ronja
|
ronja, kaj med vožnjo nikol ne pride do tega da se začneta kaj bockat in je treba red delat? Ne, zaenkrat hvalabogu še ni prišlo do česa takega. Res, da še nismo šli na neke večurne ture, v glavnem se vozimo kake pol ure skup, več po moje še nismo bili v 1 kosu in jima je še zanimivo ven gledat, pa potem mata flašo oz. en moj bidon sta si prisvojili in si ga podajata sem pa tja, pa kako igračko mata not, kadar vem, da bomo dolgo... No, saj tudi na splošno se imata zelo radi in se znata kar zmenit, sem prav ponosna nanju! Jasno, da bi kdaj (beri vsak dan n-krat) obe naenkrat isto igračko, ampak se da kar lepo zmenit. Včasih jima moram povedat, kako se lepo zmeni, včasih pa že sami znata:) Tam, kjer jima je pa všeč (zunaj, pa v prikolici, pa na izletih...) sta pa res cukra: nikoli nobenih kreganj, pa pričkanj. Se kar dogovorita, sami, brez mojega vmešavanja in brez dretja. Se mi zdi, da si obe znata popustit: recimo zdaj je strašno popularen Garfild (plišasta igračka, ki sta jo sfehtali pri bratu, da jima jo je dal;) In bi ga obe skoz meli. Potem ga ena ima in se gremo, da mora druga lepo prosit, če ga lahko dobi. In potem ga druga da in takoj spet prosi, če ga dobi in tako si ga lahko x-krat zamenjata v eni minuti, ampak ni pa ne joka, ne krega (beri: mami zadovoljna ). In Ronja že ve, kako rešujemo oz. kaj navadno rečem in ji kar sama reče: "Reci prosim, Lejla, pa ti bom dala" in potem tamala pokaže z rokicama prosim in ji ga Ronja da. In potem reče Ronja prosim Lejli in ji ga ona da. Pa včasih vidiš, da en otrok še ni pripravljen takoj spustit igrače, pa najdeš kompromis: recimo: "daj pelji Garfilda na sprehod in na obisk do Ronje." In Ronja takoj skapira in čeprav je bila zraven Lejle, gre v drugo sobo, pa počaka, da se Lejla primaje z Garfildom in ji ga vsa srečna da - ker Garfild je šel na obisk, tu ne gre za premoč in potem je vse ok. (ali obratno, če se pač Ronja ne more takoj poslovit od njega) Tak nekak doma rešujemo in tako se potem tudi sami zmenita. Kadar se ne da, se pa Lejla zajoka ali Ronja pritoži: "mami, Lejla mi ne da..." in potem skup najdeva finto, da Lejlo prepričava, hehe. Ampak v prikolici pa se res še ni zgodilo, jima je še tako nova ali pa na splošno tako všeč, pa še včasih Lejla not zaspi, tako da res ni bilo še nikoli niti najmanjšega problema. Vse, kar se sliši ven, je smeh . Me pa Ronja v prikolici ves čas sproti informira: "Mami, Lejla je začorila", "Mami, Lejli je spet šla čelada na učke" (ima najmanjšo možno čelado, čist zategnjeno, samo ji vseeno ne stoji tako trdo gor, da ji ne bi zlezla preveč naprej - je ok, če ima spodaj kapo, no, saj to bo zdaj vedno pogosteje - brrrr). Ma, res je zakon ta prikolica! Zdaj, ko so vsi pasovi naštimani in sem že zverzirana, v sestavljanju (iz vozička v prikolico in nazaj), mi gre že prav dobro! Upam, da bova kmalu odkrila kake daljše peš/kolesarske poti (po cestah si zaenkrat še ne upam), da bomo lahko šli na kak daljši izlet. Je pa fajn to, ker otroka not sedita tako komot, da tudi spita not komot - kot v vozičku pač. Na kolesarskem sedežu je to precej bolj neudobno (kar je bilo grozno pri Ronji, ker je TAKOJ zaspala, čim si jo dal na bicikel - sicer nikoli, gor pa takoj! in to vedno! Smo se zapeljali izpred bloka, pa predno sva do ceste prišla (20 metrov), je že spala!!! In potem se ne more nikamor naslonit in je res težko. lejla zdaj tudi dostikrat zaspi v prikolici, samo tu to ni tak problem, ker se nasloni, pa je). No, zdaj bi pa radi šli še kampirat (to bi bilo nekaj zate, khurde!), samo nas ves čas nekaj zeza: ali zdravje oz. pomanjkanje le tega (najprej jaz pa moji problemi, ta vikend je pa Ronja nekaj kašljala...), ali pa vreme (tega verjetno ni treba komentirat, ker tako deževnega poletja pa res ne pričakuješ... Vseeno upam, da nam še rata. Zdaj grem pa pečt in mafine, ker jutri Ronja praznuje rd s prijatelji. Sem ravno vabila končala. Bo pa vse tako princeska-zmaj-vile... varianta. Tako si je želela. Bo dobila torto, kjer bo princeska jezdila zmaja, upam, da mi rata , držite pesti! Torta bo seveda čokoladna, mafini pa slivovi. Pa še precej ostalega mam za naredit, ker mam seveda tako za ene 50 rojstnih dni idej na to temo . Nekje se bom ustavila (verjetno ob 8h zjutraj, ko bo treba v vrtec, hehe ) Ampak se bom jutri naspala, sem si že obljubila, se učim .
< Sporočilo je popravil ronja -- 13.9.2010 22:05:36 >
|