiš več izhoda, ko se je enostavno nakopičilo preveč vsega negativnega in daš to ven. Eni kričijo, eni mečejo posodo, ta moški je položil roko na svojo ženo. Nič od tega ni pravi način za reševanje takšne situacije, ampak mogoče nekateri enostavno ne vedo, kako zadeve postaviti na svoje mesto. Ker če pogledamo cel post, avtorica piše, da mož zgledno finančno skrbi zanjo in za otroka, obiskuje otroka, se ukvarja z njima. Verjemite, da bi marsikateri moški, ko se mu strga, odšel in bi ga ne bilo več mimo, niti ne bi skrbel za partnerko. Pri tem pa vseeno mislim, da ni izgubljen primer. Išče jim stanovanje in s tem kaže željo, da se stvari postavijo na svoje mesto. Se strinjam s tem, da bi bilo primerno si poiskati strokovno pomoč, pa vendar ne vidim pri njima stvari tako zelo črnih. Po mojem skromnem menju je rešitev že v tem, da kot družina zaživijo mirno na nevtralnem teritoriju. Če bo le uspela avtorica začetnega posta prerezati svojo popkovino. In še to sem želela napisati, ker je ravno nekdo omenil, da njen mož ni vlagal nič v obstoječi objekt. Roko na srce, koliko vas bi? Če ni nič vaše, če se ne razumete z ostalimi sostanovalci, če nimate namena ostati v tem stanovanju? Ker v nasprotnem primeru, če bi avtorica jokala, da se bosta zdaj, ko sta toliko vložila v stanovanje, mogla odseliti brez vsega, bi pa verjetno postavile zelo znano vprašanje: kaj pa sta vlagala v nekaj, kar ni bilo vajino? Za konec povem še, da sama res nisem agresivna, ne fizično ne verbalno. Mogoče me kdaj kakšna luna zanese, ampak sem naslednji trenutek prava mica maca. V osmih letih se a) zakreditiraš za nekaj drugega b) šparaš c) se zmeniš s taščo in tastom oz ona z očetom in mamo naj ji prepišejo stanovanje in sigurno ne d) iščeš garsonjero za najem za 300 eur na mesec v LPP.... 8 let je dovolj dolgo obdobje, da človek, ki trpi v nekem stanovanju, išče, najde, poskrbi na nek način za svojo družino. imaš prav, jaz v to ne bi vlagala pač pa bi bila za opcijo a+b+c. Ta tip je dobil zastonj bivališče in v 8 letih ni bil sposoben dvignit rit za nobeno stvar - niti za pomagat tam kjer je bival, niti za poiskat kaj boljšega. je pa bil pripravljen se kregat in se spravljat na ženo in taste. Res, hvaležen do daske, pa tudi delaven in pameten...zato pa je pristal na opciji d in na žalost njegova žena in dva nebogljena in nič kriva otroka. Mica maca, ja...
|