tassika -> RE: spanje ponoci (22.9.2010 9:10:21)
|
MM midve še vedno vstajava 2x na noč, pa se ne doji že od 6m. Ob 1 zjutraj jo zignoriram in lepo zaspi nazaj, brez joka, okoli 4 zjutraj pa dobi mleko, ker brez ne gre in potem spi do 7-ih. Se pa strinjam, da otrok mora malo jokat, naša tudi joka ko ji kaj vzameš, ko kaj ne more naredit,... joka tudi če se ji zazdi, da ne bo spala, pa potem že v naslednji minuti zaspi. Ne me narobe zastopit, ni to histerično dretje, tega je sčasoma potrebno umirit, ampak zdarv normalen jok pomaga otroku, da se zave še ostalih čustev, da ugotovi, da kaj ne more imeti,... nekje sem enkrat prebrala zanimiv članek o tem. ČE otroku pustimo da malo joka mu s tem omogočimo drugačno komunikacijo, katero mora tudi poznati. Evo tukaj je nekaj o tem, sicer v drugi temi, ampak cilje je enak, če otroka prehitro potolažimo nima možnosti komunikacije. Zato otroški zdravniki še posebej opozarjajo, naj novopečene mamice ne delajo vse prepogoste napake in poskušajo, samo da bi se izognile joku, vnaprej ugoditi otrokovim potrebam. Pediatri v svojih ordinacijah neštetokrat slišijo izjavo: »Kadar je lačen, začne zehati in takrat mu hitro ponudim mleko, da ne bi začel jokati.« To je zelo narobe. Prav je, da novorojenček zajoka in tako izrazi svojo potrebo po hrani. Kako naj oceni svoje sposobnosti glede vplivanja na okolje, če mu takrat, kadar hoče spregovoriti na svoj edini možni način, torej z jokom, nemudoma zamašijo usta in mu ugodijo? Jok je torej še kako pomemben in potreben, saj odraslim pomaga otroka spoznati. KAj pa narediti pri tebi? JAz bi vztrajala, šla do njega, ga položila, potolažila, tudi sama to delam, nikoli je ne dam k nama spat, ker potem nihče ne spi, ker je prava vrtavka in ji greva na živce, ker jo ovirava. Tako se dan za dnem, noč za nočjo sprehajam, včasih 1x, včasih večkrat, apmak kar gre, zdaj sva 2x na noč in to je meni super. Ko smo prišli z dopusta sem 14 dni vstajala na 1 uro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kdaj bo pa spala celo noč pa ne vem. Mislim, da ni pogoj to, da otroku vzameš dudo, mleko, vodo, da bo spal celo noč, pomoje spi takrat ko je dozorel temu.
|
|
|
|