bambinca
|
Hoj bejbe! Sori, ker se nič ne javljam, ampak imam ta malega poba bolanega in je kar pestro Se bom pa potrudila in na hitro napisala 'porodno zgodbo': ...se je že kar nekaj časa dogajalo...pa smo šli...pred sprejemno smo bile tri, ampak so mene pošibali naprej. Po urejeni birokraciji, curljanju plodovnice in preoblačenju v modno spalno srajco so me prišli iskat za 'urejanje', kar sem jaz do zdaj smatrala za klistir in tega sem se celo veselila, ker me je res tiščalo...no, pa ga tokrat nisem bila deležna, ker sem bila mnogorodka in odprta 4 cm. Po tuširanju so me pošibali direkt v porodno, kjer sem spoznala osebo, ki me bo vodila skozi to lepo dogodivščino- babičarja Anžeta. Takoj mi je bil všeč ( pa ne samo na pogled )-vse je povedal po pravici, nič olepševanja. Naredila sva porodni načrt, se dogovorila glede protibolečinskih sredstev in smo štartali. Čeprav sem si želela hoditi, mi je odsvetoval iz istega razloga, kot nisem dobila klistirja. Mirno je sedel ob meni in mi pomagal mimo popadkov. Po parih urah me je pregledal in glej no glej, bil je še en ovoj s plodovnico ( ni čudno, da mi je brez posledic že tako dolgo po malem kapljalo), odprta pa sem bila 8 cm. Odločil se ga je kar predreti. Potem se je pa začelo 'tisto'. 'Dihat! Pritiskat! Zdaj ne pritiskat! Glavo gor! Spet pritiskat!...'Vedela sem, da mi babičar rešuje presredek in da ga moram poslušat, ampak na koncu sem ga prosila, naj raje vse prereže...ko me je pogledal in rekel: ne Polona, je že zunaj! Takrat pa kot da bi se nekaj premaknilo, sem zajokala od sreče, olajšanja,...in takoj za mano je zajokala še Zoja! Moja mala princeska! Nisem se zlagala babičarju, ko sem rekla, da je to sigurno najlepši porod. Bilo je res lepo: ja, je bolelo, ampak če se spomnim za nazaj, sem še vedno navdušena in vsem vam bodočim septemberkam želim podobno izkušnjo! Ko dihaš popadek in ti gre vmes na smeh, ker je nekdo ob tebi povedal noro dobro foro,...pa do takrat, ko se skupaj smejita, ko ti oblači najbolj sexi gate ( mrežaste mislim) Ne smem pozabiti povedat, da je bila prisotna tudi študentka, ki je bila ravno tako krasna in je mojega tako okomandirala, da še zdaj ne dojame