Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 8:46:27
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: teodora75 voda odteka.... Postojna, prihajam! Se slisimo srecno se kaksni, ce jo tudi ujame luna T. GO TEODORA GO!!! Upam, da po porod potekal tako kot si si zamislila!
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 8:52:15
|
|
|
|
tinkatonka
|
Dobro jutro! sezamov napitek...je v bistvu za spodbujanje nastanka mleka, ampak meni tudi odlično deluje na prebavo. Recept je tak, da daš v pol litra vode 5 žličk - na deci vode 1 žličko (jaz dam še kakšno extra ) in vreš 20 min. Potem počakam da se ohladi in popijem to vodo + prežvečim semena. Enim je okus zanič, meni je pa ful dobr, samo jaz sem itak mahnjena na semenčka vseh vrst. Meni se kosilo že kuha, prva žehta perila se pere, potem imam na vrsti še posteljnino, ko bo sonček v LJ, da se bo zunaj sušila. Otrok je sit, previt in spi, zdaj grem pa črpat, pa potem še kaj zlikat. Kosilo...kuham goveje zrezke v omaki, zraven za prilogo bo riž z jajcem. family of 4....moram delit moj najlepši trenutek z vami, odkar smo doma kot štiričlanska družinicia! Smo včeraj splezali po večernem umivaju vsi v taveliko posteljo, mož, Anej, Jakob in jaz. Vzeli knjigico in brali pravljico. Anej se je tiščal ob Jakobu in ga lupčkal, možek je ob pravljici skoraj zaspal, Jakob je pa tako zvedavo gledal svojega starejšega bratca in poslušal pravljico. Sem kr slizne oči dobila, ko sme gledala te moje tri fante - moj zaklad!!! Danes grem pa po sina v vrtec z Jakobom. Si moram hranjenje tako splanirat. Saj danes "ne smemo" it v vrtec z avtom, ker je dan brez avtomobila. Moram bit pridna . Ker je Anej zjutraj že moža kregal, ker ga je s kombijem peljal. Tak da sta mogla kakšnih 50 m stran parkirat od vrtca, da je šel vsaj malo peš tja, ker bo le-tako dobil štampiljko. Joj ti otroci naši. A niso srčki, ko oni nas učijo, kaj je prav in kaj ne.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.9.2010 9:07:04 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 8:55:03
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30 IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka prebava....pijem sezamov napitek za spodbujanje mleka in imam tako prebavo, da moram tečt na WC, ko me prime , pa men je ta sezam ful dobr, pa še zdrav je to še pa mene zanima, ker moja prebava je v klincu sedaj po cr in moram imeti srečo da vwc vidim, tako da mi gre že kar na jok Tinka kaj mogoče veš ali obstaja katera svetovalka tudi za celjski konec, ker dokler je pri nas bil naval mleka je tamala full papcala sedaj pa mleko kar ponikuje naša pa se dere jaz pa na koncu v jok.Sploh ne vem kaj delam na robe, pri nadji sploh ni bilo problemov sedaj imam pa vse, obupen porod, slabokrvnost, mleka ni, prebava v klincu na koncu pa sem ugotovila da so mi na trebuhu naredili šlamparijo saj imem kar dva reza na trebuhu, ker očitno je eden malo zgrešil in začel rezat više potem si je pa premislil in rezal prav, v glavnem V naši P je seznam svetovalk visel tudi v dnevnem prostoru na hodniku. Daj pokliči v vašo P, pa vprašaj, če imajo kakšno posebej za celjski konec, ali pa vprašaj punce na forumu Dojenje, tukaj na RR, sem prepričana, da ti bodo odgovorile mamice, ki so se že obrnile na tvojem koncu na svetovalke
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 8:56:07
|
|
|
|
Lenca78
|
Glede prebave sem imela res hude probleme fasala tud hemeroide, da sedet nisem mogla več normalno, po cr in dodajanju železa se je še poslabšal kadar sm mogla na wc sem jokala. Potem pa mi je moja zlata mamica povedala recept. In sicer vsak večer pred spanjem namočiš eno suho figo in dve sli tri suhe slive v približno deci deci pa pol vode in pustiš čez noč. Zjutraj to vodo spiješ in poješ sadje. Po parih dneh sem začela hodit na blato vssk dan brez problema in bolečin še hemeroidi so šli papa ;) tko da res prpiporočam pa naravno je. Sam ne obupat ker ni takoj prvi dan boljše samo res pomaga.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 8:57:00
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja IZVIRNO SPOROČILO: nadka30 IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka prebava....pijem sezamov napitek za spodbujanje mleka in imam tako prebavo, da moram tečt na WC, ko me prime , pa men je ta sezam ful dobr, pa še zdrav je to še pa mene zanima, ker moja prebava je v klincu sedaj po cr in moram imeti srečo da vwc vidim, tako da mi gre že kar na jok evo kot da bi sebe brala, jaz sem še hemeroide dobila od napenjana in boli ko Ah en se napenjat, dajte si rajš kakšno kremo na prst in pejte notr mal pomasirat, al pa raje kakšno svečko vzamte, zdaj ko je še tako zgodaj od poroda, ne bo nič narobe. Ker hemeroidov se težje znebiš. Najbolj boste pa seveda s hrano pripomogle k lažjemu odvajanju.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.9.2010 9:01:01 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 9:14:43
|
|
|
|
NiNiBo
|
Teodora75 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, te je polna lunca ujela ! Zelim ti cimlepso izkusnjo s porodom v vodi!! prebava mislim da ce vsaj vse belo (sladkor, kruh, testenine) zamenjate za rjavo (polnozrnart kruh, sojine testenine, itd.) morda zna kaj pomagat. Sicer pa kaksen odvajalni caj (vendar ne predolgo!!), potem lanena semena das v jogurt, zmesas in pojes. Meni fino pospesijo prebavo tudi suhe slive in marelice in seveda kava in gibanje. binabina pri vsakem G je razlicno, sicer se pa jaz ne bi sekirala za CTG, ker jaz res nimam obcutka da bi dobili iz njega ne vem kaksne info o strucki. Pri meni je crta za popadke itak ravna (ce bi imela popadke, pa kakor punce pisejo enkrat jih zazna enkrat ne), utrip pa kakor je-ce strucka spi potem je bolj kot ne mirujoc, ce pa skace dol in gor pa se utrip spreminja (normalen utrip je pa med 120 in 160 bpm) Kar je pa tako logicno, da bolj ne bi moralo biti. Meni je ze pri 34 tednih rekla, da posteljica kalcinira (to je znak za zorenje posteljice) in jaz sem se vedno tu pri 39/5, otroka cutim uredu, tako da ne vem ce je res to tako zelo pomembna informacija. en odgovor od Pusenjaka, ki sem ga nasla na hitro: Staranje posteljice pač znamo ocenjevati s pomočjo UZ le tako, da ocenjujemo stopnjo nabiranja kalcija v tkivu posteljice, kaj to pomeni pa nevemo. Če bo pojav imel posledice na plod bo ta prenehal rasti, izdeloval bo manj plodovnice in postal bo bolj miren. Vse to je mogoče pravočasno opaziti, če se nosečnsot spremlja v skladu s priporočilo, torej po 32. tednu na 14 dni in po 36. tednu vsak teden. Pa tu se lahko se preberes: http://www.bambino.si/kalcinirana_posteljica ..jaz pa na kofi k mami, pa se setra pride . Potem pa: bo treba delat... Uzivajte danasji, upam da lep soncen dan!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 9:18:30
|
|
|
|
NiNiBo
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka family of 4....moram delit moj najlepši trenutek z vami, odkar smo doma kot štiričlanska družinicia! Smo včeraj splezali po večernem umivaju vsi v taveliko posteljo, mož, Anej, Jakob in jaz. Vzeli knjigico in brali pravljico. Anej se je tiščal ob Jakobu in ga lupčkal, možek je ob pravljici skoraj zaspal, Jakob je pa tako zvedavo gledal svojega starejšega bratca in poslušal pravljico. Sem kr slizne oči dobila, ko sme gledala te moje tri fante - moj zaklad!!! To se pa res tako zelo sanjsko slisi..se veliko takih trenutkov ti/vam zelim!!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.9.2010 9:18:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.9.2010 9:29:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 9:46:39
|
|
|
|
Jinx
|
Evo obljubljen posnetek moje starejše psičke in Brine http://www.youtube.com/watch?v=fFyWSHu9mas
< Sporočilo je popravil Jinx -- 23.9.2010 9:47:38 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 10:05:56
|
|
|
|
Klemcy
|
Doma smo 10 dni in današnja noč je bila prva, da nismo spali. Mala se sicer ni jokala, je pa fuuul jamrala in se napenjala, da je bla živo rdeča v obrazek. Ful jo je zvijalo celo noč. Včaraj zvečer sem jedla rženov kruh in mleko z musliji. Kaj to pomeni, da je ta kruh pripomogel k naši nespečnosti??? Ali mleko??? Po moje kr oboje skupaj. Boga moja pikica. Ja kako hitro pa pride hrana v mleko??? teodora - jeeeee vso srečo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 10:24:23
|
|
|
|
NiNiBo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jinx Evo obljubljen posnetek moje starejše psičke in Brine http://www.youtube.com/watch?v=fFyWSHu9mas Iiiii kolk kul, hja to se pa res posebne zgodbe, kar menca pa ne ve kaj bi, pa toooolk z repkom miga, kolk lustno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 10:39:10
|
|
|
|
Klemcy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jinx Evo obljubljen posnetek moje starejše psičke in Brine http://www.youtube.com/watch?v=fFyWSHu9mas ahahahaha kak sladko!!! Jaz pa moram mojga kosmatinca prav stran podit, ker jo hoče non stop lupčkat, čist zaljubljen je v njo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 10:48:13
|
|
|
|
eva2010
|
Pozdravljene punce Se na hitro javim, dokler Lukec še spi . Domov smo prišli v torek popoldan. Zaenkrat smo vsi doma in se privajamo eden na drugega. Eva je bratca lepo sprejela, ves čas hoče pomagati, na trenutke ima pa napade ljubosumja, ki ga kaže z jokom, se obnaša kot , ali pa vpraša "mami zakaj skoz njega gledaš", tako da se res trudimo, da tudi njej posvečamo čimveč pozornosti. Nisem uspela nič prebrati, niti nisem našla seznamčka novih mamic, je ostal nekje zadaj . Ko bom imela še kaj več časa napišem porodno zgodbo, ki je precej lepa, nič hujšega se mi ni zgodilo, razen običajnih bolečin, ki pa so bile res kratkotrajne, rezultat pa je bil neprecenljiv . Uživajte, tistim, ki dihate pa srečno in naj hitro mine . PA-pa
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 11:00:23
|
|
|
|
eva2010
|
Aja eno pomoč bi prosila od veterank , saj vem, da ste že govorile o tem, samo ne vem kdaj, pa ne najdem, kaj moram zdaj uredit od birokracije: 1. Očetovski dopust 2. Zdravstveno zavarovanje 3. Izbrati pediatra in se naročiti 4. Naročiti se pri G 5. Otroški dodatek na CSD Sem kaj pozabila? Prosim razsvetlite me tiste, ki ste že urejale, če je možno še kratke napotke, kje, kako.... HVALA
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 11:30:51
|
|
|
|
archie
|
Jinx: jeeeeej, fuuul lepo. Najina najstarejsa psica vedno ko pride v stanovanje, najprej zlaufa povohat posteljico, ce je Teja se vedno notri. hehe in ko jo grem jaz podojit v spalnico, gresta vedno obe psici zraven in se ulezeta zraven postelje. Teodora: srecnoooooooooooooooooo Klemcy: to noc je tudi Tejo nekaj matralo. Pa nisem jedla nic drugace, kot v P. Je pa imela tudi v P eno tako noc, ko je bila precej nemirna med 22h in 2h. Pa vmes je jedla 3x. Potem je pa zaspala in imele sva normalen ritem kot do sedaj. Danes bi patronazna morala priti smo ji vceraj nesli papirje in je rekla, da pride vceraj ali danes... Midva sva tudi ze bila pridna in sva uredila vse papirje za Tejo. Edino za doklade moram se oddati.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 11:45:13
|
|
|
|
lumpa6
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva2010 Aja eno pomoč bi prosila od veterank , saj vem, da ste že govorile o tem, samo ne vem kdaj, pa ne najdem, kaj moram zdaj uredit od birokracije: 1. Očetovski dopust 2. Zdravstveno zavarovanje 3. Izbrati pediatra in se naročiti 4. Naročiti se pri G 5. Otroški dodatek na CSD Sem kaj pozabila? Prosim razsvetlite me tiste, ki ste že urejale, če je možno še kratke napotke, kje, kako.... HVALA davčna številka sicer sama pride po pošti, edino če jo prej rabiš pol jo greš iskat
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 11:51:22
|
|
|
|
malecka_mateja
|
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo prebava mislim da ce vsaj vse belo (sladkor, kruh, testenine) zamenjate za rjavo (polnozrnart kruh, sojine testenine, itd.) morda zna kaj pomagat. Sicer pa kaksen odvajalni caj (vendar ne predolgo!!), potem lanena semena das v jogurt, zmesas in pojes. Meni fino pospesijo prebavo tudi suhe slive in marelice in seveda kava in gibanje. ninibo vse je že dalj časa zamenjano za polnozrnato, kava ne pomaga, gibanja pa je veliko ker vsak dan po 2-3 ure vozičkam tinka ali lahko še kako drugače pripraviš ali samo tako??? midva sva iz 2 urnega sprehoda po sončku zdaj pa greva jest pol pa jaz kuhat. bodo palačinke in kompot tako so si zaželeli
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 12:08:04
|
|
|
|
LucRezia
|
teodora75 - prehitevaš!? No, da bi me le v porodnišnici počakala... Sem se tudi odločila za Postojno - predvsem zaradi 24-urne možnosti epiduralne. Sicer pa držim pesti zate/za vaju! In ja današnja lunca - 23.9.2010 11:16:14 Polna - mamo še dobre 23 ur časa, da jo ujamemo Vidim, pa da nas kar nekaj tegob še čaka... meni se hočejo hemeroidi že sedaj pojavljat - pa se prham z mrzlo vodo 2x na dan in se jih kar nekako otepam. Modolex pa imam nekje, pa ga kar ne uporabim... Upam, da po porodu ne bo slabše... V materinski šoli so nam dali polno nasvetov kaj rabimo za naše novorojenčke (od opreme do "šnelkursa" nege), na temo kaj pa potrebujemo od papirologije pa res ni bilo dosti rečenega... kar ste napisale je super uporabno. Ali mogoče obstaja tudi kakšen link, kjer bi bilo zajeto vse? Pozdravček vsem od - zaenkrat še - 2v1
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 12:13:39
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva2010 Aja eno pomoč bi prosila od veterank , saj vem, da ste že govorile o tem, samo ne vem kdaj, pa ne najdem, kaj moram zdaj uredit od birokracije: 1. Očetovski dopust 2. Zdravstveno zavarovanje 3. Izbrati pediatra in se naročiti 4. Naročiti se pri G 5. Otroški dodatek na CSD Sem kaj pozabila? Prosim razsvetlite me tiste, ki ste že urejale, če je možno še kratke napotke, kje, kako.... HVALA Poglej, če vaša občina kej prispeva za novorojenčka in uredi še to. Jaz sem včeraj dobila odločbo iz občine, da smo upravičeni do 112€ ob rojstvu , danes je prišla še odločba iz CSD, čakam še odločbo za dodatek za veliko družino. Zdravstveno zavarovanje je urejeno, davčna je tudi že doma, tako da sem brez skrbi. A je katera zainteresirana za kofetkanje drug teden?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 12:44:26
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika danes je prišla še odločba iz CSD, čakam še odločbo za dodatek za veliko družino. Zdravstveno zavarovanje je urejeno, davčna je tudi že doma, tako da sem brez skrbi. koliko časa si pa čakala na odločbo CSD.ja za otroški dodatek in na davčno? kofetkanje...jaz sem zainteresirana, ampak kako nam bo pa zneslo glede hranjenja pa ne vem. Tak da ve se zmenite, jaz pa srčno upam, da se vam pridružim
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.9.2010 12:50:49 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 13:23:05
|
|
|
|
tannya
|
Ojla, mi smo malo prej prvič skopali našo punco in je bila glasna, da so jo slišale cele Fužine . Zdaj pa spi kot polh in imam malo časa za RR. Jinx: super video, kakšno navdušenje . Svetovalke za dojenje: številke, ki sem jih prilepila niso samo za Ljubljano, ampak za celo Slovenijo, ker delajo itak preko telefona. Če prav vem, pa so tudi one iz različnih koncev Slovenije. Tako, da kar pokličite. Tina: kako je z dojenjem? Pa Jakob, so mu pike že izginile? Kavica: bi kateri odgovarjalo naslednji teden? Benika: kako se imate? Pa tvoj cukr? Almera: kako pa je pri vas? Lepo bodite, Tanja
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 15:13:16
|
|
|
|
katrinka
|
tinka - hvala za pojasnilo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 16:11:06
|
|
|
|
mala
|
Almera - glede svetovanja za dojenje v lj. P, no sej pri nas v sobi res niso imeli kaj, ker sem bila jest že četrtorodka, zraven mene je bila drugorodka, potem je bila pa še prvorodka, ki pa je imela par težavic, tudi mleko so ji eno noč prinesli in je potem malo zalavfalo vse skupaj...je blo pa luštn ker smo imeli dva medicinska brata ki sta bila prov hecna, nočni se je še lepo poslovil od nas ob 10-ih zvečer .. Pa pri meni v sobi je bila drugorodka, ki je rodila fantka težkega 4800g, velikega 59cm in obseg glavice 39cm, je bil res ornk fant, pa je rodila naravno brez šivov in brez problema..sta bila s tisto punčko rekorderja tisti dan . Mi se drugače lepo rihtamo, mogoče se že jutri odpravimo na potep Tinkatonka - upam, da se vam te izpuščaji čimprej zrihtajo Lep dan punce...tiste, ki greste v P pa SREČNO
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.9.2010 16:19:10
|
|
|
|
benika
|
koliko časa si pa čakala na odločbo CSD.ja za otroški dodatek in na davčno? Na CSD-ju sem bila v ponedeljek, davčno sem pa dobila prejšnji teden.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?