3x mami
|
no, moja poroda. oba sta bila pred rokom. prvic sva sla v soboto na en zelo dolg in miren sprehod. v noci na nedeljo me je zbudil popadek in nisem mogla vec spat. dala sem se na kavc in gledala, kako pogosto so. nekje na 20min, sam se niso gostili. moj je spal naprej. tisto nedeljo se popadki niso umirili, niso se pa niti gostili. se pizzo sem zamesila za kosilo, ceprav jedla pa nisem, ker mi ni pasalo. zvecer sva sla se na en obisk in nisem mogla vec sedet. me je imela prijateljica takrat na sumu, pa me je vprasala, ce imam torbo ze v avtu... no, v ponedeljek ob 2h zjutraj sva se odlocila, da se greva pokazat. sem bila ze cisto odprta, popadki so se zaceli gostit, tako da so me sprejeli. tisti dan, za kosilo, sem rodila. 4dni pred rokom, glede tega brez posebnosti. v drugo je bila nosecnost cisto mirna. mali mi je na koncu zbolel in sem sam upala, da se pozdravi, preden grem. v cetrtek zjutraj mu je koncno slo na boljse in sem si oddahnila. ob 10h sem dobila prvi popadek. sem vedela, da je to to, sam sem tasci zamolcala. sem sla z malim pocivat, zraven pa gledala na uro. popadki so bili na 10-15min. ko sva ustala, me tasca izprasa in ko priznam, da imam popadke, panicno klice tasta, naj me pelje v porodnisnico. ob 14h sva startala, jaz pa itak v mislih, da se tisti dan se vracam domov. ob sprejemu odprta 6cm, od takrat naprej pa je slo vse zelo hitro. ob 17h sem rodila, 8dni pred rokom. zdaj pa, se sama ne vem, kaj se gre tale mali. al me heca al kaj. se vsaj teden bi lahko pocakal. popadki pa tudi, zdaj jih nimam - sam fajn tiscanje dol. popoldne se pa zacne. najbolj me muci to - negotovost. pri prvih dveh sem vedela, to je to, in smo sli. zdaj pa lezat, pa da naj mine, uff... pa nocem vas strasit. sam nekomu se pa morem mal potozit, ne bit jezne...
|