Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:41:06
|
|
|
|
ona
|
Jaz bi kakšno enostavno,npr. Volk in 7 kozličkov,Rdeča kapica...tako,da jo že malo poznajo. Se mi zdi pa malo prezgodaj pri 4 letih,da s tem otroke obremenjujejo,ker imam punčko,ki gre drugo leto v šolo in bodo letos začeli z tem,pa ima skoraj 6 let
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:41:54
|
|
|
|
špelin@
|
Vsak otrok ima svoje preference Ti sama najbolje veš, katera knjiga je tvojemu otroku najbolj všeč. In tisto bo tudi z veseljem obnovil oz. po svoje predstavil zgodbo. Če nimaš idej, pojdita v knjižnico in naj sine izbere nekaj knjig, potem pa mu jih preberi, mgooče ga kakšna fino pritegne.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:46:09
|
|
|
|
Anonimen
|
tudi naši so imeli v vrtcu bralno značko. zgodbica naj bo kratka, na parih straneh. naj bo taka, da se kaj (kakšen dogodek, stavek) ponavlja v zgodbi. ker mora povedat s svojimi besedami, bo zelo težko, če bo zgodba predolga in prekomleksna. otroci se namreč te zgodbice hočejo naučiti praktično do vejice na pamet, kar pa ni namem bralne značke.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:48:03
|
|
|
|
uškinamama
|
Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. Pri nas so pri 4 ih bile zanimive : Kje je zmaj? ( zelo lepa knjiga o tem, da stvari včasih zgledajo drugače kot v resnici so) Lonček na pike - pesmice, Kekec (in pehta/ in bedanec)...
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:51:48
|
|
|
|
mamamajča
|
Čisto nič ni prezgodaj, ker so naši otroci večji čudeži, kot si mi sami predstavljamo. Včasih kako pravljico potem ponazarjajo skozi igro in te lahko prav preseneti, koliko je uspešen. Zelo priljubljena zgodbica je o piščančku, ki izgubi mamico. Je čisto enostavna, si jo lahko izjemno zapomni,pa zagotovo mu bo všeč. Moj je čisto nor nanjo in mi jo vsak dan pripoveduje :)
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:52:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. tudi jaz bi njihov spomin. aaaampak, ko pa mu poveš z drugimi besedami, brez premega govora, se pa izgubi.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:54:25
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. tudi jaz bi njihov spomin. aaaampak, ko pa mu poveš z drugimi besedami, brez premega govora, se pa izgubi. Aha Naša srednja je ravno pred ta teden povedala knjigo za bralno miško. In je prvih nekaj strani povedala dobesedno, potem pa jo je ena slikica tako notri potegnila, da je začela po svoje Ampak končala je pa spet dobesedno
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 8:54:57
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. tudi jaz bi njihov spomin. aaaampak, ko pa mu poveš z drugimi besedami, brez premega govora, se pa izgubi. Bog ne daj kaj drugače prebrat ali skrajšat - a -a, takoj vskoči vmes in me popravlja... . Me zanima kam se potem ta spomin izgubi?
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 9:08:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. tudi jaz bi njihov spomin. aaaampak, ko pa mu poveš z drugimi besedami, brez premega govora, se pa izgubi. Bog ne daj kaj drugače prebrat ali skrajšat - a -a, takoj vskoči vmes in me popravlja... . Me zanima kam se potem ta spomin izgubi? no, saj bistvo teh bralnih značk je, da se naučijo povedat s svojimi besedami. ker le tako se lahko preveri, če so res dojeli tisto, kar so prebrali.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 9:09:31
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. tudi jaz bi njihov spomin. aaaampak, ko pa mu poveš z drugimi besedami, brez premega govora, se pa izgubi. Aha Naša srednja je ravno pred ta teden povedala knjigo za bralno miško. In je prvih nekaj strani povedala dobesedno, potem pa jo je ena slikica tako notri potegnila, da je začela po svoje Ampak končala je pa spet dobesedno naš je ta prvo zgodbico tako predstavil in smo bili takoj "kregani", da tako ne gre
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 9:10:13
|
|
|
|
uškinamama
|
ja, vsekakor, sicer mi še nimamo izkušenj z bralnimi značkami , samo z zastašujočim spominom .
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 9:11:36
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Meni je zanimiv ta otroški spomin... ko malega vprašam kaj sem mu prebrala, mi začne citirat knjigo in ne obnavljat . Kaj bi dala za pol njihovega spomina. tudi jaz bi njihov spomin. aaaampak, ko pa mu poveš z drugimi besedami, brez premega govora, se pa izgubi. Aha Naša srednja je ravno pred ta teden povedala knjigo za bralno miško. In je prvih nekaj strani povedala dobesedno, potem pa jo je ena slikica tako notri potegnila, da je začela po svoje Ampak končala je pa spet dobesedno naš je ta prvo zgodbico tako predstavil in smo bili takoj "kregani", da tako ne gre Naša vzgojiteljica pravi, da je za to starost popolnoma normalno, da otrok hoče dobesedno, ampak je fino, če vmes vseeno malo po svoje pove. Itak jih tam trenirajo, ko jim dajo v roke sliko in otrok potem sam naplete zgodbo na osnovi tega, kar vidi na sliki.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 9:19:43
|
|
|
|
kalbo
|
Nič ni prezgodaj in nič jih ne matrajo, če seveda ne bodo starši zahtevali jedrske fizike zraven. Važno je, da zgodbo pozna in da pizkusi kaj povedat ob slikah, če pa ne, pa tud OK.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 9:54:10
|
|
|
|
pikica*
|
Mi imamo letos v vrtcu tudi bralno značko. AMpak mene skrbi predvsem to, da hčerka ne mara poslušat pravljic. Na hitro že, potem pa jo mine . Pa ponavadi po vsakem stavku vskoči v besedo in začne spraševat kaj v zvezi s kakšno od slik ipd. Še nikoli se ni zgodilo, da bi lahko v miru prebrali par stavkov zapored. Zato izkušenj s poznavanjem pravljic na pamet nimamo, zato pa imamo toliko večje skrbi s tem, kako jo pripravit do tega, da bo pravljico res poslušala in to do konca. Zdaj je pa to še toliko težje, ker želi knjige brati sama (pozna vse črke, prebere pa samo krajše besede). In tako je zame postala tale bralna značka čista nočna mora .
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 10:04:14
|
|
|
|
evelinka
|
haj! mi smo dobili zbirko, katere pravljice naj si izberejo in predstavijo. Ni bilo nobenega problema drugače pa mi je moj sin ravno včeraj povedal pravljico za lahko noč ( ja on meni ) Lepotica in zver - povedal je originalno, star pa je 5 let. pa že kr nekaj časa je ko sem mu jo brala . Tak da nobenega strahu lp
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 10:57:17
|
|
|
|
simonas
|
Naši otroci so lani začeli z obnovami knjig. Jaz sem Alini pustila, da si sama izbere knjigico, ki jo je nato vzela v vrtec in "pripovedovala" prijateljem. Je čisto različno izbirala in je bila nad tem zelo navdušena. Povedali pa so menda obnove 4 knjig čez celo leto (kdor ni želel pa ni rabil).
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 11:16:28
|
|
|
|
mišk
|
Pri nas imajo domače branje (bralni palček) že dveletniki. Oni si sami v vrtcu izberejo knjigico, jo odnesejo domov (za največ 14 dni), doma skupaj naredimo izdelek na temo knjigice (risba, iz gline, krpanka,...), ko jo prinese nazaj, pa pove njeno obnovo pred vsemi sošolci. Vem, da je lani nosila domov neke knjigice od snežnega medveda, pa medo Jaka,... Ne vem točnih naslovov. So ble pa to kar konkretne, seveda bolj kratke zgodbice.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 11:17:53
|
|
|
|
koala
|
Pri 4 je prezgodaj za obnovo . Moj sin je sodeloval že lani pri projektu palček bralček, pa je star 2,5. Itak da so lani nekateri bolj kazali slikice, tisti malo bolj zgovorni pa so pač pripovedovali o knjigici ob slikicah. pikica, saj če noče poslušati pravljic, pač razvijata zgodbo ob ilustracijah, jaz ne vidim problema. Mi je pa prav prisrčno opazovati sina ko "bere" knjigo, po možnosti obrnjeno narobe. In to počene tako zavzeto da se sploh ne pusti motiti. Jaz bi se na tvojem mestu posvetovala z vzgojiteljico, sinova je rekla da bo obesila seznam knjigic ki jih priporoča.
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 14:36:15
|
|
|
|
atea
|
namen tako zgodnje bralne značke ni tekmovanje, pomembno je da si vsaj nekaj zapomni na začetku pove dobesedno, pri tretji ali četrti knjigici bo pa že delala domišljija pri nas smo pa imeli dogodek: punčka sploh ni rada govorila, toda rada je poslušala, zato je vzgojiteljica rekla naj nariše obnovo zgodbice zgodbico je narisala večkrat -kot risanko, kasneje se ji je pa tudi jezik razvezal sedaj pa govori in riše da jo ni mogoče ustavit-ko se je naučila pisat pa piše zgodbe in kat tako samo da piše sedaj morajo že zgodaj brat pri pouku , da lahko sledijo pri matematiki je treba prebrat navodila-ter izračunat /če ne gre branje ne ve kaj mora izračunat in kako,..../ jaz ne berem rada, toda pravim da sem zelo bogata ker otroci radi - zelo radi berejo mogoče za prvič pove obnovo knjigice ki jo že pozna- v vrtcu morajo biti zadovoljni, kajti vsak trud šteje lp veliko veselja pri branju
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 17:32:29
|
|
|
|
Splišni
|
Potem sem pa edina, ki se ji to zdi čisto brez veze. V vrtcu se morajo otroci IGRAT. To je vedno govorila naša vzgojiteljica in še kako rav je imela. Vedno je tarnala, da jim zmanjkuje časa za igranje in da to ni prav. V tem obdobju se otroci učijo z igro, skozi gibanje. Čimveč morajo prijemat in se čimveč gibat.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 18:13:44
|
|
|
|
nacirema
|
Otrokom je tudi poslušanje pravljic igra, saj medtem, ko jim beremo, se igrajo s svojimi mislimi: po svoje preurejajo zgodbico, jo doživljajo, se istovetijo z junaki. Hkrati pa razvijajo koncentracijo, ki kot vemo, je še kako pomembna! Poleg tega si pa še širijo besedni zaklad! Starši, ki smo imeli slabe izkušnje v otroštvu, vidimo branje svojim otrokom, kot nekaj kar jim "škodi", kot neka muka. Resnica pa je daleč od tega. Ne mislim nate (Splišni), ampak govorim iz svojih izkušenj.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 19:47:02
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Potem sem pa edina, ki se ji to zdi čisto brez veze. V vrtcu se morajo otroci IGRAT. To je vedno govorila naša vzgojiteljica in še kako rav je imela. Vedno je tarnala, da jim zmanjkuje časa za igranje in da to ni prav. V tem obdobju se otroci učijo z igro, skozi gibanje. Čimveč morajo prijemat in se čimveč gibat. Seveda mora bit to skozi igro in čisto neobvezno. Naša vzgojiteljica je ekstra povdarila, da ne silit, naj bo skozi igro.
|
|
|
|
RE: 4 letnik obnova knjige v vrtcu 21.9.2010 19:48:37
|
|
|
|
liliana
|
Se strinjam s Splišni......otroci se morajo vsaj pri enem, dveh, treh, štirih letih igrati..... In ja, poslušanje pravljic pri treh ali štirih letih je igra.....kot igra pa mi več ne izgleda to, da dobi otrok v tej dobi za "domačo nalogo", da mora pri treh ali štirih letih povedati obnovo neke pravljice.....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?