|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
25.9.2010 12:55:30   
katy83
dober dan.
Mah, ni glih dober, glede na to, da spet dežuje, ampak kaj hočem.

Timotej spi, jaz pa bluzim zavita v koco, ker me pri 23 stopinjah zebe. Mislim, groza.

Kaj je pri nas novega? Včeraj sem našemu fantu dala kurjo juhico za jest, pa meseka, pa je tak mljackal, da je blo pravo veselje gledat. Pa včeraj je tudi prvič dobil navadni jogurt in je tudi veselo papcal. Zaenkrat je jedel vse kar sem mu dala, le zelene stvari ga včasih zmotijo. Uvedene imamo 3 obroke (dopo.malica, kosilo in pop.malica), zjutraj dobi mleko, zvečer pa rižolino pa 2 plazma keksa not. Skratka zdaj je tak kot je treba.
Aja, hranim ga še vedno v njegovem ležalniku, sem ga včeraj dala v Ikein stolček, pa kljub temu da že kr lepo sedi, tam not ni ravno stabilno izgledal.

Levinjica, jaz našega fanta ne postavljam na noge in ga verjetno tudi ne bom. Ko bo pripravljen, bo itak sam začel. Pač jaz sem takega mnenja, da ni otroka treba v nič silit. Tudi posedam ga ne, čeprav pravim, da lepo sedi, ampak zaenkrat prakticirava plazenje po tleh. Vsekakor pa je to samo moje mnenje in vem, da nekateri pač delajo/delate drugače. V vsakem primeru bodo vsi otroci zrastli, sedeli, hodili, govorili.   Imam pa težave z ljudmi, ki govorijo kako fajn so bile hojice, pa bla bla bla.
Stajico pa uporabljam zadnji teden, ker bi ga res rada navadila, da se bo malo sam igral. Zaenkrat uspeva.

koliko spijo vaši otročki? tak vse skupaj. Jaz imam občutek, da naš full spi. Včeraj je bedel vsega skupaj 8 ur. user posted image drugače pa največ 9, 10 ur bedi. Zaspanček po mami. user posted image

avtosedeži - že kaj razmišljate o nakupu? midva bova počasi mogla kupit, ker v lupinici je že prav hecen, zdaj ko bodo pa še bundice...no, razmišljava o Maxi Cosi Tobi. Pozna katera? Ga ima katera?

ne vem kaj sem še hotela povedat, tak da ne bom bluzla več.
preživite ta deževen dan karseda dobro

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
25.9.2010 14:03:02   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: katy83
koliko spijo vaši otročki? tak vse skupaj. Jaz imam občutek, da naš full spi. Včeraj je bedel vsega skupaj 8 ur. user posted image drugače pa največ 9, 10 ur bedi. Zaspanček po mami. user posted image

Uh, jaz sem si en čas prav pisala, ker je Žiga toliko spal. Vem, da smo takrat s težavo nabrali 6, 7 budnih ur. Kje so ti časi ... user posted image  Zdaj spi približno 10, včasih 12 ur ponoči (z vmesnim hranjenjem, ampak takrat tudi spi), pa max 3 ure čez dan - ne v kosu, ampak razdrobljeno. Kakšen dan več, kakšen dan manj.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
25.9.2010 17:54:18   
Anonimen
Hej hojuser posted image

Smo s šopinga v Celju, spet zapravila ne vem koliko €, ampak ok. Smo se meli super, mali je užival, priden je bil za znoret, ni da ni...

Ponoči nama spet štrajka, tako, da blagor vam - tistim, ki spijo.

Danes sva imela samo zjutraj malo sadja, nato pa sva se kar dojila. Zvečer mu bo dal ati riževo kašico, jaz ga bom še podojila, nato pa..PARAMPAMPAM - mami gre veeeeenuser posted image user posted image user posted image Končno, končno, odklop. Po skoraj tritedenskem ˝imetju malega˝ celo noč in cel dan do 8ih zvečer, mislim, da mi pripada en babji večeruser posted image

Benjamin niti slučajno še ne sedi sam, pa prav je tako, ni še čas. Na nogah bi pa bil (ko mu npr. popravljam majčko, ga dam stat), pa lepo stoji, ampak ne, ne... Najprej bo sedel, potem se bo plazil, šele nato bo pa staluser posted image Eh, vse pride slej ko prejuser posted image

Papa

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2353
25.9.2010 21:18:51   
Anonimen
Lep pozdrav!
Kako kaj ...Vse počivate,ko imamo spet tako smotano vreme .Dež spet ,
sovražim ga ....Pri nas vse po starim.Nič ni kaj novega za povedati.
Nataša35 ja denar vedno prav pride.Od moje boterce sestra od nje hči je stara 40 let bo decembra rodila 2 otroka .1 otroka ima starega 18 let...katastrofa,no še imam 10 let časa ,da se odločim ..ha ...ha...malo heca...
legenda-m čestitke za 5 mesecev..
amelie 
tašče, škoda da še kakšno besedo omenjam....
katy83 mogoče si malo narobe razumela.Jaz jo ne silim postavlenja na noge in sedenja.Če se sama odriva z nogicami in naredi kakšen korak,je to nekaj čisto normalnega.Eni otroci prej eni poznej ,kot si napisala.Sedenje v stolčku za hranjenje ja ,samo sedenje ne...pa jo ne silim..
Glede stajice in hojice ,je odvisno od vsakega starša posebaj.Jaz hojice ne,pa imam doma novo še zapakirano..To je iz moje strani.Pa ne narobe zazumeti.
spanje  ja naša čez cel dan kar veliko spi zadnje čase po 15-16 ur.Bi kar na vsake dve ure spala ,je pač trenutno takšno njeno obdobje .Ponoči spi 11-12 ur,čez dan pa ,2 ure dopoldan,popoldan pa3 ure.včasih manj..Eni otroci ponoč več bedijo,pa podnev spijo ali obratno...
avtosedež
mi bomo kupili dva,ker imama vsak svoj avto.Maxi cosi in Rommera.
aprilčica10 lepo ,fda je mali užival.Ti si pa kar privoši ,če imaš možnost...
To bo za danes vse.
Jutri si boma pa midva z mojim privošila grema v kino v Planeta tuš v Celje.Seveda zvečer ,ko pride moj iz službe.
Lepo noč se jutri še kaj oglasim..lahko noč....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2354
25.9.2010 21:43:26   
katy83
Levinjica, saj sem razumela bistvo. user posted image Ni panike.

aja, ravno danes sva rezervirala avtosedež. user posted image Sva vzela besafe comfort. Sva tamalega dala v MC Tobi, pa se mi je že zdaj tak nagužvan zdel not, tak da sva vzela tega. 169€.
Vam jutri slikico prilimam.

pa lep pozdrav. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
25.9.2010 21:49:06   
didi5

Ola punce, sem zmantrana za znoret - smo bili cel dan pri teti in stricu v Zagorju (Hrvaška), dedci so v dežu postavljali drvarnico jaz pa skrbela za tamalo (ki je bila sicer zelo pridna) in pomagala teti v kuhinji (pa itak ni bilo kaj dosti dela - dedce pa res ni problem nahranit) in sem se bolj kot ne dolgočasila - ampak sem vseeno utrujena. verjetno od vremena user posted image

Zato sem brala pa si nič zapomnila user posted image

katy: lepo papate viuser posted image user posted image user posted image , pa ostali gh sončki tudi (saj ne vem od katere vse - tiste ki imate tako pridne otroke boste že vedeleuser posted image )
amelie: pridna punca, upam da se naspiš
bolane rr-jevke in dojenčki - naj vam zdravje čim prej pride nazajuser posted image user posted image
spanje: naša spi od - 10-12 ur ponoči (včasih se zbudi 1* okoli 4-5.00, poje in spi dalje do kakih 7.-8.00), čez dan pa ponavadi dop. pol ure, okoli dveh zaspi za 1,5 do 3 ure (kako kdaj) in od dolžine tega spanca je odvisno če še pop. zadrema za kake pol urce
avtosedež: jaz ga komaj čakam, bom pa kupila rabljenega od prijateljice (sicer nisem hotela rabljenega) ampak vem, da je tale ohranjen in ni bil nikoli poškodovan je pa od 0-18 kg in se da še v ležeči položaj. Zaenkrat dokler še ne sedi na ziher pa bo morala bit jajčka, sploh ko greva recimo v trgovino, je to zaenkrat najboljša varianta. Kot drugo, pa prihajajo hladni dnevi in v avtu je vseeno toplo pa še v jajčko je ne bom mogla stisnit z 5 plastmi cot - kar pomeni da jo bo najbolje v jajčki nest v avto in iz njega (pač zadekano v dekico) da je ne prepiha.

zobki.
pri naš je še vedno vse otečeno in se dlesni kar belo svetijo, ven pa nikakor ne pokukajo. Včasih jo mantra bolj včasih manj

Zdaj se pa več ne spomnim, kaj sem prebrala.

Imam pa vprašanje. Včeraj zjutraj je naša mališanka dobila na levem licu dve rdeči pikici (ena zelo pravilne okrogle oblike, ki pa je danes že skoraj zbledela), ena pikica je izgledala proti večeru kot pik insekta, danes zjutraj pa je že bilo podobno lišaju, hrapavo na dotik z belo pikico. No popoldan se pa ji je začela ven izcejat voda (nastane kapljica in če obrišeš spet na novo kapljica). Zdaj pa ne vem al bi bila mogoče to lahko kakšna alergija na hrano (recimo skutke je že kakih 14 dni, pa do sedaj ni bilo reakcij). Ve katera mogoče, v kakšnem času se razvije alergija na hrano? Se kar bojim da je kak dermatitis fasala, ker baje to ni prijetna zadeva ne na izgled ne kot občutek (baje lahko zelo srbi). Nočem pa zdaj neke panike delat iz te ene pikice. Trenutno ji s fiziološko očitstim, pol pa namažem z bepanthenom (mazilo). Aja - pa menjale sva mleko prejšnji teden - sva šli na babylove in ga sicer zelo rada pije - bi mogoče lahko bilo od tega? Ma ne vem več no, si zdaj tako glavo razbijamuser posted image user posted image Drugače je pa kar dobrovoljček, kaka normalno (ni kake sluzi ali krvi v blatu).

No pa lahko nočko, smo jutri na vezi, čeprav gremo spet nekaj delat na vikend - pa kdaj se bo to končalo. Moj dragi je preveč pokazal, zdaj pa ga vlečejo na vse strani. Bo se moral počasi naučit reči NE.

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
25.9.2010 22:50:33   
amelie
Hej, še eno javljanje pred spanjem user posted image

Sedenje, postavljanje na noge itd.: vsak normalen starš (in upam si trdit, da smo tu vse normalne, z izjemo kakega orto pms-ja, ampak še takrat smo v mejah user posted image ) sam ve, kaj in kako. Jaz šele zdaj vidim, kako ekstremno različni so si tile naši otroci med seboj. Wannabemommy je na enem srečanju razlagala, da je pri pediatru videla mamico z otročičkom, starim tri mesece, ki je stal na nogah. In evo, od Aprilčice Benjamin tudi lahko stoji. Žiga? Večkrat ga postavim nad mizo, da se z nogicami dotika podlage, toliko da skapira, da je še kaj nižje od njegovih rok user posted image  In on se dejansko s prsti samo dotika podlage, če ga spustim malo niže, se složi. Tudi približno še ni sposoben ali nima želje stat. In če na youtubu pogledate ameriške videe, kaj bi naj otroci znali pri tej starosti - mene je na rit vrglo. Ti otroci že vsi stojijo! Tako da jaz verjamem, da tisti, ki stoji, je sposoben stat. Žiga ni user posted image  Koliko je to dobro, se pa mnenja od države do države razlikujejo user posted image  V Ameriki priporočajo, pri nas odsvetujejo. Meni se zagotovo predčasno s tem ne bo treba ubadat user posted image  user posted image

didi, super za lepo preživet dan! Mi smo ga preživeli ob poslušanju Žigovega prdenja z usti - tudi medtem, ko je jedel kašico user posted image  -, sesanju smrkljev iz njegovega nosa, žretju pite, ki sem jo spekla in ob novi sezoni Gossip girl user posted image  user posted image  Moj je bil včasih isti - skoz je računalnike šraufal, po tri naenkrat, celo stanovanje je bilo polno teh kišt. Pol mu je pa enkrat počilo in od takrat je mir oz. samo izjemoma še kaj porihta. Glede izpuščajev pa ne vem, Žiga je imel enkrat dva čisto vodena, samo se nista odprla in sta izginila.

avtosedež - sem že živčna, ko samo pomislim, da bi morala to zdaj iskat in se odločat in sprobavat. Bo J, njemu se da. user posted image

levinjica, super za kino! To ful pogrešam! Kaj greta gledat?

Aprilčica, babje večere pa pogrešam še bolj! Uživaaaaaaj! user posted image

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
25.9.2010 23:25:24   
nejanejc
hej, dober vecer

sem zmatrana, ma sem sla vseeno pogledat sem... ste kar napisale :)
didi, zal nevem kako pomagat... nejc je mel ze kar nekaj takih in drugacnih izpuscajev, ma na sreco so zginsli sami od sebe
aprilcica, super, uzivaj ce le lahko... jst si ne upam, mi vsaka urca spanja tolko pomeni...
amelie, ma lepo slisat to s sporocilci... upam, da se zigatov nos porihta... jao tasce... boljse, da ne razmisljam
legenda, ma res si pridna sama tolko dolgo..meni je blo 4 dni cez glavo... me je prov strah, da bom mogla bit cel teden al pa 14 dni... bo tezko, sam kar se mora nije tezko kajne
kathy, super za avtosedez... mi se se nismo odlocli, bo pa treba kmali kaj najdet..
levinjica... uzivaj v kinu

mi smo danes sli kar tako v shoping v leclerq, sem gledala za un stolcek za kopanje, ma ni blo... no, smo se pa vsaj malo zapeljali... zvecer sva si pa se pico prvoscla... nas decko je bil ful zmatran, je kar brez joka zvecer zaspal... zdej za noc pa je bil ves bogi spet.. res se mi smili... drugace spi kake 8-10 ur ponoci, cez dan pa odvisno po pol ure parkrat, v vozicku kdaj tudi vec..
lahko noc

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
26.9.2010 9:38:51   
mamika25
Jutro!

Midva z Majem sva sama. Tavelika je na mini počitnicah pri babi. Od včeraj do danes popoldne. Je kar fajn malo tišine doma user posted image . Moj je šel nekaj delat danes (tak mal za šušmarijo). Torej bo nedelja brez veze, po drugi strani pa super, tišina, mir in počitek. Upam samo, da bo mali priden, da lahko kaj v miru naredim. Ponoči se je zdaj malo umiril. Upam, da tako ostane. Zaspi še v svoji postelji, ponoči enkrat pa začne jamrat in ga prestavim k nama. Ob 6h ustanem in mu dam mleko, se mu še malo sanja in spije, ker sploh ne ve da pije, po moje misli da je duda. Edin na ta način še sprejme flašo. Pol pa mal kombiniram user posted image , prejle je bil že čist buden, vesel, ni šanse... pljuva ven in se stran odriva. Me gleda in dela z usti am am am, cmoka...user posted image  Pol ga dam na ležalnik, flašo in žlico v roke in gasa. Veselo brca in papa/pije mleko po žlici (130ml). Zdaj je zaspal nazaj.
Imam pa en kup perila za zlikat, še en stroj se mi pere. Še zajtrk si morem prej naredit, pa že razmišljat kaj bo mali jedel ko ustane.
Sem ugotovila, da ga banana precej zapre, pa korenček tudi. Sicer korenček  mu dajem vmes s krompirjem, sam vseeno se tolk napenja po njem, da se mu čist žila na glavi vidi. Vidim pa zato, ker nima nič (skoraj nič) las, oz. smo še mal plešasti. Ima ene par kocin po glavi, pa še te so vse blond. Spredaj čisto nič, na vrhu glave en šop (kjer so eni laski dolgi tudi 4cm user posted image ), zadi totalna pleša (ker spi na hrbtu in jih je čist dol snelo), zadi pri vratu pa spet en šop nekega rjavega puhka user posted image . Smešen je.

Ne vem če sem o tem že pisala, pri porodu se mi je nalomila trtica in sem mela ful probleme s tem od začetka. G je na poporodnem pregledu rekla, da bo minilo nekako čez par mesecev. In mal kasneje je bilo bolš. In zdaj spet! Bolečina ko iz sedečega položaja vstanem/nevzdržno user posted image , ne vem... spet me toliko boli, da bi včasih kar zakričala. Tako da morem it jutri oz. ta teden k zdravniku, da me vseeno da na kako slikanje.

Drugače pa ste pridne, ste se kar razpisale. Včeraj sem sam mal prečitala, za pisat mi pa ni blo, sem bila slabe volje, moj je bil tečen, tamal pa še bolj. Vreme nas daje očitno. Danes je že bolje (se vidi da ni nikjer nobenega user posted image ). No, toliko.

Lepo preživite nedeljo. Čau bau! 

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
26.9.2010 10:25:41   
legenda_m
hey
mal prej se mi je strgal in sm šla pomivat po tleh. jst res ne vem od kje se tok tega prahu nabere da ne govorim o pajkih, moj ati pravi, da je to zdravo okolje user posted image . sj bi blo kr ok, če ne bi jaka z ročico segal po njih. hm mogoče ideja za obrok gh. kulinarično doživetje. jaka je zaspal jst sm šla pa v akcijo pa hitr še na en kofe pa sm gor. vreme je res blesavo. mojga vsak dan sprašujem kdaj pride. po moje sm mu dolgočasna ko driska. sm mu rekla, nj mi da telefonsko od direktorja, da se z njim pomenim.
nejanejc sj pol vidš da ni tok hudo, sam ne smeš preveč razmišlat, pa zaposlit se maksimalno. če druzga ne greš spat al pa pucat user posted image
spanje: hm podnevi 3krat po cca 1 uro, ponoč pa od 8-9, do ene 3, pol pogrunta da ni dude. mami dj dudo, dam dudo, spi do 5, mami dj mlek, dam mlek, potem še do pol osmih, nakar je auf.
na zdj se je zbudu, no zdle je spal vauuu uro in pol,

avtosedež- sm že enkrat napisala da bi unga od recaro k je od 9 do 36kg? no tega bi. bova pa šla s tamalim pa bomo probal, kko se bo počutu notr.

aja še nekej kko se da delat osebno? jst bi se šla past v ikeo. nč morm gret.

čaučk

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
26.9.2010 10:43:58   
legenda_m
sm nazaj ker je nazaj zaspal

aja še o stoji, jst mislm tako: pri 5 mesecih naš user posted image  niti približno ni zrel za stojo. razvoj poteka od glave navzdol, (aprilčica nč te ne kritiziram, mislm da si super mama glede na to kaj vse ti benjamin ušpiči pa še faks delaš....) u glavnem, pa glede na to da je nš mal hipoton, ga še nekej časa nm postavljala na noge, pol se teža prenese na noge in pol so noge na iks. pa komi je zakapiral obrat, res so ful različni. američani so mi pa kr nekej. ne oziram se preveč na njih.

mamika25 ti želim mal počitka
didi tud jst ti ne vem povedat
taščevidm da jih naravnost obožujete
aprilčica kko je blo? kej glava boli?tud jst nočem reskirat spanca. pa še nism nek party animal. sem bolj naraven človek. in se rajš usedem na kolo al pa povzpnem na bližnji hrib, pa uživam v razgledu (kadar mam seveda frej dej, no uro). provzaprov razmišljam da sm ful dolgočasna. ojoj ojoj hm mnja ne bom naprej razmišljala ker se bom čist zafrustrirala.
zobovje pri nas čakamo. vsako popoldne si okol 6 začne ful pesti tlačit v usta pa glodat roke (svoje moje) in igrače. ne vem a rastejo sam tkrt user posted image ? no ko bo kj vm sporočim.

prehlajeni user posted image  nj se čimprej pozdravijo
zdj pa res grem...

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
26.9.2010 18:29:37   
tropical

user posted image APRILČICE 2010    user posted image

DATUM ROJ.   NOSEČKA   OTROK      MERE    PDP

13.02.
tanjaklemen  Matija   (PDP 07.04.)
  rojstvo: 3090 g, 46 cm

1.mesec:

27.02.
nax05  Tai (PDP 10.04.)
  rojstvo: 1910 g, 44 cm 
1.mesec: 2590 g, 49 cm
2.mesec:

01.03.
gilda77    Kasia  (PDP 08.04.)  
  rojstvo: 2390 g, 47 cm   
1.mesec: 2850 g, 52,5cm

2.mesec: 3900 g, 
3.mesec: 4900 g, 59 cm

10.03.
mojca976   Lovro   (PDP 11.04.)
  rojstvo: 1720 g, 43 cm
1.mesec: 2800 g, 48,5 cm

2.mesec: 3850 g, 52,5 cm
3.mesec: 4940 g, 56,6 cm
4.mesec: 6050 g, 60 cm cepljen

18.03.
katy83    Timotej (PDP 17.04.)
  rojstvo: 2320 g, 47 cm
1.mesec: 3590 g, 49 cm
2.mesec: 4810 g, 52 cm
3.mesec: 5950 g, 56 cm
4.mesec: 6600 g, 60 cm
5.mesec: 7880 g, 63 cm

21.03.
ljupka      Luka   
             Eva    (PDP 24.04.)
  rojstvo: 2650 g, 49 cm in 2410 g, 47 cm
1.mesec:

25.03.
dacy     
         Aleksei  (PDP 05.04.)
  rojstvo: 2635 g, 47 cm
1.mesec: 3978 g, 52 cm
2.mesec: 5054 g, 56 cm
3.mesec: 6110 g, 61 cm
4.mesec: 6750 g, 64 cm
5.mesec: 8100 g, 67 cm 

moci                Jakob    (PDP 10.04.)
 rojstvo: 3700 g, 51 cm
1.mesec:

26.03.
pupa*81          Tarja   (PDP 03.04.)
 rojstvo: 3210 g, 49 cm
1.mesec:

RIHANON  Erik Walt_er  (PDP 02.04.)
  rojstvo: 4420 g, 54 cm
1.mesec:

aprilski hrošček   Žiga  (PDP 04.04.)
  rojstvo: 3680 g, 51 cm
1.mesec:

27.03.
levinjica            Ema
    (PDP 08.04.)
  rojstvo: 2980 g, 49 cm
1.mesec: 3500 g, 53 cm 
2.mesec: 5200 g, 58 cm
3.mesec: 6500 g, 62 cm
4.mesec: 7500 g, 67 cm

tesh          Žan Mark    (PDP 07.04.)   
  rojstvo: 3170 g, 51 cm
1.mesec: 4240 g, 55 cm

28.03.
kepica83         Tej
  rojstvo: 3320 g, 50 cm
1.mesec: 4620 g, 55 cm

30.04.
monolo          Tilen    (PDP 17.04.)
  rojstvo: 2890 g, 49 cm
1.mesec:

Bobek75      Metka      in Nin (PDP 19.04.)
  rojstvo: 2560 g, 50 cm in 2670 g, 50 cm
1.mesec:

01.04.
Venera              Eva     (PDP 18.04.)         
  rojstvo: 2850 g, 50 cm   
1.mesec:

02.04.
neka_noč     Žak  

(PDP 09.04.)
  rojstvo: 3030 g, 51 cm
1.mesec: 4370 g, 53 cm
2.mesec: 5620 g, 58,5 cm

Photo           Maša  (PDP 20.04.)
  rojstvo: 3070 g, 50cm
1.mesec: 4200 g, 53 cm
2.mesec: 5520 g, 57 cm
3.mesec: 6350 g, 61 cm
4.mesec: 6975 g, 63 cm

04.04.
smeshka          Sofija  (PDP 01.04.)
  rojstvo: 3460 g, 52 cm
1.mesec:

05.04.
Kimi6        Ema     (PDP 04.04.)
 rojstvo: 3270 g, 52 cm
1.mesec:

06.04.
flora1983        Urška 
(P(PDP 04.04.)
 rojstvo: 4060 g, 54,5 cm

1.mesec:

08.04.
marjanaj            Tibor
(PDP 16.04.)
  rojstvo: 3370 g, 52 cm
1.mesec: 4740 g, 55,5 cm
2.mesec: 5900 g, 60 cm
3.mesec: 6600 g, 63 cm

Rogljiček      Nieke Luna (maj 2010)
  rojstvo: 2360 g, 48 cm
1.mesec:

09.04.
BELA BUČA      Tajda 
(P(PDP 06.04.)
  rojstvo: 3320 g, 51 cm
1.mesec: 3620 g, 52 cm
2.mesec: 4720 g, 56 cm

11.04.
Majas            Jaka   
(PDP 13.04.)
  rojstvo:
1.mesec:

nejanejc       Nejc (PDP 06.04.)
  rojstvo: 3200 g, 51 cm
1.mesec: 4405 g, 56,5 cm
3,5mesec: 7330 g, 64,5 cm
5. mesec: 8575 g, ? cm

12.04.
mamika25     Maj (PDP 02.04.)
 Rojstvo: 4310 g, 55 cm
1.mesec: 5280 g, 56,5 cm
2.mesec: 6230 g, 61 cm
3.mesec: 6910 g, 62,5 cm
4.mesec: 7540 g, 66 cm OG 44
5.mesec: 8320 g, 71 cm

13.04.
m*o*j*c*a*   Madai 
(PDP 15.04.)
 rojstvo: 4060 g, 53 cm
1.mesec:

Agha            Arne (PDP 09.04.)
 rojstvo: 3160 g, 53 cm
1.mesec:

ela24          Jan     (PDP 10.04.)
 rojstvo: 3590 g, 50 cm
1.mesec:

Pikica            user posted image           (PDP 14.04.)
  rojstvo:
1.mesec:

14.04.
amelie 
  Žiga     (PDP 06.04.)
  rojstvo: 4120 g, 51 cm 
1.mesec: 5000 g, 57,5 cm
2.mesec: 6450 g, 62,5 cm
3.mesec: 7250 g, 65 cm, OG 42,5 cm

17.04.
didi5       Lara     (PDP 00.04.)
 rojstvo:
1.mesec: 3950 g, 54 cm
2.mesec: 4750 g, 57 cm
3.mesec: 5700 g, 60 cm
4.mesec: 6900 g, 64 cm

18.04.
Wannabemummy  Patrik (PDP 00.04.)
  rojstvo: 3665 g, 53,5 cm
1.mesec: 4600 g, 55 cm
2.mesec: 5400 g, 57,5 cm

21.04.
MiniMiska        Gal (PDP 14.05.)
rojstvo: 3230g, 53 cm
1.mesec:

NATAŠA35     Simon (PDP 21.04.)
  rojstvo: 3765 g, 52 cm
1.mesec: 4920 g, 56 cm, OG: 38
2.mesec:
5.mesec: 7830 g, 68 cm, OG 43

Getreal     Leni   (PDP 13.04.)
  rojstvo: 3440 g, 53 cm
1.mesec: 4300 g, 55 cm
2.mesec: 5140 g, 58 cm
3.mesec: 6430 g, 64 cm

24.04.
tintin        Vito (PDP ?.04.)
  rojstvo: 3500 g, 51 cm
1.mesec: 4900 g, 57 cm
2.mesec:
3.mesec: 6200 g, 65 cm
4.mesec: 7000 g, 67 cm

25.04.
legenda_m    Jaka (PDP 18.04.)
  rojstvo: 3720 g, 52 cm
1.mesec: 4770 g, 56,5 cm
2.mesec:
3.mesec:
4.mesec: 6970 g, 64 cm

Julka8    Miha (PDP 06.05.)
rojstvo: 2900 g, 48 cm

Cojka          Tian
  rojstvo: 3070 g, 51 cm
1.mesec: 4235 g, 54 cm
2.mesec: 5465 g, 60 cm
3.mesec: 6370 g, 62 cm
4.mesec: 6850 g, 66 cm

26.04.
Marjana Simonič        Rok     (PDP 29.04.)
  rojstvo: 3270 g, 52 cm
1.mesec:

29.04.
Aglaia   Zoja Sofija (PDP 21.04.)
  rojstvo: 3935 g, 52 cm
1.mesec: 4570 g, 56 cm
2.mesec: 5340 g, 60 cm
3.mesec: 6460 g, 67 cm

Malenaa89   Alja Medea (PDP 15.04.)
  rojstvo: 3260 g, 50 cm
1.mesec: 3800 g, 53,5 cm
2.mesec: 5360 g, 59,5 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm

30.04.
babyloverka    Bastian (PDP 21.04.)
  rojstvo: 3140 g, 52 cm
1.mesec: 4100 g, 57 cm
2.mesec: 5560 g, 60 cm
3.mesec: 8100 g, 68 cm

trije lumpi
  rojstvo:
1.mesec:

01.05.
nincy29         Nik (PDP 27.04.)
rojstvo: 3240 g, 54 cm

1.mesec: 4670 g, 5,5 cm

02.05.
nizy            Lamija
  rojstvo: 3520 g, 53 cm
1.mesec: 4410 g, 54,5 cm
?:mesec: 6000 g, 59,5 cm

pikica_10       Alina (PDP 29.04.)
  rojstvo: 3170 g, 49 cm
1.mesec: 3900 g, 52,5 cm
2.mesec: 5120 g, 59,5 cm

05.05.
aprilčica10     Benjamin (PDP 30.04)
  rojstvo: 3800 g, 52 cm
1.mesec: 4110 g, 55 cm, OG: 37,5 cm
2.mesec: 4990 g, 59,5 cm
3.mesec: 5480 g, 61,5 cm
4,5.mesec: 6660 g, 66 cm

xx.03.
aprilasemtu           user posted image (PDP 06.04.)
 rojstvo: 

kepica83           Tej    (PDP 04.04.)
 rojstvo: 3410 g, 50 cm
1.mesec:

Mariposy               user posted image   (PDP 05.04.)
rojstvo:

tropical           (PDP 25.04.)
  rojstvo: 3940 g, 53,5 cm
1.mesec: 4840 g, 58 cm  
2.mesec: 5800 g, 61 cm, Og: 37                              

user posted image   :   19       user posted image :  12881289

[/quote]

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
26.9.2010 20:25:22   
tropical
Evo mene po dveh mesecih. Ne vem kaj mi je ampak sploh nimam časa za RR. Sedaj meje mal zasvojil FB ampak tud  tam sem samo zvečer ko čakam da naša pupa vstane za jest.
Mi smo stari 5 mesecev user posted image user posted image user posted image kolk čas beži. Saj ne morem verjet.
Prebrala sem bežno skoraj vse od kar sem bila zadnje na RR to je 32 strani nazaj user posted image user posted image user posted image

Dojenje. Mi se še zmerom polno dojimo.
GH: Začeli bomo konec drugega meseca ko bomo stari 6. mesecev nič prej ker imam full mleka.
stoja na nogicah: našo ne dajem še na nogice saj je še prezgodaj, sama se upira da bi plezala po meni gor ma ji ne dovolim. Naša punca tud ne sedi še samostojno, jo kar prekucne. Ko bo čas za to bo otroksam pokazal željo za na nogice.
Taprvega sem imela veliko v stajici in pol ko seje začel dvigovat gor je sam silil na nogice
avtosedež: doma že imamo  Maxi cosi priori xp zelo zadovoljni z njim , uporabljali smo ga že 3 leta. Je pa od 9 - 18 kg.
zobki jih še nimamo ma čeljusti so zelo nabrekle. rokice skozi stavi v usta in jih grize enako moje. Enako stavi svoje igrače in vse grize z dlesnimi.
aerobika a hodi katera na to. Jaz bi hodila ampak iomam pomisleke  ker sem imela CR. Kaj bi ve naredile na mojem mestu.
nč moam končat moja pikica se je zbudila.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
26.9.2010 20:57:36   
Anonimen
Hmm, men se zdi tale debata o tem kdo stoji in zakaj stoji čist mim, res, prov bedno mi je, pa se mi sploh ni dal nič napisat potem... Kar nekaj, ker mi gre res na k... kaj kdo dela, pa on to, pa on tega ne. Vsi bojo 1x. Moj pomoje še 2 leti ne bo spal ponoč, pa je.. ga, tko je.

Legenda: nism tega vzela kot kritiko, ne vem pa zakaj si mene omenla??user posted image Ker sem napisala, da ga dam stat? To sta 2s 2x na teden.. Sem itak že napisala, da bo najprej sedel (pa itak ne zna!!), pol se bo plazil, potem bo pa hodil, pa če bo shodil pri 20m, bo pa šele takrat. Ej, zuni je blo pa... FENOMENALNO, ZAKON!!user posted image user posted image Hehe, jaz itak kamot raskiram spanec, ker ga tako nimam nič, malega je pa ati pazil. Je pa mulo zaspal ob 21.00 in se zbudil šele ob 3.00. Ko sem pa jaz doma, pa na pol ure.. Mulc!

Hojico mam doma, uporabljal jo bomo tud, če bo hotel, ampak seveda ne govorim zdaj o 2h v hojici, ampak o kakšin 10-15 minutah.

Avtosedež bo Maxi Cosi. Najverjetneje, no.. Mamo še čas.

Bodite v cvetju

(odgovor članu tropical)
  Neposredna povezava do sporočila: 2364
26.9.2010 21:44:55   
Anonimen
Lep pozdrav!
Kako smo kaj..Jaz  sem zelo slabe volje.Danes bi morala z mojim v kino ,pa je mogel 2 uri naprej v službi ostati ,ker tisti ,ko njega menja ,mu je avto crknil med poti...
Drugače smo bile same babnce doma,popoldan smo se šle malo babici potepati-moji mami,pa je tako deževalo ,da bi raje doma spala.Moje princeske so bile pridne.Pa jaz sem si avto posesala ,pa šipe obrisala.Sedaj bom pa šla likat se mi je spe 2 pralnistroja nabralo.
Tropical čestitke za 5 mesecev.Aerobika ,jaz sem vprašala G pa mi je rekla, da do 6 meseca po porodu ,naj nebi z aerobiko.
Aprilčica10 ja lepo ,da si uživala,je pasalo.Ponavadi je tako ,da ko so otroc v varstvu,da so pridni,ko pa smo mamice doma ,pa ne...
Didi5
moji taveči hči ,se je alergija pokazala naslednji dan...Glede pikic ,ko jih opisuješ ,so se nam tudi pojavile 2 dni zaporedoma,potem je pa izginilo.
Amelie gledat bi šla romantično Ljubezen na daljavo.
Mamika25
ja res je tišina ,če enega otroka manjka ,sam jaz  kar hitro pogrešam tavečo hči...
Pa še nekaj sem pozabila napisat.
Danes zutraj sem se zbudila,pa pogledam ,kaj sem tako mokra spredaj prsi.Samo mleko ,mi je ven teklo.Sem si šla po črpalko in sem si iz obeh dojk istisnila 180ml mleka.Ponov mleko ,tak ,da se bomo sedaj dojile zutraj ,pa še kdaj vmes ,če bo treba.
Sedaj pa res grem likati ..lahko noč...                   

(odgovor članu tropical)
  Neposredna povezava do sporočila: 2365
26.9.2010 21:46:34   
Anonimen
Tropical na seznam prosim..
5 mesecev
8500kg
70 cm...

(odgovor članu tropical)
  Neposredna povezava do sporočila: 2366
26.9.2010 22:42:05   
amelie
Aprilčica, upam, da te nisem jaz razjezila, ker sem res bolj na široko pisala, ampak to sem zato, ker mi je bilo res zanimivo spoznanje, koliko so si različni, ne samo glede postavljanja na noge. Ampak PRISEŽEM, da čisto nobene nič ne obsojam - to je bil ravno moj point, da so si otroci tako različni, da je vse to okej in sprejemljivo, pa tud če ne bi blo - who am I to judge ... Nikoli se ne bi vmešavala v to. Evo, spet klobasam .... Grem rajš spat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
26.9.2010 22:58:49   
tropical
Mislim da tale forum je za dojenčeke kot piše. Kako raste se razvija, pa še kaj. Jaz rada preberem kdo kaj dela pa kar koli že. Ker mi je to zanimivo, Drugače ne bi bila na tem forumu. Pa brez zamere.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
26.9.2010 23:19:33   
nejanejc
lepe sanje, vec ne uspem napisat

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
27.9.2010 0:07:09   
nizy
po dolgem času raport iz posvetovalnice:4.5m .6660g,64cm,...cepljena ni bila , ker je prehlajenauser posted image

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
27.9.2010 1:02:41   
dacy
No evo mene malo ... Ze dva dni se mucim in se na case prav komaj premikam in ce ne jemljem protibolecinskih tablet pol mi hoce hrbtenico raztrgat ... vglavnem zdaj sem spet za par dni v MB in hvala bogu da imam mojo mamo in da mi v vecini ona malega porihta in me s tem malo razbremeni ...
No moj lump je danes prvic jedel sadne skutice iz Lidla ... nekaj podobnega fruchtzwergom in pojedel je 3, to je skupaj 180g, to je pojedel s tako brzino da sem ga komaj dohajala z zlico in je vmes bil prav nervozen in na koncu revez ni imel obcutka sitosti, ker je seveda prehitro pojedel in pol je blo kricanje do onemoglosti dokler ni ugotovil da pa ni vec lacen ... te skutice so po novem njegova najljubsa hrana ... vceraj in danes pa sva prvega meseka papala ... skuhali smo piscancka in sem ga cist na drobno narezala in mu ga dala zraven v juhico ... danes pa sem tud piscancka dala zraven krompircka in brokolija ... malo se je daavil zraven, ker mesek se ne raztopi v ustih in ne razpade tak kot ostalo ampak je vseeno pridno vse pojedel ... vglavnem midva imava mleko samo se zjutraj in zvecer pred spanjemm , ostalo pa samo se na zlicko papamo user posted image
No pa se to ... vceraj smo docakali 6 mesecev user posted image ... Skoraj prehitro grejo meseci user posted image

nejanejc no pri nas pa je obrat iz trebuha na hrbet mala sala ... obratno pa se niti ne trudi ... samo godrnja in jamra in sitnari dokler mami ne pride in ga nazaj na trebuscka obrne ... no to je pri spanju , ko je buden pa se ne pritozuje na hrbtu user posted image

legenda jaz grem kar dosti krat v komisijsko trgovino v Radovljici in najdem kdaj tudi kaj cisto novega ker isto kot pri nas nekaterih cunjic otrok sploh ne uspe oblect pa so ze premale ... jaz tam vedno najdem kaj pametnega pa se dost poceni je ... drugace pa je KIK moj najboljsi prijatelj user posted image ... no pa tud H&M user posted image

katy  jaz nasega hranim v MB v lezalniku , seveda v pol sedecem polozaju, na gorenjskem pa ga dam kar v stolcek in samo naklon spustim da je tud v pol sedecem polozaju, ker drugace ga nekam na sran skoz zanasa ... ko pijanec je user posted image

avto sedez - to pa sem sicer ze napisala nekaj casa nazaj , ampak evo se enkrat ... mi smo nabavli v babycentru on Nanie 0-18kg sedez in sem ful zadovoljna z njim, pa se dragi niso in otrok je cist enako zasciten v njem kot v tistih ki stanejo cela prremozenja ... wannabemommy si je tud istega nabavla in kolk vem je tudi zadovoljna user posted image ... se pa vozimo zdaj ze dva tedna skoz v njem in smo ze naprej obrnjeni user posted image

spanje - mi spimo ponoci nekje 10-12 ur, cez dan pa cist razlicno... najdaljsi dnevni spanec je zjutraj ko poje prvi obrok (1-2 uri), potem kasneje tekom dneva pa je ze praznik ce kdaj spi celo uro ali pa vec ... ponavadi spi vec krat po 15-30min. user posted image

stanje/sedenje - nas pikec je isti kot Ziga od amelie ... samo s prstki se dotika podlage (kot baletka) , ce ga pa malo nizje spustim, pa nogice kar skrci ... verjetno si misli: mati nehaj mi tezit , ne bom se na noge se postavljal , kar lepo me bos se nosla okrog!! user posted image
Sedi pa sicer ze dost lepo, ampak je na case kot pijanec, tak da je treba bit obvezno skoz zraven njega ker se mimogrede prverze user posted image

tropical ja dobrodosla ponovno med nami ... lepo da si se oglasila spet po dolgem casu user posted image

hojice - mi je ne bomo nabavli, ker itak nimamo prostora ... mali bi se lahko poganjal samo dva metra naprej in pol dva metra nazaj user posted image ... sem pa kolegici kupla hojico za njenega tamalega in sem se ze najavla da jo prideva z Alekseiem sprobat user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
27.9.2010 8:45:13   
Anonimen
Amelie: ne, ne, ne... Jaz se popolnoma strinjam s tabo! Nobena me sploh ni razpizdila, le ne razumem zakaj je legenda omenila mene, samo to. Ker sem res tak človek, ki se sploh noče v nič petljat in se ponavadi potegnem vase, če je kaj takega in ne vem kako sem sploh prišla na to debato o tem kdo stoji

Tropical: seveda sem tudi jaz zato tukaj, da izmenjujemo svoja mnenja, ampak je že enkrat prej tekla debata o tem, da se preveč obremenjujemo, če je kateri drug npr. bolj napreden itd. in zato mi gre tako na jetra. Ker vsak je še shodil.

Mislim, da se za nekaj časa poslavljam, ker nisem več jaz jaz in me vse preveč vrže iz tira, malo me dajejo živci, približuje se mi fax in se moram malo umaknit.

Bodite pridne, vaši/naši sončki pa naj bodo le zdravi!! To je vse kar šteje.

(odgovor članu dacy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2372
27.9.2010 8:56:50   
NATAŠA35
evo še mene..

mali ima virozico, smrka in kašlja in to kar grozno in če se stanje ne poboljša ga bom naročila na pregled

aprilčica ne bit huda, sej se nobena ni nate spravila...moj se tud na noge postavlja, če ga držim in dr je rekel, da ima močne noge in da bo sigurno prej shodiluser posted image , tako da je mogoče isto tudi pri benjaminu...samo vseeno, ga ne daj preveč na nogice, da ne bo imel krivih nog...

tropicaldobrodošla nazaj...pri seznamu moraš pri nas popraviti 2 mesec v tretjega, ker pri nas so pregledi na dva mesecauser posted image ...mere ti bom napisala kasneje, ker so mi zdaj ušle iz glave grrrruser posted image user posted image

levinjicakaj bi dala, da mi mali spi tak kot tvoja...torej mam jaz čas še za enega otrokauser posted image user posted image , samo se mi zdi ogromna razlika...

nejanejc včeraj sem se nate spomnila, ko sem jedla tople sendvičeuser posted image user posted image ...

grem z malim malo ven, čeprav pada dež user posted image , vsaj zrak je superuser posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
27.9.2010 9:11:56   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

Mislim, da se za nekaj časa poslavljam, ker nisem več jaz jaz in me vse preveč vrže iz tira, malo me dajejo živci, približuje se mi fax in se moram malo umaknit.

Bodite pridne, vaši/naši sončki pa naj bodo le zdravi!! To je vse kar šteje.

user posted image  user posted image  user posted image
Hej, tukaj nas je kup takih, ki nas občasno dajejo živci. user posted image  
Meni si totalna frajerka in imaš totalno najbolj luštnega otroka! In vedno te rada preberem, tako da naj ta tvoja pavza od RR čim manj časa traja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
27.9.2010 9:22:25   
amelie
Drugač sem pa jaz danes tud bolj na kratko narejena user posted image  Imam že dovolj tega zabasanega nosa, skoz mu ta sesalec not tiščim in vsakič pol kile smrkljev ... V petek je blo ful lepo vreme in sva šla z mojim na trening s psi, pa kliče kolegica, kje smo in da pride z otroci. Šele ko je prišla, sem se spomnila, da ima naš virozo in sem ji rekla, naj malo otroke stran drži, da se ne nalezejo od našega. Pa pravi, eh, nič hudega, mi smo tudi vsi bolani in da ima občutek, da se je nekaj resnega loteva. Mislim ... in jaz spet rit, frajerska badmama, ki se nikoli nič ne zbuni, pustim, da njen otrok od mojega dudo liže, da ga ona crklja ... Evo, zdaj sem pa še jaz zbolela, grlo me tako boli, da nisem nič spala, tamal pa tud vsak dan bolj prehlajen, namesto manj. Kdaj me misli srečat pamet?!?
dacy in mamika, upam, da bolečine minejo! Legenda, tvoje roke pa itak ... Meni je v nosečnosti ponoči pomagalo, da sem jih pri postelji dol spustila in tresla z njimi. Ampak žal samo za kratek čas ... Vsem user posted image  za boljše počutje!

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?