ronja
|
A je to začetek konca pri meni in njemu, ali se da tukaj kaj narediti? Dokler si oba želita spremenit in popravit stvari, je vedno upanje! Meni se zdi pa zelo v redu, da si se že zdaj zamislila: ko ga imaš še zelo rada, samo si ugotovila, da ga ne pogrešaš več toliko. Saj vsi pari kdaj zaplavamo na stran pota. Potem se pa streznimo, pogovorimo, popravimo in gremo skupaj naprej. Meni se je na morju podobno zgodilo - proti pričakovanju smo se imele s puncama prav fajn. Ne, da ga nisem pogrešala, jasno, da sem ga, ampak ne tako, kot prej. In to me je zmotilo. Čeprav se nama je potem, ko se je vrnil, čisto strgalo in smo se meli res krasno in sem se šele takrat zavedla, kako zelo sem ga v bistvu pogrešala, ampak vseeno me je zmotilo in sem razmišljala, zakaj ga nisem tako zelo pogrešala. Ker mi je bilo po eni strani pa lažje. Sem premislila, ugotovila zakaj (ker je z malima lažje, ko smo same - ker sta bolj pridni, ker so pravila malo bolj določena, malo več od njiju pričakujem (in dobim;) in ker se vedno spravimo nekaj delat, zato jima ni dolgčas in nista težki), sva se to pogovorila, našla rešitev in je zdaj super. Sva nalo pokorigirala vzgojo in zdaj imava več časa in energije tudi za naju. Glede na to, da tole ločeno življenje še vsaj kako leto ne bo izvedljivo, lahko poizkusita prej kaj drugega: recimo en zelo iskren pogovor: kjer mu ti iskreno poveš, da ga letos pa nisi več tako pogrešala kot prej in da ti to ni všeč, pa da bi rada našla razlog in da ga popravita. Verjetno ga bo to malo vrglo, ker nihče ne sliši rad, da partnerju ni več tako všeč, kot nekoč, vendar mu bo mogoče to dalo tudi motivacijo, da se splača potrudit. Če bi mi lubi predlagal ločeno življenje, mu ne bi spakirala kovčkov, bi ga pa vprašala zakaj. In bi potem hotela ta razlog rešit. Da bi samo ločeno življenje popravilo zakon, pa dvomim. To je samo en način življenja, ki nekaterim ustreza - lahko ti paše, ali pa ne, ampak odnosa to prav popravi po moje ne. Zanj je treba pač navadno nekaj več naredit. Vsekakor si poizkušaj dvignit samozavest: dobra stvar za to je šport - enostavno tam vidiš, kako je tvoje telo nečesa sposobno in ti postane všeč. Ker ne moreš verjetno s svojimi kilami kakega pretirano explozivnega športa, pa ker si tvoj mož želi ženstvenost, bi ti predlagala orientalske plese (tam se par kil gor šteje v plus, sploh na trebuščku, lepše valovi, če imaš kaj čez, dostikrat izgledajo gibi bolj mehki pri malo obilnejših ženskah). Pa sklepi ne trpijo in počutila se boš spet žensko, kar ti manjka. Poizkusi, izgubit nimaš kaj - če ti ne bo všeč po nekaj mesecih, ga pač pustiš.
|