|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oce in mama
22.9.2010 13:47:13   
darcek
Hojla

malo bi prosila za kaksen nasvet. Zacelo se je takole. Smo povprecna druzina, sicer sem sama ze stara 30 let in odseljena od mojih staršev. Sicer lahko rečem da smo bili vredu družina z občasnimi prepiri, vendar nič posebnga. Oba sta na položajih in precej zaposlena, pa vendarle gresta vsepovsod, izlet, dopust,.... Pred kratkim pa je mama ugotovila da se oče čudno obnaša, je razdražljiv, stresen in čisto zmeden na trenutke, niti ne posluša kaj mu kdo govori. In tako je vsepovsod nosil telefon s seboj, kot da dela nekje na kakšnem dežurnem oddelku, da mora biti ves čas dosegljiv. In seveda imela ga je na tiho. Tako je mama ugotovila po naključju da mu je sorodnica poslala sliko, kjer se je slikala napol gola. Ta oseba je poročena in ima 3 otroke,pa vendarle kot da živi naše življenje. Enake stvari imajo kot pri nas, podobno delajo, skratka kot bi bila kopija nas. Ter seveda vsi so bili na tekočem kaj počneta moja starša, kam sta šla, kaj sta počela,...itd, kar se je smešno zdelo mami, ker ni nikomur takemu razlagala te stvari. Sedaj si očitata stvari izpred 20 let nazaj, kdo kaj ni počel, koga ni bilo, skratka da ni bilo tega pa onega.... in da sta drug drugega prenašala....Seveda je mene skoraj zadela kap ko sem to vse zvedela. Bila sem precej razočarana, da sedaj po tolikih letih si zopet zadajata neke stare rane in nerazjasnjene stvari... Da ne govorim da ima vsak svoj ponos in da nihče se ne pogovarja, ampak si samo še grozita in izseljujeta. Jaz pa sem med tema dvema ognjema.  Oba imam rada, kar sem jim tudi sama napisala preko maila, da ne poslušam kakšno kričanje in jok, ....Mama je zahtevala celo tel. izpisek in oče je rekel da ga ne bo prinesel in da naj vloži kar hoče na sodišče,.... celo ločitev... Zadeva je precej resna.  Ne morem odločati o tem kako bosta živela, vendae mi ni vseeno. Najraje bi bila šla do te sorodnice in ji povedala svoje, kaj dela in kako se obnaša, kot kaka najstnica. Če je odvisnica od teh seksualnih reči naj si najde nekoga drugega, ne mojega očeta. Ampak ne vem če je to prav, da se vmešavam?! Oba starša sta pa mi povedala vsak svojo zgodbico, tako da sem še sama bolj zmedena...(da ni bilo očeta toliko prisotnega pri meni, ko sem bila majhna, da je delal,...itd, sedaj pa je ravno obratno, z razliko da sedaj mene ni v tej zgodbi, da se je mama bolj umaknila in manjka ljubezni....) In zgleda da je nekje zavrelo.....Oba razumem, ker me tudi pri mojem partnerju par reči moti in ni tako kot bi moralo biti.  Verjetno ob priliki bom povedala tej češplji - sorodnici kar ji gre...Prosim vas za kako mnenje.... Da mi bo vsaj lažje.
HVala D
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oce in mama
22.9.2010 13:52:21   
ledenaa
Ti boš povedala tej češplji kar ji gre user posted image   A očetu ne bi?  Tvojemu očetu je to očitno všeč. In ja res nimaš se kaj vmešavat. tvoj oče je enako "kriv" kot tale češplja in ni nič nedolžen

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2010 13:58:02   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: darcek

Ampak ne vem če je to prav, da se vmešavam?!

Ne ni. sploh. gre za odrasle ljudi, morjo sami med sabo zmenit, ti nimaš tukej vmes NIČ za počet, četudi si hčerka od vpletene stranke.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2010 14:02:17   
darcek
Ojla.

Očetu sem povedala svoje - brezkrbi, ker je tudi on kriv, seveda. Samo ne vem kako daleč je že to šlo? Sicer pa ja imate prav da se morata sama dva zmeniti. To je dejstvo. Sama sem lahko samo opazovalec...

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2010 14:26:38   
mojamura
zadosti sta stara (tvoja starša) da sama rešujeta svoje težave. ne vmešavaj se...drek bolj dregaš bolj smrdi...

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.9.2010 14:28:16   
Naja31
Pa kaj se ti vmešavaš v življenje lastnihstaršev ??!!!
Saj sta dve odrasli osebi, ti pa ju pusti pri miru.

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2010 14:31:33   
mojamura

Ojla.

Očetu sem povedala svoje - brezkrbi, ker je tudi on kriv, seveda. Samo ne vem kako daleč je že to šlo? Sicer pa ja imate prav da se morata sama dva zmeniti. To je dejstvo. Sama sem lahko samo opazovalec...

torej bodi to kar si rekla, opazovalec.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2010 15:00:22   
zvezdan
Tudi jaz mislim, da se je brezveze vmešavati ker s tem nič ne pridobiš. Glede na povedano pa ne mislim da se nimaš pravice vmešavati, saj sta več kot očitno onadva (tvoja starša) tebe vmešala v vso to godljo, kot praviš si med dvema ognjema. Ali se popolnoma umakni in ne poslušaj niti njunih jamranj in zgodb ali pa jima povej kaj si misliš...tudi češplji!

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2010 9:18:41   
ronja
Ampak ne vem če je to prav, da se vmešavam?!

Ne, ni prav. To je njihovo življenje in čeprav si zaradi njihovega ravnanja lahko prizadeta, nimaš nobene niti najmanjše pravice jih sodit in se vmešavat ali kogarkoli nadirat. lahko ju imaš oba še naprej rada, čeprav bosta verjetno ločena, to je pa tudi vse.

Ta ženska ni nič kriva pri vsem tem - ona odgovarja za svoje otroke in zato, ali bo prizadela svojega moža, če ga ima, za tvojega očeta ni pa čisto nič odgovorna! Zanj je odgovoren on sam! Ona nima nič pri tem, kakšne bedarije on počne, čeprav jih počne z njo! To ni njena odgovornost!

Oba razumem

To je tudi vse, kar rabita od tebe in tudi največ, kar jima lahko daš. (to od nekoga, ki je bil v podobni situaciji - mojadva sta se tudi ločila, ko sem bila že odrasla, samo malo mlajša). Samo to rabita in čisto nobenega tvojega vmešavanja in nadiranja enih tretjih oseb! S tem jima boš najbolj dala vedet, da ju še vedno spoštuješ in imaš rada. Ne pa da ju začneš obravnavat kot dva najstnika. In da se ti zamalo zdi, da vlačita stare okostnjake iz omar - njiju pač te stare stvari bolijo! In če jih ne razčistita, ne moreta it naprej! Samo pod preprogo pomest pač ni dovolj, slejkoprej, se ti prah dvigne v sobo! zato pusti, da se zmenita in daj mir!

ker me tudi pri mojem partnerju par reči moti in ni tako kot bi moralo biti.

Ti se rajši na tole osredotoči, da boš popravila, kar je narobe, namesto da se greš jezit na neko žensko, ker je pač spala (ali karkoli pač - to niti ni tvoja stvar) s tvojim očetom. On ne bo zato nič manj tvoj oče, je bila pa to popolnoma njegova odločitev! ne krivi nje za njegove grehe!

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2010 9:58:43   
sanasan
Se popolnoma strinjam z Ronjo.

CARPE DIEM!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.9.2010 10:47:03   
Taddy78
Jaz pa se bi vmešala. Konec koncev ne gre za sosedovega fotra, ampak njeno družino. Njeno mamo.
Sama bi tisto "nagico" sigurno vprašala po zdravju...spremeniti sigurno ne boš morala ničesar, si pa ob morebitni ločitvi staršev ne boš očitala, da nisi nič naredila, da bi pomagala. Ampak tako jaz gledam na to.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.9.2010 10:59:34   
ronja
Sama bi tisto "nagico" sigurno vprašala po zdravju...spremeniti sigurno ne boš morala ničesar, si pa ob morebitni ločitvi staršev ne boš očitala, da nisi nič naredila, da bi pomagala.

Tebi se resnično zdi, da če bi tisto žensko vprašala, kaj je z njo narobe, da bi imel zakon od staršev zato večje možnosti, da ostaneta skup???user posted image Čisto resno? Bi si ti želela ostat s tvojim, če bi te prevaral? (jaz recimo verjetno bi, ampak večina tu se jih ne strinja) Zakaj bi potem to morala tvoja mama? Zato, ker si bila ti tako dobra, da si nadrla tisto drugo žensko?user posted image Kaj tu kdorkoli profitira, če ti njo nadereš? Ker tega res pri najboljši volji ne razumem... Misliš, da bo mami zato lažje? Da se bo oče zato potem za mamo odločil? Bi ti hotela bit s partnerjem, ki se je odločil zate, zato ker ga je vajin otrok v to prisilil?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.9.2010 11:15:30   
zvezdan
user posted image love is in the airuser posted image

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.9.2010 12:18:38   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sama bi tisto "nagico" sigurno vprašala po zdravju...spremeniti sigurno ne boš morala ničesar, si pa ob morebitni ločitvi staršev ne boš očitala, da nisi nič naredila, da bi pomagala.

Tebi se resnično zdi, da če bi tisto žensko vprašala, kaj je z njo narobe, da bi imel zakon od staršev zato večje možnosti, da ostaneta skup???user posted image Čisto resno? Bi si ti želela ostat s tvojim, če bi te prevaral? (jaz recimo verjetno bi, ampak večina tu se jih ne strinja) Zakaj bi potem to morala tvoja mama? Zato, ker si bila ti tako dobra, da si nadrla tisto drugo žensko?user posted image Kaj tu kdorkoli profitira, če ti njo nadereš? Ker tega res pri najboljši volji ne razumem... Misliš, da bo mami zato lažje? Da se bo oče zato potem za mamo odločil? Bi ti hotela bit s partnerjem, ki se je odločil zate, zato ker ga je vajin otrok v to prisilil?

ne, mogoče bo pa zato lažje njej, kot hčerki? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.9.2010 12:23:19   
ronja
Ja, to razumem, samo potem naj se ne skriva za tem, da bi kao rada pomagala mami, pa pomagala rešit zakon. Ker to ni res, rada bi dala bes iz sebe in ker na očeta ne more bit tako zelo jezna, ker ga ima rada, si pač mora najt nekoga drugega in najbolj pripraven je pač tisti drugi partner. Ampak to nima veze s tem, da bi "vsaj vedela, da je naredila vse, kar je v njeni moči".
Ker naredit vse, kar je v tvoji moči, pomeni, da nisi vedno ti prvi in glavni, ampak da pomisliš na tiste, ki so najbolj prizadeti - v tem primeru mama in oče, ona ipak ni več mali otrok, da bi najbolj trpela ob ločitvi staršev. Pomeni, da premisliš, kaj v resnici rabijo tisti, ki jih imaš rad in kako bi jim lahko ta grozni čas olajšal. Ne pa da še ti zraven zganjaš dramo in delaš cel cirkus iz tega. S tem res nikomur nič ne pomagaš - razen sebi, da daš jezo ven, pa še to je verjetno bolj kratkotrajno. Ostalim je pa težje.

Navadno je malo težja pot bolj prava.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.9.2010 12:35:56   
mateyka
Ne pa da še ti zraven zganjaš dramo in delaš cel cirkus iz tega. S tem res nikomur nič ne pomagaš - razen sebi, da daš jezo ven, pa še to je verjetno bolj kratkotrajno. Ostalim je pa težje.

jaz se ne strinjam popolnoma s tem. tako lahko en racionalist govoriči in pametuje, samo dejstvo ostaja, da si indirektno vpleten v te stvari kot hči/sin. in nisi ravnodušen, ko so tvoji najbližji v svaštvu. če ti to prizadetost vidiš kot "cirkus" prav, eni ljudje so pač bolj emocionalni kot ti in jih določene stvari bolj prizadenejo - smo pač različni. in tudi ne vem zakaj ne bi pomagala tudi sebi, med drugim, saj je tudi ona delno prizadeta s tem "cirkusom". koliko je pa ostalim težje pa ne vemin nisem tako sigurna - koneckoncev so si sami zakuhali to "dramo", ona je pa nevolunterni udeleženec v njej (ok, lahko bi rekli, da kuha ona doma svojo "dramo").

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.9.2010 12:47:01   
barni
No meni se tudi ne zdi, da to ni nič njena stvar. Prav gotovo posredno zelo trpi, kar je razvidno iz njenega prvega posta. In mislim, da morajo starši pri svojem načinu življenja ipak upoštevati tudi čustva svojih otrok. No tako se meni zdi, ker niso to tam ene osebe s ceste, pa čeprav so to odrasli.

Morda ne razumemo vsi isto besede "vmešavanje". Če ona pove očetu kaj si misli o vsem skupaj (ali mami), potem je to že vmešavanje, kajne? Pa vseeno mislim, da ima vso pravico do tega.

Meni dostikrat moj partner očita, da se vmešavam v življenje svojih staršev, ko jima kdaj povem, da po mojem mnenju nista sprejela dobre odločitve (o biločem). Samo ker ju imam rada in jima želim le najboljše, jima povem svoje mnenje. Če ga bosta upoštevala je druga stvar. Povem ga pa vseeno lahko, nisem samo opazovalec dogajanja, saj sta odrasla, bom tiho, pa kar bo pa bo.

Življenje in sreča mojih staršev močno vpliva na moje življenje kot njunega otorka (posredno torej tudi na mojo srečo), ker gojim močna čustva do njiju. Torej?

HIPOTETIČNO: Če bi vas vaš mali otrok poslušal pri prepiru s partnerjem ali pa bi izvedel, da sta se divje skregala v njegovi odsotnosti (ker otroci odlično začutijo, kdaj med partnerjema nekaj ne špila) in bi vas vprašal, če sta z očijem/mamico skregana ali zakaj sta skregana, bi to čutili kot vmešavanje v vajin odnos? Bi mu rekli, da se ga to ne tiče, ker sta vidva odrasla in to sama rešujeta? Kljub temu, da bi videli njegovo stisko? Se vam zdi, da vaju nima pravice tega vprašati?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.9.2010 13:02:27   
ronja
tako lahko en racionalist govoriči in pametuje, samo dejstvo ostaja, da si indirektno vpleten v te stvari kot hči/sin. in nisi ravnodušen, ko so tvoji najbližji v svaštvu.

Nisem racionalist (kot veš) in sem bila točno v tej situaciji. In ni mi prišlo na misel, da bi kakorkoli vpletala 3. osebe.

prizadeta je lahko, lahko se zjoka na moževem oz. partnerjevem ramenu (priporočlijvo, znajo zelo pomagat), nisem rekla, da je prizadetost cirkus. Jasno, da je tudi mene zelo prizadelo, ko sta se ločila - samo to ne pomeni, da takrat zato nisem bila sposobna videt, da je njima še 100x hujše. In da ne rabita, da še jaz delam dramo, da jima bolj pomagam, če ju poizkušam pomirit. To ne pomeni, da ne čustvuješ, samo da ne postavljaš svojih čustev čez vsa druga.

Cirkus delaš, če greš najurit tisto 2. žensko, kaj se gre, pa da naj njenega očeta pusti na miru, pa si drugega najde. To ni pošteno! Ona je lahko s komerkoli, ki želi bit z njo! Kdo ima pravico nekomu govorit, s kom sme seksat? To je stvar izključno partnerjev, kako se zmenita med sabo! Otroci tu nimamo "prava glasanja".

Ko smo enkrat odrasli pač moramo ločit med svojim življenjem in življenjem staršev. To, kako ga bosta onadva živela, nas ne prizadane več toliko kot ko smo bili mali in bi to pomenilo, da enega ne bomo več videli cel teden! Zdaj lahko še vedno oba vidiš enako, samo na drugih naslovih. Lahko ohraniš bolj ali manj enak odnos, kar je zanje zelo pomembno, saj se večina ločencev počuti, kot da jim nekaj ni uspelo, vsaj na začetku, počutijo se stigmatizirani in zelo trpijo. In nekateri se imajo še radi in še zato trpijo. in včasih je pač boljše tolažit in spodbujat kot pa rušit. Velikokratuser posted image .

Morda ne razumemo vsi isto besede "vmešavanje". Če ona pove očetu kaj si misli o vsem skupaj (ali mami), potem je to že vmešavanje, kajne? Pa vseeno mislim, da ima vso pravico do tega.

Ne, to ni vmešavanje. Vmešavanje je to, da se greš zdret na očijevo ljubico, recimouser posted image .

Pogovor starši rabijo, tudi z odraslimi otroki, ker tem lahko največ zaupajo (ker se jim je podrl en steber zaupanja - torej partner - zelo rabijo koga, da mu lahko kaj povejo, kako se počutijo), vendar pa se vseeno ne smemo postavit v vlogo "nad njimi", da bomo odrejali, kaj naj počneta in šli rihtat zadeve z ljubicami itd... To morajo sami zrihtat. Mi smo lahko tam zanje, da jim pomagamo - s pogovorom, s tem, da jih opozorimo tudi na njihove napake, da jim prikažemo partnerja drugače, kadar so preveč prizadeti, da bi ga lahko videli tako, kot so ga včasih... Ker se je lažje razit, če nisi čisto besen, kaki kreten je drugi. Če pa še sam prilivaš olja na ogenj, pa po moje pač ne pomagaš. Samo večje pogorišče bo.

Seveda ima otrok pravico vprašat, kaj je narobe in tudi starši dolžnost, da mu razložijo, ne da ga odpravijo: pač tako je, ker ga to samo zmede - ne glede na to, koliko je star. Ampak otrok pa nima pravice da bo odločal, ali bosta ostala skup - torej ne smemo delat v tej smeri, ker se morata to sama odločit. Lahko jima pomagamo videt drugega kot fajn človeka, takega kot ga mi vidimo in v tem primeru smo zmagali. tudi če gresta narazenuser posted image .

Vmešavanje ni spraševanje, kaj ej narobe, amapk akcija na svojo pest.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.9.2010 13:55:55   
darcek
Hvala vsem za odgovore in svoj pogled. Kaj sem naredila jaz samo to, da sem obema napisala moje mnenje, ostalo morata pa sama dva rešiti in razčistiti, sama ne morem tukaj nič več. Pogovarjata se ne, tako da jaz pač komuniciram normalno z njima, kolikot moram. Mi je pa sigurno hudo in se ne skušam vpletat v dramo, partnerju pa tudi ne morem razlagat ker on samo pravi, da zdaj bi se pa naj še z drugimi obremenjeval?! Popolnoma nič nima sočutja, še nesel bi kako novico svojim staršem da bi tam lahko veselo debatirali...in bili pametni...
Prav neprijetno je. Ja pa mama sklenila da bo tej na samem povedala, tako tudi očetu....
Hvala še enkrat, se posvečam raje sebi...
LP

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.9.2010 14:44:51   
ronja
Kaj sem naredila jaz samo to, da sem obema napisala moje mnenje, ostalo morata pa sama dva rešiti in razčistiti, sama ne morem tukaj nič več.

Točno tako.

partnerju pa tudi ne morem razlagat ker on samo pravi, da zdaj bi se pa naj še z drugimi obremenjeval?!

Ne z drugimi, samo s tabo! Tebe ima verjetno rad in mu torej ni vseeno, kako se ti počutiš, ne? Razloži mu, da TEBE to boli, da ti ni vseeno, kaj se z njima dogaja, povej mu vse, kar čutiš. Ne da se zdaj on sekira, kaj je tvoj fotr mel s tisto žensko, ampak da se sekira zato, kako se ti počutiš, da ti poizkuša stat ob strani. Če pa tega ni sposoben, potem morata nekaj spremenit, če tega noče, potem je pa verjetno najboljše zamenjat partnerja. Ker s takim, ki ti ne pomaga v hudem, nimaš kaj počet.

se posvečam raje sebi...

Pametnouser posted image , boš sigurno bolj srečna. Upam,d a ti bo partner stal ob strani. To res veliiiiiko pomaga! Lubi je ta "test" naredil z odliko in me ni čukasto gledal, ko sem se recimo pri enem filmu na to temo totalno zjokala in potem jokala še par ur potem (toliko o racionalnosti, mateykauser posted image ).

Samo ne se zapletat v odnos, da bi ga ti poizkušala reševat, da bi ti prepričevala enega, da naj ostane ali da bi šla nadirat drugo žensko. Če se bo mama boljše počutila, naj ji pove, ti pa jima daj vedet, da ju imaš še vedno enako rada, ne glede na vse. Čeprav se obnašajo včasih kot najstniki, svojih staršev vseeno ni zdravo obravnavat tako, kot da smo jim mi starši - to sem mislila. Ker tudi 60letnice/ke lahko ornk mečeuser posted image .

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.9.2010 15:23:15   
tehnofil
Samo ne vem kako daleč je že to šlo?

No, če ne veš, ti bom pa jaz povedal. Šlo je že do konca in to zelo zelo kmalu po začetku skrivanja telefona.

....da mu je sorodnica poslala ....

Kdo pa drug. Prevare nastajajo z ljudmi s katerimi obstajajo priložnosti. In z ljudmi, s katerimi imamo več stikov je več priložnosti (sodelavec/ka, sosed/a, družinski prijatelji/ica, "sorodnik/ca")
Se pa ravno v teh okoliščinah počutimo še dodatno ponižane - ravno zato ker gre za poznane.

Verjamem, da je ravno sedaj stanje nevzdržno za vse. Vsi veste da nekaj ja in da tako ne bo bilo v naprej. Kako pa bo v naprej, pa nihče ne ve ker nihče ne naredi koraka v kakšno smer. Grožnja o ločitvi je za mene samo potrditev, da bi bil telefonski izpisek tako močan dokaz, da je prepričan, da bi mama/žena se hotel ločiti. Zato je že v naprej pripravljen vztrajati, da ga ne da, tudi če bo zato ločitev.

Odnosov med tvojimi starši ne moreš urejati, še manj urediti.  Lahko pa se o odnosih z njimi pogovarjaš. Če se bosta vsak zase pogovarjala s tabo bo vsak zase ob tem razmišljal in prišel do notranjega spoznanja. Ne moreš/smeš soditi dejanj staršev kdo ima kakšen prav, najmanj kar pa je tvoja pravica oz.kar si lahko dovoliš je to, da vsakemu posebej V POGOVORU poveš, kaj te boli in kaj te je prizadelo. Kaj si ti s tem izgubila in kaj je izgubila cela družina.

Včasih izgubimo tisto, česar sploh nismo imeli, pa smo si kar nekako predstavljali da imamo. Naprimer da smo kar dobra družina, da smo kar skupaj in da se imamo kar radi. Ob takšnem dogodku pa ugotovimo da npr. sploh nismo skupaj preživljali prosti čas, da sploh drug za drugega nismo imeli časa, da.... In to spoznanje lahko vzbudi željo da bi to imeli, da bi to ustvarili in na koncu odločitev, da si bomo to prizadevali. In to je v bistvu pot v nekaj boljšega kar smo dejansko imeli. Če pa te želje ni, če je niti nikoli ni bilo, potem je tudi sedaj ne bo - kar pa malo verjamem.

Zato se s "sorodnico" NE ukvarjaj. Ona sploh ni noben faktor. Ne zasluži si niti tvojega "nadiranja". Če ne bi bila ona, bi bila ena druga. Ona je v sliki vaše družine popolnoma nepomembna. Pomebni so odnosi med vami. Ona je lahko prišla vmes samo zato, ker je bil problem v družini.

Koliko si stara? Imaš brata/sestro?

(odgovor članu darcek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.9.2010 15:43:16   
mateyka
ok ronja, ne bom citirala tzvoje lepe tipične kače user posted image ker nimam namena analitično komentirat vsakega stavka. ampak da pojasnim moje stališče (je pa res, da moja se nista ločila,ampak mamo pa druge "veselice" user posted image ) - meni se osebno ne zdi nič zelo narobe, če kdaj kdo nadere eno kuro od ženske v afektu. mogoče je neokusno, celo nedostojanstveno, sigurno pa ni neupravičeno. zakaj? ker jaz osebno ne vidim problema v Kdo ima pravico nekomu govorit, s kom sme seksat?, ampak bolj Kdo je pošten do svoje družine in ne laže in ne skriva, ne razdira le te - kar ta ženska tudi je,skupaj z očetom, ker je sorodnica! + da ne omenim, da je darcek omenila, da skoraj živi njihovo življenje - torej ve o njih toliko kot da je del njih. zdaj pa se meje podirajo in so prekoračene,kdo je tukaj da govori kso kaj sme in ne sme, če vsi hodijo drug drugemu v zelje? jaz ne bi bila tako striktna v tem primeru, vse se mi zdi bolj zabrisano v tej kolobociji..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.9.2010 15:54:25   
ronja
meni se osebno ne zdi nič zelo narobe, če kdaj kdo nadere eno kuro od ženske v afektu

Ma, kako veš, da je kura od ženske? Ker je spala z očetom? Saj je njena mama tudi, pa ni kurauser posted image .

Po moje ni pametno svojim staršem govorit, s kom smejo spat, ker se s tem postavimo v neko pozicijo nad nijmi - ko da so oni naši otroci. Lahko pa smo seveda užaljeni: pa kako si lahko to naredil/a! Kot pri vseh drugih stvareh, ki nas bolijo.

Mislim, da je ločitev en velik cirkus in še če ga spelješ zelo zelo lepo, je zelo zelo težko. IN če ti zraven kdo dela še celo dramo, kako je to grozno in kako bo odrasel otrok to zelo težko prenesel... bo staršem samo še težje - to pa ni namen, ne? Boljše je naredit tako, da si čim bolj pomirjen s tem - potem bo tudi staršem lažje, saj se vsaj za odrasle otroke ne bojo sekirali.

Postavi se v obratno pozicijo: ti prevaraš partnerja, potem ti pa recimo njegova mama pride težit, kaj si naredila oz. gre nadret tistega, s katerim si to naredila? Saj je ona tudi prizadeta, ker njega boli. Ali pa tvoja mama, saj je v končni fazi vseeno. Nekje moramo imet meje, kaj so drugi ljudje in njihove odločitve/odgovornosti...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.9.2010 16:46:01   
Colt
Darček...been there, seen that. Skoraj identična situacija. Ti bom povedal po ''kmečko''. Nimaš kaj za narest, ko se starim konjem in kobilam odpuli. Najbolj modro boš reagirala, če se posvetiš svoji familiji, svojemu življenju in svoji sreči. In seveda ohraniti fer odnos do staršev. To je tvoja garancija za čisto vest. Kdo si ti, da bi morala sedaj na lastnim hrbtom nositi njuno mizerijo? Saj si odrasla oseba, imaš svoj life!

Grega user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.9.2010 18:34:14   
Anonimen
Do neke mere si gotovo vlepetna, če se extra mešaš ali ne. Tvoja družina sta, in ti si del nje - ne moreš se 100% distancirati.
Vmešaš se lahko toliko kot to prizadene tebe; če ne direktno pa čustveno. Poveš lahko, če in koliko te je prizadelo in zakaj. Če starša (oziroma eden od njih) nista zmogla toliko čustvene zrelosti, da bi priznala na kultiviran način najprej sebi in potem razumsko še tebi, kaj se dogaja - tudi prav, ampak ti nisi dolžna tega trpeti. In ne vidim prav nobene najmanjše ovire, da bi morala to zadržati zase.

(odgovor članu darcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Nuhalna svetlina
aviva83

Ali zaupate rezultatom nuhalne svetline?

da (77%)

ne (23%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!