|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:23:06   
jana84
glej jo no...s popadki in še kar tuki čveka user posted image  pridna 3xmami!

Z lunami je pa tako: luna je 28dni v mesecu (lunarnem), enkrat taka, drugič drgačna...Tako da komot se lahko izgovarjamo da nas luna nosi cel čas!!!

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:31:15   
lija30
3x mami-hvala lepa za odgovro.Sej v drugo bom pa že bolj na tekočem:))))))))))

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:36:43   
sasadejan
punce žeim vam lep dopoldan, grem malo zapravljat v leclerka. Mi je doma dolgčas.

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:36:48   
kpmk
evo link za zračunat si porodniško po korakih, pol nakoncu je pa še neto

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp


_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:39:57   
lija30
kpmk-hvala.Si bom potem izračunala.Grem sedaj mal pospravljat.Pol pa zgleda,da bo že sonček počasi in bom šla mal peš:)

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:41:05   
luna_25
 ooo punce ste že pridne in veliko napisale, jaz sem se pa komaj iz postelje spravila...ne vem kaj mi je kar spala in spala bi ali je to kriva moja slabokrvnost al kaj...

3xmami lepo da si še v enem kosuuser posted image user posted image user posted image .

mamamajca joj ta tvoj možek....sej moj je tudi včasih čist adijo sam tok hudo ni in včasih jaz krivim moje hormone in sem mogoče zato tok občutljiva. Ampak kar pa tebi dela je pa preveč in to pred porodom, kaj bi mogoče on rad, da boš še kaj prej rodila od vsega tega sikeranja. Probajta se pogovorit, če je pa tak tepec, da bi vse kar ima in kar ga še lepega čaka postavil na kocko, si bo pa sam kriv.
Drži se in misli na kaj lepega in pozitivnega.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:42:07   
jomi
Še enkrat vskakujem v vašo temo...
Če je katera zainteresirana za dianatal porodni gel naj me kontaktira na zs. Prodam ga, ker sem imela carski rez in ga v lekarni nažalost ne morejo sprejeti nazaj, ker je registriran kot zdravilo :(
Za ceno in prevzem se lahko še marsikaj dogovorimo :)

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 9:59:43   
anju
3x mami kdaj, koliko prej se ti je v prvo in v drugo začenjalo? user posted image da je samo luna izvedla neuspešen poskus! pa da počakaš vsaj okroglo veselo in debelouser posted image

mamamajča user posted image mogoče pa moraš počakat da se bo on pripravljen pogovoriti. samo da bi mu to čimprej prišlo na misel. najslabše je da te pusti v negotovosti.

meni to preprosto ni jasno. ok nas daje. oba partnerja sta pred novo situacijo. samo če je nekaj narobe, prihod otroka in sprostitev hormonov situacije ne bo izbolšala. mene je v tem smislu "naju" malo strah. kot da ne verjamem da naju bo zbližalo... eh, in rajši ne razmišljam o tem.

hm, ugotavljam da počasi tudi jaz rabim odločbo za porodniško. v ponedeljek naj bi že začela...

jana84 na zavod se prijaviš ko končaš porodniško. če se ne te tvoj ne more dat v olajšavo in verjetno še kaka "ugodnost" odpade. kako je z aktivnim iskanjem zaposlitve ne vem. najboljše da pokličeš. jaz sem bila prijavljena med prvo nosečnostjo. na začetku sem itak sama iskala, potem malo obupala, ker nihče ni hotel nosečke. en razgovor je zrihtal zavod. potem mi je pa rekel da bojo že uštimali da bo pravuser posted image in nisem imela več razgovorov z delodajalci. čeprav sem mu povedala da bi mi vsak mesec prav prišel. očitno niti on ni verjel da bi kdo zares zaposlil user posted image ki ima končano samo gimnazijo.
po porodniški sem odlašala s prijavo, osnovno zdravstveno sem imela prek občine, po 3 mescih sem pa končno v službo šla. ampak če bi bla na zavodu tiste 3m bi me moj lahko dal v olajšavo.
pa še nekaj če imate kje samo en službo, oz nizek dohodek. obstaja izredna denarna pomoč, sicer ne vem kakšni so zdaj pogoji, ampak takrat smo mi kupili romerja za mulčka in plačali nekaj računov (dobili cca 350€). pozanimajte se na vašen CSDju.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   [Brisano sporočilo]
9.9.2010 10:05:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 10:25:01   
pixieM
Dobro jutro!

Punce, še včeraj sem bila pametna, kako bodite optimistične in polne pozitivne energije, pa me prav nič ne ubogate! No, saj sem tudi sama dokaj potrta.

mamamajča - user posted image ! Res mi je hudo zate. Ko sem prebrala tvoj post, mi je šlo kar na jok! Res se poizkusita pogovorit, zakaj je temu tako in predvsem sem prepričana, da lahko vse rešita. Ampak, naj bo fer in pošten ter res pove kaj ga tako zelo moti pri celotni stvari! Če ga res daje samo negotovost, je na kocki preveč, da bi zaradi negotovosti izgubil družino - tega se mora zavedat!!! Želim ti čimveč potrpljenja in sreče, da rešita zadeve!

3x mami - ne ga srat!!! Ni še oktober user posted image ! Zdrži še malo 2v1, če pa slučajno ne bo šlo, potem vso srečo!!! Pa le poročaj, da bomo na tekočem in da bomo lahko držale pesti zate!

anju - pa ti si največja faca!!! Kje si pa našla to trgovinico? Zdaj mi je žal, da sem naročila pri sončku! Bom poklicala, da vidim, če lahko še prekličem naročilo in ga naročim direkt iz Malih vragcev! Hvala ti!!!

majabar - super, da si porihtalauser posted image . Zdaj samo še zrihtaš državljanstvo in si zmagala user posted image .

Tiamo - popoldne naložim slike trebuha, da boš videla mojega ''velikana'' user posted image .


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 10:35:46   
anju
pixieM vtipkala sem ime svojega favorita in prvič našla eno našo spletno trgovino, ki prodaja calliste. videla da še marsikaj drugega. ma se pozanimaj prej kaj je kaj z njimi. poštnina je pa zastonjska čist! sj ne vem kolk je pri sončku, ma vseenouser posted image

zakaj si pa ti potrta?

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 10:40:41   
anju
sem že 1x vprašala, bom še 1x če je katera reševala podobne težave:

user posted image kako spravite dol z oblačilc tisto rumeno. v bistvu je madež od ribjega mazila. našpricate s čim posebnim? samo z navadnim pranjem verjetno ne greuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 10:51:29   
pixieM
anju - voziček je 30€ cenejši kot pri sončku! Edino sem opazila, da moreš dežno prevleko posebej naročit (stane pa tudi okrog 30€, tako da je isti ''šmorn''). Ampak, da najprej vidim kaj mi bodo odgovorili s sončka, potem pa direkt tu dol naročim iz Malih vragcev user posted image .
Potrla me je noč user posted image . Spet sem spala porazno!!! Zjutraj pa zaspim kot klada, a kaj ko moram vstat in v službo. Pa saj bo. Samo se 4x ali 5x (bom videla kako se bom zmenila). Porodniško začnem z 22.9. (saj takrat sem že fraj, ne?!), pa 4 dni dopusta še imam. Iii, se že veselim.
Malo me je pa prizadelo zaradi mamemajče in 3x mami. Jaz sem tak tip,da zelo sočustvujem z ljudmi in me hitro prizadenejo krivice (očitno za tehtnice, a ne?!). Aja, sploh nisem omenila da imam rok en dan pred rojstnim dnem - krasno, ne?! user posted image

Caroline1 - kaj si zrihtala s Sončkom?! Javi mi, da bom vedela se ubadat z njimi ali jih raje prej pošljem nekam user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 10:51:48   
3x mami
no, moja poroda. oba sta bila pred rokom.

prvic sva sla v soboto na en zelo dolg in miren sprehod. v noci na nedeljo me je zbudil popadek in nisem mogla vec spat. dala sem se na kavc in gledala, kako pogosto so. nekje na 20min, sam se niso gostili. moj je spal naprej. tisto nedeljo se popadki niso umirili, niso se pa niti gostili. se pizzo sem zamesila za kosilo, ceprav jedla pa nisem, ker mi ni pasalo. zvecer sva sla se na en obisk in nisem mogla vec sedet. me je imela prijateljica takrat na sumu, pa me je vprasala, ce imam torbo ze v avtu... no, v ponedeljek ob 2h zjutraj sva se odlocila, da se greva pokazat. sem bila ze cisto odprta, popadki so se zaceli gostit, tako da so me sprejeli. tisti dan, za kosilo, sem rodila. 4dni pred rokom, glede tega brez posebnosti.

v drugo je bila nosecnost cisto mirna. mali mi je na koncu zbolel in sem sam upala, da se pozdravi, preden grem. v cetrtek zjutraj mu je koncno slo na boljse in sem si oddahnila. ob 10h sem dobila prvi popadek. sem vedela, da je to to, sam sem tasci zamolcala. sem sla z malim pocivat, zraven pa gledala na uro. popadki so bili na 10-15min. ko sva ustala, me tasca izprasa in ko priznam, da imam popadke, panicno klice tasta, naj me pelje v porodnisnico. ob 14h sva startala, jaz pa itak v mislih, da se tisti dan se vracam domov. ob sprejemu odprta 6cm, od takrat naprej pa je slo vse zelo hitro. ob 17h sem rodila, 8dni pred rokom.

zdaj pa, se sama ne vem, kaj se gre tale mali. al me heca al kaj. se vsaj teden bi lahko pocakal. popadki pa tudi, zdaj jih nimam - sam fajn tiscanje dol. popoldne se pa zacne. najbolj me muci to - negotovost. pri prvih dveh sem vedela, to je to, in smo sli. zdaj pa lezat, pa da naj mine, uff...

pa nocem vas strasit. sam nekomu se pa morem mal potozit, ne bit jezne...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:13:31   
pixieM
3x mami - saj nas ne strašiš ali nam jamraš!!! Verjameš ali ne, za mene, ki še nisem rodila je to tvoje pripovedovanje vredno zlata!!!
Mene je namreč strah, da ne bom vedela, da se je porod začel, oz. popadki. Ker zdaj mi veselo otrdeva trebuh pa to kar ignoriram - razev včeraj, ko me je dvakrat res tako bolel trebuh, da sem naglas zajamrala user posted image .
Srčno upam, da boš tudi tokrat rodila samo kak dan pred rokom (če že moreš rodit prej user posted image - hecam se) ali pa celo kasneje. In da bo tudi ta porod brez problema!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:18:17   
jana84
3xmami...pol imaš pa dva fajn poroda za sabo...Nič se ne sekirat, sej bo tud ta fajn in pač, če si zamisli dete prej pridet na svet pa naj pride, kaj mu mi moremo? Sej si že v 37.tednu, to sploh ni panike...

Mislim, OK, tud jaz osebno bi raj počakala tam do kakšnega tedna pred PDP...No, če sem natančna, vsaj do 18. oktobra, ker ima en dan prej nečak krst, da damo še to skozi...pa še svakinja in svak praznujeta rojstni dan takrat, tako da...In moja mama in tata prideta takrat iz potovanja domov, da lahko sinkota mami podturim v varstvo, drgač bom morala taščo sekirat, da pride k nama domov...No, da damo vse lepo skozi...Pol pa magar rodit...
ah, blebetam tja v tri dni, ker nimam nič kaj pametnega za počet...No, sej bi se že kaj dobilo, pa nimam neke volje...Mogoče bom šla stopnice posesat in mal pomit po tleh...Mogoče, kot bo volja...

anju, glede odstranjevanja madežev...Zdej ne vem če so to kakšni ekstra posebni madeži, sam jaz večinoma vse madeže ki nastanejo pri našem packonu na slinčkih, bodijih, majčkah...našpricam z odstranjevalcem madežev (al iz Lidla al pa Eurospina), čez kakšno urco jih pa dam namakat v vodo, kjer sem raztopila še prašek za odstranjevanje madežev ala Vanish (majhno količino)...Včasih uspe, včasih pa ne...Zdej so bli bodiji že tolk zapacani, da je bil ojoj...Pa je mama ne vem od kje protegnila en sprej za madeže od Amwey-a se mi zdi in je šlo kar solidno dol...
Še najboljš pa se mi zdi, če človek utegne seveda, da čist svež madež umijem z navadnim trdim milom in malo podrgnem s krtačko za nohte (mehke ščetine, da ne poškoduje blaga preveč)...

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:23:33   
pixieM
anju - tudi jaz odstranjujem madeže na podoben način kot jana84. Samo da jaz vse špricam z Megliom. Ta rumenim. Samo ne vem koliko je to primerno za otročke?! Je pa tudi tako - nekaj gre ven, nekaj pa ne!!!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:26:18   
BRinME
pozdravljene, naj se spet malo oglasim...berem vas redno in pridno a kaj ko sem tako lena in se mi ne da nič napisat...user posted image

Mamamajča...user posted image user posted image user posted image ...upam, da se uspeta pogovorit in razčistit stvari...user posted image

3xmami...user posted image user posted image za srečo

Zadnjič sem pozabila napisat kdaj imam NP - 28.9.

Tudi jaz sem včeraj dobila odločbo s csd in sem se prav ustrašila, da so se zmotili ker imam samo do 13.1.2011...vendar ste me pomiirile, da dobim še eno odločbo...sem že skor poklicala na csd in vprašala, vendar mi ni bilo treba...hvalauser posted image

user posted image Vem, da je bilo že nekaj govora o tem, vendar sem že malo pozabila...v glavnem...zanima me kaj naj naredim, ker imam pogodbo z delodajalcem samo do 30.11.2010...nekaj je že omenjal, da me bojo vzeli nazaj ko končam porodniško, vendar itak ni 100%, da bojo sploh rabli še...
mi imamo namen imeti potem še enega user posted image in to sem tudi povedala moji G in je nekaj rekla, da se po končani porodniški prijavim na zavod in pol prejemam še 3 mesece pomoči...
No zanima me, če je imela že katera tak primer in kaj je naredila?user posted image

Spanje ponoči tudi meni ne gre najbolje...pogosto se zbujam in obračam, na wc grem ponavadi samo 2x...zbudim se ob 5h ko gre moj v službo in pol ne morem zaspat nazaj...danes sem bla ob 7h še budna...user posted image Pa saj bo...samo jamrat ne smemo preveč...user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:35:52   
3x mami
BRinME, varianta je tudi tam, da gres iz porodniske v porodnisko user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:38:16   
mamamajča
no,pa mi sedi tu in govori, da ni nič....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:40:36   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

BRinME, varianta je tudi tam, da gres iz porodniske v porodnisko user posted image


ta je pa malo prehuda...user posted image
Sva se z user posted image pogovarjala, da bi začela poleti 2011 delat na drugem user posted image ...tko, da če bi se tko hitro prijelo kot zdaj pri tem, potem bi mogla bit že noseča, ko se mi konča porodniška...user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:42:45   
anju
ma to so tisti stari madeži, saj pravim ali od olja ali ribjega mazila, ki se največkrat začnejo poznat ko oblačilca nekaj časa stojijo, hm...user posted image

3x mami a potem se ti zdi da sedaj ni to to ali samo ne bi rada da bi bilo? veš dobra si. mene bi bilo kar malo strah, pa saj te je, ne? ma imaš zlatega moža, se mi zdi da bi mojga panika grabla, če bi mi bilo kot je tebi, in bi se me hotu čimprej "znebit" (=peljat na varno v P) držim pesti da danes po kosilu ne bo krčev!!

pixieM odloči se prav, ampak dežna prevleka kar prav pride, še najbolj ko piha.

ma js pa pridno spim, grem lulat 1x in to je to. samo zbudim se ko ima moj it delat. prej slišim budilko kot on, pa ga ruknem naj ugasne da mulčka ne zbudi.

BRinME če ne bom imela službe, bom seveda koristila te 3m nadomestila na zavodu. lahko še vprašaš, ma mislim da moraš po porodniški (najkasneje 8 dni, menda) se prijavit na zavod z delavsko in odločbo o porodniški.

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:43:30   
pixieM
no,pa mi sedi tu in govori, da ni nič....
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

no,pa mi sedi tu in govori, da ni nič....


Kaj?! A pol se je zmotil včeraj?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:44:18   
BRinME
user posted image A ima mogoče katera to novo ležišče od dormea? Nekako se odločam, da bi ga naročila, pa se ne morem odločit.
Kakšne imate ve?

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Oktobrke 2010 II
9.9.2010 11:45:14   
anju
in zadnjo pog z delodajalcem. dej še pokliči...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
FOTO: 13 osupljivih fotografij poroda
Fotografinja Leilani Rogers že skoraj pet let ustvarja fantastične slike poroda in dojenja. Delila je zbirko nekaterih n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?