|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje ponoci
21.9.2010 11:38:48   
malaMravljica
rabim nasvet in vase izkusnje, kaksni neumni komentaji pa mi ne bodo pomagali, zato prosim, da se jih zadrzite in niti ne berete, ce vas ne zanima.

Torej, zadala sem si cilj, da bi mali ze lahko prespal celo noc, cez 2 tedna bo ze star 1 leto.
Je dojen otrocicek in sedaj se doji se zjutraj in zvecer, nocno dojenje sem ukinila pred kaksnimi 3 tedni, sedaj mislim pocasi se jutranje. Naj se povem, je nor na dojenje, pa se podatek, da je nocno dojenje izgledalo tako, da sem ga vzela k nama v posteljo, je pil, potem pa nazaj v njegovo sobo v njegovo posteljo. V svoji sobi spi od dopoljnjenega 3 meseca, zvecer gre spat brez cirkusa, budnega dam v posteljo, recem lahko noc in brez dude in joka zaspi v sobi brez kakrsne koli lucke. Je tudi zelo priden dojencek, cez dan ni joka, ihte in podobnega.
No, se mi pa zbuja sedaj  1x na noc in jaz ga ( vem, napaka je to) vzamem k nama. Po koncanem nocnem dojenju je imel mal krizo, ker pac ni bilo vec, zato je hotel noreti po najini postelji. Sedaj se je naucil, da ga objamem in brez govorjenja cakam da zaspi, to pa traja kaksno uro ali vec.
Moje vprasanje je, bi ga morala pustiti v njegovi postelji, ga poskusiti pomiriti in bi potem cez par noci ze znal prespati noc? Ne vem ce je to pravilno, ker nekako se mi zdi, da je sredi noci ze naspan in je prav buden. Da prespi pa bi rada, ker me to pocasi ze zares izcrpava, pa tudi tukaj berem, da veliko otrok, celo mlajsih od mojega ponoci spi 12 ur skupaj. No, toliko moj ne bo nikoli, moj mi od vecera do jutra ne spi vec kot 10 ur, umes pa se bujenje seveda.
Prosim za kaksno izkusnjo. Danes sem namrec hotela uvesti,da ga ne vzamem iz postelje ampak sem le ob njem, pa je tako jokal, vstajal, me klical,... in sem se zacela sprasevati ce je to prav, da mu s tem ne priklicem kaksen odpor do postelje in strah do teme.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 11:50:04   
Katy78
Moj sicer spi celo noč nekeje od 6. meseca. Zdaj bo star 22. mesecev in ponoči spi med 10-11 ur. Jaz ga na tvojem mestu ne bi silila, da ostane v svoji posteljici, če pa joka in te kliče. Ne vem no, meni se ne zdi to velik problem, da ga vzameš k sebi, malo pobožaš, objameš in zaspi nazaj. Mi smo imeli kakšen teden nazaj po zelo dolgem času, mislim, da je minilo že 6. mesecev, eno obdobje, ko se je sredi noči prebudil, skočil na noge in želel k meni. Tako da sem ga pač jemala k nama v posteljo, včasih je trajalo tudi 2 uri da je zaspal, ampak je po kakšnem tednu minilo in zdaj spet spi celo noč. Jaz bi mu dala to, kar pač rabi - tebe. Otroci so si pač različni.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 11:56:59   
ribica.
če si se resno odločila da želiš končno spet spati celo noč, potem ga boš pač morala pustiti v njegovi postelji, ni druge. Ko se zbudil, kot ponavadi, ga lepo mirno položi nazaj, ga malo pobožaj, pokrij in bodi ob njem. Ko bo zaspal, pa pojdi ven is sobe. Vsekakor moraš računati, da se bo prvih par noči zbujal zelo pogosto, ker bo hotel svoje. Vprašanje je samo kako močno si želiš spet spati celo noč. Če zelo zelo, potem boš mirno vztrajala tistih par noči, ko ga boš hodila polagat nazaj v njegovo posteljico. Čim manj govori, in ne glej ga v oči, ker je to že pobuda da je lahko buden. Otrok je sredi noči sigurno zaspan, in ko bo ležel, ga bo slej ko prej premagal spanec. Vmes se bo neštetokrat ozrl, kje si ti. PO moje je najbolje da stojiš ob postelji, da si mu v vidnem polju, ampak ne glej ga v oči, samo bodi tam. Tako dobijo nek varen občutek, da lahko mirno zaspijo, ker mama je še vedno tam.

Tako sem jaz naredila z mojim, potem ko mi je dojadilo vsakih 15 min hodit sem in tja, ter ga jemati ven iz postelje, ker se je malo cmeril. Par noči sem vztrajala, potem je pa lepo spal.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 11:58:04   
mamsi
S tem se ubada večina mamic, verjemi mi, ne poznam nobene, da ne bi imela vsaj eno obdobje ponoči nemir. 12 ur nepretrganega spanca je po moje bolj izjema kot pravilo. 10 ur za 1 letnika in opoldansko spanje pa je že bolj običajno.

Če bi rada otroka ljubeče naučila spanja ponoči, si sposodi knjigo Spi dete spi ali pa Otroško spanje brez joka v sanje. Vse krajše različice sicer izkušenih mamic lahko pomanjkljivo predstavijo kako otroka naučit spat, pa za sabo lahko potegne kakšno napako in posledično neuspeh in še večji jok. Na kratko se že da opisat, da se drži pomirjujoče rutine vsak večer ob isti uri, in da ponoči otroka pomiriš, vendar ne dojiš in zelo postopoma zmanjšuješ svojo vlogo pri umirjanju. Vendar vseeno priporočam, da si prebereš eno od teh dveh knjig, kje so odlični napotki in razloženo, kako in kaj.

Vso srečo.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 13:28:36   
divans1
Uhhh, že to si lahko vesela, da od 3 meseca spi že v svoji sobi in nima problema s spanjem zvečer. Fulll dobro!!! Kako si ga pa to navadila, če si ga dojila, to me pa res zanima? A ponoči ga nisi dojila, če že od 3 meseca spi v svoji sobi? Moj pa že 3 tedne zvečer zaspi na zizi in pol kr pr meni zaspi in  je še dvakrat ponoči, bo pa 5 mesecev star. Pa tudi nimam pojma, kako ga bom navadila, da bo spal v posteljici, ko ne bo več zize...user posted image

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 13:46:19   
pupika
Tudi meni se zdi da je priden mali, pa samo enkrat se zbudi na noč. Ne vem no, jaz bi malega vzela k sebi, če bi videla da pomaga, kajti meni se preveč smilijo otroci ko jokajo in nebogljeno kličejo starše.

Naš starejši je star 4 leta paše vedno ne spi sam. Trenutno imamo obdobje ko mož spi z strejšim sinom, jaz pa z malo, ker jo še dojim, Je pa prej tudi naša mala spala v svoji posteljici, pa sem imela potem jaz eno operacijo in sem jo pretsavila k meni v posteljo, ker je nisem smela dvigovati. In opazam, da veliko bolje spi, če spi zraven mene. Aja naj še opomnim, da naš starejši je prvič prespal noč pri 3,5 letih, prej se je zbujal tudi po 6-8 krat na noč in pil vodo.
Nas pač potrebujejo, še prehitro bodo prerasi in s ene bodo želeli več stiskat pri nas. Šele takrat se zavemo kako hitro so zrasli in si želeli spremeniti preteklost, češ, da se nismo dovolj stiskali z njimi.

Tole pa je res hitro pri 3 mesecih že v svoji sobi, se tudi jaz čudim, kako vam je uspelo dojenje skakanje iz ene sobe v drugo. Jaz si enostavno tako naredim, da je lažje tudi meni, posteljico zraven postelje, sedaj pa kar zraven mene.Pa mi vsi pravijo, ne delaj tega, naj spi sam v svoji sobi, ampak smo različni in se mi zdi preveč kruto, jih pustit jokat, da potem od joka, ker so tako utrujeni zaspijo.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 13:53:53   
divans1
Se strinjam pupika, jst tud ne morem jokanja poslušat, ko pa vidim, da poleg mene zaspi kot angelček, pa sej mogoče delam napako... pa kaj si čem, če ga mam pa rada, pa to je moj otrok, pa naj reče kdor kar hoče... sej ne vem, kako bo sam zaspal, pa enkrat bo že...menda...user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 14:01:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 14:03:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 14:03:05   
natasa28
Naša je spala celo noč od 4m, pa tam nekje do 8m, sedaj pa se cca1x na noč zbudi in hoče flašo(sok ali čaj) naredi nekaj požirkov pa spi dalje. Začela pa se je ta navada od takrat ko je bila prehlajena pa se je zbujala ker je imela suha usta , ni mogla na nos dihat ker je imela zamašenega, Verjamem da se bo tega tudi enkrat odvadila, sicer pa dokler se zbudi 1x na noč to ja ni tak problem da se ne bi mogla vstat pa ji dat flašo. Se pa tudi še dojiva zjutraj in zvečer, nočnega dojenja pa nimava že od 4m.

_____________________________

"Cvetovi prihodnosti so skriti v semenih sedanjosti"

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 14:14:53   
blazka
Najprej bi rekla tole, da je treba otroka naučit zaspat, če čakaš, kdaj bo sam zaspal, pol lahko zelo dolg čakaš. To ni mišljeno za avtorico teme.  Jaz poznam eno, ki ima otroka starega okrog 16 mesecev. Vsak večer ga z možem čakata, da zaspi oz. bolje rečeno omaga. Kar se zgodi okrog 11h ali še kasneje. Pol sem jo pa enkrat slišala, ko je malemu rekla : Joj, kdaj se boš ti navadu prej it spat! user posted image user posted image user posted image  Sej ga moreš ti navadit da gre ob določeni uri spat, ne bo si sam določil rutine in ure, za spat hodit. Itak da bo vztrajal, dokler bo šlo. Sam to enim ni jasno.

Kar se pa tiče avtorico teme. Mislim, da si si že sama odgovorila, da bi morala vztrajati in ne ga jemati iz posteljice. Sploh če si se odločila, da bo spal celo noč. Pri nas je zelo pomagalo, da je šel ob takih nočnih bujenjih očka k njim, so prej zaspali. Ker če so mene videli, je bil še večji jok. Pri očku pa vedo, da ni šale user posted image .
So si pa otroci zelo različni, že pri nas vidim, da je najmlajši veliko bolj vztrajen.

Kar se pa tiče stiskanja in cartanja ponoči pri starših v veliki postelji imam pa jaz itak svoje mnenje, ki sem ga že dostikrat napisala tukaj gor. Da se otroci in starši dobro naspijo in odpočijejo ter naberejo novih moči, morajo spati v svoji postelji. Ne mi govorit, da so še majhni, pa da jih je treba cartat - cartajte jih podnevi, ko so budni. Je čist zadost časa. Noč je pa za spanje. Za vse. Vsak v svoji postelji. Ne pa mami pri enemu, oči pa pri drugemu. Pol pa pride do trenj v zakonu. 

< Sporočilo je popravil blazka -- 21.9.2010 14:15:38 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 14:58:14   
divans1
Kako ga pa lahko naučiš zaspat, pa da se ne bo ponoči desetkrat zbudu, če petje, duda in razno tapkanje ne pomaga razen ziza...???

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 15:08:24   
malaMravljica
Punce hvala za same koristne komentarje.

Divans1, ja, ze od 3 meseca naprej v svoji sobici. Kako sem ga naucila,da sam zaspi. Ves, 3 mesece je bil v zibki v nasi sobi. Pa sem brala eno knjigo, da najvecja napaka je, da zaspi med dojenjem in ga damo spat, ker ko dojenja ne bo, bo pa kriza. In sem vprasala sestro kaj bom pol, mi je rekla, pol bo pa jok in kriza. Sem potem takoj poskusala med dojenjem ko se ni spal, je pa nehal pit in se cartal sva se se malo stiskala, potem pa sem budnega dala v zibko, mu dala lubcka, rekla lahko noc, lepo spi in sla ven. Ne vem vec, na zacetku se je hecal se malo v zibki, sem sla rect, da bi moral spat in pred vrati poslusala, mali je zacuda zaspal. To sem potem vedno delala, no vcasih je zaspal med dojenjem, ostalo pa sem ga dala budnega spat. Potem v njegovi sobi isto. Zvecer ga dam vcasih tako budnega in v akciji spat, da si prav recem, danes pa ni sans da zaspi. Mali pa miren zaspi. V tem casu se je mogoce zgodilo 5x, da ni hotel spat, je res zacel kricat in sem ga sla se mal vzet, pa nesla k meni in potem cez par minut nazaj in je bilo ok.

Ne, niti slucajno nisem nehala ponoci dojit s 3 meseci,zaradi komforta. Za kaj takega sem pa cisto napacna oseba.  Do predkratkim se je dojil tudi po 3 x na noc, sla sem ga iskat in prisnela k meni v posteljo. Vstajanje 7x na noc pa tudi meni ni znanstvena fantastika, na zalost user posted image user posted image  Samo sedaj pa res mislim, da je pocasi cas, da noc prespi v celoti. Res se zbudi samo se enkrat, samo ta 1x se raztegne na uro ali dve in moj spanec je potem tak kot je.

Naceloma tudi zagovarjam mnenje, da se otrok lepse naspi v svoji sobi, nihce ga ne moti in tudi partnerja sta ponoci partnerja in ne starsa. Da bi mali spal pri nama mi tudi odpade zaradi ekstremne oblike vodne postelje, ki malega premetuje, ce se midva obrneva. Pa tudi jaz se ne naspim, ker prevec pazim na malega.

V teoriji sem tudi za, da se v primeru ucenja spanja otroka lahko nekaj casa pusti jokati, ce si seveda ob njem, on pa je previt in ni lacen. Samo pri tem pa vidim, da je praksa nekaj drugega kot teorija, sploh ko moras poslusati jok svojega otroka.

V primeru pozitivnega rezultata vam pridem porocat kaj in kako sem urgirala user posted image  

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 21.9.2010 15:11:28 >

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 19:30:17   
kalbo
No jest sem tist očka s katerim ni šale. Pri starejšemu je palilo, da sem prišel not, mal pobožal, pa se je umiril, in zaspal. Kdaj se je tud zgodilo, da je jokal, sam to je bil tisti jok brez solz, ki ni trajal dolgo. Pri njemu je palilo, da sem začel naštevat kdo vse spi. Pri tasrednji je bilo najlažje, ker je edina mela dudo. Je palilo, mal pobožat in rečt, da je treba spat, vendar tud  čisto brez joka ni šlo.

Naš mali je pa posebna zgodba in nič od zgoraj navedenega ni dalo rezultatov. No jih je dalo, rezultat je bil še večje dretje...ja dretje, ne jok, v udobnem položaju brez solz, tudi dve uri skupaj, utišala bi ga edino flaša mleka, ko je začutil vodo...dretje. Najprej enkrat na noč, potem je to blo že trikrat štirikrat, pa je prej brez težav spal celo noč, celo najlažje se je odvadil zize. Palilo je, da sem enostavno prižgal luč in ga nisem pustil skrivat se pred lučjo. Ene deset__  minut sva se gledala on v dretju, jest miren ob posteljici, potem se je pa umiril, se stisnil k meni in brez joka sladko zaspal. Zdaj je dovolj, da pridem not in ga pobožam. Lepo zaspi,  ne dere se ne več. Sem pa že skoraj obupal.

Vsi trije pa spijo od prvega meseca v svoji postelji v svoji sobi. Starejša dva zdaj na pogradu v eni sobi, mali pa v drugi. Seveda je pogoj za tole uvajanje v spanje, da je otrok zdrav in mu nič ne fali. Tud jok je treba ločit.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 21.9.2010 19:38:07 >

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 19:42:21   
kalbo
PS: Seveda pa tole ne zgleda v resnici takole samozavestno, kot se bere. Kolikokrat sva v spalnici debatirala, a je prav, a ni prav, kaj bi in kaj nebi. No pri starejših dveh je uspelo, čeprav sva pri prvem veliko tuhtala. Pol pa misliš, da vse veš, dobiš pa našega malega, ko je narejen totalno kontra. In spet tuhtanje jovo na novo.user posted image

Je pa res, da je bil cilj jasen, spanje v svoji sobi in seveda kolikor toliko redno in zakonska postelja zakonska postelja v pravem pomenu besede.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje ponoci
21.9.2010 21:11:13   
Lantea
Kalbo, tako je bilo tudi pri nas. Ko smo se odvajali od nočnega hranjenja, je bilo prisotnega tudi nekaj joka in razmišljaš ali delaš prav ali ne. Samo jaz pravim...zakaj toliko ljudi reče...ga imam rad-a, ne morem ga pustiti jokati. Ali je to res ljubezen? Danes se samo še to sprašujemo, ali mu izkazujemo ljubezen, ga imamo dovolj radi,... potem pa imamo okoli sebe "egoiste". Ne me narobe razumet. Imam svoji dve hčerki zelo rada, ampak sebe pa tudi. In po moje je ljubezen do otrok to, da se počuti varnega, da ti lahko zaupa, ampak da ga hkrati ne zavijaš v vato. Če ne prej, bo že pri 11m doživel mariskaj, ko bo moral v kakšno varstvo. Sploh recimo v vrtcu je potrebno veliko prilagajanja.
Kar se spanja tiče...če bodo starši naspani, bodo tudi čez dan, ko bodo z otrokom, boljše volje, sproščeni in naspani. Tako da jaz svetujem le, da vztrajaj pri tem, da spi v svoji sobi. Na kakšen način (da ga miriš, pustiš jokati...) se pač sama odločita, kar je vama lažje. Jaz sem mnenja, da če včasih pustiš otroka jokati (če so seveda primarne potrebe zadovoljene), ne delaš škode. Otrok zaradi kakšne minute joka ne bo zapostavljen, prizadet ipd.
Vso srečo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 7:47:48   
kalbo
No naš mali zagotovo ne more živet, brez da bi vsaj 15 minut na dan jokal. Joka ko mu vzameš dalinjca, joka, ko ga odpelješ s kuhinje, joka, ko ka postaviš stran in ponovno zlagaš stvari na polico za njim, joka kar tako, zanimivo ko se udari joka zelo kratek čas in potem gas naprej... Če bi me njegov jok ganil, bi bil že na robu nevemčesa, ker v povprečju mu moraš na deset__ minut vzet iz roke vsaj eno neigračo, al pa ga spravit stran od vsaj enega kota, kjer ni zanj primerno. No stvari grejo počasi na boljše. če bi ga pa ubogal, da nebi jokal....user posted image  

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.9.2010 7:50:48 >

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 9:10:21   
tassika
MM midve še vedno vstajava 2x na noč, pa se ne doji že od 6m. Ob 1 zjutraj jo zignoriram in lepo zaspi nazaj, brez joka, okoli 4 zjutraj pa dobi mleko, ker brez ne gre in potem spi do 7-ih. Se pa strinjam, da otrok mora malo jokat, naša tudi joka ko ji kaj vzameš, ko kaj ne more naredit,... joka tudi če se ji zazdi, da ne bo spala, pa potem že v naslednji minuti zaspi. Ne me narobe zastopit, ni to histerično dretje, tega je sčasoma potrebno umirit, ampak zdarv normalen jok pomaga otroku, da se zave še ostalih čustev, da ugotovi, da kaj ne more imeti,... nekje sem enkrat prebrala zanimiv članek o tem. ČE otroku pustimo da malo joka mu s tem omogočimo drugačno komunikacijo, katero mora tudi poznati.
Evo tukaj je nekaj o tem, sicer v drugi temi, ampak cilje je enak, če otroka prehitro potolažimo nima možnosti komunikacije.

Zato otroški zdravniki še posebej opozarjajo, naj novopečene mamice ne delajo vse prepogoste napake in poskušajo, samo da bi se izognile joku, vnaprej ugoditi otrokovim potrebam. Pediatri v svojih ordinacijah neštetokrat slišijo izjavo: »Kadar je lačen, začne zehati in takrat mu hitro ponudim mleko, da ne bi začel jokati.« To je zelo narobe. Prav je, da novorojenček zajoka in tako izrazi svojo potrebo po hrani. Kako naj oceni svoje sposobnosti glede vplivanja na okolje, če mu takrat, kadar hoče spregovoriti na svoj edini možni način, torej z jokom, nemudoma zamašijo usta in mu ugodijo? Jok je torej še kako pomemben in potreben, saj odraslim pomaga otroka spoznati.

KAj pa narediti pri tebi? JAz bi vztrajala, šla do njega, ga položila, potolažila, tudi sama to delam, nikoli je ne dam k nama spat, ker potem nihče ne spi, ker je prava vrtavka in ji greva na živce, ker jo ovirava. Tako se dan za dnem, noč za nočjo sprehajam, včasih 1x, včasih večkrat, apmak kar gre, zdaj sva 2x na noč in to je meni super. Ko smo prišli z dopusta sem 14 dni vstajala na 1 urouser posted image  Kdaj bo pa spala celo noč pa ne vem. Mislim, da ni pogoj to, da otroku vzameš dudo, mleko, vodo, da bo spal celo noč, pomoje spi takrat ko je dozorel temu.

< Sporočilo je popravil tassika -- 22.9.2010 9:12:50 >


_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 9:40:05   
Lantea
Otroci včasih ponoči tudi kar v spanju jočejo, pa jim nič ne manjka. Jaz vem, da sva od začetka, ko sva jo prestavila v svojo sobo, imela vrata odprta, da sva jo slišala. In vsakič, ko je zajokala, sem skočila pokonci in šla tja, da sem jo pobožala, al pa kaj...in sem jo včasih s tem ravno zbudila. Potem sva pa čez nekaj časa vrata zaprla, da nisem vsakega joka slišala, ali pa sem se včasih zadržala in nekaj časa počakala, tudi če je zajokala in sem presenečena ugotovila, da me pa res ne rabi vsakič, ko zajoče. Ne vem, ali je jokala v spanju, ali se je pač znala sama potolažit in zaspat naprej, v glavnem, kmalu ni bilo potrebno več ponoči vstajati. Tako da je včasih pametno kakšen jokec malo preslišat. user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 9:55:25   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: tassika
gre, zdaj sva 2x na noč in to je meni super. Ko smo prišli z dopusta sem 14 dni vstajala na 1 urouser posted image  Kdaj bo pa spala celo noč pa ne vem. Mislim, da ni pogoj to, da otroku vzameš dudo, mleko, vodo, da bo spal celo noč, pomoje spi takrat ko je dozorel temu.


Seveda, samo otroku moraš dat možnost, da v tem dozori.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 10:48:13   
tassika
SAmo kako veš, da recimo res ni lačen ponoči, naša spije flašo mleka oz jo kar zeksa in golta dol. Kako vedeti, da ne rabi tiste flaške?

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 11:05:19   
blazka
Pri nas je bilo pri tamalem tako, da je že spal celo noč, pa mleko šele zjutraj pil. Ampak potem se je začel zbujat ob 2h ponoči, pa jok, ker bi on pil mleko. Enkrat sem mu dala pit mleko takrat, ker je zvečer bolj malo jedel, pa sem predvidevala, da je res lačen. Napaka! Naslednjo noč se je zbudil ob 12h. Pa potem spet ob 2h itd. Pa je jedel zvečer. Tako sem vedla, da se on kar zbudi, pa se spomne, da bi zdej pa mal mlekca pil, pa mal jokal. Opa miško. Midva z očkom se nisva dala.  Zdaj spi celo noč, mleko pa pije zjutraj na kavču. Da ne bi slučajno spet zamenjal jutro z nočjo. Trkam na les, da bi to trajalo user posted image .

Glede na to, da je že spal celo noč, sem sklepala, da ni lačen ponoči, ampak so v igri druge "muhe".

Aja, pa ko se je to dogajalo je bil star eno leto.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 11:15:48   
tassika
Hmmm naša bo tudi kmalu 1 letouser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 12:48:41   
smokyhawk
naš je star zdaj 6 mesecev in že zdej dober teden dni opažam da se zbuja ponoči in fertik..ne zaspi nazaj,mu dam dudo,pa zaspi za 15-30min in jovo na novo,spet duda in zaspi in spet duda....tko da se že ta teden nisem naspala nič,pa prej je bil pa tak angelček im mi je že od 1,5 mesca prespau celo noč do ene 7-8 brez bujenja,zdej pa fertik...sem si rekla da mi je bilo prelepo da je bilo res...user posted image user posted image pol pa omagam in mu dam flašo čaja,ga dam k sebi v posteljo in tam zaspi da je koma,če ga dam nazaj v otroško-končano....a je že mela kira takšen problem,da mal vidim ali je to samo obdobje al je res fertik z lušnem???user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: spanje ponoci
22.9.2010 14:12:15   
rogljicek
Takole sem jaz prakticirala pri 1. hceri, saj nisem mela energije ponoci 100x vstajat. Zbujala se je zelo dolgo (za dudo al vodo al,...user posted image ) Torej, zlo tezko jo je bilo navadit spat samo, naju pa tudi pravzaprav ne moti, ce spi z nama. Sedaj je malo prevec zivahna, ker brca, se obraca, vstaja v spanju,... Sedaj tudi 2. hci spi pri meni (posteljica je poleg najine in stranica odstranjena) in bi jo lahko dala nazaj v svojo posteljo, ampak mi je tko fino se k njej stisnit. Stara je 5 mesecev in se vedno ponoci dojena. 

(odgovor članu smokyhawk)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?