|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2010
21.9.2010 11:26:31   
meta22
mi se že dva dni z veseljem vozičkamo in smo prav dobre vbolje. čeprav ponoči pa ni miru. je bla prvi dan jokava anina, potem zoja, potem spet aninauser posted image  pa niti prav nevem zakaj. glano da sta podnevi ok.user posted image
natasha15- a si jima že dala testenine? ali pa kak jogurt ali skutke za otroke?

ernestina-refluksa nimamo, sta pa malo več polivalija. smo ukrepali vse kot si napisala. ja barbariga je res poglavje za sebe. mi gremo ponavadi malo ven iz barabarige, proti stari barbarigi. tam je malo znosneje. ni pa za take male otročke plaža.

anya.****-sem iz prleškega konca. sem ne dobivamo kataloga. sušilni stroj pa je res zakon. ker jaz mam tolko cot, da nebi sfolgala vsega sušit in likat!

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 326
21.9.2010 13:42:00   
tejalea
Meta22 - prleški konec - od kod si??? Jaz sem iz Središča . si kje blizu?? Verjetno že user posted image

Vic: Dva zaljubljenca se sprehajata po najkrajši sprehajalni poti - kje? Po slovenski obali user posted image user posted image  

Potem sma pa že blizuuser posted image user posted image

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 327
21.9.2010 20:24:39   
natasha15
meta22...skuto in jogurt sem jima že dala, testenin še ne, počasi tudi to, pa rumenjak bi počasi poizkusilauser posted image

a ima katera od vas isti problem? Meni se Žan zadnje čase med spanjem ponoči vsede, ali pa kleči in nekaj časa spi, potem pa se začne jokati, moram vstati, ga skipati na hrbet (on je seveda vez "zloman" in spi naprej in to parkrat ponavljamo ponočiuser posted image na FT je rekla da naj bi bilo to normalno, ko enkrat osvojijo neko stvar, naj bi potem refleksno tudi v spanju to počeluser posted image v glavnem upam da čim prej mine!

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 328
22.9.2010 10:21:18   
meta22
dobro jutro

natasha15: katere skutke in jogurt pa si jima dala? pa testenine, a jima boš navadne dala al kake posebne?user posted image

tejalea: no pa sva res blizu. okolica lotmerka!

našidve sta pri babici, jaz pa ima "spomladansko" čiščenje. poleg malidveh težko sama kaj spucam.

šibam da nebom namesto pucanja na RR obvisela!user posted image

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 329
22.9.2010 20:43:46   
natasha15
meta22...jaz sem jima dala domačo skuto, jogurt pa od ljubljanskih mlekarn. A si jima ti že dala meso ali testenine? Za testenine nimam pojma katere bi jima dalauser posted image Si pa pridna, da takole pucaš! Men se zdi da skoz neki pucam, pa smo sam pol ure v stanovanju, pa je že vse v razsulu...počasi mi gre to že na živce, ampak je pomoje bolje da se čim prej navadim, da je to tako, če so otroc pri hišiuser posted image
Mi se zdaj par dni s 3-kolesniki vozimo in je prav super, Ian lepo sedi in sam opazuje, Žan pa ima polno dela, vmes vstaja, se obrača, v glavnem ima ful delauser posted image v nedeljo imamo krst,sem mela zdaj mal letanja naokoli, da sem vse potrebno nakupilauser posted image

Mirno noč vam želim

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 330
22.9.2010 20:59:06   
tejalea
No, sedaj pa naša dva že lepo spita, Lea pa čofota v kopalnici.
Jaz že itak obupujem nad pucanjem hiše. Sem rekla, da bom imela generalko v začetku septembra, pa še nič od tega user posted image  Vsak dan nekaj malo spucam, potem pa takoj kaos!

Včeraj smo imeli prvo cepljenje, HB brez posledic! Oba sta težkokategornika: 6450 g in 6600 g (samo Žiga ni kakal dva dni, danes pa user posted image user posted image ) , tako, da sta nekje zelo blizu. Ker je Žiga malce polival smo prešaltali nazaj na 165 ml na obrok.

Danes smo bili končno na zraku in sončku! Do predvčerajnšnjim je deževalo, včeraj pa smo ostali notri, da ne bi kaj staknili pred cepljenjem.

Glede GH: mislim, da sem pri prvi hitreje uvajala hrano, kot omenjate, ni bila na nič alergična in imela je apatiti!

Kako bo šele ko nas bo pri mizi 5 ali 6 (če pride še babi v zgornje nadstropje user posted image )

Meta - potem pa sma takorekoč sosede!

Neposredna povezava do sporočila: 331
23.9.2010 12:40:56   
Ernestina
Nam so cepljenje prestavili, Lucija prehlajena da komaj noske kaj uporablja, fiziološko kapamo in pucamo pa gre počasi na bolje. Svitu se izboljšuje nahod, bomo tako imeli cepljenje naslednjič na razvojni, konec oktobra.
Svit je 61 cm in 6365 g in Lucija 5865 s 59 cm, lepo napredujeta, sta bila oba pohvaljena. Smo pa tudi mi dobili žal napotnico za kardiološko za Lucijin srčekuser posted image baje je sicer res blag šum, a vseeno daje na pregled. Tejalea, kdaj imate vi kardiološko, a to v Mbju?
Kdaj boste začele uvajat gosto hrano - tejalea, 2pikici?
Kdaj pa se lahko potem da npr kruhek (ne da bi mi že startali, samo sem mislila da se nekje pri pol leta ko so zobki, da žvečiuser posted image )

he he, generalka...kaj je to??? Pomoje bo to pri nas enkrat drugo leto, komaj sproti popucamo, sreča da nimamo veliko placauser posted image

Nasončkajte se, vikend je spet slab napovedanuser posted image

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 332
24.9.2010 8:47:30   
meta22
dobro jutro

user posted image

danes dobim sodelavke na obisk, zato na hitro!

ernestina:bolje da so vam prestavili cepljenje. se lahko hitro kaj zalomi. poznam eno deklico, ki se ji je. je ful boga. rasejo pa itak vsi kot gobe po dežju. za srčeka pa le pojdite pogledat, da boste ziher da je vse ok.

natasha15: sem jima dala belo piščančje. je blo ok. razmišljam o testeninah, pa ne vem katere naj vzamem. kakšne skutke ala fruchtzwerge si že probala? a jima ti zmiksaš da je tekoče ali samo pretlačiš? a mata sploh že zobke? pri našidveh ne duha in sluha o zobkih, pa se slinita že od 2 meseca naprej!user posted image
kako zgleda vožnja z peciklom če si sama? a maš dva, pa oba poganjaš?
krst bomo mi meli enkrat oktobra. smo čakali botro da pride domov. a boste mečli za vsakega posebej botro al za oba skupaj?

no, pa sem se vseeno razpisalauser posted image

ujemite še kaj sončka danes!!!!

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 333
24.9.2010 10:57:34   
tejalea
user posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 334
24.9.2010 10:58:50   
tejalea
Mi bomo imeli dve botri, pa tudi oktobra - upam, da še bo kaj dobrega z vremenom!

Kako pa jih boste oblekle? Bote kupile kake krstne komplete ali kar tako?

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 335
24.9.2010 21:09:05   
2pikici
Vidim, da so kar zanimivi tedni pred nami, pri nas bomo imeli tudi oktobra krst user posted image
Pri nas je tako, da imamo za enega otroka 2 botra in bi bla kar gužva, če bi bli 4 botri +midva tako da bomo imeli 2 botra za obe.
obleka: Jaz sem kupila nekaj vmes ni ravno nevem kako fensy pa tudi vsakodnevno ne, Je iz flisa da ju ne bo zeblo pa bele barve. Imamo takega župnika da mora biti obvezno belo če ne je štalauser posted image  Nevem pa kje naj kupim kakšne primerne bele čeveljčkeuser posted image  to mi še manjka.

Ernestina jaz bom začela z uvajanjem goste hrane vrjetno decembra pri 6 mesecih.

Meta22: pravijo da kasneje ko otroku izrastejo prvi zobki bolj zdrave bo imel kasneje. Nevem pa koliko je resnice v tem. Meja je 6-9 mesecev tako da časa je še dovoljuser posted image

< Sporočilo je popravil 2pikici -- 24.9.2010 21:16:41 >

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 336
25.9.2010 10:38:51   
Ernestina
meta22, v Pikapolonici imajo tricikel (morda je kako kolo večuser posted image ) za dvojčke, ne vem sicer, če ima takega tudi natasha15, so pa taki carski. Cene nisem pogledala, mi kanemo spomladi to nabavljat.

Za zobke sem tudi jaz to slišala, koliko je pa v tem resnice bomo pa videli, se mi zdi da je vse bolj dedno kot to...no ja, počakajmo da vidimo ko bomo velikiuser posted image

Nam je babca predlagala začetek GH nekako v začetku novembra - sprva naj bi startali z zelenjavo (češ da potem ni otrok preveč zbirčen, ko je sadje bolj sladko in se hitro navadijo drugega okusa), bomo pa čez kak mesec začeli z riževimi kosmiči - preko flaše.

Spet pada dižek, nič ne bo s sončkomuser posted image

(odgovor članu 2pikici)
Neposredna povezava do sporočila: 337
25.9.2010 18:09:12   
natasha15
meta22...jaz dajem le domačo skuto, pa vmešam kak sadje, imata pa oba po 2 zobka. Imam 2 tricikla in ju vozim, ko sva oba z mojim fantom, pa seveda ko nista zaspanauser posted image v Pikapolonici imajo res tricikel za dvojčke, vendar mi ni bil všeč, ker lahko samo 1 poganja, drugi ne. Se mi zdi da je fino ko sta že toliko stara, da lahko oba poganjata, pa tudi spremeni se v njegovo 1 kolo, kar pri triciklu za dvojčke ni mogoče! Aja sama bi ju načeloma lahko vozila, samo mi Žan vseskozi med vožnjo vstaja, pa spleza na sedež,...v glavnem ima skoz deluser posted image mi imamo 4 botre, za vsakega po 2, so pa starši in tako ni nobene foušije (še dobr da imamo dvojčkeuser posted image ).

Zdaj pa grem naprej pospravljati in pripravljati za krst, malčka pa že spitauser posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 338
26.9.2010 9:27:07   
meta22
natasha15- upam da ti priprave niso vzele vseh živcov in da se danes imate super. kljub slabemu vremenuuser posted image  kako pa jima sama skuto pripraviš?

4 botre!!!! super. mi nismo znali če naj enega al dva vprašamo. smo bli v dilemi.user posted image  zdaj sem si oddahnila.

mislim da bomo sedaj res dobili zobke. ima ta manjša eno tako malo zarezico na dlesniuser posted image  tako da zdaj zdaj čakamo da prikuka ven.

za oblačenje pri krstu pa ne mislim komplicirati. malo lepše ju bom zrihtala, lale kikle al nekaj takega( ne vem če sta že kdaj sploh mele kikleuser posted image ) župnik ne komplicira. glavno da je bel prtek pa svečka. me prav zanima kako bo. ker ta večji je pri krstu tulil ko nor, pa čeprav tulil ni nikoli. kaj bo šele s tema dvemauser posted image

no, fajn se mejte, kolko se lahko v tem po.....m vremenu! jaz grem zdaj na eno tako
user posted image

dobrjo jutro vsem!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 339
26.9.2010 22:43:01   
šena1
pozdravljene sem nova moja sončka pa sta stara 3in pol m jaša in lana po  kar nekaj zacetnih zezav sta sedaj ok.

imam pa tezave z vozičkom imam hauck duo skozi padajokolesa ol ljub popravilu, sedaj pa ne vem kaj naj . ali kupim kaj drugega i kaj ali naj vzamem enakega- baje bo baby center povrnil sroške, upam da res!!

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 340
27.9.2010 8:34:30   
natasha15
Pozdravljena Šena1 in čestitam za dvojno srečouser posted image tudi mi imamo enak voz, ampak zaenkrat nam ni še nil odpadlo (upam da tako tudi ostane). Res pa je, da ko so nam ga dostavili, je bil 1 delček pri vozu polomljen, vendar so ga brez problema popraviliuser posted image upam da ga tudi vam zrihtajo,tako kot je trebauser posted image

meta22...jaz jima kupim domačo skuto in potem vmešal le kakšno sadje in to je to. Za krst nismo kaj preveč komplicirali. Kupila sem jima srajčke, žametne hlače, jopice, v glavnem stvari, ki jih lahko še naprej nosita. Botri pa so bili moji starši in tašča+tast, pa je bilo za vse pravuser posted image vreme smo imeli vredu, ni nič deževalo, sem pa prav vesela da je to za namiuser posted image aja pa še to, bila sta oba zelooooo pridna, nič jokanja,čisto pridna, tudi potem ko smo šli v gostilno, sta sedela skoz v svojih stolčkih in sta se zabavalauser posted image

Lep dan vam želim, pa čeprav dežuje...

(odgovor članu šena1)
Neposredna povezava do sporočila: 341
27.9.2010 10:45:23   
Ernestina
natasha15, čestitke malčkoma za prejeti Sv. krst!user posted image user posted image user posted image Mi bomo malce počakali, da najdemo skupni jezikuser posted image botrci sta se že pred rojstvom sami javili, ampak ne moreta očita naštimatuser posted image

Mi zna katera povedat številke za žabice, a 15-18 je že za take nogice kot sta našedva? Sploh pa gledam po trgovinah (no Pikapoki in Babycentru še nisem gledala) in za fantke ne najdem žabicuser posted image a fantje ne nosijo žab? No v naših časih smo vsi nosili žabice, zdaj je pa vse pisano bolj rozauser posted image

Čakamo da dižek preneha, že tretji dan ni sprehodauser posted image samo vožnja z avtomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 342
27.9.2010 12:16:10   
anya.xy
En žalosten vremenski pozdravček. Vidim da ste se pogovarjale o temi krst, mi bomo kr počakali do spomladi ko bota naša2 šla proti 1 letu, se mi zdi zdaj še prehitro, pa čeprav naši dedki in babice niso navdušeni nad temuser posted image .

Imam pa en problem, no ne vem če je glih problem, naš Mihec skozi daje rokice v usta(tudi med spanjem se zbudi, pa roke v usta), pa z jezičkom skozi ven in not v usta kot da bi si dlesni brusil: kaj bi to lahko bilo že začetek težav z zobki, aja pa zdi se mi da ima malo belo pikico na spodni dlesni, ki je malo hrapava. Samo meni se zdi ful hitro za zobke, naslednji teden bota stara 3 m. Kaj mislite ve ko imajo vaši pikeci že zobke????

Ernestina - Kakšne žabice pa iščeš, jaz sem kupila žabice (modre) čisto bombažne v baby centru, normalne velikosti, plišaste pa sem kupila ene v H&M, enih par pa v KIKU( imajo ful lepe, pa za doma so čist vreduuser posted image user posted image ).

Hvala za odg., in lepo se imajte

Jaka in Miha - 05.07.2010

Če imaš enega otroka si starš, če imaš dva, si sodnik. David Frost

Neposredna povezava do sporočila: 343
27.9.2010 12:45:07   
meta22
hojla!

babica vozička, pa ima čas za eno kavo in RRuser posted image

pozdravljena šena1: upam da se nam večkrat pridružiš na čvek. za voziček ti ne vem svetovati. mogoče vprašaj na staro temo od lanskih dvojčkov.

natasha15: oprosti da ti tolko težim s to skuto. a kupiš to skuto v trgovini(kateri) ali pri kakem kmetu domauser posted image  bi jima tako kot ti rada zmešala sadje zraven pa se bojim trgovinske skute. se mi zdi da mata ful občutljive želodčke. super da vam je krst uspel in da sta lepo sodelovala. nas še vse to čakauser posted image

ernestina: žabe majo lepe za fantke v kiku.jaz sem za starejšega vedno tam kupovala. moraš pa paziti, ker ene so take bolj plastične ene pa so iz bombaža. pa hofer ali lidl bo sigurno mel zadj kako ponudbo. vedno je še za fantke zraven. mi gremo na sprehod čeravno je dež. marelo pa plahto preko pa gremo. mi najlepše zaspita v vozu.

anya.****: mi smo s ta manjšo meli iste probleme. skoz je nekaj rokice v usta tlačila. pa na zgornji dlesni je imela bele pikice, ki jih ima še sedaj, vendar so malo manjše. pa še nimamo zob. stari smo dobrih sedem m. smo vprašali P kaj bi to blo, pa je rekla da verjetno zbeki in nas je hotela celo k zobarju poslati. smo rekli da bomo počakali kaj bo iz tega.

(odgovor članu anya.xy)
Neposredna povezava do sporočila: 344
27.9.2010 12:45:50   
Ernestina
anya, sem danes videla ponudbo kik-a z žabicami, upam da uspemo prit tja še preden zmanjka. Iščemo pa čisto navadne žabice za pod hlače, bo spet treba enkrat babi servis vključit da lahko bolj v miru gledam, drugače samo letim.

Za zobke pa je tudi pri nas že kak mesec pri Luciji isto, čeprav prav ven še nič pokukalo, Svit zadnje čase daje rokice v usta, pa na veliko se oba slinita. Smo nabavili ene kapljice, gela niso imeli, baje bolj odsvetujejouser posted image
Kako pa je s prstkom?

(odgovor članu anya.xy)
Neposredna povezava do sporočila: 345
27.9.2010 12:48:14   
Ernestina
meta22, hvala tudi tebi za nasvet! Ven jih pa v to vlago nočem vlačit, četudi imamo pregrinjalo za dež, s emi zdi da preveč na pljuča udari potem. Je pa res da takole notri težko zaspitauser posted image smo bolj po rokah in enkrat en drugič drug spi.

Neposredna povezava do sporočila: 346
27.9.2010 14:01:25   
anya.xy
Ernestina jaz sem dans tudi videla od kika ponudbo, pa sem navdušena nad srajčkami na body, kak so luštne, za pod hlače pa sem jima jaz kupila nogavice(štrample oz. pajkice, ne vem kak pravite temu) v leclercu, so fajne. Mogoče pa kakšne žabe iz bambusa ko jih imajo v Babycentru, so tudi tanke.

Glede zobkov pa bomo tudi malo počakali, samo zanima me kak se reče kapljicam, oz.gelu.

Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: dvojčki 2010
27.9.2010 15:46:57   
Ernestina
IZVIRNO SPOROČILO: natasha15
Ernestina....jaz imam gel Calgel in Dologel. Ja mi smo dobili prvega pri 6.mesecih oz. 2 dni kasnejeuser posted image če ima pa pikice tam kjer naj bi imela zobje, potem pa je res možno, da ga bo že dobila kmalu, ker našima se je tudi najprej flek naredil, potem čez par dni pa sem že v ustih začutila špičko, ki je prikukala na plano, potem pa še kar traja da ga res zagledašuser posted image

Mi smo dobili kapljice dentokain, kaneš na prst ali bibo palčko pa malce masiraš.

Anya, morda se pa dobimo kje v Kiku, pridete na Rudnik? Sploh nisem pogledala kdaj se začne akcija, pred sredo bo težka kam it, da gremo še v Leclerc za dedija po kartico za fotkiča, ko bo v akciji.

Neposredna povezava do sporočila: 348
27.9.2010 16:00:41   
anya.xy
Ernestina hvala za informacije, sploh nisem zasledila tega sporočila.
Ja akcija v kiku se začne v sredo, samo mi bomo šli v MB ker nam je Rudnik malo predalečuser posted image user posted image user posted image , smo doma nekaj kilometrov iz MB, tak da...Kdaj drugič.

Neposredna povezava do sporočila: 349
27.9.2010 16:05:53   
Ernestina
jao, sem zamešala z bunko83user posted image user posted image user posted image

Ampak si pa vabljena tudi v Ljuser posted image

Za prstka je bilo tudi za bunko83 namenjeno, upam da se kaj javi in poroča kako napredujejo...

(odgovor članu anya.xy)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?