5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: emilija2008 Naja, o bog... koliko groznih stvari. Bodi optimistična,da bo pri tebi vse tako kot mora bit. In če ni skrivnost, kaj je vzrok za spino bifido? Me je kar zaskrbelo, ker nisem nič kaj redno jedla te folne kisline. Kupila sem si Femibion 1,ampak sem 30 tablet pojedla v 2 mesecih, ker mi je bilo tolikokrat slabo, da jih enostavno nisem mogla pogoltniti oz. ne videti. Groza. Zdaj ko ni več tako hudo, pa jemljem ta Centramed mami. Tudi te so velike, ampak nekako gre. Pa zopet pijem Donat - prej sem zaradi prebave, zdaj pa bolj zaradi vsebnosti magnezija. Sanja, držim pesti, da bo vse ok!!! A še katero boli križ v ledvenem delu? Vzrok za Spino bifido je baje tudi v pomankanju železa oz. folne kisline. Zato potem, ta ki dozivi Spino bifido, dobi 10_x_ vecjo dozo folne, kot jo me jemljemo normalno. Evo kopiram nekaj iz strani od Bayerja (Elevit) Spina bifida Spina bifida je prirojena napaka, ki nastane, če se del enega ali več vretenc ne razvije popolnoma. Tako ostane del hrbtnega mozga nezavarovan. Napaka se lahko pojavi kjerkoli na hrbtenici, najpogostejša pa je v njenem spodnjem delu. Kako huda je, je odvisno od tega, koliko živčnega tkiva ostane nezavarovanega. Manjše število ljudi ima hujšo obliko bolezni spina bifida occulta. Pri teh je razcep hrbtenice večji ali pa gre za napako v rasti dveh ali več vretenc. Na koži se lahko pojavijo vidni znaki, kot so pega ali naevus (kožno znamenje), jamica ali sinus (votlina) ali poraščeno znamenje. Če so ta nad zadnjico ali na sredini (centralno), obstaja sum na bolezen spina bifida occulta. Kadar pa sta jamica ali votlina pod zadnjico, pa se največkrat izkaže, da ne gre za to bolezen. Spina bifida occulta je povezana z naslednjimi težavami: deformacija stopala, slabotnost in zmanjšana sposobnost čutenja nog, spremembe delovanja rok, okužbe mehurja, inkontinenca in črevesne težave. Vzrok za te težave je pripetost hrbtenjače na hrbtenico. Pri otrocih, ki najprej ne kažejo nobenih znakov obolenja, se lahko pojavijo težave v obdobju hitrega odraščanja. Živci hrbtenjače se tedaj napnejo in znaki bolezni se postopoma poslabšajo.
< Sporočilo je popravil 5ra8 -- 20.9.2010 14:48:16 >