|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 8:21:55   
sasadejan
jutro user posted image


Jaz sem že od 5h pokonci. So mi tako noge zatekle, da smo me tok bolele, da me je zbudilo.
Moj je včeraj dobil potrdilo, da je opravil šolo za starše, tako, da grem sedaj lahko roditi user posted image .


Želim vam lep sončen dan. Jaz pojma nimam kaj bom počela user posted image

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 8:41:32   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

S*:Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii še malo pa boš mamica.Kako se počutiš?
Mi smo ok, veselo čvekamo ,hodimo,se smejimo ,bošp videla kako lepo bo

Vesel,lep in hiter neboleč porod



Hvala sonček za lepe želje. joj kako čas beži, vaš Aleksander je že pravi mož. Meveseli, da uživate v družinskem življenju, komej čakam, da se vam pridružim user posted image .

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 8:47:03   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

IZVIRNO SPOROČILO: S*

Kar ne morem verjeti, da smo že talo daleč in da je prvi oktobrček že med nami.Jaz močno upam, da še kar nekaj časa zdržim 2v1,saj je moje dete v 33 tednu tehtalo komej 1680g. V četrtek imam ponovni Uz da vidimo, če smo se kaj poredili.



moj je pri 33t/5d tehtal 1720g, pa obseg bušija je tudi na spodnji meji....tako da tudi komaj čakam v petek pregled da vidim kako kaj napreduje user posted image

držim pesti da se je tudi tvoj porediluser posted image



Boš videla da bo vse O.K. Jas se poskušam čim manj sekirat, mah sej veš,podzavest pa dela svoje. Glavno je, da bosta najina sončka zdrava, kilažo bosta pa že pridobila. Držim pesti tudi zate in ne pozabi javit kako je bilo na pregledu.

Jana za seznam: jaz imam naslednji pregled 16.9. in sicer UZ in CTG
Za streptokok pami je vzela bris že prejnič, tako da tokrat dobim rezultate, aja plačala pa sem 10 €.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 8:48:02   
2ursae
tehtnica: tehtnica za dojenčka je pri meni najbolj osovražen pripomoček user posted image . Pride patronažna, pa tehta, pa če nisi po reglcih je vse narobe. Pa saj razumem, da neke smernice morajo bit, HB da imamo ljudi, ki pomagajo in skrbijo, da otrok ne začne hirat. Obakrat sem imela na začetku težave s tem, da otrok premalo pridobiva na teži, pa se še spomnim, kako sem trepetala, ko je patronažna prišla s tehtnico in med tehtanjem v strahu gledala tiste številke, ki kažejo težo, a bo dost ali ne. Pa je bilo z obema otrokoma na koncu vse ok, samo malo kasneje sta pospešila. Hočem povedat, da bi tudi brez tehtnice popolnoma normalno prišla skozi, le par živčkov več bi mi ostalo.

pa dobro jutro user posted image , mene čaka nek čuden dan, sem že zdaj sitna user posted image


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 9:09:23   
pixieM
Dobro jutro punce!!!

Jaz sem danes zjutraj navsezgodaj zelo dobro volje! user posted image Po navadi sem pa tečna ko sraka - nisem namreč jutranji tip človeka.

Iii, kako sem vesela. 3x mami ČESTITKE tudi z moje strani user posted image user posted image user posted image . Kar ne morem verjet, da se bo vsak čas začelo in bo teh postov vsak dan več. Še enkrat čestitke celi družinici!

Včeraj sva šla na celjski sejem in sem se tako nahodila, da imam ožulek na tamajhnem prstku na nogi user posted image . Sem pa veselo prešpricala materinsko šolo, ki je bila včerajuser posted image ... Pa saj je bil šele uvod, telovadba in prehrana. Meni to že ne koristi več user posted image . Grema pa v četrtek na materinsko oba, ker bo predavanje o porodu. Se je moj čisto sam odločil, da gre zraven - si morete mislit?!
Aja, da vam povem še to. Ko sem bila prejšnji ponedeljek sama prvič na materinski šoli (ker nisem hotela, da gre zraven in sitnari kdaj bo konec), sem prišla domov in ga vidim celega nasmejanega, ki je komaj čakal, da nekaj pove. In ga vprašam: Ja kaj je?! In on ves nasmejan: Kaj ste se pa učili v materinski šoli? A o zaščiti in kontracepciji? Ste pa malo prepozni! Potem pa je skoraj umrl od smeha. Oh ta moj ded!!! user posted image

lija30 - vozička ni bilo!!! Sem bila tako zelo žalostna user posted image . Verjetno bo danes. In posteljica tudi. Ne razmem v petek so me obvestili, da je voziček in posteljica na zalogi in da so dali na pošto. Potem bi včeraj moralo biti... Pa že ne, bo pa danes - upam! v Pikapolonici sem pa videla, da so jih zopet znižali. Ma, če ga od Sončka ne bo, bom šla direkt v Pikapolonico ga kupit! user posted image

papirji za CSD - danes dobila še zadnji papir, tako da nesem vse skupaj na CSD in upam na najboljše user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 9:24:52   
caroline1
PixieM- to predavanje o prehrani, leti na dojenčka! Kdaj uvajat gosto hrano, na kak način, kaj pomeni da je otrok dojen, kdaj dobivat sadje, zelenjavo...user posted image  sem jaz podobno razmišljala, da je itak že vseeno, ampak o trenutni naši prehrani ni blo govora! Sicer sem pa jaz zamudila nego, ki mi je tudi zeloooo pomembna....upam, da mi v četrtek uspe slišat še tole!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 9:25:24   
Pikab84
Dobro jutro!

Ma kako je dolga noč, če človek ne more spati...sem do dveh ponoči gledala v zrak( s tem da sem se dvakrat preložila na kavč, kjer ponavadi zaspim za neki časa, danes pa nisem mogla) in potem zaspala, ma itak sem se prebujala skor vsako urco...pa nič me ni bolelo oz. tiščalo da ne bi mogla spat...ma ne zastopim. A ve tudi ne spite ponoči?

Tudi jst še ne vem kaj bom počela danes...kej se bo že našlo.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 9:30:45   
pixieM
caroline1 - ne, pri nas se je šlo striktno za nosečnice. Je bila ena prijateljica, katero sem prosila, da če bo kaj pamentega za dojenčka, naj naredi zapiske. Pa je rekla, da je bil uvod namenjen prvemu tromesečju, potem pa še telovadba za nosečnice v prvih dveh tromesečjih in prehrana Kaj ja in kaj ne jesti - oz. kaj lahko škoduje plodu. Tako, da nisem kaj zamudila user posted image . Prehrana za dojenčka tudi mene zanima, zato takrat 100% grem. Tudi moj se je prostovoljno javil, da gre na predavanje o porodu in negi ter prehrani za dojenčka zraven.

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 9:43:45   
caroline1
Svašta user posted image ...so pa res modeli! Bi lahko zgodnjo nosečnost spustili pa dali mal več poudarka na porod, nego, prehrano itd...Sicer ti pa povem, da jaz nisem slišala popolnoma nič pametnega, nič takega kar ne bi izvedela že nekje na netu, največ na forumu! Karkoli smo vprašali so bili odgovori daleč od tega, kar bi želeli slišati itd...ne vem, jaz nisem bila posebej zadovoljna. Upam, da mate pri vas boljš kot pri nas!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:07:37   
pixieM
caroline1 - težko rečem kako bo pri nas, ker je bilo zdaj šele drugič. Prvič je bila psihologinja, ki ni povedala čisto nič novega, včeraj menda tudi ni bilo kaj pametnega, v četrtek je pa predavanje o porodu in upam, da vsaj tam kaj pametnega izvem.
Je pa res, da je ogromno bolj koristnih stvari na netu. Ali pa izkušnje mamic - to še največ šteje, da ti nekdo iz lastnih izkušenj pove kako in kaj. Nekako bolj verjamem mamicam, kot knjigam oz. teoriji. Praksa je čisto nekaj drugega user posted image .

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:11:38   
jana84
user posted image
user posted image
 
datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina
 
 
13.9.2010
user posted image  3xmami   (PDP 4.10.)     JAN    3090g    50cm

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:12:34   
lija30
tud jaz sem danes že od 4 pokonci, sploh nisem mogla spat.Pa me ni nč kej bolelo, sam kr naspana sem bila.Sedaj pa me že kr dol vleče!
A je katera v Lecrerku mogoče opazila, če imajo univerzalne zimske vreče za vozičke, za otroke stare 1 leto, ker rabim za eno darilo?

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:13:03   
sasadejan
jana84 -  kok lepo si pa tole zrihtala. En velik user posted image  zate, k si tok pridna

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:19:01   
jana84
 
user posted image


čestitke 3xmami in vse dobro naprej malemu (niti ne takouser posted image ) JANU!!!


< Sporočilo je popravil jana84 -- 14.9.2010 10:24:10 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:23:53   
missD
zakaj? zakaj začnejo vrtat ko norci ob 10h zjutri in vrtajo samo na vsakih par minut malo, glih tolk da te zbudijo ko zaspiš nazaj
in potem ko obupan vstaneš nehajo vrtat???user posted image user posted image user posted image

a ne morjo najprej narest vsega druzga kar ne vsebuje vrtanja in vrtat na koncuuser posted image
ah hudič od delavcev.

glede tehtnice, bom upoštevala nasvet. Mogoče si jo vseeno sposodim, vsekakor boljše kot pa če kupim.

joj voziček jaz tudi še kar čakam...upam da ga dočakam. Samo zaradi teh dostav moram čepet doma in ne it v Ljubljano se razvajat k mami z njenimi kosili.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:30:25   
jana84
o, zdej pa lahko malo pokomentiram, ko sem pršla k sebi od "šoka" ob rojstvu našega prvega oktobrčka, ki je kar septembrček!

mene je tud ponoči tolk bolela sramna kost da nisem vedla, al bom pršla cela do WC-ja al bom kje vmes razpadla - pa imamo kopalnico direkt čez hodnik...Sej zdej je pa že boljš!
Drugač pa spanje zaenkrat kolkor tolk vredu!
Zdej me edin mal prsni koš oziroma rebra bolijo - mogoče se vse skupaj širi in ker nosim kar visoko tega našega deteta pol se morajo rebra pač razširit...Kdo bi vedel...

Sem pa včeraj nardila poskus s pranjem s kisom in moram rečt da je kar v redu rezultat...Cunje so lepo mehke in prav nič ne dišijo (Smrdijo) po kisu...Zna bit uporabno...Moram sam še pogruntat al so cunje kaj bolj bele al ne...Sem pa dala samo 60ml kisa, ker tud stroj ni bil poln ampak sem dala na skrajšan program (beri cca.3/4 stroja)...

Tako, zdej pa se moram počasi spravt iz pižame, pa na kavico k sosedi, k ji obljubljam že kar neki cajta...
Pol pa štrudl narest, kosilo skuhat in popoldan šibamo na vikend, ker spet krompir pobiramo - jaz bom tokrat štrajkala, ker se ne počutim držat dol in pobirat krompir...Zvečer pa še na pripravo za krst našega še nerojenega deteta - lažje zdej kot pa potem ko bo otroček že rojen!!!

bodte pridne, in itak vas pridem še malo pošpegat...

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:48:17   
BRinME
ČESTITAM 3xMAMI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem šele danes uspela prebrat in izvedet veselo novico...user posted image

Drugače pa vse po starem, razen, da sem danes že navsezgodaj razkurjena...ah te tašče...komaj čakam da bo najino stanovanje končano in bomo končno posebej...user posted image

user posted image mam spet eno vprašanje...user posted image Na koncu nosečnosti ko moraš hodit v porodnišnico na ctg...a to moraš hodit tja kamor greš pol rodit al kako? Ker jaz imam namen it rodit v PO, najbližja mi je pa Šempeter...kako je s tem?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 10:52:15   
missD
BRinME jaz bi načeloma "morala" rodit v Ljubljani ampak želim pa roditi v Postojni.
Na obisku pr njih mi je babica razložila, da naj od svojega ginekologa dobim napotnico za ctg pri njih.
Ker sem noseča z dvojčki mi je rekla naj se oglasim enkrat po 33.tednu pri njih na ctg-ju.
Pokliči in povprašaj kdaj moraš začeti hodit oz če sploh, ker imaš samo enega.

Moj G mi je napotnico dal in sem bila včeraj prvič na ctg-ju v Postojni.

Imam pa poleg pregledov pri svojem G tudi UZ preglede v Ljubljanski porodnišnici

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
   [Brisano sporočilo]
14.9.2010 11:01:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu missD)
  Neposredna povezava do sporočila: 2144
   [Brisano sporočilo]
14.9.2010 11:04:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2145
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 11:21:09   
Pikab84
MissD...a ctg v PO je v drugem nadstropju v bolnici?...a mi lohk poveš kaj gor na vratih piše al pa kaj po čemer bom vedla kam moram iti...da ne zavijem v kakšno porodno sobouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 11:26:10   
missD
v 1. nadstropju (ko prideš po stopnicah) greš skozi steklena vrata in potem takoj levo po hodniku in potem spet levo, druga vrata na desni.
Prva vrata so soba, kjer nosečke pripravijo na porod na drugih vratih pa piše CTG :) 3. vrata je pa spet porodna soba(kjer majo notr banjouser posted image )

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 11:33:34   
Pikab84
MissD...hvala za natančno obrazložitev...zdej pa ne bom zgrešila user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 11:35:08   
missD
glej da ne boš res! v prvi sobi dobiš klistir user posted image

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
   RE: Oktobrke 2010 II
14.9.2010 11:37:28   
Pokora
Dan. Danes je pa bila noč! Sem se ob treh zbidula čisto mokra. Pižama je bla za ožet. Je zvečer mrožek odprl okno samo na kip... Sem se preoblekla, potem pa do ene pol šestih nisem mogla zaspat. Me od tega ležanja ful kolki bolijo, pa sem se vrtela po postelji kot vrtavka.

Zdajle čakam ribiča, da na konec ulice pripelje ribe. Sem ga prejšnji teden zamudila in je bil mali ful razočaran. Po mojem bom kar sardelce uzela - ste me zdnjič zdražile, pa jih še vedno nisem jedla.
Včeraj sem pa skuhala polento z zelenjavo in sirom, zraven pa marele v omaki. Mojemu se je kar pobliskalo ko je videl kaj je za jest. Men je bilo pa fuul dobro.


Sem prejle hotela sleči lupinico, da bi jo oprala in sem ugotovila da je polomljena. Sem prav besna na to prijateljico ki mi jo je predala. Je namreč od ene druge prijateljice in zdaj ji bom jaz morala povedati da ima polomljeno lupinicouser posted image

user posted image  Kje imajo najugodneje MC lupinice? Anju, a mi prosim še enkrat prilepiš un link, ki si ga lepila prejšnji teden. A so bili mali vragci?

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?