|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.9.2010 15:24:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2751
   [Brisano sporočilo]
14.9.2010 15:26:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2752
   RE: Septembrke 2010 - 3.del
14.9.2010 15:51:21   
Klemcy
Heeeeeej!

Najprej vsem novo pečenim mamicam iskrene čestitke za njihove bubice user posted image user posted image user posted image

Mi smo včeraj prišli domov in smo presrečni. Le včasih me popade panika, da ne bom zmogla, ali da kaj narobe delam, saj res nisem imela nobene prakse. No danes je že bila patronažna pri nas in jo lahko vprašam vse kar me muči. Počutim se ok, le joški me bolijo ko user posted image , saj kar lije iz njih, mala pa tolko ne spije.

No in še moja porodna zgodba:

Zjutraj ob pol9 sem imela 8. seanso akupunkture in odločili smo se, da me napika v hrbtenico, da vidimo, če bomo sprožli kakšne popadke, saj sem bila že čez rok in tut lep datum se mi je zdel. user posted image  jaz po pravici v to nisem verjela in sem pač čakala, kar bo pa bo. In glej ga zlomka... pol ure po stimuliranju me je začelo fajn špikat. V eni uri sem imela 11 takih krčev. Torej na 5 minut. Še vedno nisem verjela in sem mislila, da bodo popadki izginili, takoj, ko se bom dvignila iz tiste postelje in šla domov. Pa sem se spet zmotila. Postali so še pogostejši, na 3 minute. Doma sem hitro vse počistla, oprala in obesila perilo, skuhala kosilo-polnjene bučke in krompir... Ob 13. uri je prišel moj domov in mu končno povem, da se je začelo. Kosila do konca nisva mogla pojest, saj sem dihala pri mizi kot pes user posted image . In sva šla...
Do P imava 5 minut, tako da ni blo panike. Bila sem odprta 2 cm, zato smo šli kar na mizo.
V porodno sobo pokuka babica, ki sva jo poznala, saj je mama najinega prijatelja. Pove nama, da čez 1 uro ob 15h zaključuje smeno, ampak če želiva, bo ostala z nama in nama pomagala spraviti na svet našo Aljo. Bila sva presrečna! Kako fajn je imeti pri porodu osebo, ki jo poznaš, ker veš, da se bo zate potrudila po najboljših močeh. Najprej smo moje telo nafilali z antibiotikom za Streptokok in potem sem bila končno pomirjena. Popadki so postali tako pogosti, da vmes med njimi ni bilo nobene pavze več, ampak so bili kar v eno, en veeeeliiiik popadek, brez kraja in konca. Takoj smo poklicali našo sorodnico anesteziologinjo, ki me je zjutraj stimulirala na A, da je pridrvela kakor hitro je lahko. Ko mi je nastavla EA, sem bila odprta že 5cm in bolečina je bila neznosna. Moj pravi, da sem se že začela izgubljati in so mislili, da bom vsak čas padla v nezavest. Tudi dihati več nisem mogla. EA končno prime in vidim nebesa. Kar naenkrat smo se začeli smejat, hecali, slikali, bilo je suuuupeeer! Mislila sem da je to to in da bolečine do konca ne bo več.. pa sem se uštela. Ko sem se odprla do konca, se je vsa tista bolečina pred EA vrnila oz. bila je še večja. Res si nisem mislila, da porod lahko tako zelo boli. In smo začeli potiskat. Tudi babica mi je s potiskanjem na trebuh veliko pomagala, da bi bilo vsega čimprej konec, čeprav me še danes bolijo rebra in imam zato plave odtise po trebuhu. Kar naenkrat sem čisto zaštekala in na ves glas zakričala, da preprosto ne morem več in naj nekaj naredijo, ker bom umrla. Pa pravi babica : Česa ne moreš več? Vse si že naredila, konec je! In res, zvezda je bila rojena!user posted image  Najlepša zvezda na celem planetu, najina Alja.
Prerezali me niso, sem pa dobila 2 notranja šivčka in ker je EA še vedno tolko držala, šivanja nisem čutila, prav tako ne porajanje posteljice. Počutila sem se odlično. Porod je trajal 7 ur. Moj user posted image  še kar ne more verjet da sem bila tako močna, zdaj me še bolj spoštuje. Ves čas me je vspodbujal, božal, čeprav mi je na čase šel na živce in sem ga tut nadrla, kaj me tako gleda, ko se mantram in da mi v življenju več ne omeni še kakšnega otroka... zdaj sem mu zelo hvaležna, saj tudi njemu nikakor ni bilo lahko, ko je skupaj z mano trpel to bolečino.

No in včeraj zvečer sem že šla na sprehod s svojim user posted image , da sem se nadihala zraka, saj je pravi pekel biti 4 dni za štirimi stenami. Šivčki še bolijo, kosti tudi, ker se verjetno premikajo v svojo prvotno lego.

Zdaj pa vprašanje: kaj vas tudi tako zelo bolijo dojke??? Meni jih bo razneslo. Trde so kot kamen, pa si malo izčrpam, pa vseeno hitro nazaj postanejo trde. Tut bradavičke imam že malo razpokane. To je še edina stvar, ki me mori in zaradi katere ne morem uživat dneva z našo lubico, kot bi rada. user posted image user posted image user posted image  Prav bojim se vsakega naslednjega podoja, pa sem si pomagala že z vsemi možnimi sredstvi.

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
14.9.2010 16:39:50   
bambinca
Klemcy čestitke!
Glede dojk: nežna masaža in čim več čim bolj toplih obkladkov.
Glede bradavic: bepanthen, suhe blazinice, čiste roke, tvoje mleko, Avent nastavki

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
14.9.2010 17:30:36   
NiNiBo
..bom zvecer malo vec pokomentirala za zdajle samo:

archie drzi se jutri!!!!

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
14.9.2010 18:27:27   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Eno vprašanje za tiste, ki ste rodile v Ljubljani - a so user posted image  delali UZ kolkov? Tinkatonka mi je sporočila, da jih ne delajo več in da bo treba avtomatsko široko povijat do prve kontroleuser posted image user posted image

ne, nam so rekli da jih od 1.septembra ni več in da povijamo normalno do pregleda

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2756
14.9.2010 18:32:37   
mala2001
No, če se je katera vprašala kam sem izginila v petek vam lahko povem da v porodno sobo....user posted image

V petek, 10.09.2010 ob 17.02 se nama je rodila Tamia, velika 51 cm, težka 3.350 g.

Sedaj vam bom pa podrla še vse stereotipe, ki smo jih predebatirale o CR na tem forumu....

V petek sem namreč imela pregled, standard najprej tehtane, tlak, potem labaratorij in CTG (ki je bil raven kot Prekmurje user posted image ). Potem pregled pri G.... pridem v ordinacijo, tam 2 ginekologinji in menda specializantka. Moja G stoji poleg mize za preglede, druga G, ki hodi dežurat v našo P iz UKC LJ me preglejuje.... Komentirata: Moja G: je že menda 2 prsta, G UKC: me kje, še vedno samo kak prst in pol.... moja G: ah sigurno je kaj več, G UKC: no ja, 2 sem komaj notr spravla... ni še zrelo... moja G: sej je drugorodka.... UKC G: a ja, ja sej sem že razširila na 3 prste (med tem jaz ležim na mizi in una šara po meni....user posted image ) in na to se spogledajo in moja G reče, no pa ste le dočakali dan D. Jaz pa user posted image user posted image user posted image . Naredijo mi še UZ, vmes me že sprašujejo in izpolnjujejo papirje za porod.... Jaz pa user posted image user posted image user posted image Me pošlejo na oddelek in naročijo klistir in v porodno.... meni pa niti voda ni odtekla, niti popadkov nimam.... in tako predvidevam da romam na CR... pokličem moža in ob 11 greva v porodno, do dveh predihujem rahle lastne popadke, ki so se pojavili po klistiru, dajo mi infuzijo, ker sem dehidrirana in predrejo mi mehur... mi2 pa čakava kdaj bo CR. Malo pred 14. mi dajo umetne popadke user posted image , zamenja se izmena... pride ena super babica user posted image , mi dodaja umetne in lepo mehča MV vsake toliko, ob ene 16. moj vpraša ja kdaj gre pa na CR, ona pa: Kak CR, gospa bo ravno kar rodila.... in tako sem še predihovala popadke, lomila mojemu prste in ob 17.02 naravno rodila zdravo punčko z enakim obsegom glavice kot ga je imel sin ko se je rodil oz. se ni mogel in smo šli na CR...user posted image   Pa še rezana nisem bila in imam 2 notranja in 1 zunanji šiv, ker sem se rahlo raztrgala.... nepopisna sreča, ki je pri CR nisem občutila....user posted image user posted image user posted image

No danes smo prišli domov in imamo rahle težave, ker samo spi in malo je, meni bo pa zize razteplo... no se je končno zbudila in gremo papat....

Vse, ki ste v tem času rodile čestitke, tiste, ki še niste pa srečno.... Se beremo!

Neposredna povezava do sporočila: 2757
14.9.2010 19:04:42   
LoveLove
user posted image

eto našega Jonasa!!! dons ponoč bo en teden star!!!!  user posted image user posted image

Kok je luštn k je fajn!!!

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
14.9.2010 19:07:18   
janjja

IZVIRNO SPOROČILO: LoveLove

user posted image

eto našega Jonasa!!! dons ponoč bo en teden star!!!!  user posted image user posted image  

Iiiii kaki frajeruser posted image , ful dobra slikca, čestitkeuser posted image

(odgovor članu LoveLove)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
14.9.2010 19:08:02   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

..bom zvecer malo vec pokomentirala za zdajle samo:

archie drzi se jutri!!!!

hvala!! danes se lahko uzivam....

Danes se mi zdi, da so sprejeli Jinx. Drzi se punca!! Cakam tvoj SMS jutri user posted image user posted image user posted image user posted image

In danes naj bi imela CR Brezcopatka... nobenega glasu od nje. A jo katera pozna?

Mala2001: iskrene cestitke za punco!!! user posted image user posted image user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
14.9.2010 19:09:15   
Klemcy
mala2001 - čestitam user posted image user posted image user posted image  To pa je moglo bit presenečenje, ko si bla pripravljena na CR. No zdaj imaš izkušnje tudi z naravnim porodom. Res super!!! user posted image

bambinca - hvala za nasvete. Bom si nabavla še Bepanthen, ker od Multimam izdelke imam vse, lanolin, comprese... pa nič ne pomaga. Na levi bradavici imam prav ranico že, ampak sem zdaj vseeno podojila, ker z nastavki me še bolj boli, pa imam Aventove in Chicco. So preozki za moje bradavice user posted image  pa tut filing, da otrok vleče to plastiko mi je totalno nagravžn. user posted image  No se tolažim, da bo nehalo bolet, se lepo zacelilo in potem bo dojit uživancija. Sem imela pa v P ful težave s pristavljanjem, ni hotela vlečt, zdaj pa sesa kot norauser posted image . Vsaj nekaj user posted image  

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
14.9.2010 19:14:01   
Jinx
IZVIRNO SPOROČILO: archie
Danes se mi zdi, da so sprejeli Jinx. Drzi se punca!! Cakam tvoj SMS jutri user posted image user posted image user posted image user posted image

Jinx je še vedno tu user posted image Ker pa vem, da ste fajn punce, vam povem, da grem noter jutri zjutraj user posted image

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
14.9.2010 19:18:01   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Jinx

Jinx je še vedno tu user posted image Ker pa vem, da ste fajn punce, vam povem, da grem noter jutri zjutraj user posted image

user posted image user posted image to pa je presenecenje! Nobenega glasu ni bilo od tebe, pa sem narobe sklepala... user posted image user posted image

A za vrsto anastezije si se odlocila?

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
14.9.2010 19:23:52   
LucRezia
Čestitke vsem mamicam! Blagor vam... mi še čakamo!

Take lepe porodne zgodbe. Vsaka po svoje. Jaz jokam kot dež user posted image
Tele hormoni na koncu so res čist mimo!
Še malo (če bo po sreči jutri) pa bom tudi sama lahko delila porodno zgodbo z vami, do takrat pa - bom v družbi čakajočih!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
14.9.2010 19:36:50   
katrinka
iiiiiiiiiiii kok lepe porodne...superuser posted image user posted image user posted image

jonas - prelep...kok bo pupam glavo mesuuser posted image user posted image user posted image user posted image

mala2001 - cestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LucRezia)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
14.9.2010 19:43:55   
malecka_mateja
JINX IN ARCHIE vso srečo jutri oz ko bo. mislile bomo na vajuuser posted image user posted image

klemcy tvoje mleko ful pomaga, tak da daj si krpico iz pleničke namesto tistih podložkov pa čeprav ti bo premočlo ampak tako bo bradevica dobivala vitamine iz mlekca. pa bo boljše. no meni je pomagalo. pa lepo da sta že doma je prava lepotica mala, sem Tin-u že pokazala lubico user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz sem danes prvi popoldan previžežval z obema in je bilo vse ok še v trgovino smo skočili po kruheca...pa je vse šlo.tako da prvi strah je mimouser posted image user posted image user posted image user posted image   zdaj pa gre Tjaša ajat Tin pa še veselo gleda. moram povedta da že imamo neko rutino in zaspi okoli pol deset_e ali deset_e je okoli 3 in potem ob 7 ali pol osmih. tako da je res priden. mali nas dajejo krči popoldan amapk ni hudega najbolj mu paše preživet jih na trebuščku in sploh ni rad na rokah. imamo pa lefaxin kapljice in so res super.user posted image

grem zdaj malo z našim se ukvarjat.papa

< Sporočilo je popravil malecka_mateja -- 14.9.2010 19:46:42 >

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
14.9.2010 19:57:32   
Jinx

Ja, bom imela spinalni blok. Ti tudi, kot sem zasledila user posted image

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
14.9.2010 20:12:33   
NiNiBo
TamaraJ upam, da sedaj pa ze cartas user posted image user posted image !!

archie in jinx super, da sta dobre volje-jutri pa en lep dan, joj sej mal sem vama pa kar fovz k bosta jutri svoje pupike ze cartale!! Pa se za vsako eno user posted image user posted image ! Ce bosta pa imeli spinalni blok, bosta pa tako ali tako svojo pupiko takoj dobile a ne??

mala2001 hja, to je pa bila avantura! CESTITKE!!!!

Hvala za lepe&razburljive porodne zgodbice, jih je tako zelo fino brati! Iiii in kaksna fotka Jonasa, mojemu je outfit ful vsec.

No jaz sem se en dan prelezala v postelji in upam, da bo jutri ze malo boljse. Jutri imam tudi pregled, pa da vidimo ce se kaj dogaja, meni se zdi da nic.

Pa en lep vecer vsem skupaj, in upamo na kaksne lepe novicke od brezcopatka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
14.9.2010 20:13:43   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Jinx

Ja, bom imela spinalni blok. Ti tudi, kot sem zasledila user posted image

ja, ce se ne bom v cet. tik pred zdajci premislila...

(odgovor članu Jinx)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
14.9.2010 20:16:01   
archie
NiNiBo: z mano jutri ne bo se nic. mene samo v P sprejmejo. CR bo v cetrtek navsezgodaj zjutraj.

Ja, meni je tudi fajn brat porodne zgodbe!!user posted image user posted image sploh zakljucki so za jokat se user posted image ampak od srece, ne od zalosti.

Jonas je caruser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
14.9.2010 20:18:26   
NiNiBo
user posted image  user posted image

SEPTEMBRČKI 2010

datum                                                   ime
        rojstva        nickname        PDP          otroka    teža    dolžina
user posted image   20.7.2010    Zalcy          10.09.2010      Neža      2020 g  43 cm

user posted image   18.8. 2010   Luna2010     09.09.2010    Miloš      2880gr    48 cm

user posted image   18.8. 2010   Gala4         04.09.2010      Nej        2840g     50cm

user posted image   19.8.2010     tpmc          15.09.2010      Nuša     2730 g  48 cm

user posted image   19.8.2010     Katrinka     07.09.2010     Sandra Larisa  2040g  45cm

user posted image   20.8.2010     Sarcy          13.09.2010     Naja       2850 g  49 cm

user posted image   24.8. 2010  Malecka_mateja   4.9.2010  Tin     3100 gr   49 cm

user posted image   25.8.2010   Barbi195     3.9.2010    Neža 3210g 50cm

user posted image   28.8. 2010   Maca29      5.9.2010  Luka   2820g    48cm

user posted image   29.8.2010   Blanči         4.9.2010   Eva   3600g, 50cm

user posted image   29.8.2010    nushka    12.9.2010  Sara  2420 g  47 cm

user posted image   1.9. 2010   Lumpa 6      1.9.2010  Žak   4055 g  54 cm

user posted image   1.9.2010    Mami2010   2.9.2010  Zara 3570 g   51cm

user posted image   2.9.2010    Benika       11.9.2010  Manja  3320g   50cm

user posted image   3.9.2010   Laliela         20.9.2010   Niko    3100g  51cm

user posted image   4.9.2010    Bambinca       3.9.2010  Zoja   3800g   52cm

user posted image   4.9.2010    ŽanaTaja       8.9.2010  Kiara   4580g   55cm

user posted image   5.9.2010   Natalija 28     10.9.2010   Matija    3450g  50cm

user posted image   6.9.2010    kesi               10.9.2010   Taj    3700g  52cm

user posted image   7.9.2010    Kajča           11.9.2010  Bina 3920g   51 cm

user posted image   7.9.2010    Tannya       14.9.2010  Živa   3750g   53 cm

user posted image   7.9.2010   Lillchy123      30.9.2010  Naja  2130g  45 cm

user posted image   8.9.2010   Lovelove   11.9.2010   Jonas  3580 g   52 cm

user posted image   8.9.2010     tejči28     1.9.2010  Nadja  3370 g  49 cm

user posted image   9.9.2010     Klemcy     8.9.2010   Alja   3360 g 49 cm

user posted image   9.9.2010     Nadka30   6.9.2010  Melanie 3290 g  50 cm

user posted image   10.9.2010     Hanizali   12.9.2010  Lija   2900 g  50 cm

user posted image   10.9.2010     Lenca78   10.9.2010  Neja  4180 g  54 cm

user posted image   10.9.2010     mala2001  15.9.2010  Tamia  3350 g  51 cm

user posted image   11.9. 2010   Tinkatonka   5.9.2010  Jakob  3580 g  53 cm

user posted image   12.9. 2010   T.Z               18.9.2010   Filip    2910 g  50 cm

user posted image  = 11   user posted image   =20

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
14.9.2010 20:21:54   
NiNiBo

NiNiBo: z mano jutri ne bo se nic. mene samo v P sprejmejo. CR bo v cetrtek navsezgodaj zjutraj.

Ups, sej res..no potem pa se kar mal uzivaj..samsko zivljenjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
14.9.2010 21:30:23   
brezcopatka
danes se nama je ob 9.23 rodil Gal Svit, 51 cm, 3430g, obseg glavice 36cm. Spinalni blok je super, ker sem slisala njegov prvi jok in so mi ga takoj pokazali. Osebje je bilo pa super. Vec pa drugic. Archie in Jinx pogumno, pa drzim pesti:)

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
14.9.2010 21:34:02   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka

danes se nama je ob 9.23 rodil Gal Svit, 51 cm, 3430g, obseg glavice 36cm. Spinalni blok je super, ker sem slisala njegov prvi jok in so mi ga takoj pokazali. Osebje je bilo pa super. Vec pa drugic. Archie in Jinx pogumno, pa drzim pesti:)

oooooooooooo, iskrene cestitke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a si ti ok?

(odgovor članu brezcopatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
14.9.2010 21:36:33   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka

Wiiiiiiiiiiiiiii, iskrene čestitke za fantka s krasnim imenomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Archie in Jinx, srečno obema jutri in lepo poljubčkajta vajina zakladkauser posted image

(odgovor članu brezcopatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?