|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 13:52:37   
missD
ah, danes ne delajo, grem jutri osebno tja. Da se mi bo lahko osebno opravičevala (ja zlobna semuser posted image )

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 13:54:03   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: missD

ah, danes ne delajo, grem jutri osebno tja. Da se mi bo lahko osebno opravičevala (ja zlobna semuser posted image )


user posted image user posted image user posted image
prov jim je kaj so pa tako površne

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 13:55:45   
pixieM
Uh, punce veste kaj vam morem povedat.
Včeraj sma z mojim kupovala zadevice za otroka. Pa sva rekla, samo nujne stvari, ker ostalo nama lahko kupijo za darilo ali pa bova dobila v posojo. In kolegica mi je prinesla koš za plenice Angelcare. Je rekla, da ga je kupila v babycentru in da imajo tam kasete za ta koš, ona ga ne rabi več in nama ga podari.
Pa hočem kupiti to kaseto in mi trgovka pove, da so šli iz prodaje in da žal nobena druga ne paše not. Potem se je ta trgovka nekam izgubila in že ko sva odhajala priteče za nama in prijazno pove, da je šla vprašat poslovodkinjo, da lahko ta koš Angelcare prinesema nazaj in nama ga brezplačno zamenjajo za ta nov koš Hygene nekaj... Ne morem verjet! Brezplačno?! Tako, da veste, če bo katera kupovala kasete, pa jih ne bo več...

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 14:23:03   
3x mami
janaja, tale zgodbica je pa huda user posted image user posted image

anju, mojega take stvari ne spravijo iz tira. bolj ga skrbi to, ker bi rad, da je mali cimdlje noter. najprej sva rekla, da naj prilezem do septembra (glede na krvavitev marca in vse skupaj). in ker smo ze tle, pa naj podaljsamo se malo. ga je pa vceraj malo stisnilo na ctg-ju - sem mu vidla na reakciji, prizna itak ne. tam sem lezala in sva mal klepetala pa gledala tiste stevilke. tista ta desna je za popadke, sva se spomnila. in itak nic. potem pa zacne mal nihat, sam nic posebnega. no, po 10min pa pride tisti pravi popadek, da jaz zacnem sam dihat in se sproscat, on pa buli zdaj vame zdaj v stevilke, in rece: "popadek? imas popadek?!? popadek imas! 120 je! imas popadek?" se mi je zdel tako prikupno zmeden... prejsnji vecer pa ni prevec resno jemal moje predihavanje.

aja, mogoce se razlaga. ctg je ena taka naprava. ti lezis na eni kot ozji postelji, pa ti okoli pasu dajo dve elastiki, ki drzita dva okrogla kosa. en je za plodov utrip, drugi pa za popadke. naprava stalno rise grafe in belezi oboje. tako kot ekg, ce ste ga kdaj delale. na napravi lahko tudi gledas te cifre. na tem ctg-ju v postojni je ta leva stevilka pulz, desna pa popadek. (al tonus, saj ne vem, kaj meri tocno) no, ko imas popadek, tista stevilka fajn naraste, pri ta pravih gre poreko 100, in cez cas spet pade. in to je to, ta slavni ctg...

missD, kar fajn jih dej za usesa! pa bi ze v prvo naredili tako, kot je treba!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 14:42:42   
3x mami
se nekaj sem hotla pripisat - glede porodnisnic in porodnih zgodb. tole sem objavila v eni drugi temi:

vsaka dozivlja svoj porod na svoj nacin. kar je za eno lahko nocna mora, je za drugo nekaj cisto brez posebnosti. tako da, sploh tiste, ki se niste rodile, dajte vsako tako zgodbo vzeti z rezevo. na porod sam vpliva veliko stvari. vpliva stanje otroka (ce ni zapletov), vasa fizicna in psihicna (sploh ta!!!) pripravljenost, odnos babice, trenutna guzva v porodnisnici (v prvo je bila pri meni velika guzva, v drugo pa je bilo skoraj vse prazno).... skratka, treba je gledat celoto. z dobro mero avtokritike. sele potem je ocena realna.


da ne bo strah imel prevelikih oci, kjer ni treba. vsako od nas caka cudovita izkusnja - ko bomo rodile otroka. tako ali drugace. vazen je rezultat. ne obremenjujte se s tem, ampak uzivajte v vasem trenutku, ko pride do njega. takrat vse ostalo ni vazno.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 14:56:08   
jana84
3xmami to si pa tolk fajn napisala...

Moje osebno mnenje: sam porod oziroma izkušnja je v veliki meri odvisna od nas...Kako smo pripravljeni sprejemati pomoč drugih in kako smo pripravljeni sodelovati pri vsej stvari. Že res, da so babice tam da nam pomagajo, ampak namesto nas pa le ne morejo roditi...

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 14:58:36   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: missD

aaaaah pa saj ne moreš verjet!!!!
sem dobila odločbo iz CSD. In kaj so bebčki naredili? upoštevali kot da bom rodila enega otroka ne pa dveh in mi bojo nakazali samo en enkratni znesek.
Na odločbi imaš stavek kjer te sprašujejo za koliko otrok želim upoštevat, tista ženska na CSD je DOPISALA zraven da gre za dvojčka ampak neeee, zakaj bi kdo to upošteval.

Pa sej ne veš kaj bi. niso resni. pa pismeni tud ne.user posted image



Jooooj ne niso pismeni user posted image . Jaz sem oddala za otroski dodatek, pa me sprasuje po tabeli, v katerem zavodu je moj otrok. Ime sole, ce je solarcek, drugi stolpec ime zavoda, tretji pa samo vrtec (da/ne). Pa sem notri vpisala vrtec da (privat). Pa mi cez par dni posljejo obvestilo, naj povem al je v javnem zavodu ali privat varstvu al taka neka bedarija, pa da moram dopolnit vlogo v osmih dneh, pa nikjer sploh opcije na formularju za karkoli vpisat, ce pa napisem privat jim pa tudi ni nic jasno user posted image . Sem kar takoj poklicala na CSD (jih imam kar v imeniku user posted image ) in povedala kako je z varstvom, pa so ga dopisali v racunalnik. Ze tako bom cakala par mesecev na odlocbo, ker sem rekla, naj si sami pogledajo dohodninske podatke za oba, drgac bi urihtal v treh dneh, ma imajo tako neumne postavke, da sem zakuhala in rekla naj se sami s tem ubadajo user posted image .

pixieM fajn so ti ponudili. Ceprav so mende te kasete ful drage?

Aja prvorodke, moram vas opozorit, da obicajno pri pediatrih nimajo smetnjaka za plenice, moras imeti s sabo vrecko, da das umazano plenico not in pol jo blagovolis odnesti s sabo in odvreci nekje drugje user posted image . Tako da jaz s sabo nosim eno rolco malih gospodinjskih vreck, nekje sem pa dobila tudi biorazgradljive vrecke, narejene iz krompirja te dimenzije. Sem se spomnila ob tem kasetnem smetnjaku, ker ful vreck porabi, pa se sprasujem, ce imajo kaksno bio varianto vreck za njih?

3x mami to pa cisto res! Jaz sem trenutno pripravljena sprejeti kakrsenkoli porod, vazno da se bom drugi dan cartala user posted image . Ne da se mi niti s porodnim planom pa anestetiki ubadat user posted image .

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 14:58:36   
jana84
no, zdej pa se počasi spravim kosilce dokončat: tokrat bo rižota z gobami...mljask, mljask...Potem pa verjetno šibamo na vikend krompir prebirat (če bo ta mali zdravstveno v redu!) - jaz bolj kot ne lenart user posted image ...ampak svež zrak nikoli ne škodi...Me je prej tolk zakuhalo v kuhinji, da ni za verjet. Sem švicala kot bi tekla maraton al ne vem kaj...Pa pogledam na termometer in vidim, da jih je 25°C...zunaj pa ravno tako in še vsa ta sopara od dežja se zdaj dviga...Juhuhu! Sem prav težko dihala...Ampak zdej je že mal boljš...


_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 15:00:51   
Najki
Zdejle se bom spokala po malcka, potem pa obiski popoldan in stacune, jutri pa v Umag. Tako da se verjetno beremo v torek, v sredo imam pa pregled.

Lep vikend!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 15:01:48   
jana84
mi imamo pa tist brezkasetni koš za plenice...Daš noter obično vrečko za smeti in pol čez pride tak pokrov, da ko vržeš noter plenico in ga obrneš praktično nič na smrdi ven...No, ko je koš že skor poln od celga tedna mal začne smrdet, ampak če bi bolj pogosto praznili bi blo oh in sploh...Sem zelo zadovoljna z njim...Pa še ta mali je vsa navdušen, da lahko on obrne pokrov in plenica izgine user posted image

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 15:04:11   
pixieM
Najki - ja te kasete so še kar zalogaj. Mah, eno bom kupila, da vidim kako in kaj - za v naprej se bom pa še odločila, če jih bom sploh uporabljala.
Vrečke moraš imeti s s sabo za pleničke?! Misliš, da bi veljale tiste za pasje iztrebke?! Tiste imam vedno s seboj, ker ponavadi gre tudi kužek velikokrat z mano in to je ena zadeva, ki jo potrebuješ... Me prav zanima če gre plenica not?! user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 15:06:15   
pixieM
jana84 - Kje pa si kupila ta brezkasetni koš?!

Mi bomo pa danes za kosilo pohane marele (gobe) in restan krompir (pražen)...Iii, kk mi lepo govorimo - upam, da me kaj zastopite user posted image .

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 15:08:33   
Najki
sej plenica se kar v tak paketek spravi recimo 10x10cm ali manj, odvisno kolk je polna in tudi od veikosti seveda. po moje so pasje vrecke zadosti. js prvic nisem vedela, pa sem dobila od sestre samo papirnato brisaco za zavit not pa odnest user posted image , pa na sreco taki malcki se ne naredijo katastrofe v plenico.

no zdej pa res laufam papa user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 15:20:26   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

Pokora-kako pa je kaj s tvojim? Ker če ste že zdravi, bi lahko jutri prišla malo naokorg. Javi!



Po pravici povedano, bi raje videla da bi se videli drug teden. Ker jutri sta še oba doma - in mož (on še kar fino kreha) in mali. Sploh sem se pa zdajle spomnila da grem v pon na odvzem brisa v dravlje in ni hudič da se ne bi mogla še s tabo tam na eni kavici dobit. A bi imela čas, oz. ti ne bi bilo odveč priti tja? Pol med tednom pa še ponoviva, pa do mene uletišuser posted image  Aja, mam pa 11:15 bris... A bi ti blo to kul?


Anju, če že gob nisi hotla, dej saj mal driskice pošl - lih tok da bo prav za obeuser posted image
Najki pa vidm da jo maš ti tut že viška. Kr pošluser posted image


MissD kako mi grejo take reči na živce - zdaj imaš ti delo, ker je en neki na horuk nareduuser posted image

Najki uživi na morju!!!!!


Jaz sem za te smetnjake slišala v glavnem same kritike. Baje da začnejo ful smrdet. To se mi sploh ne zdi čudno, če plenice stojijo tam notri - pa magar v vrečkah.


Pixi, men si pa ful simpatična ko kaj po svoje poveš!!!!!

Mi bomo pa danes čevape jedli, pa krompirjevo solato zraven. Se mi že kar sline cedijo.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:19:39   
tinaaleks
pokora-ni problem, laho tudi v pon!

sam pozdravte se!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:32:09   
majabar
3xmami, drzi se. Moja svakinja je bila od 28. tedna odprta 1 cm, rodila je pri 32t5d. Niti ni pocivala, a je mala tako dolgo pocakala. Vse bo OK!
majamajca, povejta si vse, vse, po resnici. Nima smisla drzati v sebi. Ce ze razciscujeta, razcistita do konca. Pa naj se tako boli. Upam, da se na koncu razplete najboljse za vse!
Moj mali zadnje 3 dneve mocno pritiska navzdol. Vceraj sem po mojem zadnjic streljala, ker me zacne spodaj spikati, kot bi se sirila sramna kost. Nima smisla. Zdaj samo se 'vaje za lazjo porod', raztezanje in to je to:).
3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:33:20   
samantka
Hejla!

Imam eno vprašanje. Ve mogoče katera, kako je kaj v praksi s CR, če je odrok v medenični vstavi. Npr. MB porodnišnica - naredijo CR ali rodiš tudi z nogami naprej?

Lp

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:37:56   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Anju, če že gob nisi hotla, dej saj mal driskice pošl - lih tok da bo prav za obeuser posted image
Najki pa vidm da jo maš ti tut že viška. Kr pošluser posted image

ma si hecna:) sm si misnla kaj jamrajo srečke, jih vsaj spuca. zdej pa mam. no, ni tako hudo, sam ni se mi velikokrat zgodilo da takole hlačke umežemuser posted image in sprašujem se če to kaj pomeni...
lepo da ste boljš, sem že hotla vprašat, če je konec cartanja;)

3x mami ti se čist resno pripravljaš je res?... bravo! se mi zdiš lepo mirnauser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:44:25   
mamamajča
Kaj se mi je pa zdaj zgodilo user posted image
Sedim na kavču, na eni debeli odeji, z mojim v totalnem pogovoru, nakar se vstanem in mam celo rit mokro!!!
Zagnala sem hudo paniko, voda mi je odtekla, kriza, že vsa prestrašena. nakar tamali izjavi, da je milne mehurčke razlil (jaz smotka pa sploh nisem opazla skozi trenirko, da na tem sedim)user posted image user posted image user posted image
Hudo.
zdaj vam itak zgledam kot totalna bebka, ampak kak sem se pa prestrašlauser posted image

In ja, vem, kaj ga muči. Žal sem zvedla pri kolegici na kavi in gre za stvar, ki mi je sam ne bi nikoli povedal. In lažje, kot videt in se soočit z mojo reakcijo, me je blo nagnat. Tak da.... Malo sma se zjokala zdaj oba. debatirala pa nič, ampak sem predlagala, da malega zapeljeva k svakinji, midva pa grema nekam, da v miru razčistiva stvari.
Ga je dokaj šokiralo...
In ne, ni me varal, hehe, na srečo.
Vam javim, kak boma zrihtala................ upam, da ok..............

Najki. cedijo se mi sline, samo da veš!user posted image Uživajte v Umagu!

(odgovor članu samantka)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:51:31   
majabar
mamamajca, res hecno to, z mehurcki. Vidva pa zdaj v miru razcistita. Smo s tabo!!! 3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:56:48   
mamamajča
majabar, pri vsakem tvojem postu ti objavi še nekaj, ne vem, kot da bi bla nekakšna kodauser posted image
Kaj je to?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 16:58:39   
majabar
Ja, sem opazila. Pojma nimam:). Nic ne dodam sama, ni kaksna skrivna koda:). 3b70e1d1-658f-4acb-a86d-7bc68847ca471.03.01

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 17:14:32   
tybysy
Jaz sem pa zdaj dva kovtrčka sešila - enega za zibko in enega za posteljico. Ne bodo mene s temi različnimi merami posteljnin in visokimi cenami zafrkavali! user posted image Sem kupila en navaden velik kovter, pralen na 95 in sem ga razrezala na dva kovtrčka, pa še za obrobo (2 metra) je ostalo. Velikost sem prilagodila posteljnini, ki jo že imam, še en komplet bom pa sešila.

mamamajča user posted image jaz sem pa ravno mislila svetovat, da bi se pogovorila s kakšnim prijateljem. Jaz tudi ne vem, če bi mi moj povedal, če bi ga kaj mučilo. Sem ga sicer naučila, da se pogovoriva, če ima kdo kakšen problem. Ampak pri nas sem jaz tista, ki ima probleme, mož še nikoli. In se je navadil, da toliko časa sili vame (včasih rabim malo dlje), da mu povem, kaj me mori. Joj, ko bi ljudje vedeli, koliko je lažje, ko daš to iz sebe.

Rodila je ena moja znanka, s katero sva imeli isti PDP. Je pa rodila dvojčici po umetni oploditvi. Sem fuuuuul vesela, da jima je po toliko letih uspelo.

Koš za plenice mi je podarila ena daljna žlahtnica - Sangenic, na kasete (ki jih ne mislim uporabljati, ker so predrage). Temeljito ga je umila in notri kar zmontirala eno kaseto, ki ji je ostala. Pred enim mesecem sem ga postavila v kopalnico. Ta vikend ga pa odprem in smrdi ko hudič! Zdaj ga kar na balkonu luftam... Mislim, da bomo sproti vsakodnevno nosili plenice v kanto.

majabar - kakšne pa so vaje za lažji porod user posted image

V ponedeljek imam pregled, pa moram G vprašati, v kakšni legi je naše dete. Sem že prejšnjič malo načela (32 tednov), pa je rekel "ja, leži, kakor leži; zdaj ne moremo nič narediti".

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 17:21:28   
mamamajča
o kakšno veselje je prebrat da ne kdo po letih truda dobi zdravega dojenčka!user posted image
Žal poznam eno mamico, ki ji ne gre, in tudi kadar že zanosi, gre nekaj narobe in splavi.
Takih je ogromno in me si verjetno niti predstavljamo ne, kak je...

lega otroka:
pravkar sem izjavla, da se mi zdi, da ma moj rokico že čisto nekje v nižinah. kot da bo vsak čas pogledala venuser posted image
vem, da je obrnjen z glavico navzdol, aampak je dejansko nekje ekstra nizko. Glavno, da so nogice stegnjene direkt v rebra, kolk ga to osrečujeuser posted image
komja čakam, da ga vidim, res.
ene tri tedne bi še lahko počakal, potem pa naj kar prideuser posted image

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 17:22:24   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: tybysy


majabar - kakšne pa so vaje za lažji porod user posted image


Predvidevam, da keglove?

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?