ronja
|
Cukerček, glede na napisano, bi jaz na tvojem mestu poizkušala zamenjat skupino: vodstvu lahko rečeš, da se otrok v tej skupini ni dobro počutil, da se z vzgojiteljico nista najboljše ujela, ker je bolj oštra, on pa ni navajen takega pristopa, ti pa ji ne moreš zaupat, saj imata različne pristope. Saj zamenjat skupino se verjetno da. Meni tudi ne bi bilo vseeno, če bi bile grobe s komerkoli v skupini. Do zdaj česa takega še nisem videla v našem vrtcu, res pa je, da jih ne kontroliram - pri nas je steklo na vratih itak prelepljeno z enim plakatom, prav z namenom, da se ne vidi skozi - je vzgojiteljica to povedala že na začetnem sestanku, da ji gre na živce, če ji kdo gleda, zato zadevo kar prelepi, pa je mir. Ko pridem, vedno najprej potrkam, tako da vesta, predno vstopim, na uvajanju pa sta seveda tudi vedeli, da sem zraven, ko sem bila notri. Vendar nisem imela občutka, da bi se karkoli pretvarjali. Na začetnem sestanku se mi je zdela vzg. zelo stroga, vendar sem potem ugotovila, da je taka do staršev, ne do otrok . Kar mi je pa čisto ok. Včasih katera povzdigne glas, ampak nič bolj kot jaz doma . Pa ni da bi zdaj tulile na njih - ampak vedno te pa ne slišijo, če lepo prijazno rečeš, vsaj večina otrok po moje ne. Se zaigrajo in če ne rečeš dovolj odločno, sploh ne dojamejo, da je to bilo njim namenjeno . pelin, včasih zelo napačno sodimo, če sodimo po 1 postu, pa nas zmoti nek sokec in si takoj predstavljamo neko ultrazaščitniško mamo. Včasih se ne znamo dobro izrazit, ap ni nujno vse tako, kot je napisano. Včasih sodimo po svojih izkušnjah in nam te zameglijo presojo.
|